Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Ναζί και… Video Games

Οι καλύτερες αναπαραστάσεις του Β’ Π. Πολέμου μέσα από βιντεοπαιχνίδια…

Οι καλύτερες αναπαραστάσεις του Β’ Π. Πολέμου μέσα από βιντεοπαιχνίδια…

Στην ιστορία έχουν περάσει αμέτρητες προσωπικότητες με διάφορες πολιτικές ιδεολογίες και οραματισμούς για ένα καλύτερο έθνος. Μερικοί από αυτούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν απάνθρωπα μέσα για να εκπληρώσουν το στόχο τους. Από την άλλη μεριά, η ιστορία μας θυμίζει και αυτό το ποσοστό των προσωπικοτήτων, που με το ήθος αλλά και τα ιδανικά τους, έκαναν περήφανα τα έθνη τους. Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας μας σημάδεψαν σε τέτοιο επίπεδο, που τα συναντάμε ακόμη και στα βιντεοπαιχνίδια. Χωρίς να περιττολογούμε, λοιπόν, στο ακόλουθο κείμενο θα δούμε τα βιντεοπαιχνίδια στα οποία η αναπαράσταση του Β’ Π. Πολέμου ήταν απλά μεγαλειώδης (μία δική μου επιλογή τίτλων).

Wolfenstein

wolfenstein

Δεν γινόταν να μιλάμε για Ναζί και να μην εντάξουμε το Wolfenstein στη λίστα μας. Παρ’ όλα αυτά, στο παιχνίδι θα συναντήσετε τους Ναζί… σε μία αλά ζόμπι έκδοση.

Medal of Honor: Airborne

medal

Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν μπορούσε να λείπει από το άρθρο για πολλούς λόγους. Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως, αποτελεί το γεγονός ότι στο βιντεοπαιχνίδι υπάρχουν κάποιες από τις καλύτερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Battlefield 1942

ws_Battlefield_1942_1600x1200

Από τις πιο πετυχημένες αναπαραστάσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με εστίαση στις δυνάμεις των Συμμάχων, αλλά και του Άξονα.

Zombie Army Trilogy

zombie army

Άλλη μία παραλαγή των Ναζί σε ζόμπι που θα σας προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης σκοτώνοντας γερμανικά Ζόμπι…

Call of Duty

call-of-duty

Δεν γινόταν να μιλάμε για Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να αφήναμε εκτός λίστας τα Call of Duty βιντεοπαιχνίδια. Στους συγκεκριμένους τίτλους έχουμε βιώσει αξέχαστες ιστορικές μάχες – ανάμεσα σε αυτές και ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Enemy Front

enemy_front

Αν και δεν πρόκειται για ένα αριστούργημα στη gaming βιομηχανία, το Enemy Front παρουσιάζει τους Ναζί, καθώς και το πόλεμο, με έναν αξέχαστο τρόπο…

The Saboteur

the-saboteur-screenshot

Ένα αδικημένο –κατά τη γνώμη μου – παιχνίδι, το οποίο ξεχάστηκε σύντομα από πολλούς gamers. Παρ’ όλα αυτά, η Γαλλία των Ναζί θα εθίσει όλους τους λάτρεις της ιστορίας.

Υ.Γ. Σκοπός του άρθρου είναι η ενημέρωση σχετικά με αυτή τη κατηγορία παιχνιδιών, και όχι η κριτική της θεματολογίας τους