Οι πωλήσεις του PlayStation 4 ξεπερνούν τα 60,4 εκ. παγκοσμίως

Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε νέα, άκρως σημαντικά, αποτελέσματα πωλήσεων για το σύστημα ψυχαγωγίας

Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε νέα, άκρως σημαντικά, αποτελέσματα πωλήσεων για το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™) και τους τίτλους παιχνιδιών που τo συνοδεύουν

  • Οι πωλήσεις συστημάτων PS4 μέχρι και τις 11 Ιουνίου του 2017 ανέρχονται στα 60,4 εκατομμύρια παγκοσμίως.
  • Οι πωλήσεις παιχνιδιών για το PS4, στις οποίες κυριαρχούν εξαιρετικά δημοφιλείς τίτλοι, όπως το Horizon Zero Dawn, παραμένουν επίσης σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 487,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω του PlayStation® Store, μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2017.

Αξιοποιώντας τη μεγάλη δυναμική του PS4, η σύνδεση των χρηστών με το οικοσύστημα του PlayStation®, έχει επίσης σημειώσει σημαντική ανάπτυξη. Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά το τέλος Μαρτίου του 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο:

  • Το οικοσύστημα του PlayStation® έχει μηνιαίως περισσότερους από 70 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες
  • Το PlayStation® Plus έχει 26,4 εκατομμύρια συνδρομητές
  • Οι ενεργοί PS4 χρήστες αφιερώνουν περισσότερες από 600 εκατομμύρια ώρες συνολικά, κάθε εβδομάδα

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τους φίλους του PlayStation®, αλλά και για τους συνεργάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν το PS4», δήλωσε ο Andrew House, Πρόεδρος και Global CEO της Sony Interactive Entertainment. «Η πλατφόρμα PS4 σημειώνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, με την καλύτερη σειρά αποκλειστικών τίτλων αλλά και τίτλων συνεργασίας με εταιρείες του κλάδου που αναμένονται να κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυναμική του συστήματος PS4.  Έχουμε δεσμευτεί ως προς την περαιτέρω επέκταση του οικοσυστήματος του PS4, διευρύνοντας τη συλλογή περιεχομένου για το PlayStation®VR και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες δικτύου μας αλλά και τον αριθμό των αποκλειστικών παιχνιδιών. Παραμένουμε πιστοί στην απόφασή μας, να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας στους χρήστες παγκοσμίως και να κάνουμε το PS4 την καλύτερη gaming πλατφόρμα.»

Σε επίπεδο παιχνιδιών, η συλλογή του PS4 θα συνεχίσει να επεκτείνεται με πολυαναμενόμενους τίτλους, όπως το GUNDAM VERSUS (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), το DRAGON QUEST XI (SQUARE ENIX CO., LTD.), το Gran Turismo Sport και το Everybody’s Golf (SIE WWS). Ακόμα, η ανεξάρτητη κοινότητα ανάπτυξης λογισμικού, θα συνεχίσει να παρέχει ποικιλία σε καινοτόμους νέους τίτλους για το PS4, όπως το ABZÛ (505 Games) και το Firewatch (Panic Inc.).

Η SIE θα συνεχίσει να διευρύνει τον γεμάτο δράση και συγκινήσεις κόσμο του PS4, ώστε να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας, εφικτές μόνο στο PlayStation.

Το σύστημα PS4 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε 123 χώρες και περιοχές παγκοσμίως.