Εργαλείο δημιουργίας ομάδας

Καλά νέα για όλους, ο Lyte ανακοίνωσε το εργαλείο δημιουργίας ομάδας – ένα επερχόμενο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους summoners να περιμένουν στην ουρά για ένα συγκεκριμένο ρόλο, πρωταθλητή και θέση και να συνδεθεί με τέσσερις συμπαίκτες που προεπιλέγουν επίσης τον προτιμώμενο ρόλο τους. Συγκεκριμένα ο Lyte(Lead Social Systems Designer της RIOT) ανακοίνωσε τα εξής : «Γεια σας, Επικαλεστές! Είμαι ο Lyte και έχω τη χαρά να σας μιλήσω σε αυτήν τη δημοσίευση σχετικά με το Εργαλείο δημιουργίας ομάδας, μια νέα λειτουργία που θα παρουσιαστεί σύντομα στον PBE στην οποία μπορείτε να μπείτε στην ουρά για έναν συγκεκριμένο ρόλο, ήρωα και […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλά νέα για όλους, ο Lyte ανακοίνωσε το εργαλείο δημιουργίας ομάδας – ένα επερχόμενο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους summoners να περιμένουν στην ουρά για ένα συγκεκριμένο ρόλο, πρωταθλητή και θέση και να συνδεθεί με τέσσερις συμπαίκτες που προεπιλέγουν επίσης τον προτιμώμενο ρόλο τους.

Συγκεκριμένα ο Lyte(Lead Social Systems Designer της RIOT) ανακοίνωσε τα εξής :

«Γεια σας, Επικαλεστές!

Είμαι ο Lyte και έχω τη χαρά να σας μιλήσω σε αυτήν τη δημοσίευση σχετικά με το Εργαλείο δημιουργίας ομάδας, μια νέα λειτουργία που θα παρουσιαστεί σύντομα στον PBE στην οποία μπορείτε να μπείτε στην ουρά για έναν συγκεκριμένο ρόλο, ήρωα και θέση και να συνδεθείτε με τέσσερις συμπαίκτες που έχουν ήδη προεπιλέξει το ρόλο που προτιμούν. Στόχος είναι η δημιουργία μια ισορροπημένης ομάδας, όπου όλοι συμφωνούν ποιον ήρωα θα χρησιμοποιήσουν και ποιο ρόλο θα παίξουν, κάτι που αποτελεί το θεμέλιο της καλής συνεργασίας.

Πόσες φορές έχετε μπει στο League of Legends έχοντας στο μυαλό σας «Σήμερα θέλω να παίξω μόνο τον Ρένεκτον»; Ή πόσες φορές θέλατε να δοκιμάσετε μια καινούρια στρατηγική, αλλά δεν μπορούσατε να βρείτε άλλους τέσσερις φίλους σας για να φτιάξετε μια προκαθορισμένη ομάδα; Πάντοτε έχουμε στο μυαλό μας πώς θα κάνουμε ακόμη καλύτερη την εμπειρία του League of Legends και ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι η επιθυμία των παικτών να νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο της εμπειρίας τους πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η καλή συνεργασία δεν ξεκινά μόνο μετά τη δημιουργία των υπηρετών ή στην πρώτη μεγάλη ομαδική μάχη. Ξεκινά από την οθόνη επιλογής ήρωα. Η επιλογή ήρωα καθορίζει την υφή του αγώνα και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αίσθησή σας σχετικά με το αν θα τον διασκεδάσετε. Έτσι, θέσαμε το ερώτημα: ποια είναι η ιδανική διαδικασία επιλογής ήρωα; Και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτήν τη διαδικασία, ώστε να συμβαίνει συχνότερα;

Στην ιδανική διαδικασία επιλογής ήρωα, και οι πέντε παίκτες επιλέγουν το ρόλο που προτιμούν και αισθάνονται άνετα για τον επερχόμενο αγώνα. Η τρέχουσα διαδικασία εύρεσης συμπαικτών είναι αποτελεσματική στην τοποθέτηση παικτών με παρόμοιο γενικό επίπεδο ικανοτήτων, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιες είναι οι προθέσεις των παικτών για ένα δεδομένο παιχνίδι. Ορισμένες φορές, τα πάντα γίνονται σωστά και όλοι παίρνουν τον ήρωα και το ρόλο που θέλουν, χωρίς προβλήματα. Αν, όμως, περισσότεροι από ένας παίκτες θέλουν να παίξουν τον ίδιο ρόλο ή στην ίδια λωρίδα, πρέπει να καταλήξουν όλοι σε συμφωνία σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να γνωριστούν καλύτερα, να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική και να αποκτήσουν τη σιγουριά ότι το παιχνίδι θα είναι διασκεδαστικό.

Το Εργαλείο δημιουργίας ομάδας έχει ως στόχο να βάζει στην ίδια ομάδα παίκτες που συμπληρώνουν τις προθέσεις και τις προσδοκίες των άλλων, από τη στιγμή που μπαίνουν στο λόμπι. Όταν όλοι συμφωνούν σχετικά με τον ήρωα που θα χρησιμοποιήσουν και τη λωρίδα που θα παίξουν, το μόνο που μένει να βρουν είναι το πώς να κυριαρχήσουν επί του αντιπάλου.

Όταν σχεδιάσαμε το μοντέλο συνεργασίας του Εργαλείου δημιουργίας ομάδας, ξεκινήσαμε να μελετούμε πώς να εξελίξουμε τη διαδικασία εύρεσης συμπαικτών, ώστε να προκύψουν περισσότερα καλά παιχνίδια. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε, για να είναι το παιχνίδι διασκεδαστικό, είναι να θέτουμε αντιμέτωπους παίκτες παρόμοιου επιπέδου ικανοτήτων.

Με το Εργαλείο δημιουργίας ομάδας, θα παρουσιάσουμε, επίσης, ένα πιο έξυπνο σύστημα εύρεσης συμπαικτών που θα λαμβάνει υπόψη δυναμικά την εμπειρία σας σε σχέση με έναν δεδομένο ρόλο, θέση ή ήρωα. Παίζετε με την Άρι για πρώτη φορά; Μαθαίνετε να είστε καλός Σκοπευτής; Παίζετε για πρώτη φορά στη ζούγκλα; Η διαδικασία εύρεσης συμπαικτών του Εργαλείου δημιουργίας ομάδας θα λαμβάνει υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες.

Στόχος μας για το Εργαλείο δημιουργίας ομάδας είναι να βοηθά στη συνεργασία των παικτών και στη δημιουργία καλύτερων ομάδων. Και αυτό, επειδή οι καλές ομάδες κερδίζουν περισσότερους αγώνες, κάνουν καλύτερα παιχνίδια και, το σημαντικότερο, διασκεδάζουν περισσότερο.»

 

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends