Ένας Ήρωας – Διαφορετικοί Ρόλοι

Ας μην είμαστε άδικοι. H Riot κάνει καλή δουλειά στην δημιουργία νέων ηρώων, και σταδιακά βελτιώνεται Το μόνο που ίσως δεν έχει πετύχει ακόμα 100%, είναι όλοι οι ήρωες να μπορούν να παίζουν σε διαφορετικούς ρόλους. Σίγουρα, μπορούμε να παίξουμε έναν ήρωα, όπως εμείς θέλουμε, αλλά συνήθως λόγο kit, ο κάθε ήρωας διαπρέπει σε συγκεκριμένο ρόλο. Η Riot λογικά λαμβάνει υπόψιν της πολλούς παράγοντες όταν φτιάχνει έναν καινούριο ήρωα, παράγοντες όπως το meta της συγκεκριμένης περιόδου, και ποια είναι τα πιο συνήθης και διαδεδομένα picks κάθε περιόδου. Έχει δείξει πως θέλει ο κάθε ήρωας να έχει την θέση του, αλλά ταυτόχρονα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ας μην είμαστε άδικοι. H Riot κάνει καλή δουλειά στην δημιουργία νέων ηρώων, και σταδιακά βελτιώνεται

Alistar_5

Το μόνο που ίσως δεν έχει πετύχει ακόμα 100%, είναι όλοι οι ήρωες να μπορούν να παίζουν σε διαφορετικούς ρόλους. Σίγουρα, μπορούμε να παίξουμε έναν ήρωα, όπως εμείς θέλουμε, αλλά συνήθως λόγο kit, ο κάθε ήρωας διαπρέπει σε συγκεκριμένο ρόλο. Η Riot λογικά λαμβάνει υπόψιν της πολλούς παράγοντες όταν φτιάχνει έναν καινούριο ήρωα, παράγοντες όπως το meta της συγκεκριμένης περιόδου, και ποια είναι τα πιο συνήθης και διαδεδομένα picks κάθε περιόδου. Έχει δείξει πως θέλει ο κάθε ήρωας να έχει την θέση του, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να πάρει διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Για παράδειγμα ανάλογα με το built, ένας ήρωας μπορεί άλλοτε να θεωρηθεί Tank, και άλλοτε Fighter. Παρ’όλα αυτά το meta από μόνο του, δίνει την επιλογή στους παίκτες να εμπνευσθούν νέους ρόλους και builds για κάθε ήρωα.

Ας δούμε λοιπόν κάποιους ήρωες, που η θέση τους στο map και ο ρόλος τους δεν είναι πάντα ο ίδιος. Ο πρώτος ήρωας που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Alistar. Μετά από ένα buff στην ulty του, η οποία τον έκανε πολύ δυνατό στο early game, αρχίσαμε να τον βλέπουμε και στο Top Lane. O Alistar ήταν ανέκαθεν ένα tanky support και ίσως και jungler κάποιες φορές, μια μικρή όμως αλλαγή τον έκανε ένα Perma Banned ήρωα στα επαγγελματικά τουρνουά, λόγω της δύναμης που απέκτησε στο Top Lane.

Maokai_0

Ένας ακόμα ήρωας που διαπρέπει μέχρι τώρα στα τουρνουά είναι ο Maokai. Ενώ η Riot τον είχε προορίσει για την ζούγκλα, μετά τις αλλαγές έγινε μία από τις πιο δυνατές επιλογές για το Top Lane. Ένα δυνατό support tank, που με λίγο Ap προκαλούσε πολύ ζημιά. Δεν θα γινόταν βέβαια να μην αναφέρουμε και τον Zilean. Ένα support που συχνά το βλέπουμε στο Mid να κάνει την ζωή δύσκολη σε πολλούς παίκτες. Ο Zilean αντιμετώπιζε πάντα πρόβλημα με το Mana, αλλά με τις αλλαγές στα αντικείμενα κατάφερε να το περιορίσει και να κάνει την είσοδο του και στο Mid Lane.

Zilean_3

Οι πιο συνηθισμένοι ήρωες που βλέπουμε σε διαφορετικούς ρόλους, κυρίως Top και Jungle, είναι οι ήρωες που ανήκουν στην κατηγορία των Fighter. Ήρωες όπως ο Warwick, ο Jax, ο Wukong μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά σε διαφορετικούς ρόλους. Λόγω του kit τους, αυτοί οι ήρωες, μπορούν να έχουν και καλό sustain, ώστε να αντέξουν στο Top Lane και δυνατά ganks σε περίπτωση που βρεθούν στον ρόλο του Jungler.

Στην τελική, η Riot φτιάχνει τους ήρωες έχοντας για τον καθένα συγκεκριμένο ρόλο… ή μήπως όχι; Ουσιαστικά αυτό που κάνει η Riot είναι δίνει την επιλογή στους παίκτες να δημιουργήσουν νέους ρόλους για τους ήρωες που φτιάχνει. Nα δημιουργήσουν ένα δικό τους meta. Αν κάποιος από αυτούς τους ρόλους δεν της αρέσει ή δεν συμπίπτει με το πως έχει οραματιστεί τον ήρωα, τότε απλά του κάνει nerf, όπως έκανε ας πούμε με την Mid Soraka. Εν΄τέλει είναι ο συνδυασμός όλων αυτών που δίνει στο κάθε ήρωα τον ρόλο του.

Υπάρχουν κι άλλοι ήρωες που διαπρέπουν σε διαφορετικούς ρόλους. Περιμένουμε τις δικές προτάσεις και επιλογές.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga