Solstice Arena Review

Το SOLSTICE ARENA είναι κάτι νέο και διαφορετικό σε ένα είδος παιχνιδιών που έχει γεμίσει με κλώνους του DotA και πολλές φορές κακοφτιαγμένους. Ωστόσο, στην πρώτη της προσπάθεια για είσοδο στις multiplayer online αρένες, η Zynga δημιούργησε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που δίνει την ίδια αίσθηση με τα DotA και League of Legends, αλλά τα παιχνίδια τελειώνουν συνήθως σε λιγότερο από 10 λεπτά και σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζουν τα 40-50 λεπτά. Με το free-to-play MOBA SOLSTICE ARENA ο παραγωγός απέδειξε πως μπορεί να συναγωνιστεί (μελλοντικά) με τους «μεγάλους».   Το SOLSTICE ARENA βάζει τον παίχτη σε μια μάχη 3v3, με […]

Genre
 

Το SOLSTICE ARENA είναι κάτι νέο και διαφορετικό σε ένα είδος παιχνιδιών που έχει γεμίσει με κλώνους του DotA και πολλές φορές κακοφτιαγμένους. Ωστόσο, στην πρώτη της προσπάθεια για είσοδο στις multiplayer online αρένες, η Zynga δημιούργησε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που δίνει την ίδια αίσθηση με τα DotA και League of Legends, αλλά τα παιχνίδια τελειώνουν συνήθως σε λιγότερο από 10 λεπτά και σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζουν τα 40-50 λεπτά. Με το free-to-play MOBA SOLSTICE ARENA ο παραγωγός απέδειξε πως μπορεί να συναγωνιστεί (μελλοντικά) με τους «μεγάλους».

SA1

 

sa2

Το SOLSTICE ARENA βάζει τον παίχτη σε μια μάχη 3v3, με τον κλασσικό στόχο να καταστρέψει την αντίπαλη βάση (3 towers και Oracle). Αντί, όμως, να σε αναγκάζει να σκοτώνεις minions για να βγάλεις gold, βγάζεις χρήματα από items που βρίσκεις στο έδαφος και από ένα σεντούκι θησαυρού στο κέντρο της πίστας που παίζει το ρόλο του δράκου (gold για όλους).
Πρέπει να εξασφαλίσεις τον έλεγχο του κέντρου της πίστας για να αποκτήσεις το σεντούκι μέσω ενός channeling μηχανισμού, που φέρνει σιγά σιγά τον δείκτη στην πλευρά τις ομάδας σου. Το channeling μπορεί να διακοπεί από την αντίπαλη ομάδα, οπότε, συνήθως, στήνεται ένας «χορός» γύρω από το σεντούκι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να γίνει η μάχη. Όποια ομάδα κερδίσει παίρνει τελικά και το σεντούκι με τα χρήματα.
Τα spells λειτουργούν μόνο με cooldowns. Δεν περιμένεις να γεμίσει ούτε το mana, ούτε το fury, πριν την επίθεση. Η δράση είναι συνεχής και στο 10λεπτο ελάχιστα είναι τα διαστήματα απραξίας.

sa3
Αντικείμενα αγοράζεις στην αρχική πλατφόρμα για να βελτιώσεις τις ιδιότητες του χαρακτήρα. Εδώ, όμως, δεν έχεις γενικά αντικείμενα να διαλέξεις, αλλά έχεις: ένα head item, ένα weapon, ένα off-hand, μπότες και πανοπλία. Το κάθε ένα από αυτά έχει τρεις βασικές επιλογές που αναβαθμίζονται σε ένα tier 3 item. Το κάθε tier 3 έχει κάποιες special ιδιότητες, όπως slow ή crowd control immunities.
Υπάρχουν 5 στοιχεία που το καθένα επηρεάζει κάποια ιδιότητα, όπως attack damage, attack speed, cooldown reduction κ.α. Τα στοιχεία είναι Γη, Φεγγάρι, Ήλιος, Κενό, Σίδερο. Εκτός από τα αντικείμενα, επιπλέον στοιχεία παίρνεις από διάφορα άλλα πράγματα που βρίσκεις μέσα στην πίστα.

Μια από τις καινοτομίες του παιχνιδιού είναι πως δεν πρέπει να περιμένεις να αγοράσεις αντικείμενα για να χτυπήσεις τους αντίπαλους πύργους, μιας και όταν πεθάνουν όλοι οι αντίπαλοι ή όταν όσοι είναι ζωντανοί είναι στην αρχική πλατφόρμα, οι αντίπαλοι πύργοι απενεργοποιούνται και μπορείς να τους επιτεθείς με ασφάλεια. Έτσι, ένα γνωστό μας ace μπορεί να σημαίνει άδοξο τέλος του παιχνιδιού πολλή αρχή στο παιχνίδι.

sa4
Το παιχνίδι περιορίζεται λίγο από το πλήθος των ηρώων που τώρα είναι περίπου 20. Επίσης, θέλει αρκετά παιχνίδια για να ξεκλειδώσεις έναν ήρωα, οπότε, πολύ συχνά, παίζεις με τους ίδιους free ήρωες που παρέχει το παιχνίδι. Το καλό είναι πως αυτοί ανακυκλώνονται κάθε 2-3 μέρες, οπότε ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει όλους τους ήρωες.

Ευτυχώς ο σχεδιασμός των ηρώων είναι πολύ καλός και διαφορετικός από ήρωα σε ήρωα. Είτε παίζεις από τις πίσω γραμμές της μάχης, είτε γίνεσαι πέτρα και στροβιλίζεσαι μέσα στους εχθρούς σου, είτε πετάς ένα μουσικό κουτί για να κοιμίσεις τους αντιπάλους σου και γιατρεύεις τους συμμάχους σου, κάθε ήρωας είναι μοναδικός και, μέχρι στιγμής, έχουν αποφευχθεί οι ομοιότητες μεταξύ τους. Με κάθε παιχνίδι και εσύ ως summoner (το επικαλεστής, δε μου αρέσει σαν λέξη) και ο εκάστοτε ήρωας, παίρνετε experience points και αναβαθμίζονται οι ιδιότητες των χαρακτήρων. Κάθε skill έχει 3 paths, αλλά μόνο τα 2 εξ αυτών μπορούν να αναβαθμιστούν με τα 5 συνολικά skill points που τελικά θα μοιραστούν σε κάθε skill.

sa5
Το παιχνίδι έχει διανομή για PC (μέσω steam), για Mac και iPad. Στα παιχνίδια μπορούν, ταυτόχρονα, να συνυπάρχουν παίκτες από διαφορετικές πλατφόρμες, αλλά είναι τόσο καλά φτιαγμένο το gameplay σε κάθε μία που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει με τι παίζει ο καθένας.
Η έλλειψη chat μεταξύ των παικτών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αφενός εξασφαλίζει πως οι toxic players δεν έχουν γόνιμο έδαφος για βωμολοχίες και διάφορα άλλα, αφετέρου, όμως, δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των παικτών για στρατηγικές μεταξύ τους.
Συμπερασματικά, οι παίκτες που ψάχνονται για ένα βαθύ gameplay θα απογοητευτούν. Αλλά, το Solstice Arena είναι ένα παιχνίδι το οποίο στοχεύει σε διαφορετικό κοινό. Σε γρήγορα και ευχάριστα maches, τα οποία μπορεί κανείς να τα απολαύσει από τον καναπέ του σπιτιού του, κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων από το έργο που βλέπουν στην τηλεόραση ή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα που βλέπουν.

Gamer since: 1983