Daily Gaming Special | Blizzcon 2017

Το επόμενο στάδιο για όλα (σχεδόν) τα παιχνίδια της εταιρίας Αν και έχουμε αποφασίσει να αφήνουμε το Σαββατοκύριακο κενό για την στήλη, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα events στον χώρο του gaming. Ο λόγος γίνεται για το Blizzcon 2017, που για μια ακόμα χρονιά δεν απογοήτευσε τους οπαδούς της εταιρίας. Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα νέα του φετινού event σε ένα τεράστιο άρθρο. Hearthstone, Overwatch και World of Warcraft έχουν την τιμητική τους, με το Heroes of the Storm να ετοιμάζεται για νέους χαρακτήρες και το Starcraft II να έχει επίσης μια σημαντική ανακοίνωση. Περιέργως […]

Publisher
 
Developer
 

Το επόμενο στάδιο για όλα (σχεδόν) τα παιχνίδια της εταιρίας

Αν και έχουμε αποφασίσει να αφήνουμε το Σαββατοκύριακο κενό για την στήλη, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα events στον χώρο του gaming. Ο λόγος γίνεται για το Blizzcon 2017, που για μια ακόμα χρονιά δεν απογοήτευσε τους οπαδούς της εταιρίας. Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα νέα του φετινού event σε ένα τεράστιο άρθρο. Hearthstone, Overwatch και World of Warcraft έχουν την τιμητική τους, με το Heroes of the Storm να ετοιμάζεται για νέους χαρακτήρες και το Starcraft II να έχει επίσης μια σημαντική ανακοίνωση. Περιέργως δεν έγινε καμία αναφορά στο μέλλον ενός μεγάλου τίτλου της εταιρίας, το Diablo. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι συνέβη χθες:


Heroes of the Storm

Δύο νέοι χαρακτήρες από το ευρύτερο gaming σύμπαν της Blizzard έρχονται για να πολεμήσουν στο Nexus, αυτή την φορά ο Hanzo από το Overwatch και η Alexstrasza από το World of Warcraft. Η παρουσίασή τους έγινε μέσω ενός trailer με όνομα Dragons of the Nexus. Οι χαρακτήρες θα προστεθούν στο Heroes of the Storm πριν το τέλος της χρονιάς.


Starcraft II

Ήδη η Blizzard μας εξέπληξε νωρίτερα φέτος με την δωρεάν κυκλοφορία του αυθεντικού Starcraft μαζί με το expansion του. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στην ανακοίνωση της εταιρίας να κάνει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς επίσης δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν αγοράσει το παιχνίδι θα έχουν πρόσβαση στο βασικό campaign, Wings of Liberty, και σε όλους τους Commanders στο multiplayer κομμάτι μέχρι και το πέμπτο επίπεδο (με τους Raynor, Kerrigan και Artanis να παραμένουν εξ’ ολοκλήρου δωρεάν).  Σε περίπτωση που θέλουν να αποκτήσουν τα expansions, οι παίκτες θα πρέπει να τα αγοράσουν με την τιμή να ανέρχεται στα $14.99 το καθένα ή $39.99 όλα μαζί.  Παρ’ όλα αυτά οι μονάδες που προσφέρουν τα expansions θα είναι διαθέσιμες ακόμα και για αυτούς που δεν θα τα αγοράσουν, αρκεί πρώτα να καταφέρουν 10 First Wins of the Day. Επιπλέον έρχονται αλλαγές σε μονάδες, το War Chest 2, μια νέα co-op αποστολή, ονόματι Part and Parcel, και ένας νέος co-op commander υπό την μορφή δύο χαρακτήρων μαζί, Han and Horner. Το βασικό Starcraft II θα είναι διαθέσιμο δωρεάν από τις 14 Νοεμβρίου.


Hearthstone

Το επόμενο expansion του παιχνιδιού ανακοινώθηκε και ονομάζεται Kobolds and Catacombs. To όνομα είναι ξεκάθαρη αναφορά στο διάσημο pen and paper RPG Dungeons and Dragons με το single player campaign του expansion, Dungeon Run, να δομείται με αυτή την λογική. Ο κάθε παίκτης θα πολεμάει ολοένα και πιο δύσκολα bosses και θα εξοπλίζεται με νέες κάρτες όσο προχωράει, στο στυλ πολλών dungeon-crawling παιχνιδιών που έχουμε ήδη συνηθίσει. Επιπλέον θα προστεθούν Legendary όπλα για κάθε κλάση καθώς και Spellstones η καθεμία με την δυνατότητα να εξελιχθεί σε ισχυρότερο στάδιο, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα πως ακριβώς. Το Kobodls and Catacombs θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο.


Overwatch

Διεκδικώντας πλέον τον τίτλο του καλύτερου MOBA, η Blizzard δεν άφησε απ’ έξω τον πιο νέο της τίτλο. Αρχικά, στο παιχνίδι έρχεται ο 26ος χαρακτήρας και λέγεται Moira. Η Moira θα έχει ρόλο Support, με την δυσκολία της να ανέρχεται στα 2 αστέρια. Σύμφωνα με το lore που δημοσίευσε η Blizzard, η επιστήμονας είχε αρχικά στρατολογηθεί από την Blackwatch και πλέον βρίσκεται  μαζί με τον Reaper στην Talon. Περισσότερες πληροφορίες για τις ικανότητές της μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Overwatch. Ακόμα δεν υπάρχει σίγουρη ημερομηνία για την κυκλοφορία της.

Η δεύτερη ανακοίνωση είχε να κάνει με την κυκλοφορία ενός νέου χάρτη, που θα λειτουργήσει για Assault και Payload. Το όνομα αυτού είναι Blizzard World και αποτελεί φόρο τιμής στην μακροχρόνια πορεία της εταιρίας και των παιχνιδιών της. Μαζί με τον χάρτη θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχα θεματικά skins, που θα προστεθούν στα βασικά loot boxes.

Από το Blizzcon, δεν θα μπορούσε να λείψει ένα νέο animation βίντεο για κάποιον χαρακτήρα του Overwatch. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής είναι ο αγαπημένος μας Crusader, Reinhardt. Στο βίντεο μαθαίνουμε τον λόγο που επέστρεψε στο Overwatch μετά το κάλεσμα του Winston, ο οποίος είναι και ο λόγος που κατατάχθηκε στο Overwatch εξ’ αρχής, γυρνώντας μας αρκετά χρόνια πίσω, κατά την διάρκεια του Omnic Crisis και καταφέρνοντας να μας συγκινήσει μια ακόμα φορά.


World of Warcraft

Από το Blizzcon δεν θα γινόταν να λείψει το παιχνίδι σήμα-κατατεθέν της εταιρίας. Φέτος τάραξε για μια ακόμα φορά τα νερά με την ανακοίνωση του επόμενου expansion με τίτλο Battle for Azeroth. Όπως υποδεικνύει ο τίτλος, η παλιά έχθρα μεταξύ Alliance και Horde αναζωπυρώνεται σε μια μάχη τελικής πτώσεως. Δύο νέες ήπειροι μπαίνουν στο παιχνίδι, η Kul Tiras και η Zandalar, για Alliance και Horde αντίστοιχα. Το level cap ανεβαίνει όπως σε κάθε expansion κατά 10 επίπεδα και πλέον θα υπάρχουν στο παιχνίδι 6 sub-races για να διαλέξετε, τις οποίες θα ξεκλειδώσετε καθώς προχωράτε στην ιστορία του νέου campaign. Κι σε αυτό το μέρος της παρουσίασης υπήρχε ένα επικό cinematic trailer πέντε λεπτών με πρωταγωνιστές την Sylvanas και τον Anduin.

Σε άλλα ευχάριστα νέα, η Blizzard κάνει στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της απέναντι στους vanilla servers, ανακοινώνοντας το World of Warcraft Classic, το οποίο θα είναι το βασικό παιχνίδι του 2004.