Spring Recap LCS 2013

Η έναρξη της Θερινής Περιόδου του Πρωταθλήματος του League of Legends πλησιάζει και, πλέον, οι κορυφαίες ομάδες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη θα τα παίξουν όλα για όλα, για να κερδίσουν μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends στο τέλος της χρονιάς. Ο δεύτερος γύρος ξεκινά στις 12 Ιουνίου. Στο μεταξύ, θα κάνουμε μια ανασκόπηση των καλύτερων ομάδων και παικτών από την Ανοιξιάτικη Περίοδο, τα Ανοιξιάτικα Πλέι-οφ, τους Θερινούς Αγώνες Προβιβασμού και την εκδήλωση All-Star. Η σωτηρία των GGU και Vulcun Από την αρχή ως το τέλος της Ανοιξιάτικης Περιόδου του LCS Βόρειας Αμερικής, ο βαθμολογικός […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Η έναρξη της Θερινής Περιόδου του Πρωταθλήματος του League of Legends πλησιάζει και, πλέον, οι κορυφαίες ομάδες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη θα τα παίξουν όλα για όλα, για να κερδίσουν μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends στο τέλος της χρονιάς. Ο δεύτερος γύρος ξεκινά στις 12 Ιουνίου. Στο μεταξύ, θα κάνουμε μια ανασκόπηση των καλύτερων ομάδων και παικτών από την Ανοιξιάτικη Περίοδο, τα Ανοιξιάτικα Πλέι-οφ, τους Θερινούς Αγώνες Προβιβασμού και την εκδήλωση All-Star.

Η σωτηρία των GGU και Vulcun

Από την αρχή ως το τέλος της Ανοιξιάτικης Περιόδου του LCS Βόρειας Αμερικής, ο βαθμολογικός πίνακας παρέμεινε χωρισμένος στα δύο, με τις έμπειρες επαγγελματικές ομάδες να καταλαμβάνουν το πρώτο μισό και τις νεοφώτιστες το δεύτερο. Παρότι έβαλαν τα δυνατά τους, οι Good Game University, Team MRN, compLexity και Vulcun TechBargains δεν μπορούσαν να υπερβούν το αόρατο φράγμα που τους χώριζε από τους Curse, Dignitas, TSM Snapdragon και CLG. Ωστόσο, οι Good Game University και Vulcun TechBargains κατόρθωσαν να φτάσουν στα Ανοιξιάτικα Πλέι-οφ και να κερδίσουν μια τελευταία ευκαιρία για να βρεθούν στην πρώτη τετράδα.

Οι Vulcun και GGU ήταν τα αουτσάιντερ των πλέι-οφ. Γι’ αυτό, οι νίκες τους στον πρώτο γύρο εναντίον των CLG και Dignitas αντίστοιχα προκάλεσαν έκπληξη στην κοινότητα και υποχρέωσαν τα δυο φαβορί να παλέψουν για την παραμονή τους στο Θερινό Τουρνουά Προβιβασμού. Οι Vulcun κατέκτησαν την τρίτη θέση με τη νίκη τους εις βάρος των Curse, ενώ οι GGU κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, μετά την οριακή ήττα τους με 2-3 από τους TSM στη σειρά των τελικών. Παρόλο που καμία από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες δεν πήρε την πρωτιά την περασμένη άνοιξη, είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι ομάδες θα προκαλέσουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία.

 

Οι Bjergsen και WildTurtle δίνουν ώθηση στις ομάδες τους στο μέσο της σεζόν

Ο Bjergsen, παίκτης του mid lane για τους Ninjas in Pyjamas (που ονομάζονταν προηγούμενα Copenhagen Wolves), βρέθηκε εκτός αγώνων τις πρώτες δύο εβδομάδες της σεζόν, λόγω περιορισμού ηλικίας. Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του (που συνέπεσε με τα γενέθλιά του), πέτυχε με τη Σίντρα το πρώτο Pentakill του Ευρωπαϊκού LCS και οδήγησε τους Ninjas στην πρώτη τους νίκη. Παρόλο που οι Ninjas απογοήτευσαν στα Ανοιξιάτικα Πλέι-οφ της Ευρώπης και βρέθηκαν στη ζώνη του υποβιβασμού, κατόρθωσαν να παραμείνουν στο LCS και, πλέον, προετοιμάζονται για τη Θερινή Περίοδο, διατηρώντας ανέπαφες τις πιθανότητες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παρόμοια, ο WildTurtle αναδείχθηκε αμέσως μόλις έγινε βασικός επωμιστής Ζημιάς Επίθεσης των TSM την 6η αγωνιστική. Ξεκίνησε ως αλλαγή, αλλά με ένα Pentakill στον πρώτο του αγώνα στο LCS, μονιμοποιήθηκε στην αρχική πεντάδα των TSM. Μέχρι τότε, οι TSM δεν είχαν κατορθώσει να ξεπεράσουν τους Dignitas και Curse και να φτάσουν στην πρώτη θέση, αλλά με τον WildTurtle, οι TSM μεταμορφώθηκαν και έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Οι συμπαίκτες του WildTurtle δήλωσαν στα μέσα ότι το σκληρό, αλλά εύθυμο στυλ του ενίσχυσε τη συνοχή τη ομάδας και τη βοήθησε να εφαρμόσει με επιτυχία πιο επιθετικές τακτικές. Η συνεισφορά του WildTurtle είναι πρόδηλη, καθώς ήταν αποφασιστική, ώστε οι TSM να κατακτήσουν τον τίτλο της Ανοιξιάτικης Περιόδου στη Βόρεια Αμερική.

 

Οι Θερινοί Αγώνες Προβιβασμού ήταν πραγματική σφαγή

Μετά την Ανοιξιάτικη Περίοδο, οι τέσσερις πιο αδύναμες επαγγελματικές ομάδες από κάθε περιοχή μπήκαν στη ζώνη του υποβιβασμού, όπου έδωσαν μάχη για την παραμονή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα εναντίον των καλύτερων ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής τους. Όταν έπεσε η αυλαία του τουρνουά προβιβασμού, απέμειναν μόνο τρεις από αυτές τις οκτώ επαγγελματικές ομάδες, αποδεικνύοντας ότι οι ερασιτέχνες δεν ήταν τελικά και τόσο ερασιτέχνες.

Στη Βόρεια Αμερική, οι Cloud 9 διέλυσαν τους βετεράνους του LCS compLexity, ενώ οι Velocity eSports κέρδισαν τους Team MRN μετά από πέντε συγκλονιστικά παιχνίδια για να κατακτήσουν μια θέση στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι CLG και οι Dignitas κέρδισαν εύκολα τους αντιπάλους τους, για να βρεθούν ξανά στο LCS. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγιναν ριζικές αλλαγές στο LCS. Τρεις από τις τέσσερις επαγγελματικές ομάδες στο τουρνουά απέτυχαν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο LCS. Οι Team Alternate νίκησαν τους Ozone GIANTS και πήραν μια θέση στο πρωτάθλημα, οι Against All Authority έμειναν έξω από τη συνέχεια από τους Sinners Never Sleep και οι Dragonborns αποκλείστηκαν από τους Meet Your Makers. Μόνο οι Ninjas in Pyjamas του Bjergsen κατόρθωσαν να παραμείνουν στην κατηγορία στην Ευρώπη.

 

Η μονομαχία μεταξύ Wickd και sOAZ καθορίζει τον AllStar της Ευρώπης στο top lane

Οι οπαδοί του LoL σε όλο τον κόσμο ψήφισαν τους αγαπημένους τους παίκτες για την ομάδα All-Star της περιοχής τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο νικητής ήταν ξεκάθαρος, αλλά η διαφορά ψήφων μεταξύ του sOAZ των Fnatic και του Wickd των EG ήταν μόλις ένα χιλιοστό ποσοστιαία και η μάχη για τo top lane στην Ευρώπη δεν θα τελείωνε εύκολα. Αντί να αναδειχθεί ο νικητής από μια επιτροπή, ο Wickd πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τον sOAZ στο Twitter σε μια μονομαχία ένας με έναν στις τρεις νίκες που θα καθόριζε ποιος θα εκπροσωπούσε την Ευρώπη στo top lane. Σχεδόν 150.000 άτομα παρακολούθησαν τη ροή, καθώς ο sOAZ κέρδισε το ταξίδι στη Σαγκάη, κερδίζοντας τον Wickd μετά από πέντε συγκλονιστικά παιχνίδια.

Η παραμυθένια ιστορία του sOAZ συνεχίστηκε στη Σαγκάη. Στο διαγωνισμό ικανοτήτων παικτών, κέρδισε τους καλύτερους τoυ top lane, όπως τον Dyrus της Βόρειας Αμερικής, τον PDD της Κίνας και τον Shy της Κορέας, για να αναδειχθεί ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στo top lane. Αυτή ήταν η μοναδική καλή παρουσία για την ομάδα All-Star της Ευρώπης.

Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη αποτυγχάνουν στη Σαγκάη

Ήταν κοινό μυστικό ότι οι ομάδες από την Ασία προβλεπόταν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στο τουρνουά All-Star. Η προφητεία αποδείχτηκε αληθινή όταν οι ομάδες από τη δύση έχασαν εύκολα με 0-2 και στους δύο πρώτους αγώνες τους. Η Βόρεια Αμερική έχασε από την Κίνα και η Ευρώπη από την Κορέα.

Αυτό κατέληξε στη μονομαχία που περίμεναν πολλοί φίλοι του LoL από τη δύση: μια σύγκρουση μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης. Και τα δύο παιχνίδια είχαν παρόμοιο αποτέλεσμα με τις μάχες της προηγούμενης μέρας. Η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε επί της Ευρώπης, κερδίζοντας με 2-0 και αφήνοντας τους Ευρωπαίους χωρίς νίκη στο τουρνουά All-Star. Η νίκη της Βόρειας Αμερικής σήμανε την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο του τουρνουά, όπου ηττήθηκαν κατά κράτος από την Κορέα την επόμενη μέρα. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι ομάδες από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική δίνουν πλέον μάχη με το χρόνο για να προετοιμαστούν για το επόμενο παγκόσμιο τουρνουά αυτό το φθινόπωρο. Εξυπακούεται ότι οι ομάδες από την Ασία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

 

 

Το ταξίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινά στις 12 Ιουνίουμε τη Θερινή Περίοδο. Όπως και πριν, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα παιχνίδια από το lolesports.com, τον επίσημο ιστότοπο του Πρωταθλήματος του League of Legends.

Περισσότερα νέα για το League of Legends