Η Οδύσσεια έφτασε στο τέλος της
Η εταιρεία ανάπτυξης του Firefall είναι η αμερικάνικη Red 5 Studios, η οποία δημιουργήθηκε το 2005. Η Red 5 Studios είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό πρώην υπαλλήλων της Blizzard που εργάζονται σε αυτή. Οι δημιουργοί Mark Kern, William Petras και Taewon Yun (πρώην υπάλληλοι της Blizzard) ξεκίνησαν το 2007 ν’ αναπτύσσουν μια ιδέα που βάσει των λεγόμενων τους θα έφερε μια μικρή επανάσταση στο τομέα των MMO. Θα τα κατάφερναν όμως;
Θα χρειαστούν 3 χρόνια μέχρι να βρεθεί κάποιος να σπρώξει οικονομικά την Red 5 Studios ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Firefall. Αργότερα, το Σεπτέμβρη του 2010 το παιχνίδι αποκαλύπτεται στην E3 του Seattle με το τελικό όνομα να είναι το Firefall, ένα Free to Play – Team Based Shooter – Οpen Dynamic World – MMO για PC.
Δυστυχώς όμως η Οδύσσεια του παιχνιδιού ουσιαστικά μόλις είχε αρχίσει.
Χρειάστηκαν άλλα 3 χρόνια ώστε να περάσει ο τίτλος όλα τα στάδια Alpha & Beta, με μπόλικες αλλαγές, περικοπές, απολύσεις, Κινέζους επενδυτές και όλα αυτά μέχρι να ωριμάσει το προϊόν. Ίσως το καλύτερο που συνέβη στα τελευταία 3 χρόνια προβλημάτων είναι η συνεργασία, για το σενάριο του Firefall, με τον Orson Scott Card γνωστό στις ΗΠΑ για τα βραβευμένα με HUGO βιβλία ‘Ender’s Game’ και το παλαιότερο ‘Speaker of the Dead’.
Η γη μετά την σύγκρουση
The M-Day
Το Campaign και το σενάριο του παιχνιδιού είναι από τα δυνατά σημεία του. Όπως προαναφέραμε στο σενάριο εμπλέκεται το δυνατό όνομα του Orson, αυτό όμως δεν απέκλεισε την ανάμιξη ακόμα και του Mark Kern. Ο Mark Kern, απολύθηκε, αφού κατηγορήθηκε για κακή διαχείριση και ήταν ένας από τους παράγοντες που καθυστερούσε το Firefall να εξελιχθεί! Τώρα αν αυτό είναι σωστό ή όχι θα το κρίνετε μόνοι σας. Πάμε να δούμε το σενάριο αναλυτικά.
Το σενάριο του Firefall σας ταξιδεύει πολλά έτη εμπρός και συγκεκριμένα στο 2178, ενώ ένας φαινομενικά αθώος αστεροειδής θα πλησίαζε αναίμακτα τη γη. Δυστυχώς το φεγγάρι επηρέασε την τροχιά του αστεροειδή αναγκάζοντας τον να πέσει στη γη.
Το φαινόμενο ονομάστηκε Firefall και σκόρπισε από τον ουρανό ένα υλικό με το όνομα Crystite. Λόγω της πτώσης θ’ ακολουθήσουν εννέα ολόκληρα χρόνια βαρύ, συνεχόμενου χειμώνα, που οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε συνεχή κατάρρευση. Χρειάστηκαν και τα εννέα χρόνια μέχρι η ανθρωπότητα να αντιληφθεί τις δυνάμεις του Crystite και ν’ αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Πλέον το Crystite είχε μετατραπεί σε μονοπωλιακό καύσιμο και άνοιγε άγνωστους ορίζοντες για την επιστήμη και την ανθρωπότητα.
To Archlight
Ο κόσμος μετατράπηκε σε μονοπωλιακό και κυβερνητικό καθεστώς και ένας οργανισμός με το όνομα The Accord καταφέρνει να ενώσει όλες τις κυβερνήσεις σε κοινή συνεργασία. Ο τελικός στόχος του οργανισμού, παρά τις αντιρρήσεις πολλών και τις ήδη υπάρχουσες ποσότητες Crystite στην γη, είναι να βρουν τη κύρια πηγή του, στο ‘Alpha Centauri’. To 2233, το Archlight ένα διαστρικό σκάφος, επιστρέφοντας από το ‘Alpha Centauri’, συγκρούεται στη Fortaleza της Βραζιλίας, επηρεάζοντας τον χωροχρόνο μέσα από την διαδικασία του Arcfolding, που του επέτρεπε να ταξιδεύει γρηγορότερα του φωτός.
Μέσα από τις μηχανές του αεροσκάφους ένα παράξενο υλικό εξαπλώνεται σαν σύννεφο. Στο παρθενικό του ταξίδι το Archlight γίνεται η πηγή ενός υλικού γνωστό ως Melding. Η ανθρωπότητα ανήμπορη ν’ αντιδράσει στην καταστροφή έβλεπε το θανατηφόρο για την γήινη ζωή Melding να εξαπλώνεται μεταμορφώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Εκείνη η μέρα έμεινε στην ιστορία ως M-Day.
Βρε, τι μου θυμίζει…;
Το Firefall θυμίζει έντονα το Tribes. Φέρει στοιχεία από Unreal, Akira (Manga) και Halo ενώ μοιάζει να έχει εμπνευστεί από ταινίες όπως το Starship Troopers και Age of Tomorrow. Σκοπός σας στο παιχνίδι και κύρια αποστολή (πέρα του να τα οικονομήσετε) είναι να επανακτήσετε την Γη (όσο μεταλλαγμένη και αν είναι) και να βρείτε έναν τρόπο, ώστε να σώσετε το ανθρώπινο είδος. Λίγα πράγματα δηλαδή…
Το Firefall σας βάζει στη διαδικασία του Tutorial άμεσα, συνδυάζοντας τους οδηγούς του παιχνιδιού με την μικρή προσωπική ιστορία του ήρωα. Οποιοσδήποτε έχει παίξει στο παρελθόν κάποιο Shooter θα νιώσει σαν το σπίτι του. Μπορείτε να έχετε Camera πρώτου προσώπου ή τρίτου ανάλογα με το τι σας βολεύει. Παράλληλα οι πιο παλαιοί θα χαρούν βλέποντας ένα πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού σ’ ένα MMO απ’ ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ας αναλύσουμε όμως εις βάθος τι εμπειρία προσφέρει το Firefall ουσιαστικά.
Κάτοψη του Coral Forest
Το Questing γίνεται μέσω ενός ειδικού πίνακα (Job Board) σε κάθε κύρια πόλη με τη δυνατότητα 5 διαφορετικών Chain Quest Scenarios. Δυστυχώς δεν υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα σενάρια και όλες καταλήγουν στο να σκοτώσετε εκείνο ή να αφανίσετε κάποιο σημείο από Arhanias και άλλες τερατογενέσεις του Melding.
Ουσιαστικά όμως το Job Board, είναι απλά η μία όψη του νομίσματος. Έχοντας ήδη πάνω από 80 ώρες μέσα στον δυναμικό κόσμο του Firefall, το παιχνίδι φαίνεται πως δεν σχεδιάστηκε σαν ένα κλασσικό MMO και προσπαθεί να το δείξει σε κάθε περίπτωση. Στην πορεία σας προς ένα Quest πολλά μπορούν να συμβούν αφού το περιβάλλον είναι ζωντανό. Σεισμοί, αντάρτες, εξορύξεις και φωλιές εξωγήινων ή μεταλλαγμένων όντων είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσετε.
Με λίγα λόγια το Firefall δίνει μεγάλη έμφαση στα δυναμικά quests είτε αυτά δημιουργούνται από το παίχτη, είτε από το περιβάλλον. Στους διαλόγους των Quests φαίνεται έντονα η πένα του Orson, με το Voice casting να είναι αρκετά καλό, αλλά δεν ολοκληρώνεται αφού ο Random Quest Generator του Firefall δείχνει συχνά να ‘αστοχεί’ και να χάνει πόντους σε ατμόσφαιρα.
Εδώ γίνεται εμφανές ότι το παιχνίδι άλλαξε αρκετά χέρια αφού όπως είναι γνωστό, το Developing και Voice cast έγιναν από διαφορετικές ομάδες ανάπτυξης. Επίσης όποτε το Firefall ξεκινάει να παρουσιάζει σεναριακά ένα διαφορετικό και ασυνήθιστο quest απλά αποτυγχάνει. Παράδειγμα υπήρξε ένα quest, στο οποίο έπρεπε να μεταμφιεστείτε σε Rebel και να εκτελέσετε κάποιον εχθρό χωρίς τις δυνάμεις του Battleframe… Πράγμα αδύνατον, αφού το quest έστελνε ορδές αντίπαλων και συμπεριλαμβανομένης της ήδη υπάρχουσας δυσκολίας των αποστολών, η ολοκλήρωση ήταν αδύνατη. Να έχετε στο νου σας πως τα περισσότερα quests είναι Team-Based και θα χρειαστείτε βοήθεια, ενώ το Loot είναι σχεδόν πάντα πλουσιοπάροχο!
Δυστυχώς η εξερεύνηση του χάρτη είναι αρκετά κουραστική… Teleporting υπάρχει αλλά στοιχίζει Credits, ένα πολύτιμο νόμισμα όπως θα δούμε στη συνέχεια. Μπορεί λόγω του F2P μοντέλου να θέλει να σε οδηγήσει στην αγορά κάποιου οχήματος, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Οι αποστάσεις που σας βάζουν τα Quest να διανύσετε, είναι υπερβολικές και κουράζουν. Παράδειγμα, μια αποστολή θα σας στείλει χίλια μέτρα βόρεια μόνο και μόνο για να ανταλλάξετε μία κουβέντα με ένα NPC, το οποίο στη συνέχεια θα σας στείλει 2000 μέτρα νότια… Κάνοντας το Questing από το Job Board ασύμφορο σε XP ανά λεπτό και κουραστικό.
Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδεύετε στη περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τζιπάκι ή μηχανή είναι το Dropship που κάνει δρομολόγια από κομβικές βάσεις του κόσμου.
Need a Ride?
Τα δυναμικά events είναι αραιά ενώ οι επιθέσεις των Chosen (οι κακοί της υπόθεσης) στις βάσεις και πόλεις είναι πολύ λίγες και αδύναμες κάνοντας τον παίχτη να χάνει το αίσθημα της επιβίωσης στον ανοιχτό κόσμο. Αξιοπρόσεχτη είναι η δεύτερη ζώνη του Sertao και το OCT. Ένα δυναμικό event που ξεκινούσε σε ανύποπτο χρόνο σαν ένα Base Defense Mission και κατέληγε να πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι παίχτες του Sertao, ώστε να καταρρίψουν ένα από τα διαστρικά σκάφη των εξωγήινων πριν καταστραφεί η κεντρική τους βάση.
Την κατάσταση έρχεται να σώσει και το καταφέρνει ως ένα βαθμό ο όμορφος κόσμος του Firefall. Τη πορεία σας στη περιπέτεια θα τη συνοδεύουν εντυπωσιακά τοπία που πείθουν σεναριακά και σε συνδυασμό με τα Jetpacks θα σας δίνουν το ερέθισμα για εξερεύνηση.
Δυστυχώς, το Firefall υποφέρει από το συνήθεις πρόβλημα των MMO, αυτό των Bugs.
Το Friendlist του παιχνιδιού δεν λειτουργούσε σωστά. Αναγκάζοντας τους παίχτες σε Reload UI, ενώ τα Relog έδιναν και έπαιρναν… Το ίδιο συνέβη και με το Army (το αντίστοιχο όνομα για το Guild) ενώ το Hotkey συντόμευσης του ήταν unassigned by default! Υπήρξαν και κάτι μικροθεματάκια με το Chat αλλά τίποτα που να μην έφτιαξε στην διάρκεια των 8 ημερών που κυκλοφορεί επίσημα το Firefall.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο αναγκαστήκαμε να τρέξουμε το Tutorial δυο φορές και σαν να μην έφτανε αυτό, η δράση μέσα στο Tutorial έμοιαζε εντελώς στείρα. Οι πράξεις σας εκεί δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και ουσιαστικά η διαδικασία έχει σκοπό απλά να σας παρουσιάσει τα Battleframes/Στολές του παιχνιδιού.
Οι στολές αυτές, τα Battleframes, δουλεύουν με κάποιο σύστημα κλάσης χωρίς ουσιαστική εφαρμογή σε κάποιο Instance ή αποστολή. Μόνο ο Healer κρατούσε σοβαρά τον λόγο ύπαρξης του για ευνόητους λόγους. Συνολικά έχετε στην διάθεση σας 16 playable στολές από τις οποίες 5 είναι οι αρχικές (Starter), δηλαδή, μια για κάθε ρόλο συμπεριλαμβανομένου και του καθαρού Support… Και εδώ αρχίζουν τα μπερδέματα…
Το Firefall ενώ προσπαθεί να στηρίξει το ιερό τρίπτυχο των MMO (DPS/TANK/HEALER), αποτυγχάνει αφού τα Battleframes μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους χωρίς ουσιαστικά την ανάγκη ενός Tank. Με μεγαλύτερο χαμένο το Tank, αφού τα όπλα του έχουν το χαμηλότερο power rating σε σχέση με των υπολοίπων και γενικά πιο αργές κινήσεις, η κλάση μετατρέπετε σε εύκολο στόχο και είναι δύσκολη στο χειρισμό της.
Τα Advanced Battleframes παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά στα στατιστικά τους σε σύγκριση με τ’ αρχικά που έχετε στη διάθεση σας (άσχετα με τη κλάση). Αν και φαινομενικά κάνουν την ίδια δουλειά με τα αρχικά, τα Advanced Battlframes δίνουν βάρος σε διαφορετικό ρόλο ανάλογα τα στατιστικά τους.
Assault Battleframe… Ωραίο…ε;
Στα θετικά στοιχεία βρίσκεται η δυνατότητα της εναλλαγής των κλάσεων. Δηλαδή ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείτε να αλλάξετε Battleframe άρα και ρόλο! Προσοχή όμως, γιατί κάθε Battleframe έχει αυτόνομο Level και φυσικά Gear! Με λίγα λόγια κάθε Battleframe πρέπει να το κάνετε Leveling ξεχωριστά.
Στην διάθεση σας έχετε επίσης ένα ζευγάρι jetpacks τα οποία θα γίνουν το Α και το Ω για την επιβίωση σας ενώ το Secondary όπλο σας έχει άπειρα πυρομαχικά… Ναι καλά διαβάσατε, αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι πιο χρήσιμο από το Primary και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το ν’ αντικαταστήσει.
To Massive PvP προσωρινά απουσιάζει από το παιχνίδι περιορίζοντας τους παίχτες σε αρένες στις κύριες πόλεις και σε Duels. Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το PvP, όταν εισαχθεί και πάλι.
Το HUD των Battleframes είναι λιτό και όμορφα σχεδιασμένο με φουτουριστικές πινελιές. Το μόνο αρνητικό είναι το πολύ κακό σύστημα απεικόνισης των Squad και των Health Bars. Οι Health Bars μας φάνηκαν πολύ μικρές σε μέγεθος για να είναι αξιοπρόσεχτες και εύκολες στο μάτι, την στιγμή που στην πέφτουν στη κυριολεξία από παντού! Θετικό σημάδι είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τη γρήγορη πρόσβαση των Reusable Items χωρίς να ανοίξετε καν το Inventory επιτρέποντας στο παίχτη να ‘δουλέψει’ πιο γρήγορα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα πλήρης παραμετροποίησης του HUD κάνοντας το πολύ πιο ευέλικτο και βοηθώντας στην εξοικείωση του παίκτη!
Crafting is the way!
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στο Crafting System του παιχνιδιού το οποίο δείχνει ενδιαφέρον από τη πρώτη στιγμή. Αν και αρχικά φαίνεται ατελείωτο, το Firefall σας επιτρέπει να κάνετε Crafting όπλα, consumables, Οχήματα LGV, Advanced Battleframes, Class abilities και συνθετικά υλικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την αφρόκρεμα του Gear. Επιπλέον, μπορείτε να εμπλουτίσετε την συλλογή σας μέσο κάποιων Recipes που μπορείτε να αγοράσετε ή να κερδίσετε από τις μάχες, δίνοντας σας και εμπορικό πλεονέκτημα στο Market!
Η συλλογή των πρώτων υλών γίνεται με τα Thumbers. Τα Thumbers χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και εξυπηρετούν διπλούς σκοπούς. Οι κατηγορίες είναι οι Personal και Squad, έχουν διαφορετικές δυνατότητες συλλογής ποσότητας πρώτων υλών αλλά και δυσκολίας αφού χρειάζονται διαφορετικό αριθμό ατόμων να τα προστατέψουν. Παράδειγμα, ένα Squad Thumber χρειάζεται 5 άτομα για να προστατευθεί που είναι και το limit των Groups, ενώ μαζεύει τριπλάσιες ποσότητες υλικών σε αντίθεση με τα Personal.
OCT Event
Ο παίχτης έχει τρεις διαφορετικές πηγές υλικών να συλλέξει με τέσσερις υποκατηγορίες η κάθε μια, προσδίδοντας επιπλέον βάθος μεταγενέστερα στα συνθετικά υλικά που δημιουργούνται μέσο του Crafting για την κατασκευή οπλικών συστημάτων!
Συγχρόνως, η τοποθέτηση κάποιου Thumber εξυπηρετεί και την δημιουργία δυναμικών events από τους παίχτες και συνήθως μαζεύουν παίχτες εκτός group που θέλουν να βοηθήσουν ή απλά να πάρουν λίγο XP. Επίσης, ανάλογα τα υλικά που θέλετε να εξορύξετε, επιλέγετε και το ανάλογο Thumber, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να το κάνετε Crafting… Δημιουργώντας μία επιπλέον πρόκληση μέσα στην επανάληψη του Farming.
Το Crafting System του Firefall λειτουργεί ως ένας από τους κύριους παράγοντες για να σας κρατήσει περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Το Crafting system δίνει τη δυνατότητα στο παίχτη να δημιουργήσει Top Gear και το μόνο που ζητάει ως αντάλλαγμα είναι λίγο… Grinding. Φυσικά Grinding και Free to Play πάνε μαζί και δε πρόκειται να υπάρξουν χωριστά, αφού το Grinding εξυπηρετεί καταλυτικά και δίνει το χρόνο στους Developers να κερδίσουν χρήματα αλλά να παράγουν και φρέσκο περιεχόμενο. To Firefall δεν αποτελεί λοιπόν εξαίρεση και πώς να αποτελέσει αφού είναι εντελώς Free!
Πιο δωρεάν πεθαίνεις…
Το μοντέλο πληρωμής του Firefall είναι ένα από τα καλύτερα Free to Play μοντέλα (αν όχι το καλύτερο). Ουσιαστικά δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ για ν’ αποκτήσετε εξοπλισμό και γενικότερα ουσιαστικά αντικείμενα, αφού το παιχνίδι σας επιτρέπει να μετατρέψετε το Ingame νόμισμα σε πραγματικά λεφτά!
Το Cash Shop, περιλαμβάνει πιο πολύ XP Boosts και Cosmetics χωρίς να λείπουν και οι εικαστικές αγορές όπως κάποιες εκκεντρικές μηχανές, τζιπάκια, χρωματιστά Gliders, και διάφορα άλλα. Τίποτα όμως που να μετατρέψει το παιχνίδι σε Pay to Win Και να χαλάσει την εμπειρία του παιχνιδιού, αφού τα νομίσματα του Firefall σας δίνουν τη δυνατότητα να εξοπλιστείτε όπως ακριβώς θέλετε!
Τα νομίσματα στο Firefall είναι τέσσερα. Βάζοντας λεφτά μέσα στο παιχνίδι, αγοράζετε τα Red Beans και με αυτά μπορείτε ν’ αγοράσετε ότι επιθυμείτε από το Red Bean Store. Πιθανότατα, δε θα χρειαστεί να το κάνετε αφού το Market των παιχτών (το αντίστοιχο Auction House) είναι πλούσιο και οι παίχτες δημιουργούν τα πάντα μέσω του Crafting System που προαναφέραμε.
Δια πυρός και σιδήρου
Τα πάντα στο Market κοστίζουν Credits, τα οποία, τα κάνετε Exchange με Crystites ή μπορείτε να τα μετατρέψετε σε Red Beans δηλαδή πραγματικά λεφτά. Συγκεκριμένα στο Currency Exchange οι αναλογίες ήταν: 25 Crystites = 1 Credit, 100 Credits = 1 Red Bean!
Υπ’ όψει αυτές οι αναλογίες ορίζονται από τους ίδιους τους παίχτες αφού οι ίδιοι δημιουργούν τη Προσφορά/Ζήτηση στο παιχνίδι και οι ίδιοι είναι μεσολαβητές χωρίς οι Developers να εμπλακούν! Οπότε έχετε στο νου σας πως οι τιμές αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Το όριο παραγωγής ανά παίχτη για Currency Exchange είναι 1000 Credits ανά 24 ώρες δηλαδή υπεραρκετό ακόμα και για τους πιο Hardcore!
Τέλος τα Vouchers είναι το τοπικό νόμισμα ή Token της κάθε πόλης και σας δίνουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε συνταγές (Recipes) ή ν’ αγοράσετε κάτι πιο σπάνιο σε εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση αξίζει η συλλογή τους αφού βοηθάνε το παίχτη σε μεγάλο βαθμό και τον γλυτώνουν από χρόνο και χρήμα.
Γραφικά
Τα γραφικά του Firefall στυλιστικά θυμίζουν καρτούν. Σαν να είναι σχεδιασμένα στο χέρι. Σε ποιότητα δε φτάνουν επίπεδα… Crysis αλλά είναι πανέμορφα και πολύ προσεγμένα. Με μια πρώτη ματιά θα θυμίσουν Borderlands ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που τα παρομοίασαν με Manga. Τώρα αν σκεφτούμε ότι το Firefall στοίχισε όσο και το World of Warcraft στην ανάπτυξη του και είναι ένα αληθινό Free to Play οι παίχτες πρέπει να νιώθουν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από την ποιοτική απεικόνιση του!
Όμορφα γραφικά
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που χρειάζεται για να τρέξει. Το Firefall μπορεί να παίξει και σε παλαιά διπύρηνα μηχανήματα (ακόμα και Laptop) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ενώ διατηρεί μια ποιοτική υφή ακόμα και στα Low Settings! Το παιχνίδι χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της Offset Engine της Intel και οι ελάχιστες απαιτήσεις ξεκινάνε από έναν AMD Dual Core στα 2.6GHz ή ένα Intel Dual Core στα 2.2GHz. Τα γραφικά θα τρέξουν ακόμα και σε μια ταπεινή 4550 με 1GB RAM χωρίς να μειώσουν την εμπειρία του χρήστη.
Επίλογος
Το Firefall είναι ένα γρήγορο Free to Play Team Based MMO. Μπορεί το κλασσικό Skill Tree, ή το κλασσικό Leveling του χαρακτήρα σας να διαφοροποιείται εντελώς από αλλά MMO, όμως αυτά τα στοιχεία το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.
Συνολικά, το Firefall σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία γιατί το gameplay είναι εύκολο, τα γραφικά είναι ελκυστικά, ενώ το Crafting System είναι πλούσιο και υπάρχει και μία ιστορία με πολύ καλές προοπτικές. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά και να διασκεδάσετε, γιατί πολύ απλά το Firefall δίνει πιο πολλά από αυτά που παίρνει!
Βαθμολογία
Θετικά:
- Καταπληκτικό Free to Play Business Model
- Όμορφα Γραφικα
- Ελαφριά Μηχανή γραφικών
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Πλούσιο Crafting System
- Jet Packs!!!
Αρνητικά:
- Κακό Tutorial
- Μέτριος Random Quest Generator
- To Teleporting στοιχίζει…
- Δεν έχουν εξαλειφθεί όλα τα Bugs
- Το Classification των Battleframes είναι αόριστο
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers