Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Last Hit: Part 2

Όπως αναφερθήκαμε και στο πρώτος μέρος είναι αρκετά σημαντικό να κατανοήσουμε το πως λειτουργούν τα minions με σκοπό να γίνουμε ένας PRO–Player. Οι Κινήσεις των Παιχτών συμβάλουν στο Last Hitting Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετική ταχύτητα στον τρόπο που κάνει τις κινήσεις όταν επιτείθεται αυτόματα χωρίς εμείς να συμβάλουμε σε τίποτα. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιείται έναν χαρακτήρα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έχετε σοβαρό πρόβλημα ή κυρίως αρκετές δυσκολίες στο Last Hitting. Oρίστε μερικοί χαρακτήρες που έχουν αρκετά αργές κινήσεις: Annie Morgana Brand Soraka Ορίστε μερικοί χαρακτήρες που είναι αρκετά ποιο γρήγοροι στις κινήσεις από τους προηγούμενους: Miss […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Όπως αναφερθήκαμε και στο πρώτος μέρος είναι αρκετά σημαντικό να κατανοήσουμε το πως λειτουργούν τα minions με σκοπό να γίνουμε ένας PROPlayer.

Οι Κινήσεις των Παιχτών συμβάλουν στο Last Hitting

Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετική ταχύτητα στον τρόπο που κάνει τις κινήσεις όταν επιτείθεται αυτόματα χωρίς εμείς να συμβάλουμε σε τίποτα. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιείται έναν χαρακτήρα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έχετε σοβαρό πρόβλημα ή κυρίως αρκετές δυσκολίες στο Last Hitting.

Oρίστε μερικοί χαρακτήρες που έχουν αρκετά αργές κινήσεις:

 • Annie
 • Morgana
 • Brand
 • Soraka

Ορίστε μερικοί χαρακτήρες που είναι αρκετά ποιο γρήγοροι στις κινήσεις από τους προηγούμενους:

 • Miss Fortune
 • Caitlyn
 • Ashe
 • Nunu

Δεξί κλικ VS  Κλικ Επίθεσης(A)

Σίγουρα το  Κλικ Επίθεσης είναι ποιο αποτελεσματικό ,γιατί έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσεις λάθος minion. Όταν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε πως φαίνεται πιο ακριβές. Όταν παίζω σε κάποιο τουρνουά παρατηρώ πως ο στόχος μου είναι περισσότερο αποτελεσματικός και το ποσοστό των minions που χάνω μειώνετε κατά 15-20%.Βέβαια αυτό είναι επιλογή του καθενός ,αλλά γιατί να μην το δοκιμάσει κάποιος;

Πολλά κλικ μαζί’ Μπορεί να φαίνεται ανόητο αλλά όντως δουλεύει.

Κλικάροντας χωρίς σκοπό φαίνεται τρελό, αλλά υπάρχουν κάποιο λόγοι πάνω σε αυτό. Ο ένας λόγος είναι για να αποφύγει κανείς κινήσεις από άλλους αντιπάλους (junglers ,ad carries).Κάνει τις κινήσεις σας μη προβλέψιμες. Και ασφαλώς σας κρατάει σε εγρήγορση συνεχώς .Σας κρατάει διανοητικά συγκεντρωμένους σε περίπτωση που κάτι τύχει να αντιδράσετε αμέσως. Θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει ένας ρυθμός στο να κλικάρουμε γύρω γύρω και να σκοτώνουμε minions .Δοκιμάστε το και θα παρατηρήσετε πως θα σας είναι ποιο εύκολο να κάνετε Last Hit από το να κλικάρετε γενικά στο χάρτη.

Χτυπώντας Δύο ή Περισσότερα minions συγχρόνως.

Κυρίως θα θέλατε να το αποφύγετε αυτό .Γιατί μερικές φορές θα χρειαστείτε να χτυπήσετε ένα minion δύο ή περισσότερες φορές, όχι μία φορά για να μην πεθάνει συγχρόνως με κανένα άλλο. Άμα τύχει ποτέ να έχετε δύο minions που πεθαίνουν συγχρόνως μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μία από τις κινήσεις σας άμα δεν τα προλαβαίνετε.

Να Πιέσεις ή να μην Πιέσεις το Lane

Όταν Πιέσεις το Lane

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θέλουμε να πιέζουμε το Lane,γιατί έτσι είμαστε πιο επιρρεπείς σε ganks,παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μας δίνουν λίγο νόημα σε αυτό:

Θα παρατηρήσετε πως η αντίπαλη ομάδα έχει έναν στόχο(όλοι πιέζουν άλλο lane, ή σκοτώνουν τον δράκο) και δεν θα είστε σε ετοιμότητα να φτάσετε εγκαίρως στην μάχη που μπορεί να προκύψει . Θα ήταν καλύτερα να σας πιέζουν το Lane  ώστε ο αντίπαλος να χάνει περισσότερη εμπειρία . Αν πιέσετε αρκετά κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχετε κάνει αρκετή ζημιά στον πύργο.

Όταν είστε σε ένα καλό σημείο το οποίο ήδη έχετε κερδίσει κάποια έξτρα bonus (χρυσό+kills) πιέζοντας το Lane θα αναγκάσετε τους αντιπάλους σας να πλησιάσουν τον πύργο τους περισσότερο και μαζί με τον πύργο να αναγκαστούν να σκοτώνουν τα minions .Και όπως γνωρίζουμε μαζί με τον πύργο η αποτελεσματικότατα στο να σκοτώνεις minions μειώνετε σε ένα μεγάλο βαθμό.

Όταν οι αντίπαλη ομάδα αργήσει να επιστρέψει στο Lane .Αυτό είναι σύνηθες στην αρχή του παιχνιδιού καθώς προσπαθούν να προστατέψουν τον jungler τους. Και ασφαλώς αυτό σημαίνει πως αργούν στο Lane τους. Αν καταφέρετε να πιέσετε το Lane αρκετά θα τους αναγκάσετε να χάσουν 1 το πολύ 2 wave από minions . Αυτό θα σας δώσει ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα δείχνοντας σας πως αξίζει να πιέζετε το Lane σας.

 

Πότε να μην πιέσετε το Lane σας;

 

 1. Γνωρίζετε πως ο αντίπαλος jungler τελείωσε τον γύρο της ζούγκλας του(Μετά από 3:50/4:00 λεπτά παιχνιδιού)και ασφαλώς ψάχνει να επιτεθεί σε Lane.
 2. Όταν δεν γνωρίζετε που ακριβώς βρίσκεται ο jungler(καθώς δεν έχετε map awareness).
 3. Όταν δεν έχετε τα summoner spells διαθέσιμα.
 4. Όταν ο αντίπαλος jungler θέλει να επιτεθεί στο Lane σας και εσείς θέλετε να πιέσετε τον πύργο.
 5. Πότε να κρατήσετε το Lane σας Σταθερό

 

Αυτό σημαίνει πως θέλετε να κρατήσετε μια σταθερή νοητή γραμμή με τους αντιπάλους σας καθώς κυλάει ο χρόνος.

Μπορεί να νομίζετε πως ο αντίπαλος jungler βρίσκεται στην πλευράς σας(το μεσαίο Lane χωρίζει αυτές τις δύο μεριές [top+bottom].

Όταν βοηθάτε τον jungler αλλά δεν έχει σκοπό να επιτεθεί το Lane σας σύντομα.

Όταν ο αντίπαλος σας επιτίθεται στα ίδια minions παραπάνω από μία φορές (Καθώς πιέζουν το Lane).

Χρειάζεται να ελέγξετε πόση ζημιά έχει ήδη γίνει  στην γραμμή των minions. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστείτε κινήσεις για να καθαρίσετε τα minion waves εφόσον ο αντίπαλος λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο. Προσπαθήστε να κρατήσετε το Lane όσο περισσότερο γίνεται ισορροπημένο.

 

«Παγώνοντας το Lane /Body  Tanking»

Μία από τις σημαντικότερες πτυχές του Top Lane για να μπορέσει να το επιτύχει αυτό , είναι αρκετά σημαντικό όταν έχει χαθεί ο Bottom Πύργος. Το Αd Carry μπορεί να παγώσει το Lane και να αφήσει το support να γυρίσει τον χάρτη με σκοπό να τον ελέγξει πλήρως .Αυτό γίνεται γιατί μπορεί να κρατηθούν τα minions μπροστά τον πύργο. Ο τρόπος για να το κάνετε είναι να καθίσετε μπροστά τους πριν πλησιάσουν τον πύργο και να αφήσετε τον πύργο να τα σκοτώσει .Έτσι κερδίζετε αρκετό χρόνο για να γυρίσει το support σας .Καλό θα ήταν όμως να έχετε υπόψη σας και την ζωή σας.

Last Hitting Κάτω από τον Πύργο

Είναι αρκετά σημαντικό να αποστηθίσετε τα παρακάτω:

 1. Αν παίζετε AD Champion και προσπαθείτε να σκοτώσετε τα Melee Creeps σε Full Ζωή: Περιμένετε ο Πύργος να τα χτυπήσει δύο φορές και τότε ρίξτε το τελευταίο χτύπημα.
 2. Αν παίζετε AD Champion και προσπαθείτε να σκοτώσετε Melee Creeps με λίγο περισσότερη ζωή από την μισή :Χτυπήστε τα μία φορά ,αφήστε τον πύργο να τα χτυπήσει άλλη μία και μετά ρίξτε το τελευταίο χτύπημα.
 3. Αν παίζετε AD Champion και προσπαθείτε να σκοτώσετε Caster Minions με πλήρη ζωή : Αφήστε τον πύργο να βαρέσει μία φορά ,τότε ρίξτε το τελευταίο χτύπημα.
 4. Τα Caster Minions σε πλήρη ζωή (όταν δεν είστε AD Carry): Χτυπήστε μία, αφήστε τον πύργο να χτυπήσει μία και μετά ρίξτε το τελευταίο χτύπημα.
 5. Caster ή Melee με λίγη ζωή: Προσπαθήστε και χρησιμοποιείστε μία κίνηση, αφήστε και ρίξτε μία απλή ικανότητα σας και συνεχίστε ρίχνοντας το τελευταίο χτύπημα.

Αν εφαρμόσετε αυτούς τους βασικούς κανόνες είναι σίγουρο πως θα κερδίσετε πολύ περισσότερα Creeps από ότι είχατε στο παρελθόν.

Κρατήστε την Γραμμή των Minions

Σαν τελευταία επιλογή αυτό που μπορείτε να κάντε για να σιγουρευτείτε πως πήρατε όλα τα Creeps,ακόμα και όταν τα Creeps είναι κοντά στον πύργο είναι από μόνοι σας να τα κρατήσετε καθώς σας επιτίθενται. Βέβαια πρέπει να έχετε υπόψη σας πως πρέπει να έχετε κάποιο είδος Life steal/Health Regeneration ή απλά να είστε λίγο ποιο Τanky με τον να έχετε κάποια αντικείμενα που σας δίνουν περισσότερη ζημιά .Έτσι δεν θα χάσετε κανένα minion σίγουρα.

Χρησιμοποιώντας Κινήσεις

Αυτή την περίπτωση θα την πετύχετε κυρίως σε Mid ή Late Games,παρόλα αυτά και αυτή η επιλογή έχει και την δική της στρατηγική.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ως ένας AP Caster, θα χρειαστείτε κινήσεις για τις πίσω γραμμές των minions(caster minions) και μετά μία απλή κίνηση για το καθένα. Αν έχετε αρκετή μαγεία πιθανότατα θα εξοντώνεται τα caster minions αμέσως .Αν είστε χαμηλά σε μαγεία , ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό των ικανοτήτων σας.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθώς θα επιτεθείτε πρώτα στην πίσω γραμμή και αμέσως να χρησιμοποιήσετε τις κινήσεις σας. Κάθε χαρακτήρας έχει την δική του στρατηγική για να σκοτώνει minions για αυτό διαβάστε καλά αυτά τα κομμάτια του Guide τα οποία θα σας καθοδηγήσουν πλήρως για να καταλάβετε την λογική των Champions.

Εύκολοι στο FarmΜεσαία Δυσκολία στο FarmΔύσκολοι στο Farm
Chogath, Heimer, VladAnnie, Nidalee, Twisted FateFiddlesticks
Gragas, Miss Fortune,Ashe, Orianna, Twitch, RengarBlitz
Singed, MorganaCassiopeia, Poppy, VayneSoraka, Sona, Taric
Brand, Rumble, ZileanJax, Renekton, VeigarLeblanc
Caitlyn, Shen, IreliaKarthus, Ryze 
Corki, SionKassadin, Teemo 
Malzahar, Sivir, EliseKog Maw, Swain 
Περισσότερα νέα για το League of Legends