Top, Jungle, Mid, ADC, Support: Πες μου τον ρόλο σου να σου πω ποιος είσαι

Ως γνωστόν στο League of Legends μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους πέντε βασικούς ρόλους: Top Laner, Jungler, Mid Laner, AD Carry, και Support. Τι δείχνει όμως για εσάς η επιλογή που θα κάνετε; Το να διαλέξετε τον ρόλο που θα παίξετε ή θα μάθετε καλύτερα μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσκολο, αφού στην πραγματικότητα οι περισσότεροι παίκτες δεν ξέρουν πως θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν το κάθε game. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή του ρόλου που σας ταιριάζει και μερικές φορές αυτό καθορίζεται από την διάθεσή σας κατά την επιλογή των champions. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του κάθε […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ως γνωστόν στο League of Legends μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους πέντε βασικούς ρόλους: Top Laner, Jungler, Mid Laner, AD Carry, και Support. Τι δείχνει όμως για εσάς η επιλογή που θα κάνετε;

Bp3AvExCQAA3JmR

Το να διαλέξετε τον ρόλο που θα παίξετε ή θα μάθετε καλύτερα μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσκολο, αφού στην πραγματικότητα οι περισσότεροι παίκτες δεν ξέρουν πως θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν το κάθε game. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή του ρόλου που σας ταιριάζει και μερικές φορές αυτό καθορίζεται από την διάθεσή σας κατά την επιλογή των champions. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του κάθε ρόλου.

Top Laners οι… λιποτάκτες

a

Είναι οι μοναχικοί «λύκοι» που υπερασπίζονται το top lane από την ισοπέδωση. Όμως όταν αρχίσουν οι ομαδικές μάχες, γίνονται μέρος της ομάδας για να πετύχουν τον κοινό τους σκοπό, την νίκη. Οι Top Laners είναι πολύ παθητικοί αλλά διακατέχονται από μια οργή που τους δίνει την δυνατότητα να κλονίζουν την αντίπαλη ομάδα. Η δουλειά του Top Laner είναι αρχικά να κερδίσει το lane του και κατά την διάρκεια των ομαδικών μαχών να δείξει πόσο πλούτο και EXP έχει. Αν στην πραγματική ζωή προτιμάτε να δράτε μόνοι σας, τότε αυτός ο ρόλος σας ταιριάζει, ως κάποιος που προτιμάει να μείνει μόνος του αλλά θα έχει καλή απόδοση όταν χρειαστεί. Στο Top Lane οι ατομικές σας ενέργειες είναι πολύ σημαντικές. Οι champions αυτού του lane έχουν υψηλές δεξιότητες και για να τις εξασκήσετε σωστά χρειάζεται όραμα και θάρρος. Ώς Top Laner θα πρέπει να επιτύχετε για να κερδίσετε το παιχνίδι. Είστε ο τελευταίος που μπαίνει στο παιχνίδι αλλά και αυτός που κάνει την μεγαλύτερη είσοδο.

Mid Laners οι… κυβερνήτες

b

Είναι εκείνοι που θα δείξουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος. Οι Mid Laners είναι πολύ κοινωνικοί και συνήθως είναι αυτοί που θα μιλήσουν πολύ στο chat. Για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να παρακολουθείτε όλον τον χάρτη και να οργανώνετε τις επόμενες κινήσεις της ομάδας. Το πλεονέκτημα αυτού του lane είναι ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα top και bot lanes καλύτερα απ’ όλους. Επομένως, είστε αυτός που θα πρέπει να κινήσει τα νήματα στα άλλα lanes όταν ο jungler θα είναι απασχολημένος.

Οι κινήσεις χρειάζεται να είναι ακριβείς, ενώ πρέπει να έχετε την ικανότητα να αξιοποιήσετε τον champion σας στο μέγιστο. Είστε ο δεύτερος, μετά το Support, που θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα τους υπόλοιπους champions του παιχνιδιού. Θα πρέπει ενώ βρίσκεστε υπό πίεση, να πάρετε τις δύσκολες αποφάσεις που άλλοι δεν θα μπορούσαν να πάρουν. Εκτός αυτού, ο champion σας θα πρέπει να προκαλέσει αρκετό damage κατά την διάρκεια της ομαδικής μάχης.

Αν αυτός είναι ο ρόλος που θέλετε, τότε θα πρέπει να μπορείτε να ελέγξετε τον εγωισμό σας και να μην γίνετε άπληστοι. Πολλοί Mid Laners τείνουν να παρασύροντε από την θέση τους και να υπερεκτιμούν την σημασία της. Γι ‘αυτό όταν βρίσκεστε σε αυτήν την θέση. θα πρέπει να θυμάστε πως το League of Legends είναι ομαδικό παιχνίδι και ο ρόλος σας έχει την ίδια σημασία με τους υπόλοιπους. Είστε αυτός που θα πετύχει το πρώτο χτύπημα στην αντίπαλη ομάδα, με σκοπό να διευκολύνετε τους συμπαίκτες σας να την αποτελειώσουν.

Junglers οι… κατάσκοποι

c

Όταν ξεκινήσει η μάχη, οι Junglers είναι αυτοί που θα μπουν στο παιχνίδι και θα προκαλέσουν χάος στα ranks. Έχουν την τάση να είναι πολύ εφευρετικοί αλλά και ύπουλοι. Ώς Jungler θα πρέπει να έχετε υπολογιστικές ικανότητες, αφού είστε υπεύθυνοι για τα timers των buff και για τα τεκτενόμενα σε όλα τα άλλα lanes. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε την αντίπαλη πλευρά και να πληροφορείτε την ομάδα σας, για τους champions των αντιπάλων και τις θέσεις τους. Καλός Jungler είναι κάποιος που μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά μόνος του, αλλά μπορεί να δώσει και πλεονέκτημα στην ομάδα του κατά την διάρκεια του farm στο jungle. Μετά την προσθήκη των jungle timers, αυτή η αποστολή έχει γίνει πιο εύκολη, αφού πλέον υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανώσετε τις κινήσεις και τα rotation της ομάδας σας, με σημαντικά αντικείμενα jungle. Είστε αυτός που θα συλλέξει πληροφορίες για τους αντιπάλους, με σκοπό η ομάδας να τις χρησιμοποιήσει για να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση.

AD Carries οι… υπερκινητικοί

d

Είναι αυτοί που θα διεισδύσουν στις αντίπαλες ομάδες για να αποτελειώσουν τους εναπομείναντες champions. Είναι πολύ υπερκινητικοί και δυσκολεύονται να μείνουν σε ένα σημείο. Κατάλληλοι για αυτόν τον ρόλο είναι όσοι ξέρουν πως να κάνουν αποτελεσματικό farm, παίζοντας εκ του ασφαλούς και προκαλώντας damage από μακριά. Θα πρέπει να κάνετε συνεχώς farm και να μαζεύετε τα σημαντικά αντικείμενα. Τα AD Carries είναι συνήθως τα πιο αδύναμα μέλη της ομάδας και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Ακολουθώντας αυτή την τακτική, θα ανταμειφθείται προκαλώντας υψηλό damage στις ομαδικές μάχες. Είστε η κύρια πηγή της ομάδας σε damage που μπορεί να αποδεκατίσει τους αντιπάλους, αλλά ταυτόχρονα είστε και πολύ εύθραυστοι.

Supports οι… προστάτες

e

Είναι εκείνοι που με τις ασπίδες τους θα βγουν μπροστά για να προστατέψουν εσάς και την ομάδα σας. Είναι πολύ προστατευτικοί και οι κινήσεις τους περιστρέφονται γύρω από το καλό της ομάδας. Οι καλύτεροι υποψήφιοι για αυτόν τον ρόλο είναι όσοι είναι ήρεμοι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά μπορούν να δράσουν γρήγορα όταν χρειαστεί. Εφόσον δεν χρειάζεται να επικεντρωθείς στο CS όσο είσαι στο lane, το να είσαι support σημαίνει ότι θα πρέπει να μεριμνάς για το AD Carry κατά την διάρκεια του lane. Όσο και αν αυτό δεν φαίνεται πολύ εποικοδομητική αποστολή, αυτό που μετράει είναι ότι μπορεί να σε οδηγήσει την νίκη. Αν στην πραγματική ζωή είστε προστατευτικοί των γύρω σας, τότε αυτός είναι ο ρόλος που σας ταιριάζει. Είστε αυτός που δεν θα διστάσει να μπει μπροστά για να προστατεύσει την ομάδα του, και γι’ αυτό το Support δεν θα πρέπει να υποτιμάται σαν ρόλος.

Η επιλογή του κατάλληλου ρόλου, σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να βελτιστοποιηθείτε σε αυτόν και να αισθάνεστε άνετα. Την επόμενη φορά που θα αναρωτιέστε ποιον champion να επιλέξετε, σκεφτείτε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα ακόμα και αν δεν είναι ο αγαπημένος σας.

[gameguyz.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends