Ο Σάιον, ο Απέθαντος Κολοσσός, αποκαλύπτεται

Το να πάρεις μία ζωή είναι απλό αλλά κανείς δεν το τελειοποίησε σαν τον Σάιον. Οδήγησε το στρατό του στο στόμα του λύκου, ξανά και ξανά, μέχρι η Νόξους να είναι η κυρίαρχη πόλη-κράτος. ‘Ομως ακόμα και οι ισχυροί καταστρέφονται. Ο θάνατος του Σάιον σόκαρε το λαό του, αλλά έφερε ασφάλεια από τις ακέφαλες πλέον δυνάμεις της Ντεμάσια. Η ιστορία του Σάιον δεν τελείωσε με το θάνατό του. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη λατρεία για τον ήρωα, ο Τρανός Στρατηγός επιχείρησε να τον αναστήσει. Είναι απλό να τελειώσεις μία ζωή, αλλά να την επαναφέρεις; Ο Σάιον επέστρεψε αλλά ως κάτι διαφορετικό… […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Το να πάρεις μία ζωή είναι απλό αλλά κανείς δεν το τελειοποίησε σαν τον Σάιον. Οδήγησε το στρατό του στο στόμα του λύκου, ξανά και ξανά, μέχρι η Νόξους να είναι η κυρίαρχη πόλη-κράτος. ‘Ομως ακόμα και οι ισχυροί καταστρέφονται. Ο θάνατος του Σάιον σόκαρε το λαό του, αλλά έφερε ασφάλεια από τις ακέφαλες πλέον δυνάμεις της Ντεμάσια.

sio-wallpaper

Η ιστορία του Σάιον δεν τελείωσε με το θάνατό του. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη λατρεία για τον ήρωα, ο Τρανός Στρατηγός επιχείρησε να τον αναστήσει. Είναι απλό να τελειώσεις μία ζωή, αλλά να την επαναφέρεις; Ο Σάιον επέστρεψε αλλά ως κάτι διαφορετικό… Χωρίς νοημοσύνη, ήταν πλέον απλά μία φονική μηχανή, καταστρέφοντας τα πάντα, φίλους και εχθρούς, στο πέρασμά του. Οι Νοξιανοί δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το όπλο τους και έτσι τον φυλάκισαν. Αιώνες πέρασαν μέχρι ένας άλλο Τρανός Στρατηγός επέστρεψε στον τάφο του αποφασισμένος να τον επαναφέρει στη ζωή.

Ο θάνατος δεν είναι πλέον εμπόδιο για τον Σάιον. Κάθε φορά που πεθαίνει, απλά τον επανασυναρμολογούν και τον ανασταίνουν. Μέσα στο κατεστραμμένο κορμί του είναι η ψυχή που ψάχνει ασταμάτητα μέσα στον πόλεμο και τη μάχη για την ταυτότητα που είχε κάποτε.

Ικανότητες

Παθητική: Δόξα μετά Θάνατο

Ο Σάιον αφηνιάζει όταν χάσει όλη του τη ζωή, γεμίζοντας ζωή και αποκτώντας ζημιά επίθεσης, ταχύτητα επίθεσης και αρπαγή ζωής καθώς αιμορραγεί. Όλες οι ικανότητές του αντικαθίστανται από το Επιθανάτιο Ξέσπαμα, που του δίνει ένα μεγάλο αλλά σύντομο μπόνους στην ταχύτητα κίνησης. Ο Σάιον πεθαίνει όταν η ζωή του τελειώσει.

Q: Χτύπημα Αποδεκατισμού

Ο Σάιον πατάει γερά και ακινητοποιεί τον εαυτό του καθώς ετοιμάζεται να χτυπήσει με το τσεκούρι του. Το Χτύπημα Αποδεκατισμού προκαλεί αυξημένη ζημιά όσο περισσότερο έχει φορτίσει και όταν έχει φορτίσει στο μισό ή περισσότερο πετάει τους εχθρούς που χτυπάει στον αέρα.

W: Κλίβανος Ψυχών

Παθητική: Ο Σάιον κερδίζει μπόνους μέγιστη ζωή κάθε φορά που σκοτώνει μία μονάδα.

Ενεργή: Ο Σάιον δημιουργεί μία ασπίδα από αίμα τριγύρω του. Εάν η ασπίδα δεν καταστραφεί κατά τη διάρκειά της, εκρήγνυται, προκαλώντας μαγική ζημιά στους τριγύρω εχθρούς. Ο Σάιον μπορεί να ενεργοποιήσει την ικανότητα ξανά για να σκάσει την ασπίδα.

E: Βρυχηθμός του Δολοφόνου

Ο Σάιον φωνάζει προς μία κατεύθυνση, προκαλώντας ζημιά, επιβραδύνοντας και μειώνοντας τη θωράκιση του πρώτου εχθρού που θα χτυπήσει. Εάν χτυπήσει έναν εχθρικό υπηρέτη ή ένα τέρας, θα τα σπρώξει επίσης προς τα πίσω. Αυτό μετά θα προκαλέσει ζημιά και θα επιβραδύνει τις αντίπαλες εχθρικές μονάδες που θα χτυπήσει.

R: Ασταμάτητη Έφοδος

Ο Σάιον ορμάει σε μία κατεύθυνση αποκτώντας ταχύτητα καθώς ποδοπατά τους εχθρικούς υπηρέτες στο διάβα του. Μπορεί να ακυρώσει την έφοδο νωρίς, χτυπώντας το έδαφος και προκαλώντας ζημιά σε όλους τους κοντινούς εχθρούς. Εναλλακτικά, ταξιδεύει σε μία μεγάλη απόσταση και σταματά μόνο εάν βρει σε ήρωα ή τοίχο. Τότε, πετάει τον εχθρό στον αέρα και προκαλεί ζημιά τριγύρω του. Εάν βρει σε τοίχο ακινητοποιείται για λίγο και προκαλεί ζημιά τριγύρω του.

Τρόπος παιχνιδιού

sio-screenshot

Ο Σάιον είναι ένα πεισματάρικο τανκ στη λωρίδα και στη ζούγκλα του Φαραγγιού. Έχει αργές επιθέσεις, οπότε αισθάνεται άνετα όταν είναι στην καρδιά της μάχης.

Φάση λωρίδων

Ο Σάιον βασίζεται στην ωμή δύναμή του για την αρχή του παιχνιδιού. Έξυπνες τοποθετήσεις επιτρέπουν στον Σάιον να χτυπήσει με το Χτύπημα Αποδεκατισμού (που βαράει άσχημα και πετάει στον αέρα) επάνω από την δική του και την εχθρική εμπροσθοφυλακή, αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε επιλογή ανάμεσα σε φαρμάρισμα ή ζωή. Όσο ανεβαίνει επίπεδο, μπορεί να κυριαρχήσει πιο άνετα. Με τον Βρυχηθμό του Δολοφόνου, ο Σάιον μπορεί να ευθυγραμμιστεί και να Αποδεκατίσει πιο εύκολα. Παράλληλα, ο Κλίβανος Ψυχών του δίνει μία ασπίδα ικανή να κόψει την απάντηση του αντιπάλου, εάν αυτός επιτεθεί, ή να του επιτρέψει να υποχωρήσει με ασφάλεια.sio-axedrawing

Εάν ο αντίπαλος αποφασίσει να τον «πουσάρει» κάτω από τον πύργο, έχει ακόμα μερικά κόλπα που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει τον απαραίτητο χρυσό. Στεκόμενος έξω από την εμβέλεια του πύργου, μπορεί να τανκάρει με την ασπίδα του καθώς φορτίζει το Q καθαρίζοντας τους υπηρέτες. Έτσι μπορεί να εκμεταλλευτεί μία ενέδρα, καθώς δεν θα δεχτεί ζημιά από τους υπηρέτες και με συνδυασμό Q W έχει αρκετό έλεγχο στην περιοχή ώστε ο σύμμαχος να κάνει ζημιά. Σε περίπτωση αντίπαλης ενέδρας, τα πράγματα είναι δυσκολότερα καθώς δεν έχει έυκολο τρόπο διαφυγής και βασίζεται μόνο στην ασπίδα και στην επιβράδυνση για να επιβιώσει.

Στο επίπεδο 6 αλλάζουν όλα, έστω για λίγο. Η Ασταμάτητη Έφοδος είναι πολύ ισχυρή και δίνει στον Σάιον την ικανότητα να τρέξει περίπου το μισό χάρτη. Έχει πολλές χρήσεις, όπως κυνήγι ή διαφυγή. Επίσης, δίνει μεγάλη ικανότητα roaming και ενεδρών. Είναι κάπως δύσκολο να πετύχετε το στόχο όταν ορμάτε, αλλά είναι πανέμορφο να βλέπεις έναν Σάιον να κάνει ντου από τόσο μακριά σε ένα ανυποψίαστο θύμα.

Ζούγκλα

Ανθεκτικότητα και ικανότητες που χτυπούν περιοχή κάνουν τον Σάιον δυνατό στη ζούγκλα. Όλες οι βασικές του ικανότητες δίνουν πολύ γρήγορο clear όμως εάν θέλει να κάνει κάποια ενέδρα πριν το επίπεδο 6, θα πρέπει να επιτεθεί σε κάποιον αρκετά.. απρόσεκτο ή να συνδυαστεί με ακινητοποίηση συμμάχου. Όταν ξεκλειδώσει την Ασταμάτητη Έφοδο, τα πράγματα αλλάζουν. Η τεράστια εμβέλεια της ικανότητας και η δυσκολία στόχευσης κάνουν τον Σάιον ιδανικό για ενέδρα από τη λωρίδα (και όχι από το ποτάμι). Μπορεί να ξεκινήσει να τρέχει ενώ είναι μακριά και να μπει αρκετά αξιόπιστα στην καρδιά της μάχης πετώντας το στόχο στον αέρα πριν τον κοπανήσει με το Χτύπημα Αποδεκατισμού.

sio-portraitsdrawing

Ομαδικές Μάχες

Ο Σάιον είναι τρομακτικός στην αρχή, όμως στις ομαδικές μάχες είναι πραγματικός εφιάλτης. Η καλύτερη θέση του είναι στην καρδιά της μάχης όπου η ασπίδα του μαζί με την υπέρτατη του επιτρέπουν να ξεκινήσει το σφάξιμο. Εκεί, οι ικανότητές χτυπούν πολύ κόσμο, προκαλώντας πανικό με τη ζημιά και τις ακινητοποιήσεις τους. Οι αντίπαλοι αναγκάζονται να τον στοχεύσουν αλλά ακόμα και όταν πεθάνει δεν τους αφήνει σε ησυχία. Η Δόξα μετά Θάνατο του δίνει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση με τα μεγάλα μπόνους σε ζημιά και ταχύτητα επίθεσης, που τον κάνουν έναν ασταμάτητο μπελά.

Συνέργεια

Συνεργάζεται καλά με:

Ashe_001Ας – η Τοξότρια των Πάγων

Μαγικό Κρυστάλλινο Βέλος, Ομοβροντία και Παγωμένο Χτύπημα επιβραδύνου τους πάντες, επιτρέποντας στον Σάιον να τους φτάσει και να τους τιμωρήσει.

 

 

Nautilus_001Νότιλους – ο Τιτάνας του Βυθού

Μαζί έχουν ασταμάτητες επιβραδύνσεις και ακινητοποιήσεις για να είναι ο εφιάλτης της αντίπαλης ομάδας.

 

 

Zilean_001Ζίλεαν – ο Φύλακας του Χρόνου

Η ταχύτητα κίνησης που δωρίζει ο Ζίλεαν μαζί με μία βόμβα δώρο επιτρέπει στον Σάιον να πλησιάσει και να καταστρέψει την αντίπαλη ομάδα.

 

 

Δυσκολεύεται απέναντι σε:

LucianΛούσιαν – Ο Μαχητής του Φωτός

Ο Λούσιαν αποκτά μπόνους ταχύτητα κίνησης από το W και χοροπηδάει παντού. Ο Σάιον δυσκολεύεται να τον πιάσει και τον χτυπήσει.

 

 

AzirΑζίρ – ο Αυτοκράτορας της Άμμου

Ο Αζίρ μπορεί να ξεφύγει και ελέγξει τη ζώνη κοντά στον Σάιον με κάθε τρόπο. Ακόμα με την υπέρτατή του, ο Σάιον δεν μπορεί να πλησιάσει τον αυτοκράτορα που κρύβεται και παρενοχλεί πίσω από το στρατό του.

 

 

SwainΣουέιν – ο Τρανός Στρατηγός

Οι μάγοι φοβούνται τον Σάιον, ο Σουέιν όμως έχει το κατάλληλο μείγμα αναπλήρωσης και διαρκούς ζημιά που αποτρέπουν τον Απέθαντο Κολοσσό από το σερβίρει το τσεκούρι του με άνεση.

sio-models

Ο Σάιον ετοιμάζεται να μπει στο ΡΒΕ, οπότε δοκιμάστε τον και πείτε μας τη γνώμη σας!

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends