Αποκάλυψη ήρωα: Έκκο, το αγόρι που θρυμμάτισε το χρόνο

Ο επόμενος ήρωας του League είναι έτοιμος να εμφανιστεί στο PBE

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ekko_Splash_WP

Ο επόμενος ήρωας του League είναι έτοιμος να εμφανιστεί στο PBE! Ο Έκκο είναι ένας ισχυρός εκτελεστής που λατρεύει τις μάχες μεγάλης διάρκειας. Μπορεί να βασίζεται στην κινητικότητά του και στις ικανότητες καταστολής που διαθέτει για να επιβραδύνει και να εξουδετερώνει τους εχθρούς του καθώς μειώνει τη Ζωή των στόχων του. Αν δει ότι κινδυνεύει να χάσει μια μάχη, ο πανέξυπνος νεαρός από τη Ζάουν μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο και να προσπαθήσει ξανά.

Ικανότητες

Ekko_Passive Παθητική: Αντήχηση Συσκευής Z

Οι ικανότητες και οι επιθέσεις του Έκκο που προκαλούν ζημιά προσθέτουν στοίβες Αντήχησης στους εχθρούς του. Κάθε τρίτη επίθεση ενάντια στον ίδιο στόχο ενεργοποιεί την παθητική του Έκκο, η οποία προκαλεί μπόνους ζημιά και επιβραδύνει τον εχθρό. Αν ενεργοποιήσει την παθητική του σε έναν αντίπαλο ήρωα, ο Έκκο αποκτά επίσης μια ισχυρή ενίσχυση στην Ταχύτητα Κίνησής του.Ekko_Q Q: Χρονοστρόβιλος

Ο Έκκο πετάει μια συσκευή σε μια στοχευμένη κατεύθυνση η οποία προκαλεί ζημιά σε όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στο δρόμο της. Μόλις διανύσει τη μέγιστη απόσταση ή αν χτυπήσει έναν αντίπαλο ήρωα, η συσκευή αναπτύσσεται και δημιουργεί ένα πεδίο που επιβραδύνει όλες τις εχθρικές και ουδέτερες μονάδες. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η συσκευή συμπτύσσεται και επιστρέφει με ταχύτητα στον Έκκο, προκαλώντας επιπλέον ζημιά σε όλους τους εχθρούς που συναντά στο δρόμο της.Ekko_W W: Παράλληλη Σύγκλιση

Παθητική: Οι βασικές επιθέσεις του Έκκο προκαλούν μπόνους ζημιά σε στόχους που έχουν λίγη Ζωή.

Ενεργή: Ο Έκκο ανοίγει ένα ρήγμα στο χρόνο και δημιουργεί ένα αντίγραφο του εαυτού του από μια εναλλακτική πραγματικότητα που πετά μια συσκευή σε μια στοχευμένη θέση. Μετά από κάποια καθυστέρηση, η συσκευή αναπτύσσεται και δημιουργεί μια μεγάλη ζώνη επιβράδυνσης. Αν ο Έκκο μπει μέσα σε αυτήν τη σφαιρική ζώνη, αυτή θα εκραγεί, εξουδετερώνοντας όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στο πεδίο επιρροής της, ενώ ο Έκκο αποκτά μια ασπίδα.Ekko_E E: Άλμα Φάσης

Ο Έκκο εφορμά σε σταθερή απόσταση προς την κατεύθυνση μιας στοχευμένης περιοχής. Μόλις ολοκληρωθεί το αρχικό άλμα, ο Έκκο αποκτά σημαντικά αυξημένη εμβέλεια για την επόμενη επίθεσή του και τηλεμεταφέρεται στο στόχο του, προκαλώντας ζημιά και εφαρμόζοντας όλες τις επιδράσεις των ικανοτήτων και των επιθέσεών του κατά το χτύπημα.Ekko_R R: Χρονικό Ρήγμα

Ο Έκκο γυρίζει το χρόνο προς τα πίσω, γίνεται άτρωτος και αποφεύγει τη στόχευση για μια στιγμή και μετά εμφανίζεται ξανά εκεί που βρισκόταν πριν από λίγα δευτερόλεπτα. Όταν επανεμφανιστεί, ο Έκκο αναπληρώνει ένα μέρος της Ζωής που έχασε και προκαλεί τεράστια ζημιά σε όλους τους εχθρούς που βρίσκονται κοντά.

Προστασία λωρίδων

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο Έκκο καλείται να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του με το Χρονοστρόβιλο. Η αρκετά μεγάλη εμβέλεια και το τεράστιο πεδίο επιρροής της ικανότητας τού επιτρέπουν να δημιουργεί τους χώρους που χρειάζεται, αλλά και να ενεργοποιεί την παθητική του ικανότητα. Ωστόσο, αν δεν είναι προσεκτικός με τη χρήση της ικανότητας, είναι πολύ πιθανό ότι θα βρεθεί μπλεγμένος και χωρίς Μάνα. Πέρα από το φαρμάρισμα, το Q του Έκκο είναι ένας καλός τρόπος για να προκαλεί ζημιά με ασφάλεια στον αντίπαλό του στη λωρίδα, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί και το Άλμα Φάσης ώστε να βρεθεί σε θέση που θα του επιτρέψει να χτυπήσει το στόχο του και με τους δύο γύρους του Χρονοστρόβιλου. Αν τοποθετηθεί σωστά, ο Έκκο μπορεί να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να πλησιάσει γρήγορα το στόχο του με το Άλμα Φάσης και να ασκήσει πίεση με τις στοίβες Αντήχησης Συσκευής Z που συσσωρεύονται διαρκώς. Στη συνέχεια, αφού έχει ορμήσει στον αντίπαλό του και ενεργοποιήσει την παθητική του ικανότητα, ο Έκκο μπορεί να τρέξει μακριά, αξιοποιώντας την αύξηση της Ταχύτητας Κίνησης.

Ο ρόλος του Έκκο ως ακροβολιστή σε λωρίδες ενός ήρωα τονίζεται ακόμη περισσότερο όταν αρχίζει να ανεβαίνει επίπεδα και να ξεκλειδώνει όλες τις ικανότητές του. Η εύστοχη χρήση της Παράλληλης Σύγκλισης, ιδιαίτερα ενάντια σε αντιπάλους που έχουν επιβραδυνθεί με το Χρονοστρόβιλο, προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες για μονομαχίες: αν καταφέρει να πετύχει τον αντίπαλό του στη λωρίδα με την Παράλληλη Σύγκλιση, ο Έκκο έχει την ευκαιρία να τηλεμεταφερθεί κοντά του και να ενεργοποιήσει την ακινητοποίηση W για να πετύχει μερικές ασφαλείς επιθέσεις, χωρίς να φοβάται τα αντίποινα. Ακόμη και αν ο αντίπαλός του αποφύγει την εξουδετέρωση, θα έχει σαφές μειονέκτημα στη μονομαχία, λόγω της ασπίδας που προσφέρει η Παράλληλη Σύγκλιση.

Μόλις συνειδητοποιήσουν οι αντίπαλοί του πόσο ισχυρή μπορεί να γίνει αυτή η ικανότητα, ο Έκκο μπορεί να αρχίσει να τους πιέζει ψυχολογικά, απειλώντας με το W ώστε να τους κάνει να απομακρύνονται από τους υπηρέτες που ετοιμάζονται να εκτελέσουν ή να τους αναγκάζει να οπισθοχωρήσουν προς τον ήρωα ζούγκλας που πλησιάζει. Στην ανάγκη, μπορεί να χρησιμοποιήσει την Παράλληλη Σύγκλιση και αμυντικά. Για παράδειγμα, μπορεί να ενεργοποιήσει την έκρηξη της ικανότητας ακριβώς την κατάλληλη στιγμή ώστε να προστατευτεί από ζημιά που θα μπορούσε διαφορετικά να τον σκοτώσει. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει την ικανότητα στον εαυτό του για να αποφύγει το στρίμωγμα από τους αντίπαλους ήρωες ζούγκλας. Αυτό αναγκάζει τους επίδοξους εκτελεστές του να επιλέξουν να οπισθοχωρήσουν ή να ακινητοποιηθούν σε απόσταση αναπνοής από το παιδί της Ζάουν.

Όταν ξεκλειδώσει το Χρονικό Ρήγμα, ο Έκκο γίνεται ακόμη πιο ισχυρός στις αψιμαχίες και στις μονομαχίες. Όταν δέχεται περισσότερη ζημιά από όση προκαλεί, μπορεί να θεραπεύεται και να επιστρέφει στη μάχη ή να χρησιμοποιεί την τηλεμεταφορά που περιλαμβάνει η ικανότητα για να παρασύρει τον αντίπαλό του εντός του πεδίου επιρροής της Παράλληλης Σύγκλισης και να τον ακινητοποιήσει. Το Χρονικό Ρήγμα έχει μεγάλη αξία και ως βοηθητική ικανότητα. Αν είναι αρκετά γρήγορος, ο Έκκο μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπέρτατη ικανότητά του για να αποφύγει υπεράριθμους αντιπάλους ή για να επιστρέψει γρήγορα στη λωρίδα του, αν μπορεί να ολοκληρώσει γρήγορα τις αγορές του μετά από μια Επαναφορά.

Αψιμαχίες

Ο Έκκο δεν έχει την ωμή ισχύ που θα του επιτρέψει να προκαλεί ισχυρά χτυπήματα στους αντιπάλους του, επομένως πρέπει να βασίζεται περισσότερο στην πονηριά, παρά στη δύναμή του. Όταν αρχίσουν οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των δύο ομάδων πρέπει να βρίσκει τρόπους να κάνει ανταρτοπόλεμο, παρενοχλώντας και κάνοντας ζημιά στους στόχους του από σχετική ασφάλεια. Ο Χρονοστρόβιλος είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, καθώς είναι η καλύτερη μέθοδος για να συσσωρεύσει στοίβες Αντήχησης Συσκευής Z, καθώς οι αντίπαλοι πυκνώνουν τις γραμμές τους. Ωστόσο, πρέπει να είναι προσεκτικός ώστε να μην χάσει και ο ίδιος τη Ζωή του από απομακρυσμένα πυρά και πρέπει να αποφεύγει πάση θυσία τις ικανότητες καταστολής πλήθους του αντιπάλου. Μπορεί να είναι ευέλικτος, αλλά δεν είναι ανθεκτικός, επομένως δεν μπορεί να γλιτώσει εύκολα αν παγιδευτεί. Ωστόσο, αν παρουσιαστεί μια ευκαιρία εκτέλεσης, για παράδειγμα, αν ένας αντίπαλος είναι ήδη τραυματισμένος ή αν έχει απομονωθεί από τους συμμάχους που θα μπορούσαν να τον προστατεύσουν, τότε ο Έκκο έχει όλα τα εργαλεία, τα σύνεργα και τα κόλπα για να πλησιάσει, να τον αποτελειώσει και να υποχωρήσει και πάλι σε ασφαλές σημείο. Εδώ εντοπίζεται η πραγματική αξία της Παράλληλης Σύγκλισης.

Αν τοποθετήσει τη σφαίρα επιρροής της ικανότητας μεταξύ του στόχου και των συμμάχων του, ο Έκκο ουσιαστικά τον απομονώνει, καθώς τον αναγκάζει να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από το ασφαλές σημείο ή να πέσει οικειοθελώς στην παγίδα του. Σε κάθε περίπτωση, ένας καλοζυγισμένος Χρονοστρόβιλος θα επιβραδύνει αρκετά τον στόχο του ώστε να μπορέσει να τον πλησιάσει με το Άλμα Φάσης και να αρχίσει να τον σφυροκοπά. Όταν μειώσει αρκετά τη Ζωή του στόχου, η ζημιά του Έκκο αυξάνεται σημαντικά, χάρη στο παθητικό κομμάτι της Παράλληλης Σύγκλισης. Αυτό σημαίνει ότι οι εχθροί που έχουν χαμηλή Ζωή γίνονται ιδανικοί στόχοι. Μόλις κάνει τη δουλειά του, βασική του προτεραιότητα είναι να επιστρέψει σε ασφαλές σημείο. Αν βρεθεί σε δύσκολη θέση, μπορεί να πατήσει το κουμπί της υπέρτατης ικανότητάς του και να ανοίξει ένα Χρονικό Ρήγμα για να επιστρέψει κοντά στην ομάδα του.

Ομαδικές μάχες

Στις ομαδικές μάχες μεγάλης κλίμακας, ο ρόλος του Έκκο αλλάζει, καθώς πρέπει να εντοπίζει καταστάσεις που οι ικανότητές του με πεδίο επιρροής θα έχουν τον ισχυρότερο αντίκτυπο. Αφού διευκολύνει την έναρξη της μάχης με το Χρονοστρόβιλο, ο Έκκο συνεχίζει με μια Παράλληλη Σύγκλιση προτού κάνει ένα Άλμα Φάσης μέσα στη σφαίρα επιρροής για να ακινητοποιήσει τους εχθρούς και να προστατεύσει τον εαυτό του. Στη συνέχεια, τους κάνει όλους μαύρους στο ξύλο με το ρόπαλό του. Η συνέχεια εξαρτάται από το σωστό συγχρονισμό: Ο Έκκο πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι αντοχές του ώστε να χρησιμοποιήσει την υπέρτατη ικανότητά του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αν ενεργοποιήσει υπερβολικά νωρίς το Χρονικό Ρήγμα, θα βρεθεί απλά στην οπισθοφυλακή της ομάδας του. Αν το ενεργοποιήσει πολύ αργά, θα είναι ήδη νεκρός. Όμως, αν ο Έκκο υπολογίσει σωστά τη χρήση του Χρονικού Ρήγματος, θα επανεμφανιστεί στην καρδιά της αντίπαλης ομάδας με μπόλικη Ζωή, ενώ παράλληλα θα προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλους, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Συνέργεια

Συνεργάζεται πολύ καλά με τους εξής ήρωες:

GnarΓκναρ – ο Χαμένος Κρίκος

Ο Μίνι Γκναρ και ο Έκκο συνεργάζονται μια χαρά μεταξύ τους: αν συνδυάσουν τη ζημιά και την επιβράδυνση που μπορούν να προκαλέσουν από μακριά με το Χρονοστρόβιλο και τη Ρίψη Μπούμερανγκ, μπορούν να ρίξουν κάτω τους περισσότερους αντίπαλους ήρωες. Όμως ο Έκκο γίνεται πραγματικά ασταμάτητος όταν εμφανίζεται ο Μεγα-Γκναρ. Μόλις ο Γκναρ ακινητοποιήσει τον αντίπαλο, μπορεί να τηλεμεταφερθεί με το Άλμα Φάσης και να παρατείνει την εξουδετέρωση των αντιπάλων με την Παράλληλη Σύγκλιση. Στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Χρονικό Ρήγμα για να γυρίσει πίσω το χρόνο και να εφορμήσει ξανά σε οποιονδήποτε έχει επιβιώσει από τις βίαιες επιθέσεις του Γκναρ.

ViΒάι – Η Τιμωρός του Πιλτόβερ

Όπως και ο Γκναρ, η Βάι έχει πολλές ικανότητες που μπορούν να παραλύσουν τον αντίπαλο που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Έκκο με το άλμα και τα γρήγορα χτυπήματά του. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Χαμένο Κρίκο, η Βάι βαράει άσχημα από μόνη της και όταν περιπολεί στο χάρτη με τον Έκκο, οι δυο τους δημιουργούν ένα εκρηκτικό ζευγάρι με αρκετή ζημιά και ικανότητες καταστολής ώστε να μπορούν να ισοπεδώσουν εύκολα τους περισσότερους εχθρούς.

DravenΝτρέιβεν – Ο Ένδοξος Εκτελεστής

Ο Ντρέιβεν είναι ένας από τους πιο ισχυρούς σκοπευτές του League στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει τους αντιπάλους του ώστε να μπορεί να τους πετυχαίνει πιο εύκολα με τα τσεκούρια του. Ο Έκκο είναι μπορεί άνετα να γεμίσει αυτό το κενό. Με τις περιπολίες του στην κάτω λωρίδα και τις σωστές τοποθετήσεις της Παράλληλης Σύγκλισης μεταξύ του αντίπαλου σκοπευτή και του πύργου του, ο Έκκο αναγκάζει το στόχο του να κινηθεί προς την κατεύθυνση του Ντρέιβεν ή να πέσει στην παγίδα του. Ακόμα και αν καταφέρει ο αντίπαλος να αποφύγει την Παράλληλη Σύγκλιση, ο Έκκο μπορεί να ρίξει έναν Χρονοστρόβιλο για να τον επιβραδύνει σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση, ο εκτελεστής με το θεαματικό μουστάκι θα πετύχει την εκτέλεση.

Δυσκολεύεται ενάντια στους εξής ήρωες:

LeblancΛεΜπλάν – η Πλανεύτρα

Το Χρονικό Ρήγμα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, ιδιαίτερα όταν ο Έκκο σχεδιάζει τη χρήση της υπέρτατης ικανότητάς του εκ των προτέρων. Ωστόσο, όταν μονομαχεί με ήρωες που προκαλούν υψηλή ζημιά με λίγα χτυπήματα, ο Έκκο μπορεί να βρεθεί τόσο πίσω στη Ζωή που αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το Χρονικό Ρήγμα μόνο και μόνο για να μείνει ζωντανός. Η ΛεΜπλάν με την υψηλή ζημιά που προκαλεί και τις ικανότητές τους με τους μικρούς Χρόνους Επαναφόρτισης, μπορεί να στριμώξει άσχημα τον Έκκο, με αποτέλεσμα να του στερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μια από τις πιο σημαντικές του ικανότητες στις μάχες σώμα με σώμα.

FioraΦιόρα – η Ανίκητη Ξιφομάχος

Ο Έκκο δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τη μάχη κατά βούληση, προκαλώντας ζημιά και δραπετεύοντας προτού χάσει μεγάλο μέρος της Ζωής του. Δυστυχώς για αυτόν, η Φιόρα έχει στη διάθεσή της αρκετούς τρόπους για να προκαλεί περισσότερη ζημιά χτύπημα προς χτύπημα και να βγαίνει νικήτρια στις περισσότερες μονομαχίες. Αφού εξουδετερώσει την επίθεση του Έκκο με ην Απόκρουση, η Φιόρα μπορεί να δώσει συνέχεια στη μάχη με δύο απανωτές χρήσεις του Ξιφισμού και μια Έκρηξη Ταχύτητας που δεν αφήνει τον Έκκο να αντιδράσει. Ακόμη και αν ο Έκκο προσπαθήσει να διαφύγει με το Χρονικό Ρήγμα, η Φιόρα μπορεί να τον ακολουθήσει με ένα καλοζυγισμένο Βαλς της Λεπίδας.

GravesΓκρέιβς – ο Παράνομος

Η Παράλληλη Σύγκλιση και ο Χρονοστρόβιλος προκαλούν αρκετή επιβράδυνση που επιτρέπει στον Έκκο να προλαβαίνει τους περισσότερους αντιπάλους του, αλλά ο Γκρέιβς έχει μερικούς άσους στην καραμπίνα του που του επιτρέπουν να διατηρεί την απόστασή του από τον αντίπαλο και να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το Καπνογόνο μπορεί ουσιαστικά να εξουδετερώσει το δεύτερο άλμα του Έκκο. Ακόμη και αν ο Έκκο καταφέρει να πλησιάσει, ο Γκρέιβς μπορεί να προκαλέσει μέγιστη ζημιά με τα Σκάγια του και μετά να απομακρυνθεί και πάλι με το Γρήγορο Πιστόλι.

Ανάλυση ήρωα

Έκκο, αρχές σχεδιασμού από τον gypsylord

Σύμφωνα με την ιστορία του, ο Έκκο είναι ένας πονηρός τυπάκος που επιβιώνει με την ευστροφία του στους επικίνδυνους δρόμους της Ζάουν. Ήθελα να αποδώσω αυτό το χαρακτηριστικό και στον τρόπο παιχνιδιού του. Ήθελα να δίνει την εντύπωση ότι είναι έξυπνος και πονηρός, επομένως έθεσα στον εαυτό μου το ερώτημα πώς θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε έναν εκτελεστή που δίνει έμφαση στην ευφυΐα. Ήδη έχουμε ανακαλύψει διάφορους τρόπους στο League για να κάνουμε τους παίκτες να αισθάνονται ικανοί: Οι παίκτες του Έζρεαλ νιώθουν ότι είναι επιδέξιοι όταν πετυχαίνουν τους αντιπάλους με τις βολές τους, ενώ οι παίκτες της Τζάνα έχουν την ίδια αίσθηση όταν συνδυάζουν τις ικανότητές τους με τον σωστό τρόπο για να σώσουν τον επωμιστή της ομάδας. Βέβαια, είναι σαφώς πιο δύσκολο να κάνεις τους παίκτες να αισθάνονται έξυπνοι. Ας εξηγήσουμε λίγο καλύτερα τη διαφορά: Οι παίκτες του Ζεντ είναι ικανοί όταν έχουν σωστές τοποθετήσεις, όταν ξεκινούν αποτελεσματικά μια μάχη και όταν βρίσκουν στόχο με όλες τις ικανότητές τους. Οι παίκτες του Ζεντ παίζουν έξυπνα όταν κάνουν τους αντιπάλους τους να τους κυνηγήσουν σε κάποιο άσχετο σημείο στου χάρτη και μετά τηλεμεταφέρονται σε μια σκιά που είχαν αφήσει πίσω ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο παίκτης βγήκε κερδισμένος από μια αναμέτρηση επειδή ανέλυσε σωστά την κατάσταση και όχι επειδή χειρίστηκε καλύτερα τον ήρωά του ή αντέδρασε πιο γρήγορα.

Για να δούμε τώρα τι γίνεται με τον Έκκο. Βασίζεται στην ιδέα της σωστής πρόβλεψης για να κάνει τον παίκτη να αισθάνεται έξυπνος. Με λίγα λόγια, ήθελα να ανταμείψω τον παίκτη όχι επειδή αντιδρά σωστά αυτό που συμβαίνει, αλλά επειδή προβλέπει σωστά αυτό που θα συμβεί. Αν μαντέψεις σωστά, βγαίνεις κερδισμένος. Αυτή η ιδέα ενσαρκώνεται ιδανικά στην Παράλληλη Σύγκλιση, την ικανότητα που έχει ο Έκκο στο πλήκτρο W. Η ικανότητα απαιτεί από τον παίκτη να εκτιμήσει σωστά το τρέχον περιβάλλον του παιχνιδιού και να πάρει μια απόφαση για το τι πρέπει να συμβεί σε τρία δευτερόλεπτα. Αν το κάνει σωστά, θα αποκτήσει μια ασπίδα, αλλά αν το κάνει ακόμη πιο σωστά, επειδή προβλέπει επίσης που θα είναι ο αντίπαλος, μπορεί να τον ακινητοποιήσει. Στο χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της χρήσης της ικανότητας και της ανατίναξης, ο Έκκο και η ομάδα του καλούνται να παίξουν ένα παιχνίδι τοποθέτησης που θα οδηγήσει κάθε παίκτη ακριβώς στην κατάλληλη θέση. Ο Χρονοστρόβιλος έχει κι αυτός παρόμοια λογική. Σε κάποια φάση της ανάπτυξης του ήρωα, ο Έκκο μπορούσε να φέρει πίσω το Χρονοστρόβιλο με δική του επιλογή κατά τη διάρκεια της χρήσης της ικανότητας. Αυτό θα έκανε την ικανότητα πιο πολύπλευρη από πλευράς μηχανισμών, αλλά το θέμα είναι ότι η χρήση της με αυτόν τον τρόπο απαιτούσε λιγότερη εξυπνάδα. Δεν ήταν απαραίτητο πλέον για τον παίκτη να εκτιμά σωστά τις περιστάσεις. Η χρήση της ικανότητας βασιζόταν σε μια απλή απάντηση «ναι» ή «όχι». Θα τους χτυπήσει η σφαίρα; Αν ναι, τη φέρνεις πίσω. Χωρίς αυτόν τον επιπλέον μηχανισμό, ο Έκκο πρέπει να σχεδιάσει καλύτερα πώς θα χρησιμοποιήσει το Q του και να επιλέξει μια θέση που θα προκαλέσει ζημιά στον στόχο όταν ο Χρονοστρόβιλος φεύγει, αλλά και όταν επιστρέφει. Είναι πιο έξυπνο έτσι.

Μια άλλη ιδέα που θέλαμε να ενσωματώσουμε στο κιτ του Έκκο για να τονίσουμε τον «έξυπνο» τρόπο παιχνιδιού του ήταν ότι οι ικανότητές του θα έχουν μια βασική λειτουργία, η οποία όμως θα γίνεται σαφώς πιο ισχυρή όταν η ικανότητα χρησιμοποιηθεί τέλεια. Η Παράλληλη Σύγκλιση του Έκκο είναι και πάλι το καλύτερο παράδειγμα. Δημιουργεί μια αρκετά μεγάλη ζώνη επιρροής που θέλουν να αποφύγουν οι αντίπαλοι, επομένως σε βασικό επίπεδο λειτουργεί ως εργαλείο αποστασιοποίησης. Επίσης σε βασικό επίπεδο, ο Έκκο μπορεί να χρησιμοποιήσει την ικανότητα στον εαυτό του για να αποκτήσει μια ασπίδα. Πέρα από όλα αυτά, αν θέλει να ακινητοποιήσει τον στόχο του, πρέπει να προσπαθήσει να τον φέρει εντός της ζώνης, μόνος του ή με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Αν ο παίκτης αναλύσει σωστά την κατάσταση ή επιβάλλει τους δικούς του όρους με τη βοήθεια των συμπαικτών του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα του θα κερδίσει τη μάχη.

Το δεύτερο θέμα που μας απασχόλησε όσον αφορά τον Έκκο ήταν πώς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον παίκτη μια εξίσου ευχάριστη εμπειρία με έναν εκτελεστή που δεν θα μπορεί να σκοτώνει τους στόχους του με ένα χτύπημα. Ήδη έχουμε εκτελεστές που είναι εξαιρετικά θανάσιμοι (όπως είναι οι Ζεντ και ΛεΜπλάν, για παράδειγμα), επομένως συλλάβαμε την ιδέα ενός εκτελεστή που προσφέρει υποστήριξη. Ο Έκκο, όπως και η Ας, έχει μικρότερες αναλογίες ζημιάς, επομένως αργεί να σκοτώσει τον στόχο του περισσότερο από άλλους ήρωες σε αυτόν το ρόλο. Η ζημιά που χάνει, όμως, αναπληρώνεται με τις τεράστιες δυνατότητες καταστολής πλήθους που του επιτρέπουν να κερδίζει ομαδικές μάχες για την ομάδα του, παρόλο που δεν προκαλεί αυτός την περισσότερη ζημιά. Με λίγα λόγια, αν ο Ζεντ δεν μπορεί να σκοτώσει την Ανίβια, δέχεται ότι δεν μπορεί να σκοτώσει την Ανίβια. Δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο στην ομάδα του. Αν όμως ο Έκκο δεν μπορεί να σκοτώσει την Ανίβια, μπορεί τουλάχιστον να προσπαθήσει να την εξουδετερώσει (και την ομάδα της, ως ένα βαθμό), ώστε να μπορούν να τη βγάλουν από τη μέση άλλοι ήρωες, όπως η Τζινξ. Χάρη στο Χρονικό Ρήγμα και το Άλμα Φάσης, έχει μια άνεση στο επικίνδυνο παιχνίδι και έχει τη δυνατότητα να επαναλαμβάνει μάχες που δεν πήγαν καλά την πρώτη φορά.

Ίσως να σκέφτεστε για ποιον λόγο να επιλέξετε έναν εκτελεστή που δεν εκτελεί το στόχο του. Πρώτα από όλα, αυτό δεν ισχύει: αν οι ευάλωτοι παίκτες της αντίπαλης ομάδας χάσουν αρκετή Ζωή, ο Έκκο μπορεί να τους βρει και να τους σκοτώσει, καθώς διατηρεί ορισμένα απειλητικά χαρακτηριστικά των εκτελεστών, όπως τη δυνατότητα να επιλέγει μεμονωμένους στόχους με το Άλμα Φάσης και να τους δίνει το τελειωτικό χτύπημα με τις επιθέσεις του ή με την Παράλληλη Σύγκλιση. Όπως η Ας εξακολουθεί να ανήκει στους σκοπευτές, έτσι και ο Έκκο εξακολουθεί να ανήκει στους εκτελεστές. Απλά και οι δύο ήρωες διαφέρουν λίγο από τους υπόλοιπους.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends