Evolve – Review

Το Evolve είναι ένα first-person shooter παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Turtle Rock Studios και εκδόθηκε από την 2Κ Games.

Platforms
 

Be The Hunter or The Hunted

evolve-1024x576

Το Evolve είναι ένα First-Person Shooter παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Turtle Rock Studios και εκδόθηκε από την Games. Κυκλοφόρησε στις  10 Φεβρουαρίου, για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Σενάριο

Τα γεγονότα του Evolve, λαμβάνουν μέρος στον πλανήτη Shear. Σε αυτό το πλανήτη, έχουν ταξιδέψει οι άνθρωποι στο μακρινό μέλλον, δημιουργώντας αποικίες στην πολυτιμότερη περιοχή του διαστήματος. Σύντομα όμως, οι αποικίες αυτές δέχονται επίθεση από εξωγήινα τέρατα, τα οποία αρχίζουν να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Για να αντιμετωπιστεί η απειλή αυτή, καλείτε ο  βετεράνος θηριοδαμαστής, William Cabot ο οποίος είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντα του.

Ως απάντηση στο κάλεσμα αυτό, ο William συγκεντρώνει μια ομάδα κυνηγών, που απαρτίζεται από επαγγελματίες, βετεράνους πολέμου, έως και ψυχοπαθείς. Στόχος τους, η εκκένωση των αποικιών και η εξολόθρευση των τεράτων, που είναι και το κύριο στοιχείο του Evolve.

Evolve_01

Gameplay

Η επιβίωση είναι ο απώτερος στόχος του παιχνιδιού. Στους  αγώνες, οι 4 παίχτες ελέγχουν τους κυνηγούς και ο 5ος, το τέρας.  Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του Single Player διαθέσιμη για όποιον δεν επιθυμεί να παίξει Online. Στην αρχή του παιχνιδιού, υπάρχει ένα λεπτομερέστατο  Tutorial, που μας δείχνει βήμα προς βήμα, το πως να επιβιώσουμε.

Συνολικά υπάρχουν 4 διαφορετικά Game Modes, που το καθένα  έχει διαφορετικά Objectives.  To πρώτο από αυτά, είναι το Hunt, οπού οι κυνηγοί πρέπει να σκοτώσουν το τέρας, πριν καταφέρει να καταστρέψει την πηγή ενέργειας τους. Για να μπορέσει το τέρας όμως να πετύχει τον στόχο του, θα πρέπει να έχει εξελιχθεί στο Stage 3. H εναλλακτική λύση σε αυτό είναι να προλάβει να σκοτώσει τους κυνηγούς προτού καταστρέψουν τα αβγά.

2434911-evolve+-+jan+first+look+screenshot+(3)_result

Κατά την διάρκεια του Nest Mode, το τέρας πρέπει να προστατέψει 6 αυγά από τους κυνηγούς, για 18 λεπτά. Η τοποθεσία τους είναι άγνωστη, καθώς βρίσκονται σε τυχαία μέρη στον χάρτη. Το τέρας μπορεί να εκκολάψει το ένα από τα αυγά, ώστε να αποκτήσει ένα Minion, που θα το βοηθάει στο κυνήγι του. Οι κυνηγοί έχουν σαν στόχο την καταστροφή των αυγών καθώς και των Minions πριν λήξει το χρονικό διάστημα κάθε αγώνα.  Kάτι παρόμοιο ουσιαστικά, είναι και το Rescue, απλά αντιστρέφονται οι ρόλοι. Τραυματισμένοι άποικοι, βρίσκονται σε τυχαίες τοποθεσίες στο χάρτη περιμένοντας να τους γιατρέψετε και να τους προστατέψετε μέχρι να διαφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο. Αυτό φυσικά, δεν θα είναι εύκολο, καθώς τα τέρατα έχουν ως στόχο να σκοτώσουν τους αποίκους. Ο πρώτος που θα σώσει ή σκοτώσει 5 άτομα, νικάει τον αγώνα.

To τελευταίο Mode, το οποίο όπως και τα άλλα είναι διπλά δομημένο, λέγεται Defend. Ένα πλήρως εξελιγμένο τέρας, μαζί με Goliath Minions, έχει ως σκοπό να καταστρέψει την πηγή ενέργειας, η οποία ανεφοδιάζει ένα πλοίο. Για να φτάσει στο σημείο αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχει διαλύσει 2 Power Generators. Όπως καταλάβατε, οι κυνηγοί δεν πρέπει να αφήσουν τα τέρατα να πετύχουν τον στόχο τους. Εάν επιλέξετε Quickplay, θα έχετε πρόσβαση στα Modes αυτά ξεχωριστά (Single player). Στο Evacuation, μπορείτε να παίξετε μια σειρά από 5 αγώνες, που έχουν ως φινάλε το Defend. Κάθε νίκη, δίνει στην νικητήρια μεριά ένα προβάδισμα, για τον επόμενο χάρτη.

evolve-jan-first-look-screenshot-5

Στο πεδίο της μάχης, κάθε σας κίνηση μετράει. Ανάλογα με τα όπλα και τις ικανότητες σας κερδίζετε Experience Bonus, καθώς τα χρησιμοποιείτε. Στο τέλος του κάθε αγώνα, θα έχετε την δυνατότητα να δείτε τα Perks και τα Upgrades που ξεκλειδώνετε, καθώς και το τι σας προσφέρει το καθένα. Φυσικά, ο χειρισμός διαφέρει μεταξύ των κυνηγών και των τεράτων.

Κάθε κυνηγός έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες, που συνοδεύονται από διάφορα όπλα και Gadgets. Συνολικά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 4 διαφορετικά classes: Assault, Trapper, Medic και Support. Οι Assaults είναι αυτοί που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά από την ομάδα, ενώ οι Trappers ειδικεύονται στο να εντοπίζουν και να παγιδεύουν το Τέρας. Αντίστοιχα, οι Medics εστιάζουν στο να κρατάνε την ομάδα ζωντανή και σε συνδυασμό με  τα Supports κατέχουν διάφορα αντικείμενα,  τα οποία βοηθούν στο να δίνουν  Buffs στην ομάδα. Το θετικό στοιχείο σε όλα αυτά, είναι το γεγονός πως κανένα class δεν μπορεί να υποτιμηθεί, καθώς όλοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι.

maxresdefault

Παίζοντας ως Monster, οι δυνατότητες σας, καθώς και η προσέγγιση που απαιτεί το παιχνίδι, αλλάζει. Στην διάθεσή σας, έχετε συνολικά 3 Monsters: Goliath, Kraken και Wraith.  Το κάθε ένα, έχει τα δικά του προτερήματα, αδυναμίες και Skills. Ο Goliath είναι ένα αρκετά ανθεκτικό Μelee τέρας, με πολύπλευρες ικανότητες (Fire Breath, Rock Throw). Στην συνέχεια  έχουμε το Kraken, που αποτελεί ένα ιπτάμενο Μonster, με μεγάλο range, και επιτίθεται με ηλεκτρισμό. Τέλος, υπάρχει το Wraith, τύπου Μelee, με ύπουλα skills, καθώς βασίζεται πολύ στο stealth στοιχείο.

Στην προσπάθειά σας, να κρυφτείτε και να σκοτώσετε τους κυνηγούς, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένα βήματα. Σκοτώνοντας τέρατα που βρίσκονται τριγύρω σας, μπορείτε να τα φάτε ώστε να χτίσετε Αrmor, να πάρετε διάφορα Power-Ups, και να εξελιχτείτε. Ταυτόχρονα φυσικά, Power-Ups  παίρνουν και οι αντίπαλοί σας, με τον ίδιο τρόπο. Τα κουφάρια των τεράτων που αφήνει το βασικό σας τέρας, καθώς και οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον αφήνουν τα απαραίτητα σημάδια (ίχνη) για τους κυνηγούς.

2762033-2k_evolve_wraith_screenshot_3

Γραφικά

Τον εκτενέστερο σχεδιασμό του περιβάλλοντος, των χαρακτήρων αλλά και των τεράτων, θα τον χαρακτηρίζαμε ως μοναδικό. Η CryEngine (4ης γενιάς), καταφέρνει να αποδώσει και να προσφέρει στους παίχτες, ένα υπέροχο γραφικό περιβάλλον. Η άγρια ζωή και οι περιοχές του πλανήτη Shear, σας προκαλούν να τον εξερευνήσετε παραπάνω. Τα Cinematics μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά, αλλά ταυτόχρονα, δεν υστερούν κιόλας. Αυτό που καταφέρνει το Evolve όμως, είναι να προσφέρει  εκθαμβωτικά Visuals Effects σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Ήχος

Χάρη στα καλοφτιαγμένα Sound Effects της άγριας φύσης το κυνήγι γίνεται ακόμη πιο έντονο. Παρόλα αυτά, το Voice-Acting δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή. Δυστυχώς, τα Soundtracks του Evolve, δεν δημιουργούν κάποια ιδιαίτερη αίσθηση. O λόγος, είναι ότι η μουσική, υπάρχει καθαρά και μόνο, για να συνοδεύει το Gameplay. Αυτό δυστυχώς, δηλώνει πως ο τίτλος, δεν σκόπευε εξαρχής να δημιουργήσει ιδιαίτερες μελωδίες.

033105

Overview

Το Evolve, είναι ένας πολύ ενδιαφέρον Multiplayer τίτλος ο οποίος δίνει την ευκαιρία ακόμα και σε όσους δεν θέλουν να παίξουν Online, να απολαύσουν το παιχνίδι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν ο αγώνας διαρκέσει αρκετά μπορεί να κουράσει, κάτι το οποίο προκύπτει αν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παιχτών.

Θετικά

  • Κάθε ρόλος είναι χρήσιμος και ευχάριστος
  • Ο ήχος του περιβάλλοντος δίνει μία εντυπωσιακή εμπειρία σε όλο το παιχνίδι
  • Οι μάχες αν και βίαιες είναι αρκετά εντυπωσιακές
  • Χάρη στα διαφορετικά maps, το Gameplay δεν είναι μονότονο

Αρνητικά

  • Το Evacuation Μap δεν είναι πάντα ισορροπημένο
  • Εάν ο αγώνας διαρκέσει πολλή ώρα, το κυνήγι γίνεται βαρετό
  • Η μουσική του παιχνιδιού είναι το αδύνατο χαρακτηριστικό του
Be The Hunter or The Hunted Το Evolve είναι ένα First-Person Shooter παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από την Turtle Rock Studios και εκδόθηκε από την 2Κ Games. Κυκλοφόρησε στις  10 Φεβρουαρίου, για PlayStation 4, Xbox One και PC. Σενάριο Τα γεγονότα του Evolve, λαμβάνουν μέρος στον πλανήτη Shear. Σε αυτό το πλανήτη, έχουν ταξιδέψει οι άνθρωποι στο μακρινό μέλλον, δημιουργώντας αποικίες στην πολυτιμότερη περιοχή του διαστήματος. Σύντομα όμως, οι αποικίες αυτές δέχονται επίθεση από εξωγήινα τέρατα, τα οποία αρχίζουν να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Για να αντιμετωπιστεί η απειλή αυτή, καλείτε ο  βετεράνος θηριοδαμαστής, William Cabot ο οποίος είχε αποσυρθεί από τα καθήκοντα του. Ως απάντηση στο κάλεσμα αυτό, ο William συγκεντρώνει μια ομάδα κυνηγών, που απαρτίζεται από επαγγελματίες, βετεράνους πολέμου, έως και ψυχοπαθείς. Στόχος τους, η εκκένωση των αποικιών και η εξολόθρευση των τεράτων, που είναι και το κύριο στοιχείο του Evolve. Gameplay Η επιβίωση είναι ο απώτερος στόχος του παιχνιδιού. Στους  αγώνες, οι 4 παίχτες ελέγχουν τους κυνηγούς και ο 5ος, το τέρας.  Βέβαια υπάρχει και η επιλογή του Single Player διαθέσιμη για όποιον δεν επιθυμεί να παίξει Online. Στην αρχή του παιχνιδιού, υπάρχει ένα λεπτομερέστατο  Tutorial, που μας δείχνει βήμα προς βήμα, το πως να επιβιώσουμε. Συνολικά υπάρχουν 4 διαφορετικά Game Modes, που το καθένα  έχει διαφορετικά Objectives.  To πρώτο από αυτά, είναι το Hunt, οπού οι κυνηγοί πρέπει να σκοτώσουν το τέρας, πριν καταφέρει να καταστρέψει την πηγή ενέργειας τους. Για να μπορέσει το τέρας όμως να πετύχει τον στόχο του, θα πρέπει να έχει εξελιχθεί στο Stage 3. H εναλλακτική λύση σε αυτό είναι να προλάβει να σκοτώσει τους κυνηγούς προτού καταστρέψουν τα αβγά. Κατά την διάρκεια του Nest Mode, το τέρας πρέπει να προστατέψει 6 αυγά από τους κυνηγούς, για 18 λεπτά. Η τοποθεσία τους είναι άγνωστη, καθώς βρίσκονται σε τυχαία μέρη στον χάρτη. Το τέρας μπορεί να εκκολάψει το ένα από τα αυγά, ώστε να αποκτήσει ένα Minion, που θα το βοηθάει στο κυνήγι του. Οι κυνηγοί έχουν σαν στόχο την καταστροφή των αυγών καθώς και των Minions πριν λήξει το χρονικό διάστημα κάθε αγώνα.  Kάτι παρόμοιο ουσιαστικά, είναι και το Rescue, απλά αντιστρέφονται οι ρόλοι. Τραυματισμένοι άποικοι, βρίσκονται σε τυχαίες τοποθεσίες στο χάρτη περιμένοντας να τους γιατρέψετε και να τους προστατέψετε μέχρι να διαφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο. Αυτό φυσικά, δεν θα είναι εύκολο, καθώς τα τέρατα έχουν ως στόχο να σκοτώσουν τους αποίκους. Ο πρώτος που θα σώσει ή σκοτώσει 5 άτομα, νικάει τον αγώνα. To τελευταίο Mode, το οποίο όπως και τα άλλα είναι διπλά δομημένο, λέγεται Defend. Ένα πλήρως εξελιγμένο τέρας, μαζί με Goliath Minions, έχει ως σκοπό να καταστρέψει την πηγή ενέργειας, η οποία ανεφοδιάζει ένα πλοίο. Για να φτάσει στο σημείο αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχει διαλύσει 2 Power Generators. Όπως καταλάβατε, οι κυνηγοί δεν πρέπει να αφήσουν τα τέρατα να πετύχουν τον στόχο τους. Εάν επιλέξετε Quickplay, θα έχετε πρόσβαση στα Modes αυτά ξεχωριστά (Single player). Στο Evacuation, μπορείτε να παίξετε μια σειρά από 5 αγώνες, που έχουν ως φινάλε το Defend. Κάθε νίκη, δίνει στην νικητήρια μεριά ένα προβάδισμα, για τον επόμενο χάρτη. Στο…

8

Πολύ Καλό!

Be The Hunter or The Hunted

Το Evolve είναι ένα asymmetrical first-person shooter παιχνίδι, που προσφέρει μια μοναδική multiplayer εμπειρία.

Gameplay

8

Διάρκεια

7.9

Γραφικά

8

Ήχος

7.9

User Rating : 2.74 ( 2 votes)
8