Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit | Review

Το νέο Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit είναι η νέα πρόταση της Devolo στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης της σύνδεσης σας

Το νέο Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit είναι η νέα πρόταση της Devolo στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης της σύνδεσης σας

Είναι γεγονός, πως η ασύρματη σύνδεση πλέον σε όλα τα σπίτια αλλά και γραφεία είναι αναγκαία. Πολλοί από εμάς αρκετές φορές έχουμε προβεί σε λύσεις με πολλαπλά routers και repeaters για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Όμως ουσιαστικά δεν έχουμε φτάσει ενός καλά δομημένου δικτύου στο χώρο μας. Εδώ έρχεται η Devolo, με τη νέα πρόταση της για ασύρματη σύνδεση σε όλο το χώρο σας. Έχοντας πάντα ως γνώμονα την αξιοπιστία αλλά και ευκολία του πελάτη η Devolo συνεχίζει να ακολουθεί μοναδικά το μοτίβο του Plug and Play δίνοντας τρομερές και άμεσες λύσεις για τις ανάγκες σας.

Στο παρακάτω Review, πρόκειται να αναλύσουμε το νέο Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit.

Περιεχόμενα συσκευασίας και λειτουργίες

Το Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit σας επιτρέπει να έχετε υψηλές ταχύτητες σε όλους τους χώρους του σπιτιού, τόσο με ενσύρματη όσο και με ασύρματη σύνδεση. Αποτελείται από τον βασικό αντάπτορα με μία θύρα Ethernet, καθώς και τους 2 επιπλέον αντάπτορες με 2 θύρες Ethernet ο καθένας. Προσφέρει ταχύτητες έως 2400 Mbps με τεχνολογία Mesh Networking.

Η συσκευασία είναι αρκετά απλή, με περιμετρικές πληροφορίες για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και το περιεχόμενο. Το πακετάρισμα των εξαρτημάτων είναι σωστό ξεχωρισμένο ώστε να καταλαβαίνει ο πελάτης ποιος είναι ο κάθε αντάπτορας ξεχωριστά.

Οι 2 επιπλέον αντάπτορες επιτρέπουν τη δημιουργία 2 WiFi Hotspots ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον σημεία σύνδεσης μέσω Ethernet που είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Να σημειώσουμε βέβαια η μετάδοση του σήματος στο κάθε επιπλέον αντάπτορα γίνεται ασύρματα, που σημαίνει ότι τυχόν απώλειες στην ταχύτητα είναι αναμενόμενες.

Η νέα γενιά ανταπτόρων αντί για 1200Mbps πλέον προσφέρει ταχύτητες μέχρι 2400 Mbps. Σημαντική λεπτομέρεια για την αξιοπιστία της Devolo είναι και τα 3 χρόνια εγγύησης των προϊόντων της πράγμα που κάνει τα προϊόντα της ακόμα πιο ελκυστικά.

Λίγα λόγια για το Mesh Networking

Απλά αναφερόμαστε σε ένα πολύ μικρό δίκτυο χώρου, βασισμένο στα μεγέθη σπιτιών ως προς τα τετραγωνικά τους που με απλούς Powerline αντάπτορες δημιουργούμε ένα σωστό δίκτυο. Από την άλλη με περισσότερους αντάπτορες και repeaters αυξάνουμε την εμβέλεια του δικτύου. Το Mesh Networking, βασίζεται σε ένα σημαντικό παράγοντα που δεν είναι άλλος από την απλότητα διαχείρισης του δικτύου σας και των εξαρτημάτων σας.

Εγκατάσταση

Οι συσκευές λειτουργούν απλά με plug and play, και παρόλο που λειτούργησαν κανονικά ακόμα και με την τοποθέτηση τους σε πολύπριζο, κάτι τέτοιο δεν προτείνεται από την εταιρεία.

Σε περίπτωση ασύρματης σύνδεσης, θα βρείτε τον κωδικό για το κάθε WiFi Hotspot στο πίσω μέρος του ανάλογου αντάπτορα. Κάθε αντάπτορας θα δημιουργήσει από ένα access point, στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε όπως και με τη κανονική σας σύνδεση. Αν έχετε περισσότερους από έναν αντάπτορες συνδεδεμένους το σήμα θα εναλλάσσεται στο καλύτερο, χωρίς κάποια περαιτέρω ενέργεια από τη πλευρά σας.

Για να ξεκινήστε συνδέετε τη συσκευή στο router σας και στη συνέχεια απλά τοποθετείτε τους έξτρα αντάπτορες στα σημεία που θέλετε. Μετά από λίγο θα συνδεθούν στον βασικό αντάπτορα και τα νέα δίκτυα θα εμφανιστούν στις συσκευές σας.

Η εφαρμογή

Το Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit συνοδεύεται από την εφαρμογή της Devolo, η οποία όμως δεν είναι απολύτως απαραίτητη καθώς η συσκευή εγκαθίσταται και κατεβάζει ενημερώσεις από μόνη της. Λιτή και κατανοητή θα την χαρακτήριζαμε, με ένα πολύ απλό interface, που δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.  Το μενού ευδιάκριτο δίνοντας επιλογές όπως εισαγωγή νέαν adapters, αλλαγή των κωδικών, αναβάθμιση software, αλλαγές σε σχετικές ρυθμίσεις και άλλα.

Χαρακτηριστικά

  • Συνδέστε εύκολα κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας και εκμεταλλευτείτε πλήρως την ταχύτητα της σύνδεσης σας
  • Συνδέστε τις σταθερές συσκευές σας όπως Smart TVs, κονσόλες και Υπολογιστές, ή κάντε χρήση ενός πιο σταθερού WiFi για το κινητά ή τα tablets σας
  • Σταθερό και γρήγορο Internet σε όλο το σπίτι και τις συσκευές σας, χωρίς κολλήματα και διακοπές
  • Ταχύτητα έως 2400 Mbps
  • Εύρος έως 500 μέτρα, κατάλληλο για επιχειρήσεις
  • Συμβατότητα με οποιοδήποτε router
  • Κρυπτογράφηση 128-bit AES και WPA2
  • Plug & Play
  • Εφαρμογή για Windows/Mac/Linux/Android/iOS

Συμπέρασμα

Μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα χρήσης σε χώρο γραφείου οφείλω να ομολογήσω πως το αποτέλεσμα ήταν πλήρως ικανοποιητικό και πέρα των προσδοκιών μου. Η Devolo για ακόμη φορά κρατά δυναμικά το τίτλο ως μια από τις καλύτερες εταιρείες στο χώρο της Τεχνολογίας και συγκεκριμένα των δικτύων, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα από τα προϊόντα της.

Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν άψογο WiFi δίκτυο σε όλο το χώρο τους η Devolo είναι μονόδρομος. Από την άλλη, όσοι δεν θα ήθελαν να δαπανήσουν ένα ποσό μεγαλύτερο των 200€, σίγουρα θα βρουν πιο απλές λύσεις από την γκάμα της εταιρείας που θα τους εξυπηρετήσουν.

Άρα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως συνδυάζοντας το σωστό λογισμικό, την καλή δομημένη αλλά και κομψή κατασκευή των προϊόντων της, η Devolo χαρακτηρίζεται από την συντακτική ομάδα του GameSpace.gr ως μία από τις καλύτερες εταιρείες του χώρου με την στάμπα του «Value For Money».

Το Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit έρχεται στα 299,90€ και αυτή τη στιγμή αποτελεί τη πιο ολοκληρωμένη λύση για το σπίτι, προσφέροντας μια σταθερή ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Επίσημη σελίδα προϊόντος