Το καλύτερο Τείχος

Οι κινήσεις των ηρώων στο League of legends διαφέρουν μεταξύ τους, άλλοτε πολύ άλλοτε λιγότερο, κάποια συγκεκριμένα skills όμως, είναι άξια συζήτησης   Υπάρχουν επιθετικά skills που κάνουν ζημιά στον αντίπαλο, υπάρχουν κινήσεις που κάνουν heal, buff και διάφορα άλλα. Άλλοτε έχουν στόχο έναν, άλλοτε πολλούς,  υπάρχουν και skills όμως τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα skills στα οποία αναφέρομαι δεν είναι άλλα από τα ‘Τείχη’. Λίγοι είναι οι ήρωες στο Lol που μπορούν να τοποθετήσουν τείχους. Με τον όρο τείχος, εννοούμε κινήσεις που τοποθετούν κάποιου είδους εμπόδιο στο χάρτη ή μπλοκάρουν skills και autoattacks. Ένας […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι κινήσεις των ηρώων στο League of legends διαφέρουν μεταξύ τους, άλλοτε πολύ άλλοτε λιγότερο, κάποια συγκεκριμένα skills όμως, είναι άξια συζήτησης

 

Υπάρχουν επιθετικά skills που κάνουν ζημιά στον αντίπαλο, υπάρχουν κινήσεις που κάνουν heal, buff και διάφορα άλλα. Άλλοτε έχουν στόχο έναν, άλλοτε πολλούς,  υπάρχουν και skills όμως τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα skills στα οποία αναφέρομαι δεν είναι άλλα από τα ‘Τείχη’.

Λίγοι είναι οι ήρωες στο Lol που μπορούν να τοποθετήσουν τείχους. Με τον όρο τείχος, εννοούμε κινήσεις που τοποθετούν κάποιου είδους εμπόδιο στο χάρτη ή μπλοκάρουν skills και autoattacks. Ένας από αυτούς τους ήρωες είναι η Ανίβια. Η Ανίβια τοποθετεί έναν τοίχο μέσα από τον οποίο δεν μπορούν να περάσουν ούτε σύμμαχοι ούτε αντίπαλοι, δίνοντας την ευκαιρία στον παίκτη να προστατέψει κάποιο σύμμαχο όταν τον κυνηγάνε ή να κλείσει τον δρόμο σε κάποιο αντίπαλο που προσπαθεί να ξεφύγει. Το τείχος της Ανίβια όμως, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σωστά και απαιτεί εμπειρία από τον παίκτη. Ένας άπειρος παίκτης, συνήθως θα καταλήξει να κόψει τον δρόμο για κάποιο συμπαίκτη του ή να βοηθήσει κάποιον αντίπαλο που προσπαθεί να ξεφύγει. Το τείχος αυτό, δεν είναι λοιπόν και τόσο εύχρηστο και σίγουρα χρειάζεται κάποιου είδους buff, ειδικά τώρα που υπάρχουν άλλα τείχη τα οποία μπλοκάρουν skillshots.

20140925_060321665

Μαζί με τον Υασούο έκανε την εμφάνιση του ένα τείχος το οποίo αν χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι πάρα πολύ δυνατό. Εκτός απ’το οτι είναι ένας πολύ δυνατός ήρωας με διπλή passive, ο Υασούο κατέχει και το skill ‘Τείχος Ανέμου’. Όταν λοιπόν το χρησιμοποιήσει, ένα τείχος εμφανίζεται μπροστά από τον ήρωα και μπλοκάρει κάθε είδους εχθρικό βλήμα, είτε αυτό έχει την μορφή κάποιου skillshot είτε ενός autoattack εκτός από τα χτυπήματα των πύργων. Ναι, κι όμως κάθε είδους βλήμα, από το Q του Έζρεαλ και της Μοργκάνα μέχρι την ulty (R) του Βέιγκαρ και της Νάμι, – και ας μην ξεχνάμε πως το κύμα της Νάμι έχει μεγαλύτερο πλάτος από το τείχος του Υασούο – και παρ’όλα αυτά, η ‘ομπρελίτσα’ του Υασούο το σταματάει σαν να είναι ‘σταγόνα βροχής’. Πολύ πιθανόν η Riot να του κάνει κάποιο nerf στο μέλλον καθώς είναι ολίγον ‘ σπασμένο ‘.

20140925_060401752

Ένα λιγότερο ανίκητο τείχος, άλλα παρ’όλα αυτά πολύ χρήσιμο, είναι η κίνηση του Μπράουμ, Άθραυστος (E). Η κίνηση αυτή μετατρέπει τον Μπράουμ σε μια τεράστια ασπίδα, η οποία αναχαιτίζει όλα τα βλήματα που τον χτυπούν. Εξουδετερώνει πλήρως τη ζημιά της πρώτης επίθεσης και μειώνει τη ζημιά όλων των επόμενων επιθέσεων από αυτήν την κατεύθυνση. Στην περίπτωση που η επίθεση είναι κάποιο skillshot για παράδειγμα το Παλιρροϊκό κύμα (R) της Νάμι,  τότε το σταματάει κιόλας άλλα όχι όπως ο Υασούο. Ο Μπράουμ παθαίνει ζημιά από την κίνηση, απλά δεν την αφήνει να περάσει και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Βέβαια, δεν σταματά ζημιά από πύργους και το debuff που θα προκαλούσε το εκάστοτε skill ή χτύπημα. Το συγκεκριμένο τείχος μπορεί να γίνει πολύ δυνατό αν χρησιμοποιηθεί σωστά, άλλα όχι ανίκητο καθώς δεν μπλοκάρει το οτιδήποτε.

Τι πιστεύετε εσείς για τα τείχη στο Lol; Χρειάζεται κάποιο nerf το τείχος του Υασούο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά το τείχος της Ανίβια; Περιμένουμε τα σχόλια και τις απόψεις σας.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga