Πότε να (μην) κυνηγήσεις τον αντίπαλο

Στο League of Legends όλοι θέλουμε να γίνουμε ήρωες. Το να πάρουμε kills μας γεμίζει ικανοποίηση. Κερδίζουμε gold, το όνομά μας βγαίνει στην οθόνη και γενικά ξέρουμε πως τα πήγαμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας. Ειδικά τα Double-Kills, Triple-Kills, Quadra-Kills και κυρίως ένα PENTA-KILL ηχούν σαν σειρήνες στ’ αφτιά μας, σειρήνες που μας ωθούν στο λάθος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα kills κατά ένα μεγάλο μέρος μας οδηγούν στη νίκη.  Όχι μόνα τους όμως. Είναι μια σειρά πραγμάτων που τελικά μας χαρίζουν την νίκη σε ένα παιχνίδι. Πόσες φορές δεν βρεθήκατε απέναντι σε ένα champion με πολλά kills και τελικά τον […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στο League of Legends όλοι θέλουμε να γίνουμε ήρωες. Το να πάρουμε kills μας γεμίζει ικανοποίηση. Κερδίζουμε gold, το όνομά μας βγαίνει στην οθόνη και γενικά ξέρουμε πως τα πήγαμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας.

Ειδικά τα Double-Kills, Triple-Kills, Quadra-Kills και κυρίως ένα PENTA-KILL ηχούν σαν σειρήνες στ’ αφτιά μας, σειρήνες που μας ωθούν στο λάθος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα kills κατά ένα μεγάλο μέρος μας οδηγούν στη νίκη.  Όχι μόνα τους όμως. Είναι μια σειρά πραγμάτων που τελικά μας χαρίζουν την νίκη σε ένα παιχνίδι.

Πόσες φορές δεν βρεθήκατε απέναντι σε ένα champion με πολλά kills και τελικά τον κερδίσατε (ή το αντίστροφο); Αυτό διότι τα kills είναι ένα κομμάτι μόνο από το puzzle.

Η επιτυχία στο παιχνίδι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Last hiting creeps, διασφαλίζοντας objectives, προωθώντας waves από creeps, split pushing και πολλά άλλα εκτός από τα kills κερδίζουν το παιχνίδι.

Εδώ ερχόμαστε σε ένα σημαντικό σημείο. Αν τα kills είναι ένα μόνο μέρος του puzzle, γιατί κυνηγάμε τους αντιπάλους διαπράττοντας ένα σωρό θανατηφόρες αμαρτίες κατά τη διαδικασία; Πόσες φορές δεν κυνηγήσατε έναν Teemo που είχε ένα μόνο νταμάκι ζωής κάτω από τον πύργο του, σίγουροι πως θα τον σκοτώσετε και τελικά καταλήξατε νεκροί από τον πύργο και τα μανιτάρια του και δεν πήρατε και το kill.

chase gamespace.gr

Ακόμα κι αν τελικά καταφέρατε να κάνετε το ignite και πήρατε μαζί στον θάνατο τον άμοιρο τον Teemo τι καταφέρατε; Κάψατε το ignite, ίσως και ένα flash και μάλλον πεθάνατε. Άρα τι κερδίσατε σχετικά με τον αντίπαλο; ΤΙΠΟΤΑ. Αν όμως είχατε κολλήσει τον αντίπαλο κάτω από τον πύργο του, θα είχατε το πλεονέκτημα στα creeps και ίσως παίρνατε και τον πύργο ή και άλλα objectives σε συνδυασμό τους συμπαίκτες σας.

Μερικές φορές όμως νιώθουμε πως μπορούμε να πάρουμε το kill με ασφάλεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις παρατηρήστε ορισμένα πράγματα:

  • Την ζωή σας
  • Το mana σας
  • Τα cooldown στα skills σας
  • Τα cooldowns στα Summoner abilities

Αν τελικά το πιστεύετε, προσπαθήστε το! Αλλά μην τους κυνηγάτε για πολύ στο εχθρικό έδαφος. (Κάποιοι το πολύ το ορίζουν κοντά στα 5 δευτερόλεπτα) Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στην περίπτωση που δεν έχετε ορατότητα της γύρω περιοχής με wards ή πύργους,

Στο τέλος, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κανόνας του πως παίζεται το League of Legends. Όμως, έχοντας ορατότητα στον χάρτη, γνωρίζοντας τις θέσεις των αντιπάλων παικτών και σταματώντας το αέναο κυνήγι των αντιπάλων μόνο σε καλό μπορεί να βγει!

 

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags

Gamer since: 1983