Οδηγός φάσης ομίλων Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014

Τον Αύγουστο έγιναν τα τουρνουά των Περιφερειακών Προκριματικών. Οι πέντε κύριες περιφέρειες, καθώς και μια σειρά ομάδων του International Wildcard συγκρούστηκαν μεταξύ τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους, για να κριθεί ποιος θα εκπροσωπήσει τα πρωταθλήματά τους στο διεθνές κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του League of Legends 2014. Όμως ο Αύγουστος πέρασε. Το Σεπτέμβριο ξεκινά η Φάση Ομίλων του τουρνουά και αυτό σημαίνει ότι έχουν απομείνει οι 16 καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ποιες είναι αυτές οι ομάδες; LCS Βόρειας Αμερικής: TSM, Cloud9, LMQ LCS Ευρώπης: Alliance, Fnatic, SK Gaming Champions: Samsung Blue, Samsung White, NaJin White Shield LPL: Edward Gaming, OMG, […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Τον Αύγουστο έγιναν τα τουρνουά των Περιφερειακών Προκριματικών. Οι πέντε κύριες περιφέρειες, καθώς και μια σειρά ομάδων του International Wildcard συγκρούστηκαν μεταξύ τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους, για να κριθεί ποιος θα εκπροσωπήσει τα πρωταθλήματά τους στο διεθνές κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του League of Legends 2014.

gsandthentherewere16_1920x1080_el

Όμως ο Αύγουστος πέρασε. Το Σεπτέμβριο ξεκινά η Φάση Ομίλων του τουρνουά και αυτό σημαίνει ότι έχουν απομείνει οι 16 καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ποιες είναι αυτές οι ομάδες;

  • LCS Βόρειας Αμερικής: TSM, Cloud9, LMQ
  • LCS Ευρώπης: Alliance, Fnatic, SK Gaming
  • Champions: Samsung Blue, Samsung White, NaJin White Shield
  • LPL: Edward Gaming, OMG, Star Horn Royal Club
  • GPL: TPA, AHQ
  • International Wildcard: Dark Passage, Kabum

Διαβάστε παρακάτω για το πώς θα διεξαχθεί αυτή η φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014.

Τι είναι οι Όμιλοι;

Η δεύτερη φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ονομάζεται Όμιλοι και φέτος θα διεξαχθούν στην Ταϊπέι της Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη. Σε αυτό το στάδιο, οι δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες (αναλόγως της περιφέρειας) συναγωνίζονται σε ένα τουρνουά με δομή ομίλων. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις όμιλοι (με τέσσερις ομάδες σε κάθε όμιλο), οι οποίοι σχηματίζονται βάσει αντιστοίχισης από τη φάση των Περιφερειακών.

Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες δύο φορές στη Φάση των Ομίλων. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Περισσότερα γι’ αυτό, όταν η φάση των ομίλων θα φτάνει στο τέλος της. Δύο όμιλοι θα παίξουν στην Ταϊβάν από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Δύο ακόμη όμιλοι θα παίξουν στη Σιγκαπούρη από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Τι συμβαίνει στη φάση των ομίλων;

Οι ομάδες κληρώνονται τυχαία σε ομίλους με βάση μια συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω. Οι ομάδες θα ταξινομηθούν σε κάθε κατηγορία, ανάλογα με τη θέση τους στην περιφέρειά τους. Η κατηγορία 1 είναι η «προστατευμένη» κατηγορία των 1ων ομάδων από Κίνα, Ευρώπη, Κορέα και Βόρεια Αμερική. Η κατηγορία 2 περιλαμβάνει τις 2ες και 3ες ομάδες από αυτές τις περιφέρειες, καθώς και τις δύο πρώτες ομάδες του GPL. Η κατηγορία 3 περιλαμβάνει τις 3ες ομάδες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και τις ομάδες από τα τουρνουά International Wildcard.

WorldsInfographicLoLesports_EL

Καθεμιά από τις τέσσερις ομάδες θα περιέχει μία ομάδα από την Κατηγορία 1, δύο ομάδες από την Κατηγορία 2 και μία ομάδα από την Κατηγορία 3. Οι ομάδες θα κληρωθούν σε ομίλους τυχαία από τις κατηγορίες. Στη σύνθεση των ομίλων υπάρχει ένα «όριο περιφέρειας»: Δεν μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο δύο ομάδες από την ίδια περιφέρεια.

Ποιο είναι το διακύβευμα;

Οι ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα με βάση τη θέση τους στο τέλος της Φάσης των Ομίλων. Όλες οι ομάδες θα αποκτήσουν έπαθλα, αλλά όσο καλύτερη η θέση τους, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή. Απλό, έτσι;

Για τις ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, η θέση τους στους Ομίλους θα κρίνει τον αντίπαλό τους. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση του ομίλου τους θα παίξουν με μια ομάδα που πήρε τη 2η θέση σε έναν άλλο όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα σε έναν όμιλο θα παίξουν εναντίον ομάδων που τερμάτισαν χαμηλότερα στους ομίλους τους.

Πότε θα συμβεί αυτό;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων, δείτε τη σελίδα χρονοδιαγράμματος. Αν μένετε στο Δυτικό ημισφαίριο, όπου μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να παρακολουθήσετε τους αγώνες ζωντανά, θα έχουμε για εσάς ένα αρχείο βίντεο κατ’ απαίτηση για κάθε αγώνα, χωρίς να αποκαλύπτεται το αποτέλεσμα. Επίσης, αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της ζωντανής μετάδοσης, θα αναμεταδίδουμε όλους τους αγώνες στις 8 μ.μ. Ώρα Ελλάδας την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αναμεταδόσεις στο lolesports.com.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends