Ότι γνωρίζουμε για το The Order: 1886

Όλες οι πληροφορίες μας για το The Order: 1886

Όλες οι πληροφορίες μας για το The Order: 1886

theorder11

Τι μας έμαθε η ιστορία για την Αγγλία του 19ου αιώνα; Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε… εκείνη την εποχή στην Αγγλία γεννήθηκαν ο γνωστός σε όλους μας Δαρβίνος, φυσιοδίφης και θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης, ο Charles Dickens, γνωστός για το έργο του «Oliver Twist», η βασίλισσα Βικτώρια, που βασίλευσε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, και εκ της οποίας πήρε το όνομά της η περίοδος (Βικτωριανή Εποχή), αλλά και πολλοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι που έμειναν στην ιστορία αφήνοντας το στίγμα τους στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Όλα αυτά που μάθατε ή ήδη γνωρίζατε μέχρι τώρα… θα θέλαμε να τα ξεχάσετε. Διότι το The Order: 1886 μας ταξιδεύει σε ένα εναλλακτικό Λονδίνου, ή ακόμη καλύτερα σε μία εναλλακτική Αγγλία εκείνης της εποχής.

Πλοκή

Όπως προαναφέραμε, το The Order: 1886 μας ταξιδεύει σε μία εναλλακτική ιστορία του Λονδίνου, όπου υπάρχει πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και τεράτων. Παρ’ όλα αυτά, ο πόλεμος αυτός δεν άρχισε τον 19ο αιώνα. Με μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν, μαθαίνουμε ότι όλα ξεκίνησαν ανάμεσα στον 7ο με 8ο αιώνα μ.Χ.. Μία μυστηριώδες επιδημία άρχισε να κυριεύει τους ανθρώπους, οδηγώντας  αρχικά σε κτηνώδη συμπεριφορά, και στην συνέχεια  να μετατρέποντας τους ολοκληρωτικά σε κτήνη. Παρ΄όλη την προσπάθεια των ανθρώπων να εξαλείψουν το -κατά την γνώμη τους- δαιμονικό αυτό φαινόμενο, δεν τα κατάφεραν.

Αιώνες αργότερα, ενώ η ανθρωπότητα ζούσε κάτω από φόβο, ξαναβρήκε τη χαμένη της ελπίδα στα πρόσωπα του βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης. Μετά από εξαντλητικές μάχες όμως, ακόμη κι ο Αρθούρος ήταν πεπεισμένος ότι ο πόλεμος δεν μπορούσε να νικηθεί. Κι ενώ η ελπίδα για τη σωτηρία έμοιαζε ως κάτι το μακρινό, οι Ιππότες βρήκαν το «Μαύρο Νερό», ένα ξεχωριστό υγρό που τους γιάτρευε τις πληγές και τους πρόσφερε μακροχρόνια ζωή (συνήθως για αιώνες). Παρ’ όλα αυτά, ασχέτως με το πλεονέκτημα που είχαν, οι άνθρωποι έδειχναν να ηττούνται ακόμη από τα κτήνη. Στην Βιομηχανική Επανάσταση όμως, «η ζυγαριά άρχισε να γέρνει προς το μέρος των ανθρώπων». Οι εφευρέτες, που ήταν πολύ «μπροστά» από την εποχή τους, δώσανε το πλεονέκτημα στους ανθρώπους, δημιουργώντας ασύρματους επικοινωνίας, εξελιγμένα όπλα… μέχρι και ζέπελιν.

Φτάνοντας, λοιπόν, στη σημερινή εποχή, θα συναντήσετε το Τάγμα των Ιπποτών (το οποίο διατηρήθηκε μέσω των αιώνων). Προτού όμως σας δώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τους Ιππότες, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι πέρα από τον πόλεμο ανθρώπων και τεράτων, έχει ξεσπάσει επανάσταση στην καρδιά του Λονδίνου, έχοντας τις κατώτερες τάξεις να αντιστέκονται στην απληστία της υψηλής κοινωνίας. Επιστρέφοντας στο Τάγμα των Ιπποτών, στο παιχνίδι θα γνωρίσετε τέσσερις βασικούς πρωταγωνιστές, καθένας από μία squad του Τάγματος. Ο κάθε σύγχρονος Ιππότης πρέπει να φέρει το όνομα ενός «original» Ιππότη από το παρελθόν (θα καταλάβετε τι εννοούμε στη συνέχεια). Ο πρώτος της ομάδας είναι ο Sebastian Mallory, που φέρνει τον τίτλο του Sir Percival ( το «Sir» είναι τίτλος των Ιπποτών) και είναι απόγονος του Thomas Mallory,  Το 1400 έγραψε το «Le Morte d’Arthur», το οποίο εξιστορεί τις περιπέτειες του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης. Στην συνέχεια έχουμε τον Grayson, που φέρνει το όνομα του Sir Galahad, κι αντιμετωπίζει τα κτήνη για αρκετούς αιώνες. Ο Grayson βλέπει τον Mallory ως μέντορά του και στενό του φίλο. Έπειτα η Isabeau D’Aryyll είναι από τους νεότερους Ιππότες του Τάγματος και είναι μαθητευόμενη του Grayson. Τέλος, ο Marquis de Lafayette, ένας Γάλλος στρατηγός, που πολέμησε στις επαναστάσεις της Αμερικής και της Γαλλίας, Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Τάγμα κι αποφάσισε να ενταχθεί σε αυτό. Παρόλο που είναι αρκετά έμπειρος και εκπαιδευμένος στο πεδίο της μάχης, έχει προσωρινά τον τίτλο του μαθητευόμενου, μιας και είναι νέος στο Τάγμα.

Gameplay

Σύμφωνα με την Ready at Dawn, το The Order: 1886 είναι ένα action, adventure παιχνίδι με third person χαρακτηριστικά κάμερας. Όσον αφορά στο gameplay, οι developers ανέφεραν ότι δεν είναι το επίκεντρό τους. Συγκεκριμένα ο στόχος τους είναι να προσφέρουν μία κινηματογραφική εμπειρία παιχνιδιού, με όσα περισσότερα ρεαλιστικά στοιχεία γίνεται. Εδώ το gameplay βασίζεται κυρίως στους stealth μηχανισμούς και στο third-person shooter λειτουργικό σύστημα μάχης. Αρχικά, ξεκινώντας από το stealth κομμάτι, τα stealth kills σας συνοδεύονται από quick-time events. Δηλαδή, όταν επιχειρήσετε να εξοντώσετε αθόρυβα έναν εχθρό σας, τότε επάνω στο stealth kill θα εμφανιστούν εντολές που πρέπει να εκτελέσετε ώστε να επιτύχετε στην stealth εντολή. Αυτό το stealht σύστημα, κάνοντας αναδρομή σε games του παρελθόντος, δεν έχει εντυπωσιάσει το gaming community. Παρ’ όλα αυτά, την συγκεκριμένη φορά, ίσως αρμόζει αν δεχτούμε ως πρωτεύον την δήλωσή που προαναφέραμε, περί «κινηματογραφικής εμπειρίας». Από την άλλη μεριά, σχετικά με το third-person λειτουργικό μάχης, αν και δεν φαίνεται μέσω των βίντεο να έχει γίνει αξιόλογη προσπάθεια, παρ’ όλα αυτά, τα weapons ανεβάζουν τον τίτλο στο επόμενο επίπεδο. Στο παιχνίδι, υπάρχει ποικιλία από rifles, shotguns, rocket launchers, snipers, flamethrowers, machine guns, mini guns, grenades, μέχρι mines και πολλά άλλα, που συνδυάζονται με την αισθητική του 19ου αιώνα.

theorder2

Συνοπτικά, δεν θα νιώσετε να σας οδηγούν σε ένα sci-fi είδος παιχνιδιού, παρόλο που όλο το σκηνικό δεν αρμόζει στον 19ο αιώνα.

Σχετικά με το κομμάτι των αντιπάλων, πέρα από τα κτήνη θα αντιμετωπίσετε και επαναστάτες τις κατώτερης τάξης. Έχοντας όμως ελάχιστες πληροφορίες για τους «ρέμπελους», θα περάσουμε απευθείας στα κτήνη. Στην ουσία τα κτήνη, είναι αυτό που εμείς ονομάζουμε «λυκάνθρώποι». Στο παιχνίδι, έχουν τον τίτλο lycans. Πέρα από την βελτιωμένη μυϊκή μάζα τους, την ευελιξία και το έντονο τρίχωμα, είναι εξίσου έξυπνοι με τους ανθρώπους, απλά λιγότερο εφευρετικοί. Κατά τα άλλα, έχοντας τέτοιες ικανότητες στο πέρασμα των αιώνων, δικαιολογημένα νικούσαν τους ανθρώπους.

Οπτικοακουστικός Τομέας

Η Ready at Dawn, σε δήλωσή της είχε πει ότι το The Order: 1886, δεν βάζει το frame rate σε προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, επιλέγει να βάλει σε πρώτη μοίρα τα γραφικά και τον ηχητικό τομέα. Θέλει να προσφέρει μία κινηματογραφική εμπειρία παιχνιδιού, με όσα περισσότερα ρεαλιστικά στοιχεία γίνεται. Επομένως, σε δήλωσή της, μάθαμε ότι το The Order: 1886 θα τρέχει στα 30fps και σε 1080p ανάλυση. Επίσης τα textures και τα animations θα είναι λεπτομερειακά σχεδιασμένα, όπως και τα cinematics ώστε να σας προσφέρουν μία ρεαλιστική ατμόσφαιρα. Ο ηχητικός τομέας από την άλλη, δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει, μιας και η developer ομάδα φρόντισε ιδιαιτέρως αυτό το στοιχείο. Προσέλαβε λοιπόν τον κορυφαίο συνθέτη Jason Graves (έχει συνθέσει σε τίτλους όπως το Dead Space, Silent Hunter, Tomb Raider). Επομένως ο ηχητικός τομέας δεν θα απογοητεύσει, το αντίθετο μάλιστα. «Περισσότερα για το ηχητικό κομμάτι, μπορείτε να δείτε σε σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου».

Αφού, λοιπόν το GameSpace σας έδωσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το The Order: 1886 (gameplay, γραφικό και ηχητικό κομμάτι, πλοκή), σας αφήνουμε να κρίνετε εάν το παιχνίδι σας αρμόζει για το 2015 gaming collection σας.

Το The Order: 1886 θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου για PS4.

Δείτε το βίντεο με τα weapons:

Δείτε το βίντεο με τους Lycans:

Δείτε το βίντεο με το ηχητικό τομέα:

Περισσότερα νέα για το The Order: 1866