Creative Outlier Air V2 TWS – Review

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο ακουστικό για μία εβδομάδα το νέο ακουστικό της Creative και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο ακουστικό για μία εβδομάδα το νέο ακουστικό της Creative και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό

Η Creative με την κυκλοφορία του Outlier Air V2 κάνει αισθητή την εμφάνιση της στην αγορά ξεχωρίζοντας με ένα προηγμένο, ανανεωμένο και βελτιωμένο προϊόν. Ένα νέο σετ ασύρματων ακουστικών που ξεχωρίζει όχι μόνο για τις μοντέρνες λειτουργίες του αλλά και για την μοναδικά προσιτή τιμή του. Είναι ικανό όμως το Outlier Air V2 να ανταγωνιστεί άλλα ασύρματα ακουστικά που υπάρχουν στην αγορά; Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά παρακάτω, για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 

Σχεδιασμός

Σαν πρώτη εικόνα, δεν υπάρχουν αισθητές εξωτερικές διαφορές με τα ακουστικά Outlier Air. Τόσο η θήκη φόρτισης όσο και τα ακουστικά, διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο χωρίς αισθητές διαφορές. 

Αναφορικά η θήκη είναι αρκετά ογκώδης, μεγαλύτερη ίσως από διάφορα ασύρματα ακουστικά μοιάζοντας περισσότερο με mini powerbank παρά με μία κανονική θήκη ακουστικών, αναφερόμενοι πάντα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα όμως, εξαιτίας αυτού του όγκου, υπάρχει και η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 Το Outlier Air V2 έχει μία από τις καλύτερη εργονομία μπαταρίας στην αγορά, μάλιστα για 12 ώρες ακρόασης ανά φόρτιση και έως 34 ώρες συνολικά με την θήκη φόρτισης. Η θήκη περιλαμβάνει επίσης LED indicators στο σημείο φόρτισης αλλά και μεμονωμένα ξεχωριστά στο κάθε ακουστικό. Αυτό το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, βοηθάει τον χρήστη να γνωρίζει, βλέποντας την ένδειξη LED, αν τα ακουστικά του έχουν τοποθετεί σωστά και είναι παράλληλα καλά συνδεδεμένα με την θήκη έτσι ώστε να ξεκινήσει η  διαδικασία φόρτισης. 

Κατά την αφαίρεση των ακουστικών από την θήκη, η σύζευξη γίνεται εύκολα και γρήγορα όσο οποιαδήποτε άλλα ακουστικά Bluetooth και θα λέγαμε ακαριαία. Αναβοσβήνουν μπλε όταν είναι συνδεδεμένα και κόκκινο χρώμα όταν φορτίζονται. Τι θα πούμε για  την ανθεκτικότητα τους;  Δεν ολισθένουν εύκολα και έχοντας βαθμολογία IPX5 είναι αρκετά σκληρά ώστε να αντέχουν σε πιτσιλιές νερού ή ακόμα και βροχή. Χαρακτηριστικό που τα καθιστά κατάλληλα για την χρήση σε γυμναστήριο και την ανταπόκρισή τους στην υγρασία. 

Τέλος, στο νέο Outlier Air V2 δεν υπάρχουν clicks για ένα μόνο πάτημα. Όλα είναι διπλά ή τριπλά. Για την ακρίβεια, ένα διπλό χτύπημα στο πάνω μέρος του ακουστικού διακόπτει την αναπαραγωγή μουσικής, με ένα τριπλό χτύπημα κατά την αναπαραγωγή μουσικής κινείται προς τα εμπρός ή πίσω στην λίστα κομματιών ενώ με ένα παρατεταμένο πάτημα και στις δυο πλευρές αυξάνει και μειώνει την ένταση ήχου. Μιλώντας λοιπόν για την χρηστικότητα των ακουστικών υποστηρίζουν έξυπνους βοηθούς όπως το Apple Siri ή το Google Assistant για να εκτελούν εντολές χωρίς χέρια αλλά κυρίως μέσω της φωνής. Εντολές όπως είναι ο έλεγχος του καιρού, αύξηση της έντασης, αναπαραγωγής επόμενου κομματιού κ.α .

Άνεση – Χρησιμότητα

Σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά ενός σετ ασύρματων ακουστικών είναι κατά πόσο είναι άνετα στην εφαρμογή τους. Συγκεκριμένα, η Creative όπως στην αρχική έκδοση του Outlier Air έτσι και στο V2, έχει διατηρήσει τον ίδιο παράγοντα φόρμας, με αποτέλεσμα να είναι εξίσου άνετα. Είναι ένα ακουστικό το οποίο μπορεί να φορεθεί για ώρες χωρίς την δημιουργία κόπωσης στο αυτί όπως συμβαίνει συνήθως σε πολλά buds. Η Creative ξεχωρίζει για άλλη μια φορά στην αγορά προσφέροντας διάφορα μεγέθη και στυλ που συμβάλλουν στην άνετη εφαρμογή των ακουστικών. 

Η εξαιρετική εφαρμογή δημιουργεί αντίστοιχα και ισχυρή απομόνωση θορύβου. Ακόμα και όταν η ένταση του ήχου είναι χαμηλή, οι εξωτερικοί θόρυβοι είναι σχεδόν αδιαπέραστοι. Τέλος, η καλή εφαρμογή είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τον παράγοντα της άνεσης κατά την διάρκεια της χρήσης αλλά βασικό χαρακτηριστικό για την ποιότητα ήχου όπως θα σχολιαστεί παρακάτω με περαιτέρω πληροφορίες. 

Ποιότητα Ήχου – Επιδόσεις

Το νέο Outlier Air V2 είναι εξοπλισμένο με την ίδια επικάλυψη γραφένιο 5,6 mm που βρίσκεται στο Outlier Gold και στο Outlier Air. Σύμφωνα με τα marketing materials της εταιρίας Creative η χρήση αυτού του ακριβού υλικού γίνεται γιατί προσδίδει καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας αλλά και βελτιωμένης ποιότητας ήχου. Επιπρόσθετα, η υποστήριξη ακουστικών για κωδικοποιητές όπως Qualcomm aptX, AAC και SBC σημαίνει αυτομάτως και ήχος υψηλής ανάλυσης. Είναι αξιοσημείωτο πως η υποστήριξη aptX δεν είναι διαθέσιμη σε πολλά ακουστικά Bluetooth, γεγονός που δίνει επιπλέον πλεονέκτημα στην Creative.

Επιπρόσθετα, αυτά τα ακουστικά διαθέτουν την δυνατότητα Creative Super X-Fi, η οποία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αναδημιουργεί ένα ηχοσύστημα πολλαπλών ηχείων. Η ψηφιακή έκδοση του Super X-Fi που διαθέτει το Outlier Air V2 αλλά και το προηγούμενο Outlier Air Gold, δεν είναι τόσο ‘’εκλεπτυσμένη’’ θα λέγαμε όσο το ενσύρματο αντίστοιχο, αλλά το περιβάλλον που δημιουργεί παραμένει αρκετά εντυπωσιακό. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του μόνο είναι ότι λειτουργεί κυρίως με local audio και μόνο μέσω της εφαρμογής SXFI. 

Σύμφωνα με μία πρώτη δοκιμή, το Outlier Air V2 αποδίδει κατάλληλα και ισορροπημένα την μουσική. Καθαρές συχνότητες ήχου με φωνητική αρμονία είναι κάτι που χαρακτηρίζει αυτό το σετ ασύρματων ακουστικών. Ωστόσο, κάτι  που θα μπορούσαμε ίσως να διακρίνουμε είναι ότι σε τραγούδια με έντονο μπάσο η απόδοση ίσως να μην είναι η μέγιστη. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως το Outlier Air V2 αποδίδει εξαιρετικά σε πιο ποπ νότες αντί αυτών που περιλαμβάνουν δυνατό μπάσο. Όπως και να ’χει, όμως, σαν μια συνολική εικόνα το σετ ακουστικών Outlier Air V2 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία από τις καλύτερες εμπειρίες όσον αφορά την απόδοση ήχου.

Επίλογος

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω,  η Creative επέστρεψε δυναμικά  με ένα αναβαθμισμένο και βελτιωμένο μοντέλο το Outlier Air V2. Πολλές λειτουργίες που το ξεχωρίζουν είναι αυτή της Super X-Fi ( η οποία λειτουργεί σε αρχεία ήχου εκτός σύνδεσης και που είναι ήδη αποθηκευμένα στο τηλέφωνο σας) , μια μοναδική σχεδίαση θήκης slide-out, και η εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

Ωστόσο, αν μπορούσαμε να βρούμε κάποια χαρακτηριστικά που λείπουν από το συγκεκριμένο προϊόν θα ήταν μερικά από τα παρακάτω. Αρχικά, η έλλειψη ενεργής ακύρωσης θορύβου θα μπορούσε να ήταν ένα μειονέκτημα αν και με βάση την αρκετά προσιτή τιμή του προϊόντος θα ήταν υπερβολικό να ζητάμε κάτι τέτοιο ή καθώς και την συνοδευτική εφαρμογή αυτής της λειτουργίας. Επίσης, φανερώνεται μια αδυναμία στον χειρισμό πολύπλοκων κομματιών ήχου με αποτέλεσμα να ταιριάζει καλύτερα σε πιο mainstream θα λέγαμε είδη ποπ μουσικής. 

Παρόλα αυτά ,όμως, το Outlier Air V2 παραμένει ένα άκρως ελκυστικό προϊόν και ένας παραπάνω λόγος που το επιβεβαιώνει αυτό είναι η τιμή του η οποία ανέρχεται στα 70 ευρώ. Με αυτή την τόσο οικονομική αγορά, ο καταναλωτής αποκτά ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών που παρέχει σταθερή απόδοση και ποιότητα ήχου, που υποστηρίζεται από μια από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες ήχου παγκοσμίως. Γεγονός που προσδίδει εγγύηση, εξυπηρέτηση αλλά και υποστήριξη.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε όλα τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα λιανικής της Creative ή αλλιώς στο Online Store της Creative.

Θετικά 

  • Ποιότητα Ήχου – Super X-Fi Ready
  • Απομόνωση Θορύβων 
  • Μεγάλη Αυτονομία
  • Εύκολος Χειρισμός
  • Προσιτή Τιμή 
  • Καλή Ποιότητα Κλήσης 
  • USB Type-C φόρτιση – Bluetooth 5.0 

Αρνητικά

  • Μεγάλη Θήκη Ακουστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο ακουστικό για μία εβδομάδα το νέο ακουστικό της Creative και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό Η Creative με την κυκλοφορία του Outlier Air V2 κάνει αισθητή την εμφάνιση της στην αγορά ξεχωρίζοντας με ένα προηγμένο, ανανεωμένο και βελτιωμένο προϊόν. Ένα νέο σετ ασύρματων ακουστικών που ξεχωρίζει όχι μόνο για τις μοντέρνες λειτουργίες του αλλά και για την μοναδικά προσιτή τιμή του. Είναι ικανό όμως το Outlier Air V2 να ανταγωνιστεί άλλα ασύρματα ακουστικά που υπάρχουν στην αγορά; Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά παρακάτω, για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.  Σχεδιασμός Σαν πρώτη εικόνα, δεν υπάρχουν αισθητές εξωτερικές διαφορές με τα ακουστικά Outlier Air. Τόσο η θήκη φόρτισης όσο και τα ακουστικά, διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο χωρίς αισθητές διαφορές.  Αναφορικά η θήκη είναι αρκετά ογκώδης, μεγαλύτερη ίσως από διάφορα ασύρματα ακουστικά μοιάζοντας περισσότερο με mini powerbank παρά με μία κανονική θήκη ακουστικών, αναφερόμενοι πάντα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα όμως, εξαιτίας αυτού του όγκου, υπάρχει και η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.  Το Outlier Air V2 έχει μία από τις καλύτερη εργονομία μπαταρίας στην αγορά, μάλιστα για 12 ώρες ακρόασης ανά φόρτιση και έως 34 ώρες συνολικά με την θήκη φόρτισης. Η θήκη περιλαμβάνει επίσης LED indicators στο σημείο φόρτισης αλλά και μεμονωμένα ξεχωριστά στο κάθε ακουστικό. Αυτό το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, βοηθάει τον χρήστη να γνωρίζει, βλέποντας την ένδειξη LED, αν τα ακουστικά του έχουν τοποθετεί σωστά και είναι παράλληλα καλά συνδεδεμένα με την θήκη έτσι ώστε να ξεκινήσει η  διαδικασία φόρτισης.  Κατά την αφαίρεση των ακουστικών από την θήκη, η σύζευξη γίνεται εύκολα και γρήγορα όσο οποιαδήποτε άλλα ακουστικά Bluetooth και θα λέγαμε ακαριαία. Αναβοσβήνουν μπλε όταν είναι συνδεδεμένα και κόκκινο χρώμα όταν φορτίζονται. Τι θα πούμε για  την ανθεκτικότητα τους;  Δεν ολισθένουν εύκολα και έχοντας βαθμολογία IPX5 είναι αρκετά σκληρά ώστε να αντέχουν σε πιτσιλιές νερού ή ακόμα και βροχή. Χαρακτηριστικό που τα καθιστά κατάλληλα για την χρήση σε γυμναστήριο και την ανταπόκρισή τους στην υγρασία.  Τέλος, στο νέο Outlier Air V2 δεν υπάρχουν clicks για ένα μόνο πάτημα. Όλα είναι διπλά ή τριπλά. Για την ακρίβεια, ένα διπλό χτύπημα στο πάνω μέρος του ακουστικού διακόπτει την αναπαραγωγή μουσικής, με ένα τριπλό χτύπημα κατά την αναπαραγωγή μουσικής κινείται προς τα εμπρός ή πίσω στην λίστα κομματιών ενώ με ένα παρατεταμένο πάτημα και στις δυο πλευρές αυξάνει και μειώνει την ένταση ήχου. Μιλώντας λοιπόν για την χρηστικότητα των ακουστικών υποστηρίζουν έξυπνους βοηθούς όπως το Apple Siri ή το Google Assistant για να εκτελούν εντολές χωρίς χέρια αλλά κυρίως μέσω της φωνής. Εντολές όπως είναι ο έλεγχος του καιρού, αύξηση της έντασης, αναπαραγωγής επόμενου κομματιού κ.α . Άνεση - Χρησιμότητα Σημαντικό χαρακτηριστικό για την αγορά ενός σετ ασύρματων ακουστικών είναι κατά πόσο είναι άνετα στην εφαρμογή τους. Συγκεκριμένα, η Creative όπως στην αρχική έκδοση του Outlier Air έτσι και στο V2, έχει διατηρήσει τον ίδιο παράγοντα φόρμας, με αποτέλεσμα να είναι εξίσου άνετα. Είναι ένα ακουστικό το οποίο…

7.5

Καλό!

Score
8