F.A. Porche και AOC «τρέχουν» μαζί | PDS241 Monitor Review

Για να διαφοροποιήσει το 24άρι της monitor σε μια αγορά που έχει πάρα πολλά μοντέλα και επιλογές, η AOC εξασφάλισε μια συνεργασία με το studio «F.A. Porche». Γνωστή για την ποιότητα κατασκευών της, η AOC προσφέρει για ακόμη μια φορά όμορφη-κομψή εμφάνιση με πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις. Το studio της «F.A. Porche», αυτή την φορά δίνει τον σχεδιασμό όχι μόνο στο Monitor αλλά και στα περιφερειακά του. Για να μην λέμε πολλά στην εισαγωγή παρακάτω θα αναλύσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την εμφάνιση καθώς και τις αποδόσεις. Πρόσφατα, η AOC παρουσίασε μια σειρά από monitors που λανσάρει σε συνεργασία με το «F.A. […]

Για να διαφοροποιήσει το 24άρι της monitor σε μια αγορά που έχει πάρα πολλά μοντέλα και επιλογές, η AOC εξασφάλισε μια συνεργασία με το studio «F.A. Porche». Γνωστή για την ποιότητα κατασκευών της, η AOC προσφέρει για ακόμη μια φορά όμορφη-κομψή εμφάνιση με πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις. Το studio της «F.A. Porche», αυτή την φορά δίνει τον σχεδιασμό όχι μόνο στο Monitor αλλά και στα περιφερειακά του. Για να μην λέμε πολλά στην εισαγωγή παρακάτω θα αναλύσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την εμφάνιση καθώς και τις αποδόσεις.

Πρόσφατα, η AOC παρουσίασε μια σειρά από monitors που λανσάρει σε συνεργασία με το «F.A. Porche» studio. Οι πρώτοι καρποί της συνεργασίας αυτής είναι τα μοντέλα PDS241 και το 27άρι αδερφάκι του, PDS271. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τι μπορούν να προσφέρουν designers εκτός των συνηθισμένων αυτής της αγοράς.

Ξεκινώντας λοιπόν, o λόγος έχει να κάνει για το PDS241 μοντέλο της AOC. Οφείλουμε σε αρχικό επίπεδο να ομολογήσουμε πως η συσκευασία της οθόνης είναι απλή, λιτή και αρκετά στιβαρή για την προστασία του Monitor. Περιμετρικά διακρίνουμε την εμφάνιση του μοντέλου καθώς και διάφορες λειτουργίες αυτού.

Σχεδιασμός

Με δεδομένο πως το studio της Porche δεν μπορούσε να αλλάξει τις προδιαγραφές της οθόνης, η συμβολή του ήταν προφανώς στον σχεδιασμό της βάσης της οθόνης. Η συγκεκριμένη επιλογή αποκλείει μια επιτοίχια στήριξη μιας και η βάση της οθόνης δεν είναι αποσπώμενη. Επίσης δεν μπορεί να περιστραφεί αλλά μπορεί να πάρει κλίση από -5 έως και 23 μοίρες. Υπέρ αρκετές για την συνηθισμένη χρήση γραφείου όσο και ψηλά να κάθετε ο χρήστης.

Εκτός από τον σχεδιασμό της βάσης, έμφαση δόθηκε και στον τρόπο διαχείρισης των καλωδίων. Ένα εξάρτημα στο μέγεθος φορτιστή laptop, αναλαμβάνει να δεχθεί τα καλώδια ρεύματος και το HDMI και από εκεί, με ένα καλώδιο που δεν ξεπερνάει σε πάχος το φυσιολογικό καλώδιο ρεύματος, μεταφέρει το ρεύμα και το σήμα εικόνας στο ελεύθερο άκρο την στήριξης της οθόνης. Για τεχνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το γεγονός πως ρεύμα και HDMI δεν πάνε μαζί, το καλώδιο από το εξάρτημα μέχρι την οθόνη είναι μόνο 70 εκατοστά κάτι που σχεδόν υποχρεώνει να το έχουμε πάνω στη βάση της οθόνης χωρίς όμως να είναι κάτι άσχημο, ενώ παράλληλα προσφέρει πολλά σε θέματα διαχείρισης καλωδίων.

Συνολικά, το χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού είναι αυτό που περικλείει όλη την οθόνη.

Απόδοση

Τα χαρακτηριστικά που δίνει η AOC είναι 1080p ανάλυση και 250 cd/m2 φωτεινότητα.
Από δικές μας σχετικές αναλύσεις αλλά και γενικότερη χρήση σε Gaming, Ταινίες αλλά και σειρές οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η εμπειρία είναι απλά εντυπωσιακή. Από την άλλη συγκριτικά με άλλα προιόντα παρόμοιας αξίας, διακρίνουμε πως τις επιδόσεις αυτές θα τις συναντήσουμε και σε πολύ πιο ακριβά Monitors, πράγμα που καθιστά την AOC μια πολύ καλή λύση για αυτό το εύρος τιμής.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις Gamma και θερμότητας χρωμάτων, η οθόνη δεν αφήνει τον χρήστη να τα ορίσει μόνος του αλλά τον υποχρεώνει να διαλέξει ανάμεσα από ήδη προκαθορισμένα profiles. Διόλου παράλογο και καθόλου υπερβολικό κατά την γνώμη μας καθώς μέσω αυτών των profiles, μπορούμε να ταιριάξουμε τα χρώματα του φυσικού περιβάλλον στα δεδομένα της οθόνης. Όσον αφορά στην αντίθεση, γνωρίζουμε πως αυτή η τεχνολογία (IPS) έχει χαμηλά επίπεδα όπως επίσης και χαμηλές δυνατότητες σε Hz καθώς φτάνει μέχρι τα 60Hz.

Λόγω του Refresh Rate και παρά το γεγονός πως ο χρόνος απόκρισης των 4ms είναι πολύ καλός για IPS οθόνη, το συγκεκριμένο προϊόν δεν αναμένεται να προσελκύσει Gamers οι οποίοι αναζητούν μεγαλύτερα refresh rates. Βέβαια για τον απλό Gamer, που δεν έχει υψηλές απαιτήσεις αλλά θα ήθελε ένα κομψό αλλά και καλό σε αποδόσεις Monitor, το PDS241 είναι μία άψογη επιλογή.

Η σχεδίαση αλλά και οι τεχνολογίες AOC’s Low Blue Light και Flicker-Free προδιαθέτουν για ένα προϊόν γραφείου ακόμα κι αν αυτά σιγά σιγά τείνουν να γίνουν standard.

Συνολικά, τα χαρακτηριστικά της AOC PDS241 σε συνδυασμό με τη καινοτόμο σχεδίαση της, την κάνουν μια πολύ ελκυστική πρόταση στον χώρο τω 24 ιντσών.

Συμπεράσματα

Λαμβάνοντας υπόψην όλα τα παραπάνω για ακόμη μία φορά η AOC, μας εντυπωσιάζει με τις συνεργασίες της καθώς και με την απόδοση – σχεδιασμό των μοντέλων. Σίγουρα ένα μοντέλο όπως το PDS241 μπορεί να μην είναι αρκετά προσιτό, αλλά δεδομένου των επιδόσεων είναι μία καλή επιλογή για οθόνη μέχρι 200€. Η λιανική του αξία είναι στα 170€, μαζί με όλα τα παρελκόμενα του. Σαν GameSpace.gr εμείς το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε αυτόν που θα ήθελε ένα «Clean» Desktop PC με έναν Monitor που θα συνόδευε ένα μαύρο με άσπρο Setup.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Μέγεθος Οθόνης: 23.8»
  • Ανάλυση: 1920 x 1080
  • Aspect Ratio: 16:9
  • Refresh Rate: 50-76Hz
  • Μέγεθος κόκκου: 0.27mm
  • Χρόνος απόκρισης: 4ms (GtG)
  • Brightness: 250 cd/m²
  • Static contrast ratio: 1000:1
  • Dynamic Contrast: 50M:1
  • Ports: HDMI 1.4
  • Διαστάσεις (με τη βάση): 541.1x416x178.5 mm
  • VESA Mount: No
  • Κατανάλωση ενέργειας: On: 25W, Standby: 0.5W, Off: 0.5W
  • Βάρος (με τη βάση): 3.15 kg
  • Εγγύηση: 3 years
  • Συμπεριλαμβάνονται: HDMI Cable, communication cable, Power Schuko C7 Cable
Tags