Τι spells χρειάζεστε για το Mid;

Τα spells από μία διαφορετική προσέγγιση…

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Τα spells από μία διαφορετική προσέγγιση…

zed

Οι Mid Laners, συνήθως, είναι το κλειδί για την επιτυχία στην κάθε ομάδα. Συχνά, το Mid Lane μπορεί να κουβαλήσει ολόκληρο παιχνίδι, σε περίπτωση που φυσικά έχει τα απαραίτητα εφόδια -όπως kills, farm και τα σχετικά. Παρ’ όλα αυτά, το Mid Lane παραμένει ένας δύσκολος ρόλος, έχοντας αρκετά ρίσκα και κινδύνους…

Τα μεγαλύτερα ποσοστά των παικτών στο Mid, διαλέγουν ως spells τα Flash και Ignite. Σχετικά με το Flash, η παρουσία του, στο Mid Lane, είναι παραπάνω από απαραίτητη! Με το συγκεκριμένο spell σας δίνονται αμυντικές, αλλά και επιθετικές δυνατότητες. Με λίγα λόγια, δεν θεωρείται αναλώσιμο -για το συγκεκριμένο Lane. Από την άλλη, το ignite έχει μία ιδιαίτερη αξία και θα το έχετε δει στους περισσότερους αγώνες ως βασικό spell, των Mid Laners. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετά spells, τα οποία μπορούν να αποδώσουν εξίσου χρήσιμα, όπως το Ignite… Συνοπτικά, στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τα spells στο Mid Lane, από μία διαφορετική προσέγγιση, έχοντας το Ignite ¨εκτός έδρας¨.

Σε αρχικό στάδιο, το Ignite μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια αμυντικά spells, όπως τα Heal και Barrier. Τα συγκεκριμένα spells, αν και δεν προσφέρουν ιδιαίτερα επιθετικές δυνατότητες, παραμένουν αρκετά χρήσιμα. Για παράδειγμα, με τα δύο αυτά spells μπορείτε κάλλιστα να κάνετε counter, το burst damage των αντιπάλων -το οποίο δυσκολεύει συχνά τις καταστάσεις. Επίσης, το Heal και το Barrier αρμόζει απόλυτα σε κάποιους χαρακτήρες, όπως οι Ziggs, Orianna και Xerath, στους οποίους απαιτείται στα Team Fights να μένουν πίσω από την υπόλοιπη ομάδα, προκαλώντας ζήμια από απόσταση. Επομένως, είναι μεγάλο ρίσκο να πάρουν Ignite, και να βρεθούν σε κοντινή απόσταση με τον εχθρό.

Το επόμενο spell είναι το Exhaust. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα κρίνονται από το champion σας. Εάν έχετε χαρακτήρα ο οποίος βασίζεται σε burst damage, τότε το Exhaust δεν θα ήταν καλή επιλογή. Αντιθέτως, εδώ θα ήταν χρήσιμο το ignite, το οποίο θα σας έδινε ώθηση. Το Exhaust είναι χρήσιμο σε champions, οι οποίοι δεν βασίζονται σε burst damage… Αντιθέτως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε slow τον αντίπαλο -το οποίο θα βολέψει σε gank-, αλλά και να γλιτώσετε από δύσκολες συνθήκες.

Μία ακόμη προοπτική είναι το Teleport. Εδώ μιλάμε καθαρά για skill. Το συγκεκριμένο spell δεν θα προσφέρει πολλά στο lane σας, αλλά αν έχετε τα μάτια σας στο χάρτη, μπορεί να γίνει ένα ισχυρό όπλο. Με το Teleport, μπορείτε να εξασφαλίσετε σίγουρα kill, μέσω των gank. Εάν παρατηρείτε προσεχτικά τα άλλα Lanes, τότε μπορεί να μετατραπεί σε ένα κερδοφόρο spell, για εσάς και την ομάδα σας.

Τέλος, το Ghost είναι μία σπάνια προοπτική. Το συγκεκριμένο spell θα σας προσφέρει καθαρά παραπάνω mobility, το οποίο χρησιμεύει σε ελάχιστους champions, και για να σας οφελήσει, χρείαζεστε αρκετό practise (με αυτό)…

Εσείς τι spells και champions παίρνετε στο Mid;

Πηγή

Περισσότερα νέα για το League of Legends