Αλλαγές στο Warding System

O Xelnath  ανακοίνωσε για τις δραστικές αλλαγές που θέλει να κάνει η Riot σχετικά με το warding και το vision system. Από τη νέα σεζόν το warding θα είναι ομαδική υπόθεση και έτσι  οι υποστηρικτές των ομάδων θα έχουν κάπως ποιο εύκολη δουλεία πλέον. Βέβαια το Warding ποτέ δεν ήταν 100% δουλειά των υποστηρικτών, αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Πλέον, όμως, με τις καινούργιες αλλαγές, θα το καταλάβουν. Επιγραμματικά: Έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας των wards Κάθε παίκτης έχει ένα όριο στα wards που μπορεί να βάλει (σκεφτείτε το σαν το sightstone αυτή τη στιγμή, αν βάλεις […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

image002

O Xelnath  ανακοίνωσε για τις δραστικές αλλαγές που θέλει να κάνει η Riot σχετικά με το warding και το vision system.

Από τη νέα σεζόν το warding θα είναι ομαδική υπόθεση και έτσι  οι υποστηρικτές των ομάδων θα έχουν κάπως ποιο εύκολη δουλεία πλέον. Βέβαια το Warding ποτέ δεν ήταν 100% δουλειά των υποστηρικτών, αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Πλέον, όμως, με τις καινούργιες αλλαγές, θα το καταλάβουν.

Επιγραμματικά:

  • Έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας των wards
  • Κάθε παίκτης έχει ένα όριο στα wards που μπορεί να βάλει (σκεφτείτε το σαν το sightstone αυτή τη στιγμή, αν βάλεις πάνω απο 3 σβήνει το πρώτο)
  • Κάθε παίκτης θα έχει απο ένα trinket slot.

image002

Αναλυτικά:

Έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας των wards

  • Τα sight (πράσινα) wards μετονομάζονται σε stealth wards και δεν είναι ορατά από τους αντιπάλους (όπως είναι τώρα δηλαδή)
  • Τα Vision (ροζ) wards πλέον είναι ΟΡΑΤΑ από τους αντιπάλους και ΜΟΝΙΜΑ (χωρίς κανένα time limit) εκτός αν κάποιος τα καταστρέψει (θέλουν 5 hits)
  • Τα Vision wards κοστίζουν λιγότερο

Τα παραπάνω θέλουν να καταστήσουν το vision control πιο στρατηγικό και όχι «όποιος βάζει τα περισσότερα vision/oracle κερδίζει». Θα υπάρξουν περισσότερες στρατηγικές επιλογές όσον αφορά τα wards, τα pink wards και την τοποθέτησή τους, και πλέον θα χρειάζεται να γίνονται μάχες ώστε να κρατηθούνε τα wards.

Κάθε παίκτης έχει ένα όριο στα wards που μπορεί να βάλει

  • Ο κάθε παίκτης μπορεί να βάλει ΕΝΑ vision ward στο χάρτη.
  • Ο κάθε παίκτης μπορεί να τοποθετήσει (το μέγιστο) 3 stealth wards στο χάρτη απο οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται αυτά (trinkets, items κτλ)

Με αυτό τον τρόπο, αναγκάζουν το βάρος του warding να μοιραστεί και να μην το αφήνουμε μόνο για τον υποστηρικτή. Πολύ καλή αλλαγή που θα δώσει αέρα στους υποστηρικτές για κανονικό itemization στο mid/end game.

Κάθε παίκτης θα έχει από ένα trinket slot.

 • Προστέθηκε ένα trinket slot (7ο slot που παίρνει μόνο trinkets) στο inventory όλων των champion.

Τα trinkets είναι ένας νέος τύπος αντικειμένου που μπαίνει μόνο στο trinket slot και είναι free για να το αγοράσουμε από το shop. Τα trinkets, μάλιστα, αναβαθμίζονται αυτόματα όταν φτάσουμε level 10, δίνοντας μικρότερα cd κτλ.. Είναι δωρεάν και προστέθηκαν σε όλους τους χαρακτήρες, ώστε να πρέπει όλοι να δουλεύουν ομαδικά για να αποκτήσει η ομάδα σωστό Warding.

Τα trinkets

  • Sweeper: Δίνει true vision και φανερώνει stealth items (και τα απενεργοποιεί). Με λίγα λόγια χρησιμοποιούμε το sweeper στο tribrush, ακυρώνουμε το αντίπαλο vision για όσο διαρκεί και σβήνουμε το ward.
  • Totem: Free ward που κρατάει 1 λεπτό στα πρώτα level και 2 λεπτά μετά το level 10. Αρκετά σαφές. Θα χρειάζεται ιδιαίτερα στα early levels να το ανανεώνουμε κάθε λεπτό.
  • Lens: Εμφανίζει μια μικρή περιοχή του χάρτη για λίγη ώρα. Ένα mini CV.

Να πούμε το εξής. Τα trinkets είναι Δωρεάν. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα trinket από την αρχή του παιχνιδιού και να το αλλάζει μετά, κατά βούληση, όταν πάει στη βάση. ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε πάνω από ένα trinket επάνω μας. Είναι ένα και μοναδικό και ο μόνος τρόπος να το αλλάξουμε είναι πάμε στη βάση.

Περισσότερα νέα για το League of Legends