Είναι το Summoners Rift πραγματικά εξισορροπημένο;

Μετά από ανάλυση σε 300.000 games παρατηρήθηκε το εξής απίστευτο: στην παρακάτω εικόνα η μπλε πλευρά έχει 54% win rate και προφανώς η μοβ έχει 46% win rate.Πραγματικά μεγάλη διαφορά. Γιατί; Ποια η διαφορά στις δύο πλευρές; Ας ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη. Οι δυο πλευρές είναι απολύτως συμμετρικές αλλά στη μάχη για τον Baron η μπλε ομάδα έχει πλεονέκτημα και όταν επιτίθεται και όταν αμύνεται. Θα σκεφτείτε προφανώς πως η μοβ ομάδα έχει πλεονέκτημα στον δράκο. Ο δράκος και ο Baron Nashor είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Κατ’ αρχάς ο δράκος μπορεί να σκοτωθεί και από ένα άτομο ακόμα […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Μετά από ανάλυση σε 300.000 games παρατηρήθηκε το εξής απίστευτο: στην παρακάτω εικόνα η μπλε πλευρά έχει 54% win rate και προφανώς η μοβ έχει 46% win rate.Πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Γιατί; Ποια η διαφορά στις δύο πλευρές; Ας ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη. Οι δυο πλευρές είναι απολύτως συμμετρικές αλλά στη μάχη για τον Baron η μπλε ομάδα έχει πλεονέκτημα και όταν επιτίθεται και όταν αμύνεται. Θα σκεφτείτε προφανώς πως η μοβ ομάδα έχει πλεονέκτημα στον δράκο.

Ο δράκος και ο Baron Nashor είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Κατ’ αρχάς ο δράκος μπορεί να σκοτωθεί και από ένα άτομο ακόμα και στην αρχή του παιχνιδιού. Ο Baron πολύ δύσκολα και αυτό σε πολύ end game.

Όταν η μοβ ομάδα καταλάβει πως οι αντίπαλοι σκοτώνουν τον δράκο θα κινηθούν προς αυτόν από 3 διαφορετικές κατευθύνσεις κι έτσι θα μείνουν ακάλυπτοι ενώ η μπλέ για να αμυνθεί στον Nashor θα κινηθεί συνήθως από μια κατεύθυνση συντεταγμένα. Επίσης λόγω εδαφικών χαρακτηριστικών, είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν 5 άτομα όταν κλειστούν εκεί. Θα υποχρεωθούν να δώσουν teamfight έχοντας αντίπαλο ουσιαστικά και τον Baron ενώ 2 άτομα από το terain του δράκου φεύγουν πιο εύκολα.

Πέρα απ’ όλα αυτά η μπλέ πλευρά διαλέγει πρώτη χαρακτήρες και κάνει πρώτη ban οπότε η μοβ πλευρά βρίσκεται από την αρχή σε θέση αμυνόμενου.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό (το οποίο αφορά πιο νέους παίκτες αλλά ήταν και αυτοί στο δείγμα) είναι πως οι περισσότεροι συνηθίζουν κυρίως από τα co-op στην μπλέ πλευρά και δυσκολεύονται αρκετά όταν βρίσκονται στην ακριβώς απέναντι.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Gamer since: 1983