Sound BlasterX Siege M04 Gaming Mouse | Review

Μετά το Sound Blaster X Vanguard K08, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το πρώτο Mouse της Creative, Siege M04

Μετά το Sound Blaster X Vanguard K08, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το πρώτο Gaming Mouse της Creative, Siege M04

The Looks | Design

Η Creative, όπως και με το Vanguard, έδωσε την προσοχή της στο Design του Siege M04 και παρ’ ότι ακολούθησε «γνωστές γραμμές», κατάφερε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Αρχικά, η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη, πράγμα που καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη ματιά. Σχεδιασμένο για να βολεύει τόσο τους palm όσο και τους grip type χρήστες, το mouse διατηρεί ένα «επιθετικό» look. Βέβαια ίναι μόνο για δεξιόχειρες. Τα Led Strips δεν θα μπορούσαν να λείπουν και συγκεκριμένα βρίσκονται στη βάση, στην ροδέλα και στο πάνω μέρος (X logo). Πέρα από τα βασικά πλήκτρα στην θέση του αντίχειρα βρίσκονται άλλα 3, που όπως και όλα τα υπόλοιπα, είναι πλήρη ρυθμιζόμενα. Ωστόσο εργοστασιακά το μπροστινό πλήκτρο λειτουργεί ως Snipe Button, ενώ τα άλλα 2 είναι Forward και Backward.

Ανάμεσα από αριστερό και δεξί κλικ υπάρχει το DPI Button, το οποίο κάνει «κύκλο» ανάμεσα σε 3 προγραμματισμένες τιμές. Στα δεξιά και αριστερά έχει λαστιχένια grips για μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την χρήση. Η κάτω πλευρά διαθέτει 4 pads τα οποία δίνουν την απαραίτητη ολισθηρότητα στο ποντίκι σε όλων των ειδών τα mouse pads. Το βάρος του είναι 143γρ. μαζί με το καλώδιο, το οποίο είναι πλεκτό και αρκετά μακρύ.

Aurora Lighting | Blink Blink

Φωτισμός 16.8εκ. χρωμάτων πλήρως τροποποιήσιμος μέσα από το προγράμμα της Sound Blaster X. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετά διαφορετικά εφέ για να επιλέξετε καθώς και πολλά έτοιμα προφίλ. Σε συνδυασμό με το Vanguard K08 μπορείτε να δημιουργήσετε μία φωτιστική πανδαισία, χωρίς υπερβολές.

Τεχνικά Xαρακτηριστικά | Geeky Stuff

Η Creative δουλεύει τα τελευταία χρόνια non-stop στην συλλογή απόψεων για τα προϊόντα της κυρίως από επαγγελματίες παίκτες. Δεν είναι τυχαίο που ο αισθητήρας που επέλεξε υπάρχει και στο Rival 700.

Ξεκινώντας από της προδριαγραφές, μιλάμε για ένα Mouse με μήκος 135χιλ., πλάτος 67χιλ. και 43χιλ. ύψος. Ο optical sensor PixArt PMW 3360, φτάνει τα 12.οοο DPI με polling rate 1000Hz και 50G επιτάχυνση. Επίσης το Lift-Off Distance είναι στα 2χιλ. και το Tracking Speed στα 250 IPS. O αισθητήρας PixArt PMW 3360, μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί σε ποντίκια που στοχεύουν κυρίως στο FPS κοινό και το ίδιο θα λέγαμε πως ισχύει και για το M04. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Siege προσφέρει μία 100% Prediction & Accelaration Free εμπειρία, ώστε κάθε κίνηση του χρήστη να είναι ακριβώς αυτή που εκείνος θέλει. Τέλος η Creative εγγυάται πως η διάρκεια ζωής του mouse θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια κλικ. Τα κεντρικά Switches είναι Omron ωστόσο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα secondary.

Προσωπική Άποψη | The Verdict

Το ποντίκι ίσως είναι η πιο προσωπική υπόθεση από όλες, περισσότερο κι από το πληκτρολογιο. Για μένα δεν θα πρέπει ο λόγος κανενός να επηρεάσει την άποψη σας, αν δεν έχετε βρει το είδος που σας βολεύει, ενώ πάντα θα ήταν καλό πριν αγοράσετε να το δοκιμάσετε.

Το Siege M04 μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα αλλά θα έλεγα πως στο σύνολο τους είναι θετικά. Σαν σχήμα και μέγεθος δεν ήταν το πιο βολικό, αλλά πρέπει να αναγνωρίσω πως ήταν αρκετά κοντά στο ιδανικό για μένα. Το υλικό αφήνει πολύ ωραία αίσθηση και νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο του ποντικιού συνεχώς, ενώ βάρος και επιδόσεις ήταν άριστα. Λειτούργησε άψογα τόσο σε σκληρό και υφασμάτινο mousepad όσο και στο AlphaPad. Όσον αφορά τα πλήκτρα στο πλάι, θα πω «thumbs up» για το Snipe και Forward, αλλά η τοποθέτηση του 3ου πλήκτρου δεν με βόλεψε ιδιαίτερα.  Στα μάτια μου, θύμιζει το Proteus Core, αλλά προσωπικά το βρήκα πιο βολικό στην χρήση. Επίσης βρήκα την αίσθηση δεξιού και αριστερού κλικ να είναι εξαιρετική. Πιστεύω πως έχει να κάνει με τον σχεδιασμό τους, δηλαδή το ότι είναι τελείως ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα. Αν κάτι δεν μου άρεσε ήταν η ροδέλα, την βρήκα κάπως εύθραστη και η αντίθεση στην ποιότητα ήταν μεγάλη σε σχέση με το υπόλοιπο mouse. O φωτισμός όπως και στο Vanguard είναι το κάτι άλλο, όμως αισθητικά δεν μου άρεσε το κόκκινο ‘X‘ στο πάνω μέρος. Το Sound Blaster Connect λειτουργεί σωστά και οι παραμετροποιήσεις γίνονται αρκετά εύκολα, ωστόσο το μενού μπορεί να φανεί περίπλοκο σε κάποιους. Τέλος μεγάλη σημασία έχει το κόστος, ώστε να δούμε και πόσο VFM είναι. Θα μπορούσε να κοστίζει 100€ και πάλι η τιμή θα ήταν δικαιολογημένη, όμως αποκλειστικά στο Πλαίσιο, θα το βρείτε στα 69.90€.  Δεν θέλω να φανώ άδικος αλλά κοντράρει και με το παραπάνω αντίστοιχα FPS Gaming Mice!

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga