League of Legends WORLDS 2017 | FINALS Recap: Το τέλος της SKT δυναστείας

Οι Samsung Galaxy ήταν διαβασμένοι, προετοιμασμένοι και με εκπληκτικό Ruler κατάφεραν το ακατόρθωτο, «κατεδαφίζοντας» τους SK Telecom T1 3-0

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Οι Samsung Galaxy ήταν διαβασμένοι, προετοιμασμένοι και με εκπληκτικό Ruler κατάφεραν το ακατόρθωτο, «κατεδαφίζοντας» τους SK Telecom T1 3-0

Με την στέψη του καινούργιου Παγκόσμιου Πρωταθλητή ολοκληρώνεται ένα ακόμα World Championship – αυτό του 2017 –, γεμάτο εκπλήξεις, upsets, αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά και stomps! Ο πιο εκλεκτός καλεσμένος αυτών των Worlds φυσικά ήταν το Ardent Censer, πάντοτε παρόν και στα τρία παιχνίδια της σειράς, καθώς όλα διεξάγονταν στα πλαίσια του 7.18 patch.

Οι Samsung Galaxy ήταν καταιγιστικοί, σχεδόν αλάνθαστοι και με τον Ruler σε δαιμονισμένη φόρμα – ειδικότερα από άποψη shotcalling -, κατόρθωσαν να επικρατήσουν των νωχελικών – και ίσως κατά πλειοψηφία απόντων – SK Telecom T1, «χαρίζοντάς» τους απλόχερα την πρώτη τους μεγάλη ήττα και δη με το βαρύ 3-0.

Dominant games, ακόμη και όταν βρίσκονταν πίσω στο gold, με εξαιρετικό shotcalling και textbook macro management, οι SSG έδιναν την εντύπωση πως είναι μία ταχύτητα πάνω από τους SKT των πολλών προβλημάτων, κυρίως στον έλεγχο του χάρτη και στην επιλογή των teamfights.


GAME 1 – All eggs in Faker’s basket

Από την πρώτη στιγμή της σειράς, οι κινήσεις και το jungle path του Peanut, καταδείκνυαν πως οι SKT – πιθανά κατ’ υπόδειξη του προπονητή τους, kkOma – είχαν επιλέξει να παίξουν ενορχηστρώνοντας και ενισχύοντας τον Faker. Η επιλογή αυτή της στρατηγικής ωστόσο, από κοινού με ένα ιδιαίτερα αισθητό «μούδιασμα» από την πλευρά των SK Telecom, έδωσε όλο το χώρο που χρειαζόταν ο Zac του Ambition για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το early game ganging potential του.

Με πολύ καλύτερο vision και map control, έδωσαν χώρο στον kennen να scalάρει, πιέζοντας συνεχώς προς την πλευρά του Gnar. Χρησιμοποιώντας την διαρκή πίεση που ασκούσαν bot και top lane, κατεδάφιζαν – αναπάντητους – πύργους , προχωρώντας ταυτόχρονα στην επιλογή του καλύτερου δυνατού rotation, ελέγχοντας απόλυτα το χάρτη.

Το μεγάλο baron steal του Peanut δεν ήταν αρκετό, καθώς στο fight που ακολούθησε, οι SKT κατέρρευσαν κάτω από την δύναμη των SSG, που εξασφάλισαν 4 kills. Με υπομονή, μεθοδικότητα, έλεγξαν το παιχνίδι, έγιναν κύριοι των τριών mountain drakes. Ασκώντας διαρκή πίεση, κατόρθωσαν να κατεδαφίσουν τρία inhibitors στο 36ο λεπτό και εν τέλει να κερδίσουν και το πρώτο παιχνίδι λίγο αργότερα.


GAME 2 – Yasuo checking in for SKT

Μετά την πρώτη δυνατή «σφαλιάρα», οι SKT μπήκαν πιο συγκεντρωμένα στο δεύτερο παιχνίδι. Κατάφεραν να ελέγξουν το early game, με τον Huni να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Χαρακτηριστική είναι η καίρια εμπλοκή του στο First Blood για λογαριασμό της ομάδας του αλλά και η κατεδάφιση δύο πύργων, από τους οποίους έγινε αποδέκτης solo gold.

Το αργό και μεθοδικό παιχνίδι των SKT τους παρείχε την δυνατότητα ελέγχου, θέτοντας τους SSG σε έναν δευτερεύοντα ρόλο, υπομονής και σχεδιασμού άμυνας.

Αρκούσε ένα μικρός λάθος από τους SKT, για να δώσει τον επιζητούμενο χώρο στους Samsung Galaxy για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Λίγο αργότερα οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα προσπαθήσουν για ένα pick.

Η διορατικότητα του Ambition αλλά και η υποδειγματική συνεργασία – στα πρότυπα alley oop επιπέδου NBA – θα διαμορφώσει τις συνθήκες για ένα 4-1 fight υπέρ των SSG και εν συνεχεία την εξασφάλιση του Baron Buff!

Η συνέχεια φάνηκε να προδιαγράφεται δύσκολη για τους SKT, που ήθελαν να αντιδράσουν.

Με απόλυτο έλεγχο, δίχως λάθη, οι SSG θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν από την εξίσωση του επόμενου baron τον jungler των SKT και επί της ουσίας θα τα καταφέρουν, δίχως να κατορθώσουν να τον σκοτώσουν ωστόσο. Η εξασφάλιση του buff θα τους παρέχει λίγο αργότερο και το δεύτερο παιχνίδι, με τους SK Telecom T1 να είναι επί της ουσίας ανήμποροι να υπεραμυνθούν των θέσεων και εν τέλει της βάσης τους. 2-0.


GAME 3 – No monkey business

Οι SK Telecom T1 έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές, πως όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μπορούν να επιστρέψουν ακόμα και να κερδίσουν σειρές που βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-0. Όλοι περιμέναμε – με κομμένη την ανάσα – για άλλη μία φορά να επαναληφθεί η – τρόπον τινά – ίδια ιστορία. Όμως οι Samsung Galaxy, παρά και την είσοδο του Blank στον «αγωνιστικό χώρο», δεν έδωσαν ποτέ αυτή τη δυνατότητα στους πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Οι SKT μπήκαν πιο δυνατά, έλεγξαν το early game, όπως ακριβώς έκαναν και στο Game 2 της σειράς, με τον Faker να φαίνεται πεισμωμένος, καθιστώντας τον εαυτό του εξαιρετικά proactive στον χάρτη, προβλέποντας πληθώρα plays από την αντίπαλη ομάδα.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι SKT προσπάθησαν περισσότερες από μία φορές να διευρύνουν την διαφορά, μέσω fights, παρά το γεγονός πως κέρδιζαν κατά κράτος στο split push. Η πρώτη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με ένα 1 for 1 trade, με τη δεύτερη και ουσιαστικότερη, να δίνει ένα clean fight, με πρωταγωνιστή την Leona, που προσέφερε απίστευτο crowd control. Το Baron buff ήταν ο επόμενος σταθμός για τους SK Telecom αμέσως μετά το fight, με την διαφορά να εκτοξεύεται στα περίπου 5k gold.

Οι SSG βρέθηκαν εκ νέου σε θέση άμυνας, προσπαθώντας να υπεραμυνθούν – μέσω του wave clear που είχαν – των θέσεων αλλά και των κτισμάτων τους, έναντι της πίεσης που ασκούσαν οι SKT για περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς.

Σε ένα απίστευτο fight στο 30ο λεπτό, οι Samsung Galaxy, με ένα πανέξυπνο flang από τον Cuvee, κατόρθωσαν, ενάντια στην ροή του αγώνα, να κερδίσουν ένα fight «χρυσάφι», σκοτώνοντας ακαριαία – μέσω του Chogath’s true damage – το botlane των SKT, εν συνεχεία εξασφαλίζοντας το baron buff!.

Με τον Chogath να στέκει αγέρωχος, πραγματικό τέρας, επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να τελειώσουν το παιχνίδι και να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αυτή η διαδικασία τους εξασφάλισε και τα δύο nexus turrets, αλλά όχι το παιχνίδι, δίνοντας χώρο στους SKT να αντιδράσουν, μαζεύοντας kills και εξασφαλίζοντας ένα μεγάλο elder drake buff.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό. Με το τέλος της επίδρασης του buff, οι SSG «ξεμύτησαν» από την βάση τους, πιέζοντας προς το εκτεθειμένο midlane inhibitor των SKT. Ένας δαιμονισμένος Ruler θα πραγματοποιήσει το play των Worlds, εξασφαλίζοντας στον εαυτό του τον τίτλο του MVP των Finals.

Θα κάνει flash μπροστά, θα εξαπολύσει το Chain of Corruption στον Faker, με την ομάδα του να σκοτώνει ακαριαία τον Κορεάτη superstar midlaner, φορέα του Ardent Censer για την ομάδα του! Στο messy fight που θα ακολουθήσει οι SSG θα επικρατήσουν κατά κράτος και θα κατεδαφίσουν για τρίτη και τελευταία φορά τη βάση των SK Telecom T1 και θα στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για το 2017, στην δεύτερη τους συμμετοχή σε τελικό, απέναντι στο μεγάλο φόβητρο και φαβορί SK Telecom T1.

Με την στέψη των Samsung Galaxy υπάρχουν ορισμένα σχόλια – ερωτήσεις που θα μας απασχολήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, στον απόηχο του World Championship 2017:

*Μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο ήδη καλλιεργείται, μπροστά στο επερχόμενο Spring Split του 2018 στην Κορέα, καθώς μετά τις εμφανίσεις των ομάδων, διαφαίνεται ύπαρξη νέας ποιότητας αλλά και ποσότητας στο πρωτοπόρο region της competitive σκηνής.

*Οι SK Telecom έχουν αποδείξει – πιθανολογούμε – πως δεν είναι ιδιαίτερα μαθημένοι στο να χάνουν, ειδικότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δη στον μεγάλο τελικό του. Θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο επίπεδο παιχνιδιού που τους έχουμε συνηθίσει;

*Κρατάμε με μεγάλη ευχαρίστηση την παρουσία των Ευρωπαϊκών Ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (πάντα με εξαιρέσεις απόδοσης), αναμένοντας με εξίσου ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο Ευρωπαϊκό Region και το επόμενο Split.

Περισσότερα νέα για το League of Legends