Στις 12 Ιουλίου υπερασπιζόμαστε την ουδετερότητα του διαδικτύου

Amazon, Twitter, Netflix, Reddit, Mozilla και δεκάδες ακόμα οργανισμοί συμμετέχουν στη μέρα δράσης

Amazon, Twitter, Netflix, Reddit, Mozilla και δεκάδες ακόμα οργανισμοί συμμετέχουν στη μέρα δράσης για την ουδετερότητα του διαδικτύου

Στις 12 Ιουλίου, οι χρήστες του διαδικτύου, Ιστοσελίδες και κοινότητες θα ενωθούν απέναντι στους νέους κανονισμούς που θέλει να επιβάλλει ο FCC, οι οποίοι απειλούν την ουδετερότητα του διαδικτύου. Μάθετε πως να λάβετε μέρος σε αυτή τη προσπάθεια μέσα από το battleforthenet.com.

Ο πρόεδρος και πρώην δικηγόρος της Verizon (κολοσσού των τηλεπικοινωνιών στις Η.Π.Α.) Ajit Pai, σκοπεύει να καταστρέψει την ουδετερότητα του διαδικτύου και να δώσει στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) τον απόλυτο έλεγχο της online δραστηριότητας μας. Αν το επιτύχει, ο FCC θα δώσει σε εταιρείες όπως οι Comcast, Verizon, και AT&T τον έλεγχο του τι μπορούν να δουν και να κάνουν οι χρήστες τους online, με τη δυνατότητα να επιβραδύνουν ή ακόμα και να μπλοκάρουν Ιστοσελίδες. Θα μπορούν ακόμα να χρεώσουν Ιστοσελίδες και εφαρμογές, για να επιτρέπουν την χρήση τους από το κοινό.

Συνέπεια της απώλειας της ουδετερότητας του διαδικτύου θα είναι, κάποιες Ιστοσελίδες που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το έξτρα κόστος «προτεραιότητας» να μπαίνουν στα μικρότερης ταχύτητας «κανάλια», ενώ οι μεγαλύτερες Ιστοσελίδες να πληρώνουν και να επωφελούνται.

Στις 12 Ιουλίου όμως, το διαδίκτυο θα ενωθεί για να σταματήσει άλλον έναν από τους πολλούς κανονισμούς που προσπαθούν για άλλη μια φορά να το χαληναγωγήσουν. Άλλωστε το έχει ξανακάνει.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις μετακύλησης της παραπάνω κίνησης και στην Ευρωπή, προφάνως η πιθανή επιτυχής εφαρμογή ενός τέτοιου κανονισμού θα έχει συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα.

Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να λάβετε μέρος

Τι είναι η ουδετερότητα του διαδικτύου;

Τι θα συμβεί

Τα παράδοξα των ISPs

Ο παρουσιαστής John Oliver πυροδοτεί DDOS στην Ιστοσελίδα του FCC