Η Sony παρουσιάζει νέο τηλεχειριστήριο φωτογραφικών μηχανών με Bluetooth

Ανακοινώνει ακόμα τον νέο Full-frame G Master Prime φακό 135mm F1.8 με εκπληκτική ανάλυση

Ανακοινώνει ακόμα τον νέο Full-frame G Master Prime φακό 135mm F1.8 με εκπληκτική ανάλυση, μαγευτικό Bokeh και εξαιρετική απόδοση (αυτόματης εστίασης) AF

Το νέο RMTP1BT παρέχει την δυνατότητα αξιόπιστων, ασύρματων λήψεων με ακρίβεια

Η Sony παρουσιάζει ένα νέο ασύρματο τηλεχειριστήριο (μοντέλο RMTP1BT) που λειτουργεί μέσω ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τους λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να ελέγχουν με ακρίβεια τη φωτογραφική τους μηχανή κατά την διάρκεια των λήψεων, ειδικότερα όταν πρόκειται για φωτογραφήσεις τοπίων, αρχιτεκτονικών φωτογραφήσεων, αστροφωτογραφήσεων, κινούμενων θεμάτων, ομαδικών πορτραίτων κ.α.

Το νέο ασύρματο τηλεχειριστήριο RMTP1BT λειτουργεί μέσω σύνδεσης Bluetooth, εξαλείφοντας την ανάγκη καλωδίων ή δεκτών για την σύνδεση του τηλεχειριστηρίου απευθείας με την φωτογραφική μηχανή. Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη απόκριση, με χρονική καθυστέρηση περίπου 0,05 δευτερολέπτων, η οποία εξασφαλίζει την απελευθέρωση του κλείστρου με λεπτομερή ακρίβεια. Φέρει επίσης μια LED λυχνία ως ένδειξη λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής, όταν αναβοσβήνει ή παραμένει αναμμένη. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία, καθώς και στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, παρέχοντας αξιόπιστη λειτουργία σε ποικίλα περιβάλλοντα και διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Για μεγαλύτερο έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής, το νέο ασύρματο χειριστήριο RMTP1BT διαθέτει πλήκτρα εστίασης για χειροκίνητο έλεγχο των λεπτών αλλαγών εστίασης, καθώς και ένα πλήκτρο C1 που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Παρέχει, επίσης, δυνατότητα Start/Stop εγγραφής και έλεγχο της λειτουργίας power-zoom ή digital-zoom, χαρακτηριστικά που το καθιστούν το ιδανικό εξάρτημα για την λήψη βίντεο εξ’ αποστάσεως. Οι φωτογράφοι που συνηθίζουν να φωτογραφίζουν στη λειτουργία «Bulb», μπορούν να ρυθμίσουν το τηλεχειριστήριο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανοίγει και να κλείνει το κλείστρο με αντίστοιχα ‘κλικ’ του βασικού πλήκτρου, για να μην χρειάζεται να πιέζουν και να κρατάνε πατημένο το πλήκτρο κατά τη διάρκεια των λήψεων.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το ασύρματο χειριστήριο RMTP1BT θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Απρίλιο.

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούριες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της σειράς Alpha™της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: sony.gr/alphauniverse. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης της Sony για τη φωτογραφία υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.

Η Sony παρουσίασε την πολυαναμενόμενη προσθήκη στην κορυφαία της σειρά G Master™ εναλλάξιμων full-frame E-mount φακών, τον full-frame prime τηλεφακό 135mm F1.8 μεγάλου διαφράγματος (μοντέλο SEL135F18GM).

Εξοπλισμένος με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ψηφιακής απεικόνισης της Sony, ο νέος φακός είναι κατασκευασμένος για να ικανοποιεί τα εξαιρετικά υψηλά standards της σειράς G Master. Ο νέος FE 135mm F1.8 GM προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και μαγευτικό bokeh, δύο ιδιότητες που «υπογράφουν» τη ναυαρχίδα σειράς φακών G Master από την Sony. Ο νέος φακός συνδυάζει την εξαιρετικά γρήγορη απόκλιση αυτόματης εστίασης (AF) με έναν ελαφρύ, φορητό σχεδιασμό και ποικίλες επαγγελματικές λειτουργίες, που τον καθιστούν ένα ευέλικτο εργαλείο υψηλής απόδοσης για επαγγελματίες φωτογράφους πορτρέτου, φωτογράφους γάμου, αθλητικούς φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας.

«Η δέσμευση της Sony για την ανάπτυξη της σειράς FE και Emount φακών της παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ», δήλωσε ο Yann SalmonLegagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging Sony Europe. «Ο 31ος native fullframe mirrorless φακός μας, ο πολυαναμενόμενος prime 135mm, φέρνει την αναγνωρισμένη ποιότητα G Master σε ένα ακόμα δημοφιλές εστιακό μήκος τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις της φωτογραφίας. Κάπως έτσι, οι AlphaEmount φακοί της Sony γίνονται 49. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πρωτοπόρες καινοτομίες στην αγορά σε όλο το φάσμα της ψηφιακής απεικόνισης, προσφέροντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να απαθανατίζουν και να δημιουργούν, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν

Για την διατήρηση της υψηλής ανάλυσης σε όλο το πλαίσιο, ακόμα και στο F1.8, ο FE 135mm F1.8 GM, διαθέτει έναν πρωτοποριακό οπτικό σχεδιασμό που τοποθετεί XA (εξαιρετικά ασφαιρικά) και Super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) γυάλινα στοιχεία στο εμπρός σύστημα, καταργώντας αποτελεσματικά τις συνήθεις αποκλίσεις των τηλεφακών. Επιπλέον, το γυάλινο στοιχείο Super ED μαζί με ένα γυάλινο στοιχείο ED είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να αντισταθμίσουν την αξονική χρωματική εκτροπή, να ελαχιστοποιήσουν τη χρωματική παραμόρφωση και να μεγιστοποιήσουν τη συνολική ανάλυση, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Για εντυπωσιακή διαύγεια, εφαρμόζεται η μοναδική επίστρωση Nano AR της Sony για τη μείωση λάμψεων και ειδώλων που μπορεί να προκύψουν κατά τη λήψη πορτραίτων με οπίσθιο φωτισμό.

Ο νέος prime τηλεφακός χρησιμοποιεί το γυάλινο στοιχείο XA, ραφιναρισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες προσομοίωσης bokeh της Sony κατά τη διάρκεια των σταδίων σχεδίασης και κατασκευής, για τον έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης και την επίτευξη εξαιρετικού bokeh. Επιπλέον, ένας μηχανισμός κυκλικού κλείστρου με 11 πτερύγια συμβάλλει στην επίτευξη εξαιρετικά φυσικής και όμορφης αποεστίασης του φόντου. Το συναρπαστικό αυτό νέο μοντέλο διαθέτει επίσης ομάδες διπλής αυτόματης εστίασης δίνοντας την δυνατότητα στον φωτογράφο να εστιάσει σε μια ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,7 μέτρων και μέγιστη μεγέθυνση 0,25x.

Για να διασφαλιστεί ότι ο φακός αυτός μπορεί να συμβαδίζει με τα γρήγορα κινούμενα θέματα πορτρέτων ή αθλητικών σκηνών, ο FE 135mm F1.8 GM έχει εξοπλιστεί με τέσσερις αποκλειστικούς γραμμικούς μηχανισμούς XD της Sony – δύο για κάθε ομάδα – που επιτυγχάνουν άμεση, αξιόπιστη και γρήγορη αυτόματη εστίαση AF . Υπάρχει επίσης ένας αλγόριθμος ελέγχου που βοηθά στη μεγιστοποίηση της απόκρισης ελέγχου και εξασφαλίζει την αθόρυβη, χωρίς δονήσεις αυτόματη εστίαση AF. Όλες αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις συνυπάρχουν σε ένα συμπαγές, ελαφρύ σώμα που ζυγίζει 950γρ.

Ο FE 135mm F1.8 GM περιλαμβάνει μια σειρά από χειρισμούς και επιλογές για επαγγελματίες που προσδίδουν στην ευκολία λειτουργίας τόσο για λήψεις σταθερών εικόνων αλλά και βίντεο. Σε αυτά συγκαταλέγεται ο δακτύλιος του κλείστρου που επιτρέπει άμεσο, διαισθητικό έλεγχο και ο δακτύλιος εστίασης που διαθέτει Linear Response MF για λεπτομερή και γρήγορο έλεγχο χειροκίνητης εστίασης. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης περιορισμού εύρους εστίασης, δύο προσαρμόσιμα hold πλήκτρα εστίασης και ένας διακόπτης λειτουργίας εστίασης που επιτρέπει την γρήγορη επιλογή αυτόματης ή χειροκίνητης εστίασης, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης.

Νέα κυκλικά φίλτρα πόλωσης

Εκτός από το νέο φακό FE 135mm F1.8 GM, η Sony ανακοίνωσε επίσης μια νέα σειρά φίλτρων κυκλικής πόλωσης (Circular Polarising Filters). Τα νέα φίλτρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών για διαστάσεις φακού 49mm, 55mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm και 82mm, διατηρούν την ποιότητα και την ανάλυση περίπου διπλάσια από την υφιστάμενη σειρά φίλτρων κυκλικής πόλωσης PL της Sony, καθιστώντας τα τον ιδανικό συνδυασμό για τη ναυαρχίδα σειρά φακών της Sony G Master. Διαθέτουν επίσης επίστρωση ZEISS® T* για την ελαχιστοποίηση της λάμψης και έναν λεπτό σχεδιασμό φίλτρου για την αποτροπή του βινιεταρίσματος της εικόνας και τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Ο FE 135mm F1.8 GM θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2019.

Τα νέα φίλτρα κυκλικής πόλωσης θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2019.

  • 49mm (μοντέλο VF-49CPAM2)
  • 55mm (μοντέλο VF-55CPAM2)
  • 62mm (μοντέλο VF-62CPAM2)
  • 67mm (μοντέλο VF-67CPAM2)
  • 72mm (μοντέλο VF-72CPAM2)
  • 77mm (μοντέλο VF-77CPAM2)
  • 82mm (μοντέλο VF-82CPAM2)

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούριες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της σειράς «Alpha» της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: sony.gr/alphauniverse. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης για τη φωτογραφία της Sony υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.