Παιχνίδια που θα άξιζαν να κυκλοφορήσουν σε remastered εκδόσεις

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι κονσόλες νέας γενιάς (PlayStation 4, Xbox One), υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους gamers.

«Καλωσορίσατε στην νέα γενιά»

1425542613-1260-card

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι κονσόλες νέας γενιάς (PlayStation 4, Xbox One), υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους gamers. Προς το παρόν, έχουν κυκλοφορήσει λίγα παιχνίδια, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της γενιάς. Οι περισσότεροι τίτλοι βέβαια, κυκλοφορούν ακόμη στις last-gen κονσόλες, με τις εκδόσεις του PlayStation 4 και του Xbox One, να υπερτερούν απλά στον γραφικό τομέα.

Οι περισσότεροι gamers, πίστευαν πως θα έβλεπαν πολύ σύντομα next-gen τίτλους, που θα έκοβαν την ανάσα. Ένας από αυτούς, είμαι και εγώ, καθώς έχω τις ίδιες απαιτήσεις και προσδοκίες. Η πραγματικότητα όμως, διαφέρει πολύ από τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, από τότε που άρχισε η νέα αυτή γενιά, βλέπουμε πολλά παιχνίδια να κυκλοφορούν σε remastered εκδόσεις. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι νιώθω ανικανοποίητος από αυτές τις κυκλοφορίες, αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκω νόημα σε μερικές.

2630456-metro_2033_redux_-_announce_1

Ο σκοπός του άρθρου αυτού, δεν είναι να δώσει έμφαση στο αν το γεγονός αυτό είναι καλό ή όχι. Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, είναι ποια παιχνίδια θα ήθελα και θα άξιζαν όντως, να γίνουν remastered. Ας αρχίσουμε λοιπόν:

  • Assassin’s Creed II, Brotherhood και Revelations

Οι περισσότεροι Assassin’s Creed οπαδοί, στην ερώτηση «Ποια είναι τα αγαπημένα σου Assassin’s Creed παιχνίδια;», απαντούν αναφέροντας τα 3 παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ο πιο πολυαγαπημένος Assassin είναι ο Ezio Auditore Da Firenze. Ήταν ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας, που τον είδαμε να εξελίσσεται από ένα νεαρό και άπειρο αγόρι, σε έναν ώριμο και έμπειρο Master Assassin. Η «τριλογία του Ezio» όπως λένε οι gamers μεταξύ τους λοιπόν, θα άξιζε να κυκλοφορήσει στις κονσόλες νέας γενιάς. Ταυτόχρονα βέβαια, δεν υποτιμώ τους υπόλοιπους Assassin’s Creed τίτλους. Απλά πιστεύω πως στον γραφικό τομέα, δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη βελτίωση.

4372641-4372621-0414624239-video

  • Resident Evil 2 και Resident Evil 3 Nemesis

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε σε Remastered έκδοση το πρώτο Resident Evil και είχε μεγάλη απήχηση, γιατί όχι και τα Resident Evil 2 και 3 (Nemesis); Οι ίδιοι οι οπαδοί ζητούσαν αυτό το remaster, και τους δόθηκε. Μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Στα social media υπάρχουν ήδη groups δημιουργημένα από fans, όπως «Remake Resident Evil 2» και άλλα παρόμοια. Οπότε, γιατί όχι; ο «λαός» το ζητάει.

umbrella-res-evil

  • Shadow Of The Colussus

Ένα από τα αξέχαστα παιχνίδια, που εντυπωσιάζουν ακόμα και τώρα. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει πριν 10 χρόνια αποκλειστικά για PlayStation 2 και ήταν ένας μοναδικός στο είδος του τίτλος.  Δεν υπήρχαν άλλοι εχθροί να πολεμήσετε, Dungeons να εξερευνήσετε ή οι άλλοι χαρακτήρες να κάνετε Interaction. Υπήρχαν μόνο 16 πλάσματα, σε μέγεθος τιτάνα που ονομάζονταν Colossi. Τα γραφικά, οι μάχες, τα σκηνικά και η μουσική του παιχνιδιού, εντυπωσιάζουν ακόμα και τώρα. Ειδικά αν εστιάσουμε  στο γεγονός, πως μιλάμε για ένα παιχνίδι του PlayStation 2. Φυσικά, έχει κυκλοφορήσει HD έκδοση του παιχνιδιού, με τίτλο Ico & Shadow Of The Colussus Classics HD για PlayStation 3 (περιλαμβάνει και το Ico). Ποιός όμως, δεν θα ήθελε μια Remastered έκδοση του  που να τρέχει σε 1080p και 60fps; Εγώ πάντως τα λεφτά μου για κάτι τέτοιο, θα τα έδινα.

QuadratusAgro

  • Mass Effect Trilogy

Στην περίπτωση που η BioWare αποφασίσει να κάνει remaster την τριλογία του Mass Effect, θα έχει αναμφίβολα μεγάλη απήχηση. Για πολλούς, είναι από τα καλύτερα και πιο φαντασμαγορικά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Ένας science fiction τίτλος,  που συνδυάζει Action, RPG και Third-person shooter στοιχεία. Το βασικότερο είναι, πως τα γεγονότα του λαμβάνουν μέρος σε έναν μοναδικά δημιουργημένο γαλαξία, με τον Commander Shepard, ως πρωταγωνιστή σε αυτή τη περιπέτεια.

mass_effect_team_1-3

  • Heavy Rain

Μερικά από τα συναισθήματα που ένιωσα παίζοντας Heavy Rain, ήταν θλίψη, συγκίνηση και αγωνία. Όλα τα παραπάνω γνωρίζω πως δεν ακούγονται θετικά, αλλά όταν ένα παιχνίδι καταφέρνει να προσφέρει όλα τα παραπάνω, σημαίνει πως πληροί διάφορες προϋποθέσεις. Η ατμόσφαιρα, τα Interactions μέσα στο παιχνίδι, το Storyline καθώς και τα υπέροχα soundtracks , κάνουν το Heavy Rain ακαταμάχητα όμορφο. Το Interactive drama παιχνίδι της Quantic Dream, είναι αντάξιο μιας Remastered έκδοσης. Έτσι και αλλιώς, έχουν ακουστεί ήδη φήμες για Beyond Two Souls Remastered. Δεν θα φαίνονταν περίεργο, αν η Quantic Dream αποφάσιζε να επανακυκλοφορήσει αυτούς τους δύο διάσημους τίτλους της.

139272503393