Θρυλική επιστροφή: βγαίνει στην αγορά το ανανεωμένο Playstation 1! (vid)

Μετράμε αντίστροφα για τη στιγμή που θα πιάσουμε και πάλι στα χέρια μας το πρώτο Playstation και αναμένεται να κάνει πάταγο!

Δεν πρόκειται απλά για μια κονσόλα. Αλλά για ΤΗΝ κονσόλα. Άλλωστε αν έπρεπε να πούμε κάτι θα ήταν το εξής: πριν 25 χρόνια είχε πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το Playstation 1 ή αλλιώς και Playstation Classic.

Το πρώτο «διαμάντι» της Sony που έμελλε να γράψει ιστορία και να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων, χαρίζοντας αμέτρητες ώρες gaming. Ναι μεν από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, η τεχνολογία να προχώρησε, να έχουν βγει καλύτερες κονσόλες με καλύτερες, αλλά σαν την πρώτη «αγάπη» δεν έχει.

Γι’ αυτό το λόγο και η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να βγάλει στην αγορά εκ νέου το Playstation 1. Ανανεωμένο και με 20 παιχνίδια προ-εγκατεστημένα games, μέσα στα οποία θα περιλαμβάνονται και μερικά που άφησαν εποχή και άλλαξαν τον… κόσμο που αντιλαμβανόμαστε τα video games.

Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms, R4 Ridge Racer Type 4 και Jumping Flash είναι μόνο μερικά από τα δυνατά «όπλα» του νέου Playstation 1, το οποίο 45% μικρότερο από το αρχικό PlayStation που είχε κυκλοφορήσει πριν 25 χρόνια και περιλαμβάνει έξοδο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση και δύο χειριστήρια για τοπικό multiplayer.

Άνθρωπος που πήρε το πρώτο του κινητό στα 15 και το πρώτο του smartphone στα 26 μόνο στο gamespace θα έβρισκε το χώρο(χρόνο) του. Ίσως και όχι. Θα δείξει. Όπως και να έχει Θέμης Λιουδάκης και τεχνολογία προχωράνε μαζί, όπως ο Τζέιμς Μποντ με τον γκατζετάκια συνεργάτη του "Q".