Samurai Warriors 4 – Review

Η σειρά Samurai Warriors, γιορτάζει τα 10 χρόνια ύπαρξης της, με τον καλύτερο τρόπο!

Platforms
 
Publisher
 
Developer
 

Η σειρά Samurai Warriors, γιορτάζει τα 10 χρόνια ύπαρξης της, με τον καλύτερο τρόπο!

 gs-samurai-warriors-4Warriors Franchise

Η Omega Force, έχει εδραιώσει μία δικιά της κατηγορία Video Games, με την ιστορικά εμπνευσμένη (όχι πάντα), hack n’ slash σειρά, Warriors. Πολλοί από εσάς, σίγουρα θα έχετε παίξει κάποιο τίτλο του Franchise, είτε μιλάμε για το Dynasty Warriors (Lu Bu Fan Club), είτε για το Samurai Warriors. Κακά τα ψέματα, η ιδέα του να πολεμάτε χιλιάδες εχθρούς ταυτόχρονα, ενώ θα πρέπει να λάβετε και σημαντικές, στρατηγικές αποφάσεις στο πεδίο της μάχης, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 

Για όσους δε το γνωρίζουν, η σειρά Samurai Warriors, αποτελεί spin-off της σειράς Dynasty Warriors, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004. Το Samurai Warriors 4, αποτελεί μία εορταστική κυκλοφορία για την Omega Force, καθώς σηματοδοτεί τα 10 χρόνια ύπαρξης της σειράς. Το παιχνίδι, έχει κυκλοφορήσει από τις 20 Μαρτίου στην Ιαπωνική αγορά και στα μέρη μας, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου. Με αφορμή την επετειακή κυκλοφορία του Samurai Warriors, η εταιρεία ανάπτυξης, πρόσθεσε αρκετό περιεχόμενο, αλλά υπόσχεται και πολλές βελτιώσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το κατά πόσο, η επέτειος των 10 ετών, συνδυάζεται με ένα παιχνίδι, αντάξιας ποιότητας!

Περίοδος Σενγκόκου 

Τα γεγονότα του Samurai Warriors, λαμβάνουν χώρα στην Φεουδαρχική Ιαπωνία του 1467. Το σογκουνάτο (ανώτερη πολιτική δύναμη της εποχής) των Ασίκαγκα, απέτυχε να ελέγξει την συνεχόμενη εξέλιξη των νταΐμιο (τοπικοί άρχοντες), με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφύλιου πολέμου, που οι ιστορικοί της εποχής, ονόμασαν Ονίν. Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος, οδήγησε στην εκατονταετή περίοδο των εμπόλεμων κρατών (Σενγκόκου), με τους φεουδάρχες της Ιαπωνίας, να μάχονται για την θέση του Σογκούν. 

Οι παίκτες, έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε ιστορικά πρόσωπα της εποχής και να ζήσουν τις σημαντικότερες μάχες της εποχής. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την αφήγηση των γεγονότων όμως, είναι τα διάφορα ‘αν’ σενάρια. Τι θα γινόταν αν ο Όντα Νομπουνάγκα είχε χάσει; Τι θα γινόταν αν ο Τακέντα Σίνγκεν και ο Ουεσούγκι Κένσιν, δεν είχαν αποβιώσει, πριν πολεμήσουν τον Νομπουνάγκα; Όλα αυτά τα εναλλακτικά σενάρια, παίρνουν ‘σάρκα και οστά’ στις οθόνες σας, με κύριο πρωταγωνιστή εσάς! Πολλές φορές, έχω περιγράψει την σειρά Warriors, με την εξής φράση: Μαθήματα ιστορίας, μέσω ατελείωτης… σφαγής. Αφού κάναμε το ιστορικό μάθημα μας, ήρθε η ώρα να περάσουμε στην… σφαγή.

Gameplay

gs-samurai-warriors-2

To Samurai Warriors 4, έρχεται με αρκετές προσθήκες, αλλά και βελτιώσεις στο Gameplay. Ξεκινώντας από τα βασικά, η μάχη, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή και φανταχτερή, όπως σε όλα τα παιχνίδια Warriors. Όταν βρίσκεστε στο πεδίο της μάχης, ξεχνάτε τα πάντα. Το μόνο που υπάρχει μπροστά σας, είναι οι σύμμαχοι σας και φυσικά οι εχθροί σας, οι οποίοι, περιμένουν ένα χτύπημα της λεπίδα σας (ή ότι όπλο χρησιμοποιείται), ώστε να περάσουν στην… μετά-θάνατο ζωή. Όπως πάντα, η λίστα των κινήσεων σας, αποτελείται από τα Combos, το Musou (κάτι σαν ulti) και το Spirit Gauge, το οποίο, αφού συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους και το ενεργοποιήσετε, θέτει τον χαρακτήρα σας σε ένα ‘extreme’ mode, σκοτώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του.

gs-samurai-warriors-3

Στο σύστημα μάχης, έρχονται να προστεθούν 2 νέες επιλογές, το Hyper Mode και το Rage Mode. Με το Hyper Mode, μπορείτε να περάσετε σαν αέρας, ανάμεσα από τους αντιπάλους σας, επιτρέποντας σας να ελέγξετε καλύτερα, μεγαλύτερα πλήθη. Το Rage Mode από την άλλη, είναι ο συνδυασμός του Musou και του Spirit Gauge, ο οποίος εξαπολύει μία καταστροφική επίθεση στους αντιπάλους σας, σκοτώνοντας τους πάντες. Με τις μάχες να είναι ήδη εντυπωσιακές, τα Hyper και Rage Mode, έρχονται να προσθέσουν στην οπτική πανδαισία τους, αλλά και  στην ουσία τους, καθώς μεγαλώνουν την γκάμα επιλογών σας.

gs-warriors-men

Περνώντας στα Modes, βλέπουμε πως υπάρχουν διάφορες αλλαγές, κυρίως στον τρόπο λειτουργίας τους. Το παραδοσιακό, Story Mode, έχει αλλάξει τρόπο αφήγησης της ιστορίας. Συγκεκριμένα, μέχρι πρόσφατα, τα παιχνίδια Warriors, εξιστορούσαν την ιστορία, σε προσωπικό επίπεδο, με τον κάθε χαρακτήρα, να έχει τη δική του πορεία μέσα στο Story. Πλέον, το Samurai Warriors 4, ασπάζεται τον τρόπο αφήγησης των γεγονότων, των πρόσφατων Dynasty Warriors, με την ιστορία να χωρίζεται σε φατρίες και περιοχές, και όχι σε χαρακτήρες. Στο Samurai Warriors 4, έχετε να  επιλέξετε ανάμεσα σε 12 ‘γκρουπάκια’  ιστοριών, προσφέροντας σας πολλές ώρες Gameplay. Αξίζει να αναφέρουμε, πως μπορείτε να παίξετε το Story Mode, μαζί με 1 φίλο σας, είτε Offline (split-screen), είτε Online.

Επίσης, υπάρχει και το Free Mode, το οποίο σας επιτρέπει να διαλέξετε όποιον χαρακτήρα θέλετε και να παίξετε όποια αποστολή θέλετε. Το Dojo από την άλλη, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτήρα, με μία μεγάλη γκάμα από επιλογές. Επιπρόσθετα, μπορείτε να διαβάσετε τις βιογραφίες των χαρακτήρων και να δείτε τα διάφορα Cutscenes, τα οποία ξεκλειδώσατε κατά τη διάρκεια του Story Mode. Μεγάλο highlight όμως, αποτελεί το Chronicle Mode, το οποίο από μόνο του, μπορεί να σας προσφέρει εκατοντάδες ώρες διασκέδασης! 

gs-samurai-warriors-chronicles

Το Chronicle Mode, σας επιτρέπει να διαλέξετε τον χαρακτήρα σας και να ξεκινήσετε ένα ταξίδι, ακολουθώντας το δικό σας μονοπάτι. Βρείτε τους κατάλληλους συμμάχους αλλά και φίλους, στο ταξίδι προς τη δόξα. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως το Chronicle Mode, είναι η RPG έκδοση του παιχνιδιού, και μετά από πολλές ώρες ενασχόλησης μαζί του, μείναμε ευχάριστα εντυπωσιασμένοι. Στη διάθεση σας, έχετε όλο τον χάρτη της Ιαπωνίας, ο οποίος είναι χωρισμένος σε διάφορες επαρχίες. Κάθε επαρχία, έχει διαφορετικές μάχες αλλά και χαρακτήρες και αφού ολοκληρώσετε, ένα μεγάλο μέρος των αποστολών, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη. Στο δρόμο σας, προς την ολοκλήρωση της ιστορία σας, θα συναντήσετε διάφορα πρόσωπα, σημαντικά και μη. Από τοπικούς εμπόρους, που σας προμηθεύουν πανοπλίες και όπλα, μέχρι στρατηγούς, τους οποίους θα μπορέσετε να στρατολογήσετε. Στη πορεία σας, όπως σε κάθε θεωρητικά σωστό RPG, θα έχετε να αντιμετωπίσετε διάφορα διλήμματα, τα οποία θα επηρεάσουν την έκβαση διάφορων γεγονότων. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Chronicle Mode αποτελεί το Highlight του Samurai Warriors 4 και μπορεί να σας προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης, πόσο μάλλον, όταν μπορείτε να παίξετε co-op με έναν φίλο σας.

gs-samurai-warriors-1

Συνοψίζοντας τα του Gameplay, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως το Samurai Warriors 4, είναι απίστευτα διασκεδαστικό και μπορεί να σας προσφέρει ατελείωτες ώρες… σφαγής. Οι μάχες, παραμένουν πιστές στα πρότυπα των τίτλων Warriors, που κάνουν την μάχη μία οπτική πανδαισία χρωμάτων και εφέ. Παρόλα αυτά, όπως θα δείτε και παρακάτω, η σειρά, τουλάχιστον τεχνολογικά, έχει κολλήσει στο παρελθόν.

Γραφικά/Ήχος

Δυστυχώς, ο οπτικοακουστικός τομέας έχει κολλήσει στο παρελθόν. Τα Textures, είναι σχετικά χαμηλής ποιότητας, ενώ τα Animations, παραμένουν στάσιμα. Αν και μπορούμε να το δικαιολογήσουμε ως ένα βαθμό, κυρίως λόγο των εκατοντάδων μοντέλων χαρακτήρων που συνυπάρχουν ταυτόχρονα στις οθόνες μας, από την άλλη, δε παύει να παραμένει στάσιμο. Εδώ και αρκετά χρόνια, η σειρά δείχνει να μη μπορεί να βελτιωθεί οπτικά, κάτι που μόνο ως αρνητικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επίσης, τα ηχητικά εφέ, παραμένουν σχεδόν τα ίδια. Αν βάλετε το Dynasty Warriors 2 και μετά το Samurai Warriors 4, που έχουν περίπου 12 χρόνια διαφορά, θα παρατηρήσετε αμέσως, πως πολλοί ήχοι παραμένουν ακριβώς ίδιοι! Ίδια εφέ για τα χτυπήματα, ίδια εφέ για την ενεργοποίηση του Musou, κτλπ. Κάποια στιγμή, θα θέλαμε να δούμε μία ριζική ανανέωση της μηχανής γραφικών, ή έστω μερικά βήματα προς τα εμπρός, γιατί δυστυχώς, η Omega Force, δε δείχνει σημάδια βελτιώσεις, σε αυτό τον τομέα. Το μόνο θετικό, που σώζει λίγο την κατάσταση, αποτελούν τα Voice Over, τα οποία είναι πολύ καλά και πιστά προς την θεματολογία του παιχνιδιού.

Επίλογος

Το Samurai Warriors 4, είναι ο καλύτερος τρόπος εορτασμού, των 10 ετών ύπαρξης της σειράς Samurai Warriors. Μεγάλη ποικιλία από Modes, τα οποία προσθέτουν σημαντικά στη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού, αλλά και στο Replayability. Οι μάχες, παραμένουν το ίδιο εντυπωσιακές και εθιστικές, ενώ το ρόστερ των 55 χαρακτήρων, που προσφέρει η επετειακή έκδοση, εμβαθύνει πάρα πολύ το Gameplay. Το μόνο αρνητικό, είναι πως η σειρά, παραμένει ‘κολλημένη’ στον οπτικοακουστικό τομέα και στην ουσία ‘χαλάει’, άδικα, την γενική εικόνα του τίτλου. Όσοι είστε fan της σειράς, πρέπει να το αγοράσετε με κλειστά μάτια. Από την άλλη, όσοι ψάχνετε ένα Hack n’ Slash παιχνίδι, το οποίο είναι ικανό να σας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης, το Samurai Warriors 4, αποτελεί μία πολύ αξιόλογη λύση. Οι φεουδάρχες της Ιαπωνίας, περιμένουν την επίδειξη των ικανοτήτων σας. Το μόνο που μένει, είναι να πάρετε το όπλο σας και να ξαναγράψετε την ιστορία, με κύριο πρωταγωνιστή εσάς.

Βαθμολογία

Θετικά:

  • Εθιστικό Gameplay
  • Μαθήματα ιστορίας μέσω ατελείωτης σφαγής
  • Μεγάλη ποικιλία σε Modes
  • Τεράστια διάρκεια ζωής

Αρνητικά:

  • Απαρχαιωμένος οπτικοακουστικός τομέας
  • Δύσχρηστη κάμερα σε κάποια σημεία
  • Κάπως περίπλοκα Μενού 

Η σειρά Samurai Warriors, γιορτάζει τα 10 χρόνια ύπαρξης της, με τον καλύτερο τρόπο!  Warriors Franchise Η Omega Force, έχει εδραιώσει μία δικιά της κατηγορία Video Games, με την ιστορικά εμπνευσμένη (όχι πάντα), hack n' slash σειρά, Warriors. Πολλοί από εσάς, σίγουρα θα έχετε παίξει κάποιο τίτλο του Franchise, είτε μιλάμε για το Dynasty Warriors (Lu Bu Fan Club), είτε για το Samurai Warriors. Κακά τα ψέματα, η ιδέα του να πολεμάτε χιλιάδες εχθρούς ταυτόχρονα, ενώ θα πρέπει να λάβετε και σημαντικές, στρατηγικές αποφάσεις στο πεδίο της μάχης, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.  Για όσους δε το γνωρίζουν, η σειρά Samurai Warriors, αποτελεί spin-off της σειράς Dynasty Warriors, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004. Το Samurai Warriors 4, αποτελεί μία εορταστική κυκλοφορία για την Omega Force, καθώς σηματοδοτεί τα 10 χρόνια ύπαρξης της σειράς. Το παιχνίδι, έχει κυκλοφορήσει από τις 20 Μαρτίου στην Ιαπωνική αγορά και στα μέρη μας, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου. Με αφορμή την επετειακή κυκλοφορία του Samurai Warriors, η εταιρεία ανάπτυξης, πρόσθεσε αρκετό περιεχόμενο, αλλά υπόσχεται και πολλές βελτιώσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το κατά πόσο, η επέτειος των 10 ετών, συνδυάζεται με ένα παιχνίδι, αντάξιας ποιότητας! Περίοδος Σενγκόκου  Τα γεγονότα του Samurai Warriors, λαμβάνουν χώρα στην Φεουδαρχική Ιαπωνία του 1467. Το σογκουνάτο (ανώτερη πολιτική δύναμη της εποχής) των Ασίκαγκα, απέτυχε να ελέγξει την συνεχόμενη εξέλιξη των νταΐμιο (τοπικοί άρχοντες), με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφύλιου πολέμου, που οι ιστορικοί της εποχής, ονόμασαν Ονίν. Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος, οδήγησε στην εκατονταετή περίοδο των εμπόλεμων κρατών (Σενγκόκου), με τους φεουδάρχες της Ιαπωνίας, να μάχονται για την θέση του Σογκούν.  Οι παίκτες, έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε ιστορικά πρόσωπα της εποχής και να ζήσουν τις σημαντικότερες μάχες της εποχής. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την αφήγηση των γεγονότων όμως, είναι τα διάφορα 'αν' σενάρια. Τι θα γινόταν αν ο Όντα Νομπουνάγκα είχε χάσει; Τι θα γινόταν αν ο Τακέντα Σίνγκεν και ο Ουεσούγκι Κένσιν, δεν είχαν αποβιώσει, πριν πολεμήσουν τον Νομπουνάγκα; Όλα αυτά τα εναλλακτικά σενάρια, παίρνουν 'σάρκα και οστά' στις οθόνες σας, με κύριο πρωταγωνιστή εσάς! Πολλές φορές, έχω περιγράψει την σειρά Warriors, με την εξής φράση: Μαθήματα ιστορίας, μέσω ατελείωτης... σφαγής. Αφού κάναμε το ιστορικό μάθημα μας, ήρθε η ώρα να περάσουμε στην... σφαγή. Gameplay To Samurai Warriors 4, έρχεται με αρκετές προσθήκες, αλλά και βελτιώσεις στο Gameplay. Ξεκινώντας από τα βασικά, η μάχη, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή και φανταχτερή, όπως σε όλα τα παιχνίδια Warriors. Όταν βρίσκεστε στο πεδίο της μάχης, ξεχνάτε τα πάντα. Το μόνο που υπάρχει μπροστά σας, είναι οι σύμμαχοι σας και φυσικά οι εχθροί σας, οι οποίοι, περιμένουν ένα χτύπημα της λεπίδα σας (ή ότι όπλο χρησιμοποιείται), ώστε να περάσουν στην... μετά-θάνατο ζωή. Όπως πάντα, η λίστα των κινήσεων σας, αποτελείται από τα Combos, το Musou (κάτι σαν ulti) και το Spirit Gauge, το οποίο, αφού συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους και το ενεργοποιήσετε, θέτει τον χαρακτήρα σας σε ένα 'extreme' mode, σκοτώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Στο σύστημα μάχης, έρχονται να προστεθούν 2 νέες επιλογές, το Hyper Mode και το Rage Mode. Με…

8.5

Πολύ καλό!

Η σειρά Samurai Warriors, γιορτάζει τα 10 χρόνια ύπαρξης της, με τον καλύτερο τρόπο!

Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Fan της σειράς. Μία αξιόλογη πρόταση για τους Fan των Hack n' Slash γενικότερα.

Gameplay

9.3

Γραφικά

7.5

Ήχος

7.5

Διάρκεια

9.5

User Rating : 4.58 ( 1 votes)
8

Περισσότερα νέα για το Samurai Warriors 4
Tags