Ποιο support να επιλέξετε για την Καλίστα

Η Καλίστα είναι από τα τελευταία ADC που έχουν βρεί τον δρόμο τους στο φαράγγι των επικαλεστών

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η Καλίστα είναι από τα τελευταία ADC που έχουν βρεί τον δρόμο τους στο φαράγγι των επικαλεστών και έχει γίνει ένα αρκέτα δημοφιλές pick στα LCS γιατί είναι ένα από τα πιο δυνάτα ADC αυτή την στιγμή.

kal-wallpaper
Η υπέρτατη ικανότητα της Καλίστας, το κάλεσμα της μοίρας έχει παρα πολλές δυνατότητες για την δημιουργία ισχυρών ΑΟΕ(Area of Effect) ικανοτήτων ανάλογα με ποιον θα επιλέξεις ως Δεσμό Ψυχής. Είναι όλα τα support όμως καλά για να λειτουργήσουν με την υπέρτατη ικανότητα της Καλίστας; Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες επιλογές Support που θα δουλέψουν καλύτερα:

Γκάλιο

Galio

O ξεχασμένος σε όλους μας Galio δουλέυει παρα πολύ καλα με την Καλίστα.  Ως support παρέχει αρκετά καλό poke στο lane και αποτελεί ένα εξαιρετικό τανκ στο late game. Αυτο που λείπει στον Γκάλιο είναι μια ικανότητα για να μπορέσει να κάνει initiate την υπέρτατη του ικανότητα, το Άγαλμα του Ντουράντ.  Στα team fights, η Καλίστα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει το κάλεσμα της μοίρας ώστε ο Galio να κάνει εύκολα ένα Άγαλμα του Ντουράντ ανάμεσα στα μέλη της αντίπαλης ομάδα. Ο συνδιασμός αυτός, το πιο πιθανόν θα προσφέρει την νίκη στο team fight.

Άλισταρ

Alistar

O Άλισταρ αποτελεί παρόμοια περίπτωση με τον Γκάλιο. Σου παρέχει αρκετό sustain στο lane με το heal του και μαζί του με την υπέρτατη του ικανότητα αποτέλεί ένα παρα πολύ δυνατό τανκ στο late game. O συνδυασμός που θα χρησιμοποιήσει η Καλίστα μαζί με τον Άλισταρ θα είναι μαζί με το Q του, την Κονιορτοποίηση χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το W του Άλισταρ αλλά στην θέση θα είναι η υπέρτατη ικανότητα της Καλίστας, το Κάλεσμα της Μοίρας.

Μοργκάνα

Morgana

Όπως θα έχετε προσέξει εως τώρα, οι support που δουλεύουν καλύτερα με την Καλίστα είναι αυτοί που έχουν δυνατά CC (Crowd Control) και ικανότητες ΑΟΕ. Η Μοργκάνα έχει και τα δύο. Η Μοργκάνα παρέχει πολύ δυνατό poke στο lane και κύριος της στόχος είναι να πετύχει το Q της, το Δέσμα του Σκότους αλλά και να προστατεύσει το ADC από τυχον αντίπαλα CC με την Μαύρη της Ασπίδα. Η Καλίστα και η Μοργκάνα μπορούν εύκολα να πάρουν κάποιο kill, αν η Μοργκάνα πετύχει το Q της και η Καλίστα χρησιμοποιήσει το Q και το E της. Το κύριο combo εδώ είναι η Καλίστα να χρησιμοποιήσει το Κάλεσμα της Μοίρας ώστε να μπορέσει η Μοργκάνα να χρησιμοποιήσει το Δέσμα Ψυχής. Καλό θα ήταν, όταν το χρησιμοποιεί σε teamfight να έχει και Zhonyan’s Hourglass ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μιας και σε αντίθετη περίπτωση μάλλον θα πεθάνει πρίν ολοκληρωθούν τα Δεσμα Ψυχής.

Μπράουμ

Braum

Ο Μπράουμ αποτελεί εξαιρετικό συνδυασμό για την Καλίστα. Ακόμη ένα εξαιρετικό τανκ, με πολύ poke.Με την Q του (Κεντρί του Χειμώνα) σε συνδιασμό με το passive του, μπορεί εύκολα να κάνει stun χρησιμοποιώντας την υψηλή ταχύτητα επίθεσης της Καλίστας. Το combo σε αυτή την περίπτωση είναι να χρησιμοποιηθεί το Κάλεσμα της Μοίρας σε συνδυασμό με το Παγετώδες Ρήγμα του Μπράουμ το οποίο παρέχει ένα πάρα πολύ δυνατό Knockup.

Πολλοί από τους παραπάνω Support ήρωες, παρέχουν παρόμοιες λειτουργίες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η συνεργασία της Καλίστα μαζί με τον support. H επιπλέον ζημιά όταν χτυπήσει τον ίδιο στόχο δύο φορές είναι αρκετά μεγάλη σε κάποιους από τους παραπάνω συνδυασμούς. Απο τις πιο πάνω επιλογές, οι καλύτερες αποτελούν ο Μπράουμ μαζί με την Μοργκάνα. Το πιο σημαντικό όταν επιλέγεις support για την Καλίστα είναι η συνεργασία μαζί της στα combo. Οπότε όταν είστε support και έχετε Καλίστα στην ομάδα σας, δοκιμάστε κάποιο από τα παραπάνω picks για κάποιους πολύ ωραίους συνδιασμούς.

Περισσότερα νέα για το League of Legends