19 εκατομμύρια δολάρια αναγκάζεται να επιστρέψει η Google σε χρήστες του Google Play

Για αγορές που έκαναν τα παιδιά τους Με απόφαση της Επιτροπής  Ομοσπονδιακού Εμπορίου των Η.Π.Α, η εταιρεία κολοσσός, οφείλει να επιστρέψει το ποσό των 19.000.000 δολαρίων τουλάχιστον, σε χρήστες οι οποίοι χρεώθηκαν για αγορές που προέβησαν τα παιδιά τους μέσω της in-app υπηρεσίας, Google Play. H απόφαση αυτή καλύπτει περιπτώσεις αγορών από το 2011, όταν και δημιουργήθηκε η εν λόγο υπηρεσία. Η επιτροπή έκρινε πως οι αγορές αυτές παραβαίνουν τον νόμο, διότι επιτρέπουν χρέωση των χρηστών για αγορές που δεν έκανα οι ίδιοι. Η επιτροπή έχει συγκρουστεί και στο παρελθόν με την Google, όταν η δεύτερη, δεν είχε προσθέσει κάποιο […]

Για αγορές που έκαναν τα παιδιά τους

gs-googleplay

Με απόφαση της Επιτροπής  Ομοσπονδιακού Εμπορίου των Η.Π.Α, η εταιρεία κολοσσός, οφείλει να επιστρέψει το ποσό των 19.000.000 δολαρίων τουλάχιστον, σε χρήστες οι οποίοι χρεώθηκαν για αγορές που προέβησαν τα παιδιά τους μέσω της in-app υπηρεσίας, Google Play. H απόφαση αυτή καλύπτει περιπτώσεις αγορών από το 2011, όταν και δημιουργήθηκε η εν λόγο υπηρεσία. Η επιτροπή έκρινε πως οι αγορές αυτές παραβαίνουν τον νόμο, διότι επιτρέπουν χρέωση των χρηστών για αγορές που δεν έκανα οι ίδιοι.

Η επιτροπή έχει συγκρουστεί και στο παρελθόν με την Google, όταν η δεύτερη, δεν είχε προσθέσει κάποιο password ή άλλο μέσο ταυτοποίησης για αγορές μέσω της υπηρεσία της και έτσι, η Google την προσάρμοσε ζητώντας πλέον κωδικό από τους χρήστες το 2012. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, αφού δεν αναφέρονταν το ακριβές αντίτιμο της συναλλαγής και, το χειρότερο, δεν χρειάζονταν επαναπληκτρολόγηση του κωδικού για συναλλαγές μέσα στην επόμενη μισή ώρα!

‘ Για εκατομμύρια Αμερικανών, τα smartphones και tablets έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ‘ , δηλώνει η πρόεδρος της επιτροπής Edith Ramirez. ‘ Καθώς όλο και περισσότεροι υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες, είναι ζωτικής σημασίας να υπενθυμίζουμε στις εταιρείες πως οι πατροπαράδοτες πρακτικές προστασίας των καταναλωτών ισχύουν ακόμα, συμπεριλαμβανομένης και της μη χρέωσης των καταναλωτών για αγορές που δεν ενέκριναν οι ίδιοι ‘ .

Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία πως και σε παρόμοια υπόθεση με πρωταγωνιστή την Apple, είχε παρθεί απόφαση επιστροφής 32.500.000 δολαρίων για τον ίδιο ουσιαστικά λόγο. Η επιτροπή επίσης έχει βάλει στο στόχαστρο και την Amazon, μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο.

Tags