Resident Evil: Revelations 2 – Review

Το Resident Evil Revelations 2, είναι ένα επεισοδιακό survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Capcom.

Can you escape your nightmares;

resident-evil-revelations-2-eye

Το Resident Evil Revelations 2, είναι ένα survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Capcom υπό την μορφή επεισοδίων.  Η εκδότρια εταιρεία της PlayStation Vita έκδοσης του παιχνιδιού, είναι η Sony Computer Entertainment. Στο Resident Evil Revelations 2  υπάρχουν συνολικά 4 επεισόδια, τα οποία κυκλοφόρησαν στις 25 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου, 11 Μαρτίου και 18 Μαρτίου. Η retail έκδοση του παιχνιδιού η οποία περιλαμβάνει όλα τα επεισόδια, κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου.  Το Resident Evil Revelations 2 είναι διαθέσιμο για PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One και PC.

Σενάριο

Τα γεγονότα του Resident Evil Revelations 2, λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά των Resident Evil 5 και Resident Evil 6. Η Claire Redfield (πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού), δουλεύει μαζί με την Moira Burton για την εταιρεία Terra Save απέναντι στους Βio Τerrorists. Οι δυο τους βρίσκονται σε ένα κρουαζιερόπλοιο, μαζί με άλλους υπαλλήλους της Terra Save. Η ήρεμη και φιλική αυτή συνάθροιση, λαμβάνει τέλος με την ξαφνική εισβολή μασκοφόρων δραστών που καταλαμβάνουν το πλοίο. Οι μασκοφόροι αυτοί δράστες δηλώνουν πως θέλουν την Claire Redfield, την οποία τελικά και απαγάγουν. Λίγες ώρες μετά, η Claire ξυπνάει και συνειδητοποιεί πως είναι παγιδευμένη σε ένα άγνωστο μέρος. Προς μεγάλη της έκπληξη, κατά την διάρκεια της εξερεύνησής της, ακούει μια γνώριμη φωνή, να ζητάει βοήθεια.

Resident-Evil-Revelations-2-Only-Has-Local-Co-Op-No-Online-Mode-Screenshots-459173-4

Το άτομο που καλούσε βοήθεια, ήταν η συνάδελφός της, Moira Burton. Έπειτα από την επανένωσή τους, αρχίζουν να αναζητούν απελπισμένα μια έξοδο από το χώρο στον οποίο βρίσκονται. Στον δρόμο τους όμως, θα συναντήσουν θανατηφόρα zombies και διάφορους άλλους κινδύνους. Καταφέρνοντας να διαφύγουν προσωρινά τον κίνδυνο, βρίσκουν ένα Radio Tower.  Η Moira καταφέρνει να στείλει SOS μέσω ασύρματου, ζητώντας βοήθεια από όποιον μπορέσει να ακούσει το μήνυμα της. Παράλληλα, η Claire σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του Radio Tower και αγναντεύοντας το τοπίο στην συνέχεια, συνειδητοποιεί πως βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα απόμερο νησί.

To κάλεσμα βοηθείας της Moira  λαμβάνει (αν και αργοπορημένα), ο πατέρας της, Barry Burton. Αποφασισμένος  να σώσει την κόρη του, καταφθάνει στο νησί. Στην αναζήτηση του, βρίσκει στο δρόμο του ένα κορίτσι, με το όνομα Natalia.  Κρίνοντας πως  το νησί είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μικρό κορίτσι, ο Barry αναλαμβάνει την προστασία της. Η Natalia απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, καθώς έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Μια από αυτές, είναι η ικανότητα της να αντιλαμβάνεται και να εντοπίζει τους μεταλλαγμένους που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση καθώς και πίσω από τοίχους, πόρτες κλπ. Ο στόχος των δύο, είναι να εντοπίσουν την Claire Redfield και την κόρη του Barry Burton, Moira. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα βιώσετε την ιστορία από την πλευρά των Claire και Moira, καθώς καιτων Barry και Natalia.

barry__4__bmp_jpgcopy

Gameplay

Παίζοντας σαν Claire Redfield και Moira Burton, θα παλέψετε πολύ σκληρά για να επιβιώσετε. Ο εξοπλισμός, το Ammunition, και τα Items που θα έχετε στην κατοχή σας, θα είναι λιγοστά, σε σχέση με αυτά του Barry και της Natalia. H Claire μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που θα έχετε στην κατοχή σας, όπως Ηandguns, Shotguns, Rifles και πολλά άλλα. Ακόμα, η Moira θα μπορεί να σας υποστηρίξει με τα Blunt όπλα, τα οποία κάνουν Stun τους εχθρούς σας. Επίσης, χρησιμοποιώντας τον φακό που έχει στην κατοχή της, μπορεί να εντοπίζει διάφορα αντικείμενα, καθώς και να τυφλώνει για μικρό χρονικό διάστημα τα Zombies.  Για να καταφέρετε να περάσετε τα διάφορα σημεία του παιχνιδιού, θα πρέπει να εναλλάσεστε μεταξύ των 2 χαρακτήρων, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες.

11080446_969506603061395_4818443389607626899_o

Στο παιχνίδι, έχετε την δυνατότητα να παίξετε Single player και Multiplayer. Στο Single Player Mode, πρέπει να βασιστείτε αναγκαστικά στο AI System. Το ΑΙ Δεν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε καλό αλλά ούτε και κακό. Σε πολλές περιπτώσεις ο/η partner σας, παίρνει τις σωστές αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Παρ’ όλα αυτά, σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού, θα χάνετε χρόνο ή θα πεθαίνετε λόγω των κακών ανταποκρίσεων του συνεργάτη σας. Το πιο ιδανικό βέβαια, θα είναι να αξιοποιείτε σωστά και γρήγορα τους χαρακτήρες που έχετε, με βάση τις ικανότητες του καθενός. Χρησιμοποιήστε επίσης την Moira, για να βρείτε όσα περισσότερα Items και «σμαράγδια» μπορείτε, ώστε να αναβαθμίσετε/ξεκλειδώσετε διάφορα Skills και Upgrades για τα όπλα σας.

10497239_969506793061376_1907827878668951402_o

Ελέγχοντας τον Barry και την Natalia, το Gameplay διαφοροποιείται ελαφρώς, χωρίς όμως να αλλάζουν τα δεδομένα. Η Natalia στηρίζει και βοηθάει τον Barry δίχως να πολεμάει η ίδια. Παρ’ όλα αυτά, η ικανότητα της να εντοπίζει τα Zombies και τα διάφορα τέρατα, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Πολλές φορές, θα μπορέσετε να αποφύγετε πολλούς εχθρούς που υπό κανονικές συνθήκες, θα ήσασταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίσετε. Επίσης, η Natalia μπορεί να εντοπίζει διάφορα αντικείμενα καθώς και να ανοίγει σεντούκια, που οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν μπορούν. Ο Barry από μεριάς του, έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς που θα συναντήσετε.

Όπως αναφέραμε και πριν, ο Barry έχει στην διάθεση του, καλύτερο εξοπλισμό σε σχέση με την Claire, από τα πρώτα στάδια του παιχνιδιού. Έχοντας 3 διαφορετικά όπλα στην διάθεση του, η κατανομή τον πυρομαχικών γίνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Οι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε διαφέρουν σε πολλές περιπτώσεις, καθώς το κάθε Zombie και τέρας έχει τις δικές του αδυναμίες. Οι Stealth μηχανισμοί μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, καθώς είναι πολύ απλοί και όχι ιδιαίτερα εύχρηστοι. Παρ’ όλα αυτά, στα σημεία που θα χρειαστεί, θα σας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκοτώνοντας σιωπηλά τους αντιπάλους σας, θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε σφαίρες αλλά και να διατηρήσετε το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Στο τέλος κάθε chapter, με βάση τα «σμαράγδια» που συλλέξατε και το Rating που σας δόθηκε, θα έχετε στην διάθεσή σας χρήματα, για αναβαθμίσετε τα Skills σας.

RE_Revelations_2_Raid_Mode_tips1

Αναμφίβολα πάντως, οι οπαδοί των Resident Evil παιχνιδιών, θα χαρούν ιδιαίτερα με την επιστροφή του Barry Burton και της Claire Redfield. Τον Barry είχαμε να τον δούμε από το Resident Evil 1 και την Claire από το Resident Evil: Code Veronica.  Τους χαρακτήρες αυτούς, θα μπορέσετε να τους χρησιμοποιήσετε και στο Raid Mode του παιχνιδιού. Στο Raid Mode, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από πολλούς χαρακτήρες, όπως τους Albert Wesker, Hunk, Gina και πολλούς άλλους. Ο στόχος σας, είναι να ολοκληρώσετε διάφορες αποστολές, μαζεύοντας όσα περισσότερο χρήματα, Medallions, όπλα και Upgrades μπορείτε. Όσα περισσότερα Objectives καταφέρετε να ολοκληρώσετε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος σας και το Rating που θα πάρετε. Ολοκληρώνοντας missions, θα μαζεύετε SP (Skill Points) με τα οποία θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε καινούργια Skills και Extra Slots στο Inventory σας. Τα Slots αυτά, θα σας επιτρέψουν να κάνετε Equip παραπάνω Skills και όπλα. Παίζοντας στο Mode αυτό, θα αντιμετωπίσετε διάφορους εχθρούς και από παλαιότερους Resident Evil τίτλους.

11045337_969506966394692_1481734637160080436_o (1)

Συνολικός, οι χειρισμοί του παιχνιδιού είναι αρκετά απλοί, δίχως να απαιτούν πολλά από τον παίκτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και καλοί. Σε αρκετές περιπτώσεις, φαίνεται πως λείπουν πολλά στοιχεία από προηγούμενους Resident Evil τίτλους. Μερικά από αυτά, είναι οι Hand-To-Hand κινήσεις, τα Combat Finishers και οι Dodge μηχανισμοί.  Οι εχθροί που συναντάτε, θα είναι οι ίδιοι και ίδιοι, κάνοντας έτσι το παιχνίδι αρκετά επαναλαμβανόμενο σε κάποια σημεία. Αυτά θα μπορούσαμε να πούμε, πως είναι τα κύρια αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Γραφικά/Ήχος

Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, χρησιμοποιήθηκε η MT Framework Engine. Η αλήθεια είναι όμως, πως στον γραφικό τομέα το Resident Evil Revelations 2 υστερεί πολύ. Είναι ξεκάθαρο, πως το παιχνίδι είχε αναπτυχθεί ώστε να υποστηρίζεται κυρίως από Last-Gen κονσόλες (PS3, Xbox 360). Η ανάλυση στις Xbox One, PC και PlayStation 4 εκδόσεις, μπορεί να είναι ανώτερη, αλλά τα κακοσχεδιασμένα Textures και φτωχά Physics, υποβαθμίζουν την συνολική εμπειρία. Μέσα στο παιχνίδι, θα συναντήσετε διάφορα glitches, τα οποία παρουσιάζονται λόγω των παραπάνω τεχνικών προβλημάτων. Τα Cinematics και τα Cutscenes τουλάχιστον, είναι αρκετά αξιόλογα και είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα Resident Evil παιχνίδι.

1492629_969507236394665_1259619772047269703_o

Το Voice-Acting, δεν καταφέρνει να ενθουσιάσει σε αντίθεση με άλλους τίτλους της σειράς. Όμως, χάρη στα ανατριχιαστικά Soundtracks και τις μελωδίες που προσφέρει το καθένα, το στοιχείο του τρόμου είναι αισθητό σε μερικές περιπτώσεις. Υπάρχουν αντίστοιχα όμως και οι στιγμές, που η μουσική αυτή δεν αρμόζει, καθώς οι ίδιες μελωδίες παίζουν δίχως να συμβαίνει το οτιδήποτε. Ταιριάζουν αναμφισβήτητα βέβαια, στο πεδίο της μάχης.

Overview

Το Resident Evil Revelations 2, προσφέρει ένα ενδιαφέρων Storyline, που κρατάει τον παίκτη διαρκώς σε αγωνία. Στον γραφικό τομέα και στο Gameplay υστερεί αρκετά, κάνοντας το έτσι, λιγότερο απολαυστικό απ’ όσο πραγματικά είναι.  Συμπερασματικά, είναι ένας τίτλος που παραμένει πιστός στο Resident Evil franchise και παρόλα τα τεχνικά προβλήματα, συνιστάται σε παλιούς και νέους οπαδούς.

Θετικά

  • Raid Mode
  • Ενδιαφέρων Storyline
  • Έντονη ατμόσφαιρα

Αρνητικά

  • Γραφικός τομέας
  • Διάφορα τεχνικά προβλήματα
  • Ελαττωματικό Gameplay σε πολλά σημεία
Can you escape your nightmares; Το Resident Evil Revelations 2, είναι ένα survival horror παιχνίδι, που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Capcom υπό την μορφή επεισοδίων.  Η εκδότρια εταιρεία της PlayStation Vita έκδοσης του παιχνιδιού, είναι η Sony Computer Entertainment. Στο Resident Evil Revelations 2  υπάρχουν συνολικά 4 επεισόδια, τα οποία κυκλοφόρησαν στις 25 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου, 11 Μαρτίου και 18 Μαρτίου. Η retail έκδοση του παιχνιδιού η οποία περιλαμβάνει όλα τα επεισόδια, κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου.  Το Resident Evil Revelations 2 είναι διαθέσιμο για PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One και PC. Σενάριο Τα γεγονότα του Resident Evil Revelations 2, λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε αυτά των Resident Evil 5 και Resident Evil 6. Η Claire Redfield (πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού), δουλεύει μαζί με την Moira Burton για την εταιρεία Terra Save απέναντι στους Βio Τerrorists. Οι δυο τους βρίσκονται σε ένα κρουαζιερόπλοιο, μαζί με άλλους υπαλλήλους της Terra Save. Η ήρεμη και φιλική αυτή συνάθροιση, λαμβάνει τέλος με την ξαφνική εισβολή μασκοφόρων δραστών που καταλαμβάνουν το πλοίο. Οι μασκοφόροι αυτοί δράστες δηλώνουν πως θέλουν την Claire Redfield, την οποία τελικά και απαγάγουν. Λίγες ώρες μετά, η Claire ξυπνάει και συνειδητοποιεί πως είναι παγιδευμένη σε ένα άγνωστο μέρος. Προς μεγάλη της έκπληξη, κατά την διάρκεια της εξερεύνησής της, ακούει μια γνώριμη φωνή, να ζητάει βοήθεια. Το άτομο που καλούσε βοήθεια, ήταν η συνάδελφός της, Moira Burton. Έπειτα από την επανένωσή τους, αρχίζουν να αναζητούν απελπισμένα μια έξοδο από το χώρο στον οποίο βρίσκονται. Στον δρόμο τους όμως, θα συναντήσουν θανατηφόρα zombies και διάφορους άλλους κινδύνους. Καταφέρνοντας να διαφύγουν προσωρινά τον κίνδυνο, βρίσκουν ένα Radio Tower.  Η Moira καταφέρνει να στείλει SOS μέσω ασύρματου, ζητώντας βοήθεια από όποιον μπορέσει να ακούσει το μήνυμα της. Παράλληλα, η Claire σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του Radio Tower και αγναντεύοντας το τοπίο στην συνέχεια, συνειδητοποιεί πως βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα απόμερο νησί. To κάλεσμα βοηθείας της Moira  λαμβάνει (αν και αργοπορημένα), ο πατέρας της, Barry Burton. Αποφασισμένος  να σώσει την κόρη του, καταφθάνει στο νησί. Στην αναζήτηση του, βρίσκει στο δρόμο του ένα κορίτσι, με το όνομα Natalia.  Κρίνοντας πως  το νησί είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μικρό κορίτσι, ο Barry αναλαμβάνει την προστασία της. Η Natalia απ' ότι φαίνεται όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, καθώς έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Μια από αυτές, είναι η ικανότητα της να αντιλαμβάνεται και να εντοπίζει τους μεταλλαγμένους που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση καθώς και πίσω από τοίχους, πόρτες κλπ. Ο στόχος των δύο, είναι να εντοπίσουν την Claire Redfield και την κόρη του Barry Burton, Moira. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα βιώσετε την ιστορία από την πλευρά των Claire και Moira, καθώς καιτων Barry και Natalia. Gameplay Παίζοντας σαν Claire Redfield και Moira Burton, θα παλέψετε πολύ σκληρά για να επιβιώσετε. Ο εξοπλισμός, το Ammunition, και τα Items που θα έχετε στην κατοχή σας, θα είναι λιγοστά, σε σχέση με αυτά του Barry και της Natalia. H Claire μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που θα έχετε στην κατοχή σας, όπως Ηandguns, Shotguns, Rifles και πολλά άλλα. Ακόμα, η Moira θα μπορεί…

7.5

Αρκετά Καλό!

Evil Is Watching...

Ένας κλασσικός Resident Evil τίτλος, ο οποίος είχε μεγαλύτερες προοπτικές αλλά δεν καταφέρνει να υπερτερήσει σε σημεία που θα έπρεπε.

Gameplay

7.4

Διάρκεια

7.5

Γραφικά

7.4

Ήχος

7.5

User Rating : Be the first one !
7
Περισσότερα νέα για το Resident Evil Revelations 2