The Last of Us Remastered Review

Όταν η φύση παίρνει την εκδίκηση της… Το διαμάντι της προηγούμενης γενιάς Το The Last of Us αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς που μας πέρασε, και πλέον θεωρείται ως ένα παιχνίδι ορόσημο για το PlayStation 3 αλλά και την προηγούμενη γενιά στο σύνολο της. Λίγο πριν την… Δύση του PlayStation 3 και την μετάβαση μας στις κονσόλες νέας γενιάς, η Naughty Dog κατάφερε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη από έντονα συναισθηματικά στιγμές. Αυτό που κατάφερε το The Last of Us είναι κάτι αξιοσημείωτο, κάτι, που όσες φορές και αν το ξαναδούμε, δεν θα είναι το ίδιο. Κατάφερε να […]

Όταν η φύση παίρνει την εκδίκηση της…

gs-TheLastofus1

Το διαμάντι της προηγούμενης γενιάς

Το The Last of Us αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς που μας πέρασε, και πλέον θεωρείται ως ένα παιχνίδι ορόσημο για το PlayStation 3 αλλά και την προηγούμενη γενιά στο σύνολο της. Λίγο πριν την… Δύση του PlayStation 3 και την μετάβαση μας στις κονσόλες νέας γενιάς, η Naughty Dog κατάφερε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη από έντονα συναισθηματικά στιγμές. Αυτό που κατάφερε το The Last of Us είναι κάτι αξιοσημείωτο, κάτι, που όσες φορές και αν το ξαναδούμε, δεν θα είναι το ίδιο. Κατάφερε να αφηγηθεί μία ιστορία όχι και τόσο… πρωτότυπη, με χαρακτήρες όχι και τόσο… ξεχωριστούς, αλλά με τέτοιο αριστουργηματικά οργανωμένο και ιδιαίτερο τρόπο, που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα επιτυχίας του τίτλου.

‘ Αυτό που κατάφερε το The Last of Us είναι κάτι αξιοσημείωτο, κάτι που όσες φορές και αν το ξαναδούμε, δεν θα είναι το ίδιο ‘

Η ανάπτυξη του The Last of Us, ξεκίνησε το 2009, αμέσως μετά την κυκλοφορία του Uncharted 2: Among Thieves. Για πρώτη φορά στα χρονικά της, η Naughty Dog αποφάσισε να χωρίσει την ομάδα της στα 2, ώστε να επικεντρωθεί σε 2 διαφορετικούς τίτλους ταυτόχρονα. Οι τίτλοι αυτοί ήταν το Uncharted 3: Drake’s Deception και το The Last of Us. Οι δημιουργοί του τίτλου, είχαν πολλές επιρροές από ταινίες, βιβλία, νουβέλες αλλά και τηλεοπτικές σειρές και ο συνδυασμός όλων αυτών των ιδεών, τους οδήγησε στη δημιουργία αυτού του post-apocalyptic setting. Βασικότερη επιρροή τους όμως ήταν το ντοκιμαντέρ του BBC, Planet Earth (2006), που όπως θα δούμε και στη συνέχεια, ήταν το βασικό ερέθισμα για τη δημιουργία του μύκητα (fungus), Cordyceps.

‘ Οι δημιουργοί του τίτλου είχαν πολλές επιρροές από ταινίες, βιβλία, νουβέλες αλλά και τηλεοπτικές σειρές ‘

Το The Last of Us Remastered, έρχεται για να εισάγει το αριστούργημα της Naughty Dog στη νέα γενιά και να προσφέρει την μοναδική ιστορία των Joel και Ellie στο PlayStation 4. To διαμάντι της Naughty Dog, κέρδισε πάνω από 200 βραβεία ‘ Game of The Year ‘ και η παρακαταθήκη του είναι τεράστια. Σε τι βαθμό καταφέρνει η Remastered έκδοση, να διατηρήσει την ατμόσφαιρα και το συναίσθημα της αυθεντικής; Πάμε λοιπόν να δούμε!

Η εκδίκηση της μητέρας Φύσης

gs-TheLastofUs2

Βρισκόμαστε στο έτος 2033. Η ανθρωπότητα είναι αποδεκατισμένη και οι επιζήσαντες έχουν καταφύγει σε μικρές, αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές, ανεξάρτητες συνοικίες αλλά και νομαδικές ομάδες. 20 χρόνια νωρίτερα, η ξαφνική μετάλλαξη του μύκητα Cordyceps οδήγησε στη μόλυνση και ανθρώπινων οργανισμών (μέχρι εκείνη την στιγμή πρόσβαλε μόνο τα έντομα) και στη συνέχεια οδηγώντας σε πανδημία. Ο μύκητας (fungus) Cordyceps, εισέρχεται στον οργανισμό του ξενιστή και μέσα σε διάστημα 1-2 ημερών καταλαμβάνει το νευρικό σύστημα και οδηγεί τον μολυσμένο σε ακραία, βίαιη συμπεριφορά. Μετά το πέρας της κατάληψης του οργανισμού στο σύνολο του, ο μύκητας μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω και οδηγείται στην επιφάνεια του δέρματος σε αναζήτηση νέου ξενιστή.

‘ Ο μύκητας (fungus) Cordyceps, εισέρχεται στον οργανισμό του ξενιστή και μέσα σε διάστημα 1-2 ημερών καταλαμβάνει το νευρικό σύστημα και οδηγεί τον μολυσμένο σε ακραία, βίαιη συμπεριφορά ‘

Η μετάδοση του μύκητα γίνεται μέσω κάποιων μικροσκοπικών σπορίων που αναδύονται από το σώμα του ξενιστή στον αέρα, αφού ολοκληρωθεί η περίοδο επώασης ή μέσω ανταλλαγής υγρών που έρχονται άμεσα σ’επαφή με το αίμα (δάγκωμα). Η τρομερή αντίσταση του μύκητα στα αντιβιοτικά και η ικανότητα του να μεταδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οδήγησε σε πανδημία και έφερε την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, Joel, είναι λαθρέμπορος και δουλειά του είναι η μεταφορά οποιουδήποτε αγαθού μέσα και έξω από τις προστατευόμενες περιοχές. Οι συγκυρίες τον οδήγησαν σε ένα κορίτσι 14 χρονών την Ellie, την οποία και του ανατέθηκε να μεταφέρει έξω από την πόλη. 

‘ Η τρομερή αντίσταση του μύκητα στα αντιβιοτικά και η ικανότητα του να μεταδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οδήγησε σε πανδημία και έφερε την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού ‘

Το The Last of Us, μας διηγείται την ιστορία του Joel και της Ellie, και μας δείχνει τις προσπάθειες τους να επιβιώσουν στην μετα-αποκαλυπτική και αφιλόξενη Αμερική του 2033. Η αναφορά στο σενάριο του τίτλου έγινε για όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι, αλλά αποτελεί και μία υπενθύμιση για τους ‘παλιούς’ . Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει το The Last of Us Remastered; 

Ίδια συνταγή, ίδιο αποτέλεσμα

Gamespace-TheLastofUs1

Το The Last of Us Remastered έχει διατηρήσει το βασικό κορμό του Gameplay της αυθεντικής έκδοσης, και σε συνδυασμό με τα ανανεωμένα γραφικά, έχει καταφέρει να διατηρήσει το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα του προκάτοχου του. Ο χειρισμός έχει παραμείνει σχεδόν ο ίδιος και οι αλλαγές που έχουν γίνει, είναι σχετικές με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το PlayStation 4. Συγκεκριμένα, πλέον μπορείτε να στοχεύσετε και να πυροβολήσετε με τις σκανδάλες (R2+L2), ενώ μπορείτε να διαλέξετε το σακίδιο σας με το πάτημα του Touchpad. Εκτός από το touchpad, χρησιμότητα αποκτάει και το ηχείο που βρίσκετε στο χειριστήριο, το οποίο αναπαράγει διάφορα ηχητικά εφέ, συνεισφέροντας στην ρεαλιστικότητα και την αίσθηση του παιχνιδιού.

Το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού σας εισάγει στον κόσμο του The Last of Us πολύ ομαλά, και με την πάροδο του χρόνου σας εξηγεί όλες τις πτυχές του χειρισμού αλλά και των μηχανισμών. Σχεδόν μαεστρικά συνδυάζει το εισαγωγικό κομμάτι της ιστορίας με τα δικά σας πρώτα βήματα. Από τις πρώτες σας κιόλας στιγμές στο παιχνίδι, θα νιώσετε την καταθλιπτική αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτική ατμόσφαιρα του κόσμου, η οποία σας τραβάει όλο και περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Όλοι οι μηχανισμοί συνεργάζονται αρμονικά ώστε να ‘ ξυπνήσουν ‘ το ένστικτο της επιβίωσης στον παίκτη και συμβάλουν σημαντικά στην ρεαλιστικότητα της εμπειρίας.

‘ Σχεδόν μαεστρικά συνδυάζει το εισαγωγικό κομμάτι της ιστορίας με τα δικά σας πρώτα βήματα ‘

Για να επιβιώσετε, θα πρέπει να ελέγχετε λεπτομερώς το περιβάλλον καθώς θα χρειαστείτε τις προμήθειες που είναι διασκορπισμένες μέσα στον χάρτη. Οι προμήθειες χρειάζονται για να δημιουργήσετε αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν στην πορεία αλλά και για να αυξήσετε τις δεξιότητες επιβίωσης του χαρακτήρα σας. Με το πάτημα του Touchpad μεταφέρεστε στο σακίδιο σας (Inventory) και από εκεί σας δίνετε η δυνατότητα να δημιουργήσετε συγκεκριμένα αντικείμενα ή να αναβαθμίσετε τις δεξιότητες επιβίωσης σας. Το σύστημα του Crafting είναι ενδιαφέρον και πολύ απλό, διευκολύνοντας την εμπειρία σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αιχμηρά αντικείμενα (λάμες) τα οποία θα χρειαστείτε για να ξεκλειδώσετε πόρτες αλλά και να σκοτώσετε εχθρούς. Πέρα από την λάμα, μπορείτε να φτιάξετε κουτί πρώτων βοηθειών, μολότοφ και μετέπειτα όπλο συμπλοκής. 

Gamespace-Inventory1

Οι προμήθειες που θα βρείτε διάσπαρτες είναι κουρέλια, οινόπνευμα, λεπίδες, συνδετικά, εκρηκτικά, ζάχαρη αλλά και εξαρτήματα, με τους συνδυασμούς τους να έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφορετικών αντικειμένων. Τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται στην αναβάθμιση των όπλων σας ενώ τα συμπληρώματα, τα οποία είναι πιο σπάνια, χρησιμεύουν στην βελτίωση των ικανοτήτων επιβίωσης.

Τα RPG στοιχεία και το Crafting δένουν άψογα με το μετα-αποκαλυπτικό θέμα του παιχνιδιού και η Naughty Dog έχει φροντίσει να τα κρατήσει απλά, ώστε να προσθέσουν περισσότερο βάθος και να μην κάνουν μαρτύριο την ζωή των παικτών. Βέβαια, ένας σωστός Survival τίτλος πρέπει να δημιουργεί στους παίκτες το αίσθημα της ανασφάλειας.

‘ Το σύστημα του Crafting είναι ενδιαφέρον και πολύ απλό, διευκολύνοντας την εμπειρία σας ‘

Η Naughty Dog φρόντισε και γι’αυτό, με τις μάχες να είναι στην κυριολεξία δίκοπο μαχαίρι. Οι Stealth μηχανισμοί σας επιτρέπουν να προχωρήσετε, χωρίς να χρειαστεί να εμπλακείτε σε κάποια μάχη, άλλα άμα τα κάνετε… θάλασσα, θα πρέπει να ετοιμαστείτε για το χειρότερο! Τα πυρομαχικά που βρίσκετε είναι ελάχιστα και για να καταφέρετε να επιβιώσετε, θα πρέπει να κάνετε σωστή διαχείριση, αποφεύγοντας τις σπατάλες. Every bullet must count… και άμα τα κάνετε… θάλασσα και εδώ, θα πρέπει να ετοιμαστείτε για μάχες σώμα με σώμα.

‘ Βέβαια, ένας σωστός Survival τίτλος πρέπει να δημιουργεί στους παίκτες το αίσθημα της ανασφάλειας ‘

Με το πάτημα του Τετραγώνου, ο χαρακτήρας σας χτυπάει με γροθιές τους αντιπάλους σας, και ένα επιτυχημένο σερί χτυπημάτων οδηγεί στο K.O του εχθρού. Για να αποφύγετε χτυπήματα θα πρέπει να πατήσετε την κατάλληλη στιγμή το Τρίγωνο, αν και είναι απλό καθώς εμφανίζεται ένδειξη στην οθόνη σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών σας δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη πρόκληση, αλλά η αριθμητική τους υπεροχή και πολλές φορές η καθαρή δύναμη τους, θα σας κάνουν την ζωή δύσκολη. Όσο καλοί παίκτες και να είστε, κάθε μάχη θ’αφήσει το ‘σημάδι’ της πάνω σας. Είτε είναι οι μειωμένοι πόντοι ζωής του χαρακτήρα σας είτε τα πυρομαχικά και οι προμήθειες, στο τέλος κάθε μάχης θα μετράτε κάποιου είδους απώλεια. Η Stealth προσέγγιση συνιστάται ανεπιφύλακτα, αν θέλετε μία Win-Win κατάσταση.

     ‘  Όσο καλοί παίκτες και να είστε, κάθε μάχη θ’αφήσει το ‘σημάδι’ της πάνω σας ‘

Οι εχθροί σας μέσα στο παιχνίδι είναι επιζήσαντες που θα έχουν την ατυχία να τα βάλουν μαζί σας, πρώιμοι μεταλλαγμένοι που έχουν προσβληθεί πρόσφατα από τον ιό αλλά και οι Clickers, οι οποίοι αποτελούν και την πιο σοβαρή απειλή. Οι Clickers είναι το τελευταίο στάδιο μετάλλαξης των μολυσμένων ανθρώπων και είναι οι πιο βίαιοι. Για να τους αποφύγετε, θα πρέπει να προχωρήσετε σκυφτοί και με αργό ρυθμό, καθώς ο ήχος είναι το μόνο ερέθισμα που δέχονται. Αν τυχόν κάνετε το λάθος και εμπλακείτε σε μάχη, θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί, καθώς μία λάθος κίνηση θα οδηγήσει στον ακαριαίο θάνατο σας. Οι Stealth μηχανισμοί όμως είναι εξαιρετικοί και σας δίνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Gamespace-TheLastofUsClickers

Ο Joel, έχει την ειδική ικανότητα ακοής, η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα του R1 και σας επιτρέπει να δείτε την θέση των εχθρών σας, ακόμη και εάν αυτοί βρίσκονται πίσω από τοίχους και διάφορα αντικείμενα. Φυσικά οι Stealth μηχανισμοί περιέχουν στραγγαλισμούς και σας δίνουν την δυνατότητα να αποτελειώσετε τους εχθρούς με διάφορα αντικείμενα αλλά και όπλα. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, όλοι οι μηχανισμοί αποτελούν μέρος μίας καλοκουρδισμένης μηχανής, η οποία αποτελεί τον πυρήνα του The Last of Us.

Μέρος της καρδιάς του παιχνιδιού αποτελεί η ελεύθερη εξερεύνηση του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την γραμμική πορεία των γεγονότων. Αν και κατά κύριο λόγο η ιστορία βασίζεται στην γραμμική εξέλιξη της, οι τοποθεσίες που θα επισκεφτείτε είναι τόσο άψογα σχεδιασμένες που δε θα καταλάβετε ότι από μόνες τους, σας οδηγούν παρακάτω. Η ελευθερία κινήσεων είναι ακριβώς όση χρειάζεται για να μη δημιουργήσει μία σχετικά χαοτική εμπειρία και να διατηρήσει την ρεαλιστικότητα σε υψηλά επίπεδα.

‘ …όλοι οι μηχανισμοί αποτελούν μέρος μίας καλοκουρδισμένης μηχανής, η οποία αποτελεί τον πυρήνα του The Last of Us ‘

To The Last of Us Remastered, έχει καταφέρει να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της αυθεντικής έκδοσης και σε συνδυασμό με μικρές προσθήκες και βελτιώσεις που έχουν γίνει στο Gameplay, να προσφέρει μία ομαλή και αψεγάδιαστη εμπειρία. Η Remastered έκδοση προσθέτει στο πακέτο ακόμη μεγαλύτερη αξία, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, όπως το εξαιρετικό  ‘ Left Behind ‘, μία μικρή ιστορία μερικά χρόνια πριν τα γεγονότα του The Last of Us. Η Remastered έκδοση όμως βασίζεται στα ανανεωμένα γραφικά και όχι τόσο στο Gameplay και το έξτρα υλικό.

 

 Γραφικά/ Ήχος

Gamespace-TheLastOfUs2

Η μεγαλύτερη αλλαγή και ταυτόχρονα βελτίωση του The Last of Us Remastered είναι τα γραφικά, τα οποία είναι σαφώς βελτιωμένα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα εξολοκλήρου Next-Gen παιχνίδια. Η Remastered έκδοση τρέχει σε 1080p και 60 FPS, ενώ υπάρχει επιλογή να ‘κλειδώσετε’ στα 30 FPS για μία πιο κινηματογραφική και σταθερή εμπειρία. Οι υφές των μοντέλων και η λεπτομέρεια πάνω στους χαρακτήρες είναι εξαιρετικές και θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό. 

Αν προσθέσουμε και τα εξαιρετικά Animations στην συνταγή, μιλάμε για μία πραγματική Next-Gen εμπειρία που κάνει και πρόσφατους τίτλους να… ζηλεύουν την ποιότητα του The Last of Us. Τα τοπία είναι εξωπραγματικά όμορφα και λεπτομερή, με το κάθε σημείο να έχει ν’αφηγηθεί κάτι. Κάθε ερημωμένη πόλη και κάθε συνοικία έχει να πει και τη δική της ιστορία, απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος τους, πριν ακόμη η Μητέρα Φύση ξεκινήσει την εκδίκηση της. Το περιβάλλον είναι το Α και το Ω της εμπειρίας που θα ζήσετε, δημιουργώντας μία ξεχωριστή, καταθλιπτική ατμόσφαιρα που θα σας συνεπάρει ατελείωτες φορές στον κόσμο του παιχνιδιού.

‘ Κάθε ερημωμένη πόλη και κάθε συνοικία έχει να πει και τη δική της ιστορία, απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος τους, πριν ακόμη η Μητέρα Φύση ξεκινήσει την εκδίκηση της ‘ 

Αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστό το The Last of Us όμως είναι οι ερμηνείες των ηθοποιών. To Voice Acting είναι ότι καλύτερο έχουμε ακούσει, με τον κάθε χαρακτήρα να είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος με τον δικό του τρόπο. Το επίπεδο των ερμηνειών θα το ζήλευαν ακόμη και οι μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood, με τους διαλόγους και το σενάριο να βγάζουν το 110% του κάθε ηθοποιού. Τα ηχητικά εφέ από την άλλη, δίνουν χρώμα και ζωή στον κόσμο, με κάθε μικρό ήχο ν’αποτελεί μέρος της συμφωνίας του The Last of Us (και όχι του Μπετόβεν). 

Gamespace-TheLastofUs3

Για όσους θέλουν να αποθανατίσουν τα τοπία που θα επισκεφτούν αλλά και τις μοναδικές στιγμές που θα ζήσουν, υπάρχει η νέα λειτουργία Photo Mode. Με το πάτημα του αριστερού μοχλού (L3), ανοίγει ένα μενού με φόντο το τελευταίο καρέ, που σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε στα μέτρα σας και να τραβήξετε φωτογραφία. Η Naughty Dog, πρόσθεσε την επιλογή για εμάς τους πιο… ρομαντικούς, που θέλουμε να κρατήσουμε εικόνες για το άλμπουμ μας και να ξεδιπλώσουμε τις καλλιτεχνικές μας ιδέες (… εντάξει, δεν είμαστε και τόσο καλοί αλλά και τι να κάνουμε…).

Επίλογος

Το The Last of Us είναι πραγματικά ένα παιχνίδι ορόσημο της προηγούμενης γενιάς. Μία μοναδική εμπειρία που θα συγκινήσει τον οποιοδήποτε Gamer. Το The Last of Us Remastered, κατάφερε να πάρει όλα τα στοιχεία που έκαναν την αυθεντική έκδοση ξεχωριστή, να τα βελτιώσει και να διατηρήσει την ατμόσφαιρα και την εμπειρία στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Αν συνυπολογίσουμε και το έξτρα περιεχόμενο που συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο, η τιμή των 45 ευρώ για ένα τίτλο τέτοιας ποιότητας είναι… αστεία.

Η Remastered έκδοση του The Last of Us, είναι πλέον επίσημα ένας από τους καλύτερους τίτλους και της νέας γενιάς, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία. Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι στην μετα-αποκαλυπτική Αμερική του 2033, με συνοδοιπόρους σας τους μοναδικούς Joel και Ellie. Το σενάριο και η πλοκή είναι εξαιρετικά, με την υλοποίηση των ιδεών της Naughty Dog όσον αφορά το Gameplay και την απεικόνιση, να είναι ένα αριστούργημα. 

Όσοι από εσάς το αγοράσετε και πάλι, δεν θα το μετανιώσετε. Οι μόνοι που έμειναν, είναι οι τελευταίοι από… εσάς που δεν έχετε ζήσει την εμπειρία που ονομάζεται The Last of Us! Τι περιμένετε λοιπόν; 

Βαθμολογία

Θετικά:

  • Βελτιωμένα Γραφικά και Ήχος 
  • Τρομερό Σενάριο
  • Αψεγάδιαστο Gameplay 
  • Ρεαλιστική Survival Εμπειρία 

Αρνητικά:

  • Μέτρια A.I 
  • Απλοϊκό Multiplayer

Όταν η φύση παίρνει την εκδίκηση της... Το διαμάντι της προηγούμενης γενιάς Το The Last of Us αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς που μας πέρασε, και πλέον θεωρείται ως ένα παιχνίδι ορόσημο για το PlayStation 3 αλλά και την προηγούμενη γενιά στο σύνολο της. Λίγο πριν την... Δύση του PlayStation 3 και την μετάβαση μας στις κονσόλες νέας γενιάς, η Naughty Dog κατάφερε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη από έντονα συναισθηματικά στιγμές. Αυτό που κατάφερε το The Last of Us είναι κάτι αξιοσημείωτο, κάτι, που όσες φορές και αν το ξαναδούμε, δεν θα είναι το ίδιο. Κατάφερε να αφηγηθεί μία ιστορία όχι και τόσο... πρωτότυπη, με χαρακτήρες όχι και τόσο... ξεχωριστούς, αλλά με τέτοιο αριστουργηματικά οργανωμένο και ιδιαίτερο τρόπο, που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα επιτυχίας του τίτλου. ' Αυτό που κατάφερε το The Last of Us είναι κάτι αξιοσημείωτο, κάτι που όσες φορές και αν το ξαναδούμε, δεν θα είναι το ίδιο ' Η ανάπτυξη του The Last of Us, ξεκίνησε το 2009, αμέσως μετά την κυκλοφορία του Uncharted 2: Among Thieves. Για πρώτη φορά στα χρονικά της, η Naughty Dog αποφάσισε να χωρίσει την ομάδα της στα 2, ώστε να επικεντρωθεί σε 2 διαφορετικούς τίτλους ταυτόχρονα. Οι τίτλοι αυτοί ήταν το Uncharted 3: Drake's Deception και το The Last of Us. Οι δημιουργοί του τίτλου, είχαν πολλές επιρροές από ταινίες, βιβλία, νουβέλες αλλά και τηλεοπτικές σειρές και ο συνδυασμός όλων αυτών των ιδεών, τους οδήγησε στη δημιουργία αυτού του post-apocalyptic setting. Βασικότερη επιρροή τους όμως ήταν το ντοκιμαντέρ του BBC, Planet Earth (2006), που όπως θα δούμε και στη συνέχεια, ήταν το βασικό ερέθισμα για τη δημιουργία του μύκητα (fungus), Cordyceps. ' Οι δημιουργοί του τίτλου είχαν πολλές επιρροές από ταινίες, βιβλία, νουβέλες αλλά και τηλεοπτικές σειρές ' Το The Last of Us Remastered, έρχεται για να εισάγει το αριστούργημα της Naughty Dog στη νέα γενιά και να προσφέρει την μοναδική ιστορία των Joel και Ellie στο PlayStation 4. To διαμάντι της Naughty Dog, κέρδισε πάνω από 200 βραβεία ' Game of The Year ' και η παρακαταθήκη του είναι τεράστια. Σε τι βαθμό καταφέρνει η Remastered έκδοση, να διατηρήσει την ατμόσφαιρα και το συναίσθημα της αυθεντικής; Πάμε λοιπόν να δούμε! Η εκδίκηση της μητέρας Φύσης Βρισκόμαστε στο έτος 2033. Η ανθρωπότητα είναι αποδεκατισμένη και οι επιζήσαντες έχουν καταφύγει σε μικρές, αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές, ανεξάρτητες συνοικίες αλλά και νομαδικές ομάδες. 20 χρόνια νωρίτερα, η ξαφνική μετάλλαξη του μύκητα Cordyceps οδήγησε στη μόλυνση και ανθρώπινων οργανισμών (μέχρι εκείνη την στιγμή πρόσβαλε μόνο τα έντομα) και στη συνέχεια οδηγώντας σε πανδημία. Ο μύκητας (fungus) Cordyceps, εισέρχεται στον οργανισμό του ξενιστή και μέσα σε διάστημα 1-2 ημερών καταλαμβάνει το νευρικό σύστημα και οδηγεί τον μολυσμένο σε ακραία, βίαιη συμπεριφορά. Μετά το πέρας της κατάληψης του οργανισμού στο σύνολο του, ο μύκητας μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω και οδηγείται στην επιφάνεια του δέρματος σε αναζήτηση νέου ξενιστή. ' Ο μύκητας (fungus) Cordyceps, εισέρχεται στον οργανισμό του ξενιστή και μέσα σε διάστημα 1-2 ημερών καταλαμβάνει το νευρικό σύστημα και οδηγεί τον…

9.5

Εξαιρετικό!

Ίδια συνταγή, ίδιο αποτέλεσμα

Το The Last of Us είναι πραγματικά ένα παιχνίδι ορόσημο της προηγούμενης γενιάς. Μία μοναδική εμπειρία που θα συγκινήσει τον οποιοδήποτε Gamer. Το The Last of Us Remastered, κατάφερε να πάρει όλα τα στοιχεία που έκαναν την αυθεντική έκδοση ξεχωριστή, να τα βελτιώσει και να διατηρήσει την ατμόσφαιρα και την εμπειρία στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Αν συνυπολογίσουμε και το έξτρα περιεχόμενο που συμπεριλαμβάνετε στο πακέτο, η τιμή των 45 ευρώ για ένα τίτλο τέτοιας ποιότητας είναι... αστεία.

Gameplay

9.5

Γραφικά

9

Ήχος

10

Διάρκεια

9.5

User Rating : No Ratings Yet !
10

Περισσότερα νέα για το The Last of Us Remastered