Battlefield Hardline – Review

Το Battlefield Hardline είναι ένα First-Person Shooter που αναπτύχθηκε από την Visceral Games (Dead Space) και εκδόθηκε από την EA

Publisher
 
Developer
 

Cops and Criminals in Action

 

battlefield_hardline-ea (1)

Το Battlefield Hardline είναι ένα First-Person Shooter που αναπτύχθηκε από την Visceral Games (Dead Space) και εκδόθηκε από την EA. Κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου για τις πλατφόρμες: PS4, PS3, XboxOne, Xbox 360 και PC.

Σενάριο

Τα γεγονότα του Hardline λαμβάνουν μέρος στο Miami, μια πόλη που πλήττεται από την διαφθορά και τα ναρκωτικά. Εσείς παίρνετε τον ρολό του Nick Mendoza, ενός νέου Detective στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών. Συνεργάτης σας είναι η Khai Mhin Dao, μια από τις καλύτερες detective στο σώμα. Ως αστυνομικοί, σκοπός σας είναι να βρίσκετε εμπόρους ναρκωτικών μέσα στους δρόμους του Miami. Mέσω της ανάκρισης, θα μάθετε από που τα προμηθεύονται, έτσι ώστε κάποια στιγμή να φτάσετε στο μεγάλο κεφάλι. Μέσω της ερευνά σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο τους «κακούς» αλλά και τους διεφθαρμένους συνεργάτες σας.  Η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική, καθώς θα νοιώσετε ότι βλέπετε αστυνομική/δραματική τηλεοπτική σειρά. Το campaign αποτελείτε από 10 επεισόδια μαζί με έναν πρόλογο. Για να το τερματίσετε, θα σας πάρει κάπου στις 7 με 9 ώρες, ανάλογα και το επίπεδο δυσκολίας.

battlefield-hardline-2

Gameplay

O χειρισμός στο Battlefield Hardline θα σας φανεί αρκετά γνώριμος, καθώς δεν έχει μεγάλη διάφορα από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, Battlefield 4. Επειδή όμως ξεφεύγουμε από το πολεμικό concept της προηγούμενης σειράς, θα έχετε στην διάθεση σας καινούργια όπλα και εξοπλισμό. Για πρώτη φορά στην σειρά, πρωτοεμφανίζεται το stealth mode, που θα σας φάνει πολύ χρήσιμο στο campaign του παιχνιδιού. Αν έχετε την απαραίτητη υπομονή θα μπορείτε να τελειώσετε ολόκληρα chapters, χωρίς να σας εντοπίσει κανένας .

Οι παίκτες θα έχουν στην διάθεση τους το καινούργιο tracking system. Το tracking system, είναι ένα σύστημα όπου με την βοήθεια ενός gadget, θα μπορείτε να μαρκάρετε τους εχθρούς σας, καθώς και τους ανθρώπους κλειδιά. Έτσι, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις κινήσεις τους στον χάρτη αλλά και μέσα από τους τοίχους, ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα την στρατηγική σας. Επιπλέον, υπάρχει και ένα Leveling system, το όποιο θα σας επιβραβεύει με καινούργια όπλα και πρόσθετα όπλων, όταν τελειώνετε ένα Objective.

maxresdefault (1)

Προχωρώντας, το Μultiplayer mode του Battlefield Hardline, έχει την ιδία φόρμουλα με τους  προηγούμενους τίτλους της σειράς. Οι παίκτες σε κάθε «ζωή» θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από 4 διαφορετικές κλάσεις: Operator, Mechanic, Enforce και Professional. Η κάθε κλάση διαθέτει τον δικό της οπλισμό και εξοπλισμό. Ο Operatοr είναι και ο medic του παιχνιδιού. Θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης και χρησιμοποιώντας  τα gadgets του, γιατρεύει τους παίκτες και τους επαναφέρει στην ζωή. Τα κυρία όπλα τους, είναι τα Assault Rifles/Carbines.

Οι Mechanics είναι οι engineers του παιχνιδιού και σκοπός τους είναι να επισκευάζουν χαλασμένα φιλικά οχήματα, καθώς και να καταστρέφουν τα εχθρικά. Κύρια όπλα τους, είναι τα Submachine Guns (SMG). Οι Enforcers είναι τα supports της ομάδας και ειδικεύονται στο να προστατεύουν τους συμπαίκτες τους, καθώς και να τους προμηθεύουν με σφαίρες. Το loadout τους είναι τα Shotguns και τα Light Machine Guns. Τέλος, έχουμε τους Professionals, που είναι οι Snipers της ομάδας. Η ειδίκευση τους, είναι να δίνουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες των εχθρών και να καλύπτουν τα νώτα των συμμάχων τους. Ο οπλισμός τους, είναι τα Sniper Rifles.

featuredImage.img

Τα οχήματα  στο παιχνίδι προκαλούν το ενδιαφέρον, διότι  δεν έχετε άρματα μάχης ή Jets. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορα αστυνομικά οχήματα, αγωνιστικά αμάξια, ελικόπτερα και Vans. Το leveling up του παιχνιδιού, είναι ακριβώς το ίδιο με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Αυτό σημαίνει, πως το maximumπου μπορείτε να φτάσετε είναι το 150ο level. Η διάφορα ωστόσο, είναι ότι στο Battlefield Hardline δεν μπορείτε να ξεκλειδώνετε όπλα ή εξοπλισμό ανεβαίνοντας level, καθώς τα όπλα θα τα ξεκλειδώνετε από ένα καινούργιο in-game currency. Με αυτόν τον καινούργιο τρόπο, θα μπορείτε να αγοράζετε όπλα, εξοπλισμό, καθώς και battlepacks. Τα battlepacks επιστρέφουν για 2η φορά στην σειρά και με την βοήθειά τους, θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε διάφορα αντικείμενα για το multiplayer. Μερικά από τα αντικείμενα αυτά, είναι τα weapon attachments, dogtags, knives, weapon camos και boosts.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, στον συγκεκριμένο Battlefield τίτλο, τα όπλα και τα gadgets ξεκλειδώνονται με  in-game λεφτά. Παρ’ όλα αυτά, η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά όπλα στην διάθεση της. Για να αγοράσετε το ίδιο όπλο για την αντίστοιχη ομάδα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα License. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δίνοντας ένα παράδειγμα. Αν παίζετε ως κλέφτης, έχετε στην διάθεση σας το AKM, που αξίζει  $12,000. Για να μπορέσετε να παίξετε ως αστυνομικός με το ΑΚΜ, θα πρέπει ως κλέφτης να σκοράρετε 1.250 kills και έπειτα ως αστυνόμος, να αγοράσετε το δίπλωμα για $50.000. Για να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε attachments για τα όπλα σας, το παιχνίδι θα απαιτήσει να κάνετε κάποια kills για το καθένα. Μετά από αυτό, τα attachments θα μπορείτενα τα αγοράζετε και αυτά, με in-game λεφτά. Αντίστοιχα, για να ξεκλειδώσετε barrels για το AKM, θα πρέπει να κάνετε 80 kills με αυτό το όπλο.

Battlefield-Hardline-Beta-heads-to-all-platforms-this-Fall-60FPS-Multiplayer-trailer-1920x1080

Οι χάρτες και τα modes παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν περιορίζονται σε πολεμικά τοπία ενώ δεν αναλαμβάνετε ρόλους στρατιώτη, αλλά κλέφτη και αστυνόμου. Το παιχνίδι έως τώρα, έχει 9 πιστές και 7 modes. H κάθε πιστά ανάλογα με το mode που παίζετε, θα έχει την ανάλογη έκταση. Κάθε χάρτης έχει  τον μηχανισμό Levolution. Σε κάποιους χάρτες δεν φαίνεται ιδιαίτερα ο μηχανισμός, ενώ σε άλλους φαίνεται καθώς αλλάζει σχεδόν όλη η πίστα. Στην περίπτωση των modes, βλέπουμε τα κλασσικά all-time favorites της σειράς, καθώς και πολλά καινούργια, λόγω του theme. Aς μιλήσουμε για τα modes πιο αναλυτικά.

Στο Blood Money Mode, σκοπός της κάθε ομάδας, είναι να κλέψει λεφτά από ένα κεντρικό vault και να τα μεταφέρει στο δικό της. Όποια ομάδα καταφέρει να μαζέψει το ποσό που απαιτείτε σε κάθε περίπτωση, κερδίζει. Το Conquest mode, είναι το πιο πολυαγαπημένο mode των οπαδών της σειράς Battlefield. Οι δύο ομάδες παλεύουν για την κυριαρχία των βάσεων, που είναι διαθέσιμες. Η ομάδα που θα εξασφαλίσει τις περισσότερες βάσεις, κερδίζει τον αγώνα.

Battlefield_Hardline_interrogate1

Συνεχίζοντας, στο Crosshair Mode, oι αστυνομικοί πρέπει να συνοδέψουν με ασφάλεια έναν καταδότη εγκληματία, ενώ οι κλέφτες προσπαθούν να τον εξολοθρεύσουν, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το mode, δεν υπάρχουν οχήματα  και έχετε στην διάθεση σας μόνο μία ζωή. Στο Rescue Mode, οι αστυνομικοί πρέπει να σώσουν κάποιους ομήρους που έχουν πιάσει οι κλέφτες, ενώ η αντίπαλη ομάδα, προσπαθεί να τους αποτρέψει. To Heist, είναι ένα mode όπου οι κλέφτες πρέπει να ανατινάξουν ένα Vault, να κλέψουν τα λεφτά και στην συνέχεια να αποδράσουν. Οι αστυνομικοί από την άλλη πλευρά, παλεύουν για να το αποτρέψουν.

Στο Hotwire, οι κλέφτες πρέπει να κλέψουν κάποια συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί πρέπει να τους σταματήσουν. Αυτό το mode βασίζεται κυρίως στην οδήγηση. To κλασσικό Team Deathmatch, είναι ένα mode που απαιτεί ομαδικότητα. Η ομάδα που θα καταφέρει να σημειώσει τα περισσότερα kills, κερδίζει και τον αγώνα.

battlefield_hardline1

Γραφικά/Ήχος

To Ηardline αναπτύχθηκε με Frostbite Engine 3, όπως και το Battlefield 4. Σε αυτό το παιχνίδι, η Visceral Games επένδυσε παρά πολύ στο Motion Capture, όπου οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, είναι και ηθοποιοί στην αληθινή ζωή τους. Μεγάλη αίσθηση και σε αυτό το παιχνίδι, μας κάνει ο μηχανισμός «Levolution», με τον οποίον οι πίστες αλλάζουν συνεχώς κατά την διάρκεια της μάχης. Το παιχνίδι τρέχει στα 900p/60FPS στο PS4, 720p/60FPS στο Xbox One και στα 1080p/60FPS στο PC (εάν έχετε το απαραίτητο σύστημα). Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε διακρίνει bugs, εκτός από κάποια glitches, που πιστεύουμε ότι με ένα update θα  διορθωθούν. Ο ήχος του παιχνιδιού είναι ρεαλιστικός από το Voice-Acting, μέχρι και τον ήχο που κάνουν τα όπλα και οι μηχανές αυτοκινήτων. Σύνθετης της μουσικής του παιχνιδιού, είναι ο Paul LeonardMorgan. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, ότι μέσα στο OST του παιχνιδιού υπάρχουν διάσημα συγκροτήματα, όπως οι Judas Priest, Public Enemy, DJ Shadow και The Clash.

IcYUMbN

Overview

Το Battlefield Hardline προσφέρει μια τελείως διαφορετική εμπειρία, η οποία θα μπορούσε να προσελκύσει ακόμα και gamers, που δεν είναι οπαδοί της σειράς. Το campaign είναι πολύ αξιόλογο, με 11 chapters που συνδυάζουν δράση και stealth. Το Multiplayer, το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είναι άκρως διασκεδαστικό. Ιδιαιτέρως εάν παίζετε με φίλους. Τέλος, πιστεύω ότι η Visceral Games έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια, διότι κατάφερε να συνδυάσει την αίσθηση του τηλεοπτικού αστυνομικού δράματος, μαζί με την φόρμουλα του Battlefield.

Θετικά

  • Τα καινούργια modes ταιριάζουν απόλυτα με την φόρμουλα του Battlefield
  • Πολύ καλό Motion Capture και Voice-Acting
  • Δεν χρειάζεται να είστε skilled players για να το απολαύσετε

Αρνητικά

  • Το AI System του campaign δεν είναι όσο έξυπνο θα έπρεπε να είναι
  • Το Hotwire Mode κάποιες φορές γίνεται επαναλαμβανόμενο
Cops and Criminals in Action   Το Battlefield Hardline είναι ένα First-Person Shooter που αναπτύχθηκε από την Visceral Games (Dead Space) και εκδόθηκε από την EA. Κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου για τις πλατφόρμες: PS4, PS3, XboxOne, Xbox 360 και PC. Σενάριο Τα γεγονότα του Hardline λαμβάνουν μέρος στο Miami, μια πόλη που πλήττεται από την διαφθορά και τα ναρκωτικά. Εσείς παίρνετε τον ρολό του Nick Mendoza, ενός νέου Detective στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών. Συνεργάτης σας είναι η Khai Mhin Dao, μια από τις καλύτερες detective στο σώμα. Ως αστυνομικοί, σκοπός σας είναι να βρίσκετε εμπόρους ναρκωτικών μέσα στους δρόμους του Miami. Mέσω της ανάκρισης, θα μάθετε από που τα προμηθεύονται, έτσι ώστε κάποια στιγμή να φτάσετε στο μεγάλο κεφάλι. Μέσω της ερευνά σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο τους «κακούς» αλλά και τους διεφθαρμένους συνεργάτες σας.  Η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική, καθώς θα νοιώσετε ότι βλέπετε αστυνομική/δραματική τηλεοπτική σειρά. Το campaign αποτελείτε από 10 επεισόδια μαζί με έναν πρόλογο. Για να το τερματίσετε, θα σας πάρει κάπου στις 7 με 9 ώρες, ανάλογα και το επίπεδο δυσκολίας. Gameplay O χειρισμός στο Battlefield Hardline θα σας φανεί αρκετά γνώριμος, καθώς δεν έχει μεγάλη διάφορα από τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, Battlefield 4. Επειδή όμως ξεφεύγουμε από το πολεμικό concept της προηγούμενης σειράς, θα έχετε στην διάθεση σας καινούργια όπλα και εξοπλισμό. Για πρώτη φορά στην σειρά, πρωτοεμφανίζεται το stealth mode, που θα σας φάνει πολύ χρήσιμο στο campaign του παιχνιδιού. Αν έχετε την απαραίτητη υπομονή θα μπορείτε να τελειώσετε ολόκληρα chapters, χωρίς να σας εντοπίσει κανένας . Οι παίκτες θα έχουν στην διάθεση τους το καινούργιο tracking system. Το tracking system, είναι ένα σύστημα όπου με την βοήθεια ενός gadget, θα μπορείτε να μαρκάρετε τους εχθρούς σας, καθώς και τους ανθρώπους κλειδιά. Έτσι, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις κινήσεις τους στον χάρτη αλλά και μέσα από τους τοίχους, ώστε να μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα την στρατηγική σας. Επιπλέον, υπάρχει και ένα Leveling system, το όποιο θα σας επιβραβεύει με καινούργια όπλα και πρόσθετα όπλων, όταν τελειώνετε ένα Objective. Προχωρώντας, το Μultiplayer mode του Battlefield Hardline, έχει την ιδία φόρμουλα με τους  προηγούμενους τίτλους της σειράς. Οι παίκτες σε κάθε «ζωή» θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από 4 διαφορετικές κλάσεις: Operator, Mechanic, Enforce και Professional. Η κάθε κλάση διαθέτει τον δικό της οπλισμό και εξοπλισμό. Ο Operatοr είναι και ο medic του παιχνιδιού. Θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης και χρησιμοποιώντας  τα gadgets του, γιατρεύει τους παίκτες και τους επαναφέρει στην ζωή. Τα κυρία όπλα τους, είναι τα Assault Rifles/Carbines. Οι Mechanics είναι οι engineers του παιχνιδιού και σκοπός τους είναι να επισκευάζουν χαλασμένα φιλικά οχήματα, καθώς και να καταστρέφουν τα εχθρικά. Κύρια όπλα τους, είναι τα Submachine Guns (SMG). Οι Enforcers είναι τα supports της ομάδας και ειδικεύονται στο να προστατεύουν τους συμπαίκτες τους, καθώς και να τους προμηθεύουν με σφαίρες. Το loadout τους είναι τα Shotguns και τα Light Machine Guns. Τέλος, έχουμε τους Professionals, που είναι οι Snipers της ομάδας. Η ειδίκευση τους, είναι να…

7.8

Αρκετά Καλό!

Cops and Criminals in Action

Το Battlefield Hardline είναι μια πολύ καλή ιδέα από την Visceral Games, καθώς συνδυάζει τηλεοπτικό αστυνομικό δράμα μαζί με την Battlefield formula.

Gameplay

8

Διάρκεια

7.5

Γραφικά

7.8

Ήχο

7.7

User Rating : Be the first one !
8
Περισσότερα νέα για το Battlefield Hardline