Πέντε λόγοι για να αγοράσετε έναν SSD

Οι περισσότεροι πλέον χρειάζομαστε τον SSD

Οι περισσότεροι πλέον χρειάζομαστε τον SSD

HyperX-Savage-SSD_SHSS37A_hr_21_01_2015-11_42

Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει αυτήν την αναβάθμιση στον υπολογιστή σας, θα έπρεπε να είναι στα κοντινά σας σχέδια. Ακόμα και σε ένα παλαιό σύστημα θα δείτε αλλαγές που δεν θα το περιμένετε. Η τεχνολογία μέρα με την μέρα αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σαφώς είναι δύσκολο να την ακολουθούμε, αλλά ο SSD είναι πλέον απαραίτητος. Θα σας πω από προσωπικής πείρας. 5 στοιχεία που μου έκαναν εντύπωση.

  1. Αυτό που παρατήρησαν όλοι οι χρήστες από την πρώτη μέρα, είναι το Boot του υπολογιστή. Μέσα σε 5-10 δευτερόλεπτα ο υπολογιστής έχει ανοίξει και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε. Ακόμα και τα drivers της κάρτας σας είναι ήδη φορτωμένα. Το αρνητικό είναι ότι η πρωινή συνήθεια κατά την οποία φτιάχνατε τον καφέ σας… μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής σας, θα αλλάξει.
  2. Το Loading στα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα το ξεχάσετε. Οι εποχές που περιμένατε και δεν ξέρατε τι να κάνετε σε αυτό το χρονικό περιθώριο, θα αποτελούν παρελθόν.
  3. Το Installation θα αποτελεί ρουτίνα. Προσωπικά σιχαινόμουν τα Updates στην κάρτα γραφικών διότι έπαιρναν αρκετή ώρα. Όχι πλέον, αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχετε κάνει και το install αλλά και το απαιτούμενο reboot.
  4. Πολλές φορές αντιγράφατε μεγάλα αρχεία και δεν βλέπατε την ώρα να τελειώσει η διαδικασία; Ε ναι λοιπόν, πλέον δεν θα έχετε ούτε αυτό το πρόβλημα. Οι ταχύτητες των SSD είναι τόσο υψηλές που δεν θα έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να κάνουν την δουλειά σας πολύ γρήγορα.
  5. Το multitasking θα είναι παιχνιδάκι. Ένας καλός SSD σε συνδυασμό με έναν μέτριο έως και καλό επεξεργαστή, θα σας λύσει τα χέρια στην δουλειά σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τα πιο βαριά προγράμματα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μην περιμένετε όμως εξωφρενικά πράγματα.

HDD-vs-SSD-Performance-Chart

Αυτές τις αλλαγές είδα στον υπολογιστή μου. Σας συνιστώ ανεπιφύλαχτα να προχωρήσετε στην αγορά κάποιου SSD. Περιμένω της δικιές σας εμπειρίες από όταν χρησιμοποιήσατε SSD για πρώτη φορά.

Tags