ViewSonic Elite XG270 – Ενα gaming monitor για υψηλές επιδόσεις

ViewSonic Elite XG270.  ένα gaming monitor για υψηλές επιδόσεις

ViewSonic Elite XG270.  ένα gaming monitor για υψηλές επιδόσεις

 

Το EliteXG270 gaming monitor της ViewSonic προσφέρει απαράμιλλη FPS εμπειρία gaming, χάρη στο συνδυασμό της εφαρμογής MRB και των ολοζώντανων χρωμάτων της τεχνολογίας IPS. Επιπλέον, διαθέτει μοναδικό design, πλούσιες επιλογές συνδεσιμότητας, FreeSync με πιστοποιημένη συμβατότητα G-SYNC και προηγμένα εργαλεία προσαρμογής εικόνας. Πρόκειται για ένα 1080p IPS FHD gaming monitor 27 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη οθόνη που λαμβάνει πιστοποίηση «Blur Busters Approved» για υψηλής ποιότητας απόδοση με μειωμένο motion blur. Έτσι, προσφέρει απίστευτη σαφήνεια εικόνας για καθαρά γραφικά σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα. Κατά συνέπεια, απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται για «σοβαρό» gaming.

Ποιότητα εικόνας και ήχου

Το IPS panel 27 ιντσών της XG270 έχει γωνίες θέασης 178 °, λόγο στατικής αντίθεσης 1000: 1, φωτεινότητα 400-nits και πραγματικό βάθος χρώματος 8 bits με φάσμα sRGB 99% και ανάλυση Full HD 1920 × 1080 pixels. Στο πίσω μέρος της οθόνης, υπάρχουν δύο ενσωματωμένα ηχεία 3W, τόσο δυνατά που θα κάνουν την εμπειρία κάθε gamer αξέχαστη.

Κορυφαία απόδοση

Η ViewSonic Elite XG270 διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms. Το IPS panel υποστηρίζει σήμα HDR10, ενώ είναι συμβατό τόσο με την τεχνολογία Nvidia G-Sync, όσο και με την AMD FreeSync. Έτσι, εξασφαλίζει tear-free gaming, εφόσον υπάρχει συμβατή κάρτα γραφικών GPU.

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό, όμως της οθόνης είναι η τεχνολογία PureXP + Motion Blur Reduction, η οποία χρησιμοποιεί backlight strobing για μείωση του ghosting και του motion blur, που μπορεί να αντιληφθεί ο χρήστης. Χάρη στην υψηλή φωτεινότητα και τα ζωντανά χρώματα της ViewSonic XG270, η εικόνα θα παραμείνει αρκετά φωτεινή και τα χρώματα ολοζώντανα ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία PureXP. Ως αποτέλεσμα, έχετε ένα μοναδικό συνδυασμό διαύγειας κίνησης,όμοιας με εκείνη των CRT monitors, μαζί με εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Επιπλέον, το ενσωματωμένο φίλτρο χαμηλού μπλε φωτισμού εξασφαλίζει άνετη θέαση, ακόμα και μετά από μεγάλες περιόδους έντονου gaming.

Τέλος, διαθέτει απίστευτες γωνίες θέασης, αποδίδοντας ολοζώντανες εικόνες με καθαρές λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από τη θέση του gamer.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Η XG270 της ViewSonic όμως, δε σταματά εδώ αφού είναι εξοπλισμένη με μία σειρά από πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες. Αναλυτικότερα, το OSD (On-ScreenDisplay) μενού είναι καλά οργανωμένο και εύκολο στη χρήση με τη βοήθεια του joystick πέντε κατευθύνσεων, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλαισίου της οθόνης. Μπορείτε ακόμα, να αξιοποιήσετε το Display Controller software της ViewSonic, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε ρυθμίσεις στην οθόνη σε desktop application. Το app σας ενημερώνει επίσης, όταν υπάρχει νέο διαθέσιμο update. Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά αποτελούν η σταθεροποίηση μαύρου χρώματος (βελτιώνει την ορατότητα των αντικειμένων που είναι στη σκιά, αλλάζοντας την καμπυλότητα γάμμα), ο κορεσμός χρώματος και η προσαρμοζόμενη κλίμακα εικόνας (1:1, 19″ 4:3, 22″ 16:10 κ.λπ). Το ViewSonic XG270 διαθέτει επίσης προηγμένα εργαλεία ρύθμισης εικόνας, συμπεριλαμβανομένων 6 προεπιλογών γάμμα (από 1,8 έως 2,8), ευκρίνεια, κορεσμό, αντίθεση, φωτεινότητα κ.λπ

Σχεδίαση και συνδεσιμότητα

Η Elite XG270 προσφέρει άνετη θέαση, καθώς φέρει μία ειδική επίστρωση, που εξαλείφει τις αντανακλάσεις, χωρίς παράλληλα να μειώνει την ποιότητα της απεικόνισης. Ακόμα, έχει δυνατότητα ανύψωσης εώς και 120 mm, περιστροφής +/- 90° και κλίσης -5°/20°, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και στον τοίχο μέσω VESA mount. Διαθέτει ανθεκτική μεταλλική βάση, πλαίσιο με πολύ λεπτά περιθώρια από τρεις πλευρές, αποσπώμενα προστατευτικά πλαϊνά , ενσωματωμένο mouse bungee, headphones hook, καθώς και ρυθμιζόμενο RGB φωτισμό στο πίσω μέρος της οθόνης.

Για όσους επιζητούν μια οθόνη με πολλαπλή συνδεσιμότητα, τότε η Elite XG270 είναι αυτή, καθώς περιλαμβάνει δύο θύρες HDMI 2.0, Display Port 1.2, υποδοχή για ακουστικά, τρεις θύρες USB Type A και μία USB Type B.

Εύκολο setup για όλους

Ανοίγοντας το κουτί, θα δείτε ότι ViewSonic Elite XG270 έρχεται σε τρία κομμάτια: βάση, βραχίονας και η κυρίως οθόνη, τα οποία και συνδέετε μεταξύ τους με δύο απλές κινήσεις: α) σύρετε το βραχίονα στη βάση, χρησιμοποιώντας τη βίδα που περιλαμβάνεται για να τον κρατήσετε συνδεδεμένο β) ασφαλίζετε την οθόνη στο βραχίονα και έτοιμη, τόσο απλό!

Συμπέρασμα

Αν θέλετε ένα monitor 27 ιντσών με εξαιρετική ακρίβεια χρωμάτων, ευρείες γωνίες θέασης, τέλεια MBR εφαρμογή, γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, χαμηλό input lag, άπειρες ρυθμίσεις, μοναδική εργονομική σχεδίαση, μεγάλη ποικιλία επιλογών συνδεσιμότητας, συμβατό τόσο με AMD FreeSync, όσο και με Nvidia G-Sync, η λύση ακούει στο όνομα ViewSonic Elite XG270, με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 530€.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγεθος οθόνης 27 ίντσες

Ανάλυση 1920×1080 (Full HD)

Τύπος panel IPS

Αναλογία διαστάσεων 16:9 (Widescreen)

Ρυθμός ανανέωσης 240Hz

Χρόνος απόκρισης 1ms (GtG)

Adaptive Sync FreeSync (48Hz-240Hz)G-SYNC συμβατό

Ηχεία 2x3W

Θύρες DisplayPort 1.2, 2x HDMI 2.0

Άλλες θύρες 3xUSB-A, 1xUSB-B 3.0, υποδοχή για ακουστικά

Φωτεινότητα 400 cd/m2

Αναλογία αντίθεσης 1000:1 (στατικό)

Χρώματα 16,7 εκατομμύρια (true 8-bit)

VESA Ναι (100x100mm)