WWE 2K20 | Review

Step inside, be The Man

Platforms
 

Step inside, be The Man

Το WWE 2K20 είναι ένα pro wrestling παιχνίδι  που αναπτύχθηκε από Visual Concepts και εκδόθηκε απ’ την 2K Sports. Αποτελεί τον 21ο τίτλο στη σειρά παιχνιδιών WWE και είναι ‘διάδοχος’  του WWE 2K19. To WWE 2K20 είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς που δεν αναπτύχθηκε από την Yuke’s (από το 2000). Αντίστοιχα, αναπτύχθηκε  μόνο από την Visual Concepts που είχαν δουλέψει σε συνεργασία με την Yuke’s  πάνω στο WWE 2K15. Κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 22 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC.

Όπως συμβαίνει με όλους τους τίτλους που κυκλοφορούν annually, το WWE 2K20 είναι ‘διάδοχος’ του WWE 2K19. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται κάποιες βελτιώσεις και γίνονται διάφορες προσθήκες, με σκοπό να εμπλουτιστεί ο νέος τίτλος και φυσικά, να είναι καλύτερος απ’ τον προκάτοχό του. Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise, ο διάδοχος του WWE 2K19 στην προκειμένη περίπτωση είχε το χειρότερο launch στην ιστορία του franchise. Στην πορεία, θα αναλύσουμε ακριβώς τους λόγους όπου το WWE 2Κ20 θεωρείται η χειρότερη προσθήκη στην σειρά παιχνιδιών WWE τα τελευταία χρόνια.

Από όταν επέστρεψε το WWE 2K Showcase mode, κάθε χρόνο έχουμε και μια καινούργια ιστορία που εστιάζει πάνω σε ένα WWE Superstar. Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του WWE 2K Showcase αλλά και σε pro wrestling τίτλο γενικά, το WWE 2K Showcase εστιάζει στην αρχή και την ‘άνοδο’ 4 female Superstars. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στις 4 Horsewomen του NXT (Charlotte Flair, Bayley, Sasha Banks και Becky Lynch) και δείχνει την αρχή του women’s revolution απ’ το πρώτο NXT Takeover μέχρι και το ιστορικό main event της Wrestlemania 35. To triple threat match για τα RAW και Smackdown Live’s Women’s championships μεταξύ Charlotte Flair, Ronda Rousey και Becky Lynch θεωρείται ιστορικό, διότι ήταν το πρώτο main event στα 35 χρόνια διεξαγωγής της Wrestlemania, όπου συμμετείχαν μόνο γυναίκες.  Εκτός του WWE 2K Showcase, υπάρχει ένα 2K Tower που εστιάζει στην καριέρα του Roman Reigns από τα χρόνια του με την Shield έως και το πιο πρόσφατο του feud με τον Drew McIntyre.

Στο φετινό MyCareer Mode, για πρώτη φορά μπορείτε να δημιουργήσετε male και female ΜyPlayer (Red και Tre). To storyline των 2 χαρακτήρων συνδέεται καθώς προσπαθούν και οι 2 παράλληλα να γίνουν οι καλύτεροι WWE Superstars και να ενταχθούν στο WWE Hall of Fame. Για την ακρίβεια, ‘ζείτε’ ακόμη και τα πρώτα βήματα των χαρακτήρων στο high school, τα πρώτα τους matches στα indies, μέχρι το σημείο που αναγνωρίζονται ως Legends και εντάσσονται στο Hall of Fame. Σε γενικά πλαίσια, πέρα του storyline, το MyCareer κινείται στο ίδιο μοτίβο με το αντίστοιχο MyCareer του WWE 2K19 με μικρές διαφορές που μοιάζουν ασήμαντες. Παρόλα αυτά, η δυνατότητα δημιουργίας female Superstar σε συνδυασμό με το αρκετά ‘δημιουργικό’ storyline του MyCareer mode (για δεδομένα pro wrestling παιχνιδιού πάντα), κάνει το MyCareer Mode πιο ενδιαφέρον σε σχέση με το περσινό.

Προχωρώντας στο WWE Universe Mode, έχουν πραγματοποιηθεί σίγουρα μικρές βελτιώσεις σε σύγκριση με το περσινό, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει απλά σαν ‘αναβάθμιση’. Πιο συγκεκριμένα, οι ‘αλλαγές’ αυτές είναι πρακτικώς απλές προσθήκες που θα μπορούσαν να υπήρχαν εξ αρχής ή να προστίθενται μέσω κάποιου update, όπως πχ παραπάνω slots στο πόσα rivalries μπορούν να ‘τρέχουν’ ταυτόχρονα ή πόσα matches μπορούν να υπάρχουν σε κάθε PPV. Το menu είναι αναμφίβολα πιο accessible και οργανωμένο, αλλά οι διαφορές σε σχέση με το περσινό είναι πρακτικώς ‘αλλαγές’ σε λεπτομέρειες όπως το πόσα slots χωράει το match card ή πόσα feuds μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα (αυξήθηκαν σε 4 από 3). Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει μια νέα επιλογή, που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους νέους παίχτες που δεν έχουν ξαναπαίξει ή τους φαίνονται περίπλοκες οι επιλογές/δυνατότητες που υπάρχουν. Με την επιλογή αυτή λοιπόν, οι επιλογές γίνονται πιο απλές και αυτές που ‘αφαιρούνται’ γίνονται αυτόματα, χωρίς να πρέπει να είναι aware ο χρήστης. Υπό άλλες συνθήκες έστω και μικρές αυτές αλλαγές θα ήταν επαρκής, αλλά ένα από τα πολλά ελαττώματα του παιχνιδιού απ’ την στιγμή που έκανε launch, ήταν το γεγονός πως πολλές επιλογές στο Universe mode δεν λειτουργούν σωστά ή αποθηκεύονται, ανάμεσα σε πολλά αλλά glitches.

Σε γενικά πλαίσια, έχουν πραγματοποιηθεί προσθήκες και αλλαγές στο WWE 2K20, όπως οι αλλαγές στον χειρισμό και η προσθήκη ενός νέου match type: Mixed Match Tag (Challenge). Οι αλλαγές στο χειρισμό έγιναν με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους παίχτες, καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί και δυνατότητες. Παρόλα αυτά, οι αλλαγές αυτές δεν βοηθούν ιδιαίτερα, καθώς επηρέασαν το gameplay αρνητικά κατά κάποιο τρόπο. Από τον τρόπο που μπορεί κάποιος να εκτελέσει ένα μια signature/finisher κίνηση, μέχρι και το πως μπαίνει/βγαίνει από το ring. Θα ήταν αναμφίβολα χρήσιμες, εάν δεν έκαναν το παιχνίδι πιο περίπλοκο αναγκάζοντας την χρήση παραπάνω κουμπιών για λειτουργίες που απαιτούσαν μόνο ένα (π.χ την εκτέλεση του finisher/εναλλακτικού finisher που απαιτούσε την χρήση ενός κουμπιού και τώρα απαιτεί τον συνδυασμό 2 ή 3 ταυτόχρονα).  Ταυτόχρονα, η προσθήκη του mixed match ως νέου match type είναι ευπρόσδεκτη  αλλά υπήρχαν πολλοί καλύτερες επιλογές και οι fans ήταν ενθουσιασμένοι για την προσθήκη άλλων match types πρώτα.

Όσο αφορά τον οπτικοακουστικό τομέα (όχι τόσο τον ηχητικό όσο τον οπτικό), εδώ υπάρχουν τα θέματα καθιστούσαν (έως και λίγο καιρό πριν έστω), το WWE 2K20 σχεδόν unplayable. Tα character models μοιάζουν βελτιωμένα σε κάποιους Superstars, ενώ σε άλλους είναι χειρότερα στην σύνολο και στην λεπτομέρεια. Εκτός αυτού, υπάρχουν και μπορούν να προκύψουν εύκολα πολλά visual bugs/glitches, όπως μαλλιά χαρακτήρων να κάνουν stretch για μέτρα και μέτρα, έως και θέματα στο gameplay, όπως διαιτητές να μην μετρούν pinfalls και πολλά άλλα. Υπήρχαν θέματα με το frame rate, ανά στιγμές οι χαρακτήρες και το gameplay γινόταν κυριολεκτικά πιο ‘αργό’, μέσα σε πολλά έως και αμέτρητα τεχνικά θέματα. Από τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα bugs/glitches, έως και το πως τρέχει και λειτουργεί το gameplay (Physics, κακή/λάθος λειτουργία κινήσεων και επιλογών και πολλά άλλα). Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη παραδείγματα, αλλά το θετικό σε όλα αυτά είναι πως μέσω των updates που γίνονται ( και θα συνεχίσουν να γίνονται), το παιχνίδι είναι σε ‘playable’ στάδιο αλλά δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο και χρειάζεται να διορθωθούν πολλά ακόμη.

Συνολικώς, το WWE 2K20 είναι ένα βήμα προς την λάθος κατεύθυνση και το καταστροφικό launch που είχε το καθιστά χειρότερο από τον προκάτοχο του. Οι νέες προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν πέρα του WWE 2K Showcase mode και του MyCareer Mode, δεν είναι σίγουρα επαρκής και θα είναι απλές επιλογές που θα μπορούσαν να υπήρχαν και στους προηγούμενους τίτλους. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως ή Yuke’s έφυγε στη μέση του development, αλλά σίγουρα αυτό δεν δικαιολογεί ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι που κυκλοφορεί κάθε χρόνο να γίνεται release σε τέτοιο state.

Βαθμολογία: 5/10

 

Περισσότερα νέα για το WWE 2K20