NBA 2K15 Review

Ο βασιλιάς των Sports παιχνιδιών στα καλύτερα του! Η σειρά NBA 2K, της 2K Sports, τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος εξομοιωτής μπάσκετ και όχι μόνο. Η 2Κ με κάθε έκδοση του NBA, έχει να αντιμετωπίσει ένα πράγμα. Τον ίδιο της τον εαυτό. Όπως είναι γνωστό, το NBA Live αποτελεί ένα φάντασμα του εαυτού εδώ και αρκετά χρόνια (για την ακρίβεια, είχε πάψει να κυκλοφορεί), και ουσιαστικά το NBA 2K, παίζει μπάλα μόνο του. Παρόλα αυτά, η 2K, δεν επαναπαύεται στην επιτυχία της και κάθε χρόνο, βρίσκει το μαγικό τρόπο, να βελτιώνει το παιχνίδι της. Έτσι λοιπόν και […]

Ο βασιλιάς των Sports παιχνιδιών στα καλύτερα του!

gs-nba2k15

Η σειρά NBA 2K, της 2K Sports, τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος εξομοιωτής μπάσκετ και όχι μόνο. Η 2Κ με κάθε έκδοση του NBA, έχει να αντιμετωπίσει ένα πράγμα. Τον ίδιο της τον εαυτό. Όπως είναι γνωστό, το NBA Live αποτελεί ένα φάντασμα του εαυτού εδώ και αρκετά χρόνια (για την ακρίβεια, είχε πάψει να κυκλοφορεί), και ουσιαστικά το NBA 2K, παίζει μπάλα μόνο του. Παρόλα αυτά, η 2K, δεν επαναπαύεται στην επιτυχία της και κάθε χρόνο, βρίσκει το μαγικό τρόπο, να βελτιώνει το παιχνίδι της.

Έτσι λοιπόν και φέτος, το NBA 2K15, έρχεται με πάρα πολλές βελτιώσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο Gameplay, κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη σε διάφορους τομείς. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το τι διαφορετικό εισάγει το NBA 2K15 στη σειρά.

Gameplay

gs-nba-2k15-diamantidis

To ΝΒΑ 2Κ15, εισάγει μία σειρά από βελτιώσεις σε βασικούς τομείς του Gameplay, όπως τα Animations, η άμυνα, τα σουτ αλλά και την AI. Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς κάθε Sport τίτλου, που είναι τα Animations. Το NBA 2K15, έχει εισάγει πάνω από 6.000 καινούρια animations, τα οποία είναι εμφανίσιμα από τις πρώτες σας επαφές με τη μπάλα. Οι κινήσεις των παικτών, αποτυπώνονται με τεράστια λεπτομέρεια στις οθόνες σας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Πλέον, η παραμικρή κίνηση, υπακούει σωστά στους νόμους της φυσικής. Μπορείτε να επιταχύνετε απότομα και να εκμεταλλευτείτε ένα κενό στα πατήματα του αντιπάλου σας, ενώ μπορείτε να ‘κόψετε’ απότομα την κίνηση σας, θέτοντας εκτός μαρκαρίσματος τον αντίπαλο σας.

gs-nba-2k15-defence

Μία επίσης σημαντική βελτίωση, έχει δεχτεί και η άμυνα. Πλέον, όταν αμύνεστε, μπορείτε να κινήσετε καλύτερα τον παίκτη σας, προβλέποντας την επόμενη κίνηση του αντιπάλου σας. Το μαρκάρισμα έχει γίνει πιο εύχρηστο από ποτέ και το μόνο που σας περιορίζει, είναι η ικανότητα σας να προβλέψετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας. Επίσης, βελτιώσεις υπάρχουν και στις εναλλαγές των παικτών όταν αμύνεστε, με την AI, να αναγνωρίζει τα κενά στη άμυνα σας και να προσπαθεί να σας καλύψει, εκεί που χρειάζεται. Βέβαια, κάποιες φορές αυτό δε λειτουργεί τόσο καλά, και θα δημιουργηθούν κάποια αδικαιολόγητα κενά στο σύστημα σας. Οι φορές αυτές θα είναι ελάχιστες όμως και συνήθως τα κενά προέρχονται από δικές σας, λανθασμένες εκτιμήσεις και κινήσεις.

Ένας από τους πιο σημαντικούς, αμυντικούς, παράγοντες, είναι το κλέψιμο της μπάλας. Σε προηγούμενες εκδόσεις του NBA 2K, το κλέψιμο ήταν κυρίως θέμα τύχης. Η 2Κ, θέλοντας να εξαλείψει τον παράγοντα τύχη, πρόσθεσε διάφορες μεταβλητές στο πως κλέβουμε. Αν ο αντίπαλος σας, κουράζει τη μπάλα με αχρείαστες προσποιήσεις ή πέσει άτσαλα πάνω σας, θα δημιουργήσει μία ευκαιρία για κλέψιμο. Αν το υπολογίσετε σωστά και πατήσετε το κουμπί τη κατάλληλη στιγμή, έχετε μεγάλες πιθανότητες να κλέψετε επιτυχώς την μπάλα.

‘ Το μαρκάρισμα έχει γίνει πιο εύχρηστο από ποτέ και το μόνο που σας περιορίζει, είναι η ικανότητα σας να προβλέψετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας ‘

Η πιο μεγάλη αλλαγή του NBA 2K15 όμως, είναι ο μηχανισμός του Shooting. Στο παρελθόν, ο υπολογισμός ενός επιτυχημένου σουτ, προερχόταν από το σωστό Timing και διάφορους τυχαίους παράγοντες οι οποίοι προκαθόριζαν την έκβαση του σουτ σας Πλέον όμως, η έκβαση του σουτ, ορίζεται από συγκεκριμένους παράγοντες. Σωστό timing, μαρκάρισμα, απόσταση αλλά και το σημείου όπου σουτάρετε, υπολογίζουν πιο σωστά και αποτελεσματικά το σουτ σας. Τα ελεύθερα και σωστά υπολογισμένα σουτ επιβραβεύονται, ενώ οι υπερβολές τιμωρούνται! Επίσης, πλέον έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στις πάσες σας και σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε διάφορων ειδών πάσες. Από λόμπες μέχρι alley-oops, οι πάσες γίνονται όπως πρέπει, ανάλογα τις συνθήκες.

Αν και η AI της σειράς NBA 2K, ήταν ήδη ανταγωνιστική από τις προηγούμενες εκδόσεις, η 2K Sports, κατάφερε να την βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Οι αντίπαλοι σας, χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές και προσαρμόζονται στα σχέδια σας συνέχεια. Θα σας κάνουν, σε κάθε ευκαιρία, τη ζωή δύσκολη, αλλά με ευχάριστο τρόπο. Κάθε αγώνας θα είναι διαφορετικός, καθώς θα βλέπετε συνέχεια καινούρια συστήματα και τακτικές. Το NBA  2K15, πάει τον ρεαλισμό σε άλλα… επίπεδα, σε όλους τους τομείς. Όλες οι αλλαγές, έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο, που δε ξενίζουν τους παίκτες και προσδίδουν την αίσθηση, πως υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στο παιχνίδι.

Game Modes

gs-nba-2k15-menu

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το ΝΒΑ 2Κ15, έρχεται με πάρα πολλά, ήδη υπάρχον και μη, Game Modes, τα οποία αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές που έχουμε. Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε, πως οι ομάδες της Euroleague έχουν αυξηθεί σε 25, ενώ μέσω του νέου Mode MyLeague, μπορείτε να παίξετε με την αγαπημένη σας ομάδα, με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να παίξετε μία σεζόν, ενώ μπορείτε να παίξετε μία καριέρα 80! χρόνων με την ομάδα της επιλογής σας. Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τη καριέρα σας, ακριβώς στα μέτρα σας, μέσω των ατελείωτων επιλογών παραμετροποίησης που έχετε.

Την επανεμφάνιση τους, κάνουν και τα MyPARK αλλά και MyCareer, με σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες σε όλους τους τομείς. Επιπρόσθετα, υπάρχει και το MyGM, όπου παίρνετε τον ρόλο του General Manager μίας ομάδας, με σκοπό την ανάδειξη του Franchise της, ως το κορυφαίο στο NBA. Ψάξτε για τα επόμενα μεγάλα ονόματα μέσω του Scouting, μιλήστε με τους παίκτες σας και το τεχνικό επιτελείο κι οργανώστε την ομάδα σας. Το MyGM, μπορεί να σας προσφέρει και αυτό με τη σειρά του, ατελείωτες ώρες Gameplay, όπως και τα υπόλοιπα Modes του παιχνιδιού.

‘ Μπορείτε να παίξετε μία σεζόν, ενώ μπορείτε να παίξετε μία καριέρα 80! χρόνων με την ομάδα της επιλογής σας ‘

Άξιο αναφοράς είναι το νέο, NBA2K TV, το οποίο πάει τη κοινότητα του NBA στο επόμενο επίπεδο. Live-Streaming από τους Developers, εκπομπές με Highlights από τα παιχνίδια των παικτών και πολλά άλλα καλούδια, έρχονται για να προσφέρουν μία τελείως διαδραστική εμπειρία στις οθόνες σας. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το MyTEAM, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε, πως είναι η αντίστοιχη έκδοση του FIFA Ultimate Team. Φτιάξτε την ομάδα των ονείρων σας και διεκδικήστε τρόπαια και δόξα, απέναντι σε άλλους παίκτες.

Τα Modes του NBA 2K15, είναι καλοσχεδιασμένα και προσεγμένα μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια. Το μόνο αγκάθι τους, είναι τα κάπως δύσχρηστα μενού, τα οποία θα σας πάρει αρκετή ώρα μέχρι να συνηθίσετε. Όπως και να έχει, θα σας προσφέρουν ατελείωτες ώρες μπασκετικής διασκέδασης, ξεπληρώνοντας μέχρι και το τελευταίο cent που θα ξοδέψετε.

Γραφικά/Ήχος

gs-nba-2k15-graphics

Ο οπτικοακουστικός τομέας, βρίσκεται και πάλι στα γνωστά, υψηλά στάνταρ της σειράς. Αν και τα γραφικά, δεν έχουν δεχθεί μεγάλες βελτιώσεις, τα Animations από μόνα τους, είναι ικανά να πάνε τη σειρά ένα βήμα πιο πάνω. Οι παίκτες, είναι πιο ‘ζωντανοί’ από ποτέ μέσα στο παρκέ, με την ψηφιακή αποτύπωση των κινήσεων τους, να πλησιάζει, επικίνδυνα, την πραγματικότητα.  Η παρουσίαση του αγώνα, εντυπωσιάζει γι’άλλη μία χρονιά.

Εκπληκτική περιγραφή και ανάλυση των αγώνων, συνεντεύξεις στην ανάπαυλα και πολλά άλλα, μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του μαγικού κόσμου του NBA στην οθόνη μας, με απίστευτη αυθεντικότητα. Οι οπαδοί, ανταποκρίνονται καλύτερα στα γεγονότα εντός παρκέ, ενώ οι ήχοι από το γήπεδο είναι εξαιρετικοί. Σε κάθε περίπτωση, το NBA 2K15, αποτελεί βελτίωση της προηγούμενης έκδοσης.

Επίλογος

Η 2Κ Sports, καταφέρνει, κάθε χρόνο, να ξεπερνάει τον εαυτό της. Ένα εξαιρετικό παιχνίδι, όπως το NBA 2K14, κατάφερε να το ξεπεράσει και να κάνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα, με το NBA 2K15. Πολύ ανώτερο Gameplay, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, νέα Modes αλλά και βελτιωμένες εκδόσεις των ήδη γνωστών και ο εξαιρετικός, οπτικοακουστικός τομέας, έρχονται να δέσουν, στο απόλυτο πακέτο. Το  NBA 2K15, γι’άλλη μία χρονιά, αποτελεί τον κορυφαίο Sports τίτλο, χωρίς καμία αμφιβολία. Η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του περιεχομένου, δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα δώσετε, προσφέροντας σας ατελείωτες ώρες μπασκετικής μαγείας. Το μόνο που μένει, είναι να σηκωθείτε από τον υπολογιστή σας, που τώρα διαβάζετε το Review μας και να τρέξετε να το πάρετε! Η στιγμή σας έφτασε…

Βαθμολογία

Θετικά:

  • Ανανεωμένο και σαφώς βελτιωμένο Gameplay
  • Νέα Animations
  • Βελτιωμένη ΑΙ
  • Μεγάλη ποικιλία από Modes
  • Εισαγωγή των ομάδων της Euroleague στο MyLEAGUE

Αρνητικά:

  • Σχετικά μεγάλα Loading Time
  • Διαβάζετε το Review αντί να το πάρετε

Ο βασιλιάς των Sports παιχνιδιών στα καλύτερα του! Η σειρά NBA 2K, της 2K Sports, τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος εξομοιωτής μπάσκετ και όχι μόνο. Η 2Κ με κάθε έκδοση του NBA, έχει να αντιμετωπίσει ένα πράγμα. Τον ίδιο της τον εαυτό. Όπως είναι γνωστό, το NBA Live αποτελεί ένα φάντασμα του εαυτού εδώ και αρκετά χρόνια (για την ακρίβεια, είχε πάψει να κυκλοφορεί), και ουσιαστικά το NBA 2K, παίζει μπάλα μόνο του. Παρόλα αυτά, η 2K, δεν επαναπαύεται στην επιτυχία της και κάθε χρόνο, βρίσκει το μαγικό τρόπο, να βελτιώνει το παιχνίδι της. Έτσι λοιπόν και φέτος, το NBA 2K15, έρχεται με πάρα πολλές βελτιώσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο Gameplay, κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη σε διάφορους τομείς. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το τι διαφορετικό εισάγει το NBA 2K15 στη σειρά. Gameplay To ΝΒΑ 2Κ15, εισάγει μία σειρά από βελτιώσεις σε βασικούς τομείς του Gameplay, όπως τα Animations, η άμυνα, τα σουτ αλλά και την AI. Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς κάθε Sport τίτλου, που είναι τα Animations. Το NBA 2K15, έχει εισάγει πάνω από 6.000 καινούρια animations, τα οποία είναι εμφανίσιμα από τις πρώτες σας επαφές με τη μπάλα. Οι κινήσεις των παικτών, αποτυπώνονται με τεράστια λεπτομέρεια στις οθόνες σας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Πλέον, η παραμικρή κίνηση, υπακούει σωστά στους νόμους της φυσικής. Μπορείτε να επιταχύνετε απότομα και να εκμεταλλευτείτε ένα κενό στα πατήματα του αντιπάλου σας, ενώ μπορείτε να 'κόψετε' απότομα την κίνηση σας, θέτοντας εκτός μαρκαρίσματος τον αντίπαλο σας. Μία επίσης σημαντική βελτίωση, έχει δεχτεί και η άμυνα. Πλέον, όταν αμύνεστε, μπορείτε να κινήσετε καλύτερα τον παίκτη σας, προβλέποντας την επόμενη κίνηση του αντιπάλου σας. Το μαρκάρισμα έχει γίνει πιο εύχρηστο από ποτέ και το μόνο που σας περιορίζει, είναι η ικανότητα σας να προβλέψετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας. Επίσης, βελτιώσεις υπάρχουν και στις εναλλαγές των παικτών όταν αμύνεστε, με την AI, να αναγνωρίζει τα κενά στη άμυνα σας και να προσπαθεί να σας καλύψει, εκεί που χρειάζεται. Βέβαια, κάποιες φορές αυτό δε λειτουργεί τόσο καλά, και θα δημιουργηθούν κάποια αδικαιολόγητα κενά στο σύστημα σας. Οι φορές αυτές θα είναι ελάχιστες όμως και συνήθως τα κενά προέρχονται από δικές σας, λανθασμένες εκτιμήσεις και κινήσεις. Ένας από τους πιο σημαντικούς, αμυντικούς, παράγοντες, είναι το κλέψιμο της μπάλας. Σε προηγούμενες εκδόσεις του NBA 2K, το κλέψιμο ήταν κυρίως θέμα τύχης. Η 2Κ, θέλοντας να εξαλείψει τον παράγοντα τύχη, πρόσθεσε διάφορες μεταβλητές στο πως κλέβουμε. Αν ο αντίπαλος σας, κουράζει τη μπάλα με αχρείαστες προσποιήσεις ή πέσει άτσαλα πάνω σας, θα δημιουργήσει μία ευκαιρία για κλέψιμο. Αν το υπολογίσετε σωστά και πατήσετε το κουμπί τη κατάλληλη στιγμή, έχετε μεγάλες πιθανότητες να κλέψετε επιτυχώς την μπάλα. ' Το μαρκάρισμα έχει γίνει πιο εύχρηστο από ποτέ και το μόνο που σας περιορίζει, είναι η ικανότητα σας να προβλέψετε τις κινήσεις των αντιπάλων σας ' Η πιο μεγάλη αλλαγή του NBA 2K15 όμως, είναι ο μηχανισμός του Shooting. Στο παρελθόν, ο υπολογισμός ενός επιτυχημένου σουτ, προερχόταν από το σωστό Timing…

9.5

Εξαιρετικό!

The King is Back

Ο κορυφαίος Sports τίτλος της χρονιάς! Δε πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας!

Gameplay

9.8

Γραφικά

9.5

Ήχος

9.2

Διάρκεια

9.5

User Rating : 4.98 ( 1 votes)
10