Οι προβληματισμοί ενός Gamer

Πολλές φορές, αναρωτιέμαι για την εξέλιξη των videogames και κυρίως, στο τι εστιάζουν να δημιουργήσουν οι εταιρίες

Πολλές φορές, αναρωτιέμαι για την εξέλιξη των videogames και κυρίως, στο τι εστιάζουν να δημιουργήσουν οι εταιρείες. Πλέον  στα videogames εξελίσσουν το multiplayer και open world κομμάτι. Υπήρξαν αρκετά άτομα πριν από εμένα που έχουν εκφράσει την άποψη τους, αλλά ένιωσα την ανάγκη να αναπτύξω  το παρών θέμα και ο ίδιος.

shutterstock_119481718

Η περασμένη χρονιά με έβαλε σε πολλές σκέψεις. Είδα «κενούς» τίτλους να κυκλοφορούν, χωρίς να  προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο. Τα φετινά παιχνίδια που ήταν πολύ αναμενόμενα στο κοινό δεν κατάφεραν πάνω από έναν μήνα να κρατηθούνε ζωντανά. Μισοτελειωμένα παιχνίδια,  με μικρή διάρκεια και πανάκριβα σχετικά για τις μέρες μας. Αναμφίβολα βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Οι εταιρείες τον τελευταίο καιρό στοχεύουν αρκετά, στην δημιουργία των remastered παιχνιδιών. Με λίγα λόγια, πρέπει να δω ένα παιχνίδι που ήδη έχω αγαπήσει παλαιότερα, να επανακυκλοφορεί με καλύτερα γραφικά, ώστε να μπορώ να πω ότι βλέπω κάτι αξιόλογο;

Από την άλλη, το ευχάριστο γεγονός, είναι πως η indie σκηνή εξελίσσεται. Προσωπικά, μπορώ να πω πως με κάλυψαν πλήρως, οι τίτλοι που κυκλοφορήσαν πέρσι. Αρκετά indie games ήταν τόσο εντυπωσιακά, που κατάφεραν να γίνουν θέμα συζήτησης, ακόμα και μετά από αρκετό καιρό. Αυτοί οι τίτλοι κατάφεραν να μου θυμίσουν τα παλιά μου χρόνια, προσφέροντάς μου έτσι μεγάλη ευχαρίστηση.

featured_600x224_gamer_ident_brain_avatar

Αυτό που θέλω να καταλήξω, είναι πως οι μεγάλες εταιρείες έχουν πάρει έναν περίεργο δρόμο, εστιάζοντας στην επιτυχία ορισμένων τίτλων, προσπαθώντας να μιμηθούνε ορισμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα, εστιάζουν στο πως ο χρήστης θα μπορεί να παίξει multiplayer και να υπάρχει ένα τεράστιο  map με επαναλαμβανόμενα side missions. Έτσι πλέον, καταλήγουν στα χέρια του χρήστη «άψυχοι» τίτλοι. Εκτός από το ότι δεν προσφέρουν κάποια στοιχειώδη εμπειρία, πολλές φορές είναι και μη ολοκληρωμένα. Νιώθουν την ανάγκη να τα κυκλοφορήσουν νωρίς και έτσι καταλήγουν να ολοκληρώνονται στην πορεία με διάφορα patches. Προσωπικά, δεν θυμάμαι έτσι τα videogames. Ελπίζω να το καταλάβουν και να δούμε τίτλους πιο αξιόλογους στο μέλλον.