Η Σημασία του True Damage

Στο League of Legends υπάρχουν 3 είδη ζημιάς. Πρώτο είναι το physical damage, κυρίως δηλαδή η ζημιά που προκαλούμε με τα autohit και διάφορα spells. Το δεύτερο είδος είναι το magic damage, αυτό προέρχεται κυρίως από spells και κάποιες active/passive αντικειμένων. Μπορείτε να αμυνθείτε και στα δύο αυτά είδη ζημιάς βγάζοντας armor για το physical και magic resistance για το magical damage. Μάλιστα, μπορείτε να βγάλετε τόσο πολύ armor ή magic resistance, που να γίνετε σχεδόν άτρωτοι στο physical και magical damage αντίστοιχα. Φυσικά, παίζει ρόλο και το armor/magic penetration του αντιπάλου, παρ’όλα αυτά το armor και το magic resistance σίγουρα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στο League of Legends υπάρχουν 3 είδη ζημιάς.9bdd82e1b5fb47afdd7bcdf508aea257

Πρώτο είναι το physical damage, κυρίως δηλαδή η ζημιά που προκαλούμε με τα autohit και διάφορα spells. Το δεύτερο είδος είναι το magic damage, αυτό προέρχεται κυρίως από spells και κάποιες active/passive αντικειμένων. Μπορείτε να αμυνθείτε και στα δύο αυτά είδη ζημιάς βγάζοντας armor για το physical και magic resistance για το magical damage. Μάλιστα, μπορείτε να βγάλετε τόσο πολύ armor ή magic resistance, που να γίνετε σχεδόν άτρωτοι στο physical και magical damage αντίστοιχα. Φυσικά, παίζει ρόλο και το armor/magic penetration του αντιπάλου, παρ’όλα αυτά το armor και το magic resistance σίγουρα θα μειώσει την ζημιά που σας προκαλούν οι αντίπαλοι.

Το τρίτο είδος είναι το True Damage. Αυτό το είδος ζημιάς, δεν μπορεί να μειωθεί από armor/magic resist, πράμα που σημαίνει πως προκαλεί ακριβώς το ποσό ζημιάς που γράφει το skill. Πολύ δυνατό σωστά; Μπορείτε να προκαλέσετε ζημιά την στην οποία ο αντίπαλος δεν μπορεί να αμυνθεί εκτός αν βέβαια αγοράσει αντικείμενα για ζωή, κάτι που θα τον κάτι βέβαια αδύναμο στα δύο άλλα είδη ζημιάς αν δεν έχει το αντίστοιχο armor/magic resist.

Ευτυχώς η Riot έχει κάνει balance τα άλλοτε υπερβολικά ποσά True Damage που προκαλούσαν κάποιοι ήρωες (VAYNE). Άλλωστε από όλους τους ήρωες του League, μόνο 13 προκαλούν κάποιο ουσιαστικό ποσό True Damage.
Οι ήρωες αυτοί είναι: ο Corki, ο Master Yi, ο Twitch, η Irelia, η Vayne, ο Cho’Gath, ο Kog’Maw, ο Nunu, ο Olaf, ο Vel’Koz, ο Darius, η Ahri, και η Zyra.

Οι πέντε πρώτοι προκαλούν True Damage με τα auto-attacks. Η passive του Corki του επιτρέπει να προκαλεί True Damage ίσο με το 10% του attack damage του, δηλαδή περίπου 35 σε κάθε hit στο late game. Το Hiten Style της Irelia, όταν ενεργοποιηθεί κάνει τα auto-attack της, να προκαλούν 15/30/45/60/75 True Damage για 6 δευτερόλεπτα, ποσό που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο ενάντια σε ήρωες με πάνω από 2 χιλιάδες πόντους ζωής. Η passive του Twitch, κάνει τα auto-attack του να προκαλούν ένα μικρό ποσό True Damage, ακόμη και max stacked, και κυρίως βοηθάνε τον Twitch να κάνει περισσότερο damage με το E. Παρόμοιο με το W της Irelia, η Ε του Master Yi, κάνει τα auto-attack του να προκαλούν 10/15/20/25/30 μαζί με ένα ποσοστό του attack damage του. Στο τελευταίο επίπεδο, δίνει περίπου 90 True Damage.

vayne_by_niwerth-d633glf

Τελευταία στους auto attackers, η Vayne, της οποίας το W προκαλεί πολύ True Damage. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλεί ζημιά ίση με 20/30/40/50/60 συν 4/5/6/7/8% της μέγιστης ζωής του αντιπάλου σε κάθε τρίτο auto attack, πράγμα που κάνει δύσκολο το να ισορροπήσεις ανάμεσα σε max health και armor ώστε να μειώσεις την ζημιά που σου προκαλεί. Ευτυχώς για να ενεργοποιηθεί το skill και τα τρία auto-attack θα πρέπει να είναι στον ίδιο αντίπαλο.

Ας περάσουμε στην δεύτερη ομάδα. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν ήρωες οι οποίοι προκαλούν True Damage με τα spells τους. Για παράδειγμα ο Nunu μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά…. σε creeps. Συγκεκριμένα η κίνηση του λειτουργεί σαν ένα δεύτερο Smite, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό στο jungle. Η Orb of Deception της Ahri προκαλεί True Damage όταν επιστρέφει προς εκείνη. Στο max level μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει και 350-400 ζημιά μόνο με μία κίνηση. Επίσης πολύ δυνατό είναι και το Reckless Swing του Olaf που προκαλεί περίπου 300 True Damage και το cooldown της κίνησης μειώνεται με κάθε auto-attack.

Στη συνέχεια έχουμε την passive του Vel’Koz η οποία προκαλεί True Damage αφού χτυπήσετε τον αντίπαλο με τρία spells. Η ζημιά ανεβαίνει ανάλογα με το επίπεδο του ήρωα και φτάνει να προκαλεί 205 True Damage. Η Zyra και o Kog’Maw προκαλούν True damage με τις passive τους αφού όμως πρώτα, πεθάνουν. Ο Kog’Maw μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 550 True Damage σε μικρή απόσταση τριγύρω του, ενώ η Zyra 440 True Damage σε ευθεία γραμμή.

Στο τελευταίο γκρουπ έχουμε τους Darius και Cho’Gath. Οι ήρωες αυτοί προκαλούν True Damage με τις Ulty τους. Πιο συγκεκριμένα το Feast του Cho’Gath, που δυναμώνει και με AP, μπορεί στο τελευταίο επίπεδο εύκολο να προκαλέσει πάνω από 700 ζημιά. Αντίστοιχα, η Ulty του Darius, δυναμώνει με attack damage και φτάνει να προκαλεί πάνω από 900 True Damage αν ο αντίπαλος έχει 5 Hemorrhage stacks.Το δύσκολο λοιπόν είναι να βρείτε την αναλογία Health και Armor/Magic Resist που χρειάζεται για να μειώσετε την ζημιά που προκαλούν οι ήρωες αυτοί.

 Πιστεύετε πως το True Damage είναι OP, και αν ναι, σε ποιους ήρωες; Ποιος από τους παραπάνω είναι ο αγαπημένος σας; 

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga