Knowledge is Power | Review

Πολύ κοντά στο στυλ του γνωστού quiz game «Buzz», η Sony κυκλοφορεί ένα ακόμα παιχνίδι

Platform
 

Πολύ κοντά στο στυλ του γνωστού quiz game «Buzz», η Sony κυκλοφορεί ένα ακόμα παιχνίδι, το Knowledge is Power. Ωστόσο, αυτή τη φορά καλείσαι να παίζεις όχι με τη λεγόμενη «buzz-ιερα», αλλά με το κινητό σου.

Χωρίς αμφιβολία, το Knowledge is Power, όπως και όλα τα παιχνίδια αυτού του είδους, είναι γρήγορη και εύκολη διασκέδαση, ιδίως όταν βρίσκεσαι με παρέα. Σε γενικές γραμμές, το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίζεται στην οθόνη του κινητού. Πιο συγκεκριμένα, το PS4 απλά δείχνει στην οθόνη τα animations, διατυπώνει τις ερωτήσεις και καμιά φορά προβάλλει clues με εικόνες. Από την άλλη, στο κινητό επιλέγεις κατηγορίες ερωτήσεων και δίνεις τις απαντήσεις. Προσοχή πάντως στο πόσο γρήγορα δίνεται μια απάντηση, καθώς όσο πιο γρήγορα γίνεται το τελευταίο τόσο πιο πολλοί θα είναι οι πόντοι που θα δοθούν με τη σωστή απάντηση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η ύπαρξη των ποικίλων Power Plays, τα οποία μπορεί να χρησιμοποίησει ο κάθε παίχτης πριν κάποια ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, με το freeze θα πρέπει να σπάσεις τον πάγο ώστε να δώσεις την απάντηση, η χλαπάτσα σε εμποδίζει από το να δεις τις απαντήσεις, τα λεγόμενα bombles αναπηδούν και υπάρχει κίνδυνος να σε οδηγήσουν σε time out, ενώ τα nibblers «τρώνε» ορισμένα γράμματα των λέξεων. Μάλιστα, μπορείς πάντα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία αλλά άμα βρίσκεσαι πίσω, το game σε διευκολύνει δίνοντας τη δυνατότητα να συνδυαστούν δύο Power Plays.

Επιπλέον, κάθε τέταρτος γύρος είναι και ένα mini-game. Τα mini-games είναι τρία, το Linking, που πρέπει να συνδέσεις πληροφορίες μεταξύ τους, το Sorting στο οποίο πρέπει να ταιριάξεις τα πράγματα στις σωστές κατηγορίες, αλλά και τα Steps of Destiny.

Στο τελευταίο γύρο, δηλαδή στο Steps of Destiny, υπάρχει ουσιαστικά μια πυραμίδα την οποία ανεβαίνεις δίνοντας σωστές απαντήσεις. Σημαντικό είναι να απαντάς και γρήγορα για να ανεβαίνεις περισσότερα σκαλιά. Ο πρώτος που θα φτάσει στην κορυφή είναι και ο νικητής. Μάλιστα, ανάλογα με το σκορ που έχεις μαζέψει από τους προηγούμενους γύρους ξεκινάς με πλεονέκτημα ή όχι.

Σε γενικές γραμμές, το Knowledge is Power είναι μια εύκολη και ευχάριστη λύση όταν βρίσκεσαι με παρέα, έχοντας πολλά κοινά σημεία με το πολυαγαπημένο μας quiz game του PS3, το «Buzz».

Βαθμολογία: 7/10

Pros

  • Άμεση και γρήγορη διασκέδαση για παρέα
  • Ερωτήσεις προσιτές για όλες τις ηλικίες
  • Ορθή χρήση του PlayLink

Cons

  • Αρκετή αναμονή στο διάστημα μεταξύ των ερωτήσεων
Περισσότερα νέα για το Knowledge is Power