5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε όταν παίζετε Vayne

Η Vayne είναι ένας δυνατός και όχι τόσο δύσκολος champion. Κάνοντας τα παρακάτω θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες της Vayne, αλλά και άλλων Marksmen. 1. Πως να κάνετε γρήγορα W damage Το χειρότερο πράγμα όσον αφορά την Vayne είναι το damage που μπορεί να προκαλέσει το W της. Θα πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον στο level 3 για να προκαλέσει υψηλό damage. Θα έχετε παρατηρήσει την δυνατότητα burst της Vayne. Ξεκινήστε με auto attack, κάντε reset το auto attack με το Q  και στη συνέχεια κάντε cast το E. Το E της Vayne αποτρέπει τους αντιπάλους σας από το […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η Vayne είναι ένας δυνατός και όχι τόσο δύσκολος champion. Κάνοντας τα παρακάτω θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες της Vayne, αλλά και άλλων Marksmen.

vayne

1. Πως να κάνετε γρήγορα W damage

Το χειρότερο πράγμα όσον αφορά την Vayne είναι το damage που μπορεί να προκαλέσει το W της. Θα πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον στο level 3 για να προκαλέσει υψηλό damage. Θα έχετε παρατηρήσει την δυνατότητα burst της Vayne. Ξεκινήστε με auto attack, κάντε reset το auto attack με το Q  και στη συνέχεια κάντε cast το E. Το E της Vayne αποτρέπει τους αντιπάλους σας από το να αντεπιτεθούν και γι’ αυτό θα πρέπει να μάθετε πολύ καλά αυτόν τον συνδυασμό των skills.

2. Hit & run

Αυτό είναι κάτι που κάθε παίκτης ADC θα πρέπει να κάνει καλά, αλλά η Vayne το απαιτεί περισσότερο απ’ όλους. Η καλύτερη τακτική θα ήταν να κάνετε ελεύθερα επίθεση στους αντιπάλους, ανάμεσα στις ομάδες των minions. Όμως στην πράξη, οι περισσότεροι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Γι’ αυτό μπορείτε να συνδυάσετε το hit & run με auto attack.

3. Να ξέρετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σας

Η Vayne βρίσκεται σίγουρα σε μειονεκτική  θέση κατά το laning phase κυρίως λόγο του μικρού range του autoattack της. Θα πρέπει να σκεφτείτε την ασφάλειά της πριν επιχειρήσετε το οτιδήποτε. Ίσως ακόμα να πρέπει να παραιτηθείτε από κάποια last hits προκειμένου να μην σας περάσει αρκετό damage το αντίπαλο team. Σε οποιαδήποτε στιγμή του laning θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ζωή της είναι πάνω από το 50% ώστε όταν θα έρθει η ώρα να πάτε all in (σε ένα ενδεχόμενο gank από τον jungler σας) να έχετε σοβαρές πιθανότητες επιβίωσης.

4. Μην αφήσετε το επιθετικό support να έχει τον έλεγχο

Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την Vayne είτε κατά την διάρκεια του laning, είτε στις ομαδικές μάχες. Αν δεν μπορείτε να το επιτύχετε τότε θα χάσετε την Vayne. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Q της ως ικανότητα επιβίωσης αντί για ικανότητα damage output. Στην πραγματικότητα οι ικανότητες Q και E της Vayne βοηθούν στην επιβίωση της, ενώ το W και το auto attack είναι ικανότητες που της δίνουν damage, ιδιαιτέρως στις ομαδικές μάχες. Έχοντας αυτό υπόψη σας, μπορεί να πεθάνετε λιγότερες φορές.

5. Μάθετε το range

Τα ranges 550 και 500 δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στο μάτι μας. Ακόμα και αν κάνετε lane ενάντια στην Caitlyn, αν σας χτυπήσει, θα μπορείτε και εσείς να την χτυπήσετε τις περισσότερες φορές. Όσοι το αντιλαμβάνονται αυτό μπορούν να παρενοχλούν σωστά τους αντιπάλους τους χρησιμοποιώντας το range και να κάνουν σωστά trades. Αλλά να θυμάστε ότι αν χτυπηθείτε από τα auto attacks του αντιπάλου σας θα πρέπει να αντεπιτεθείτε και στην συνέχεια να υποχωρήσετε γρήγορα.

Τέλος, ανάμεσα σε όλα τα ADC, το πιο αποτελεσματικό crowd control είναι το E της Vayne. Αν έχετε wards στους θάμνους και βλέπετε το αντίπαλο support, μπορείτε να ρυθμίσετε την γωνία με το Q και να τον κάνετε stun στον τοίχο με το E. Αυτή είναι πολύ καλή τακτική της Vayne κατά το laning phase και χρησιμοποιώντας το μπορείτε να πάρετε μεγάλο αβαντάζ στην αρχή που παραδοσιακά είναι το αδύνατο σημείο της Vayne.

[gameguyz.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends
Tags