Συνέντευξη με τον Manager των Test Your Limits για την επίθεση στην Λάρισα

Μας δόθηκε η ευκαιρία για μία σύντομη κουβέντα με τον Manager των Test your Limits, Γιώργο Ιακωβίδη, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας σε σχέση με την επίθεση στα Inspot Λάρισας. Ε: «Γιώργο, τι αντίκτυπο πιστεύεις πως θα έχει η επίθεση αυτή, στο gaming community. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνο αρνητικό ή ίσως αναγκάσει και τους φορείς να το δουν πιο σοβαρά». Α: «Όσων αφορά τους παράγοντες θεωρώ ότι θα έπρεπε να το είχανε πάρει στα σοβαρά εδώ και καιρό, αν θέλανε να ακολουθήσουνε τα πρότυπα του εξωτερικού. Ήδη μεγάλοι όμιλοι του εξωτερικού έχουν πάρει υπό την αιγίδα τους esports […]

Μας δόθηκε η ευκαιρία για μία σύντομη κουβέντα με τον Manager των Test your Limits, Γιώργο Ιακωβίδη, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας σε σχέση με την επίθεση στα Inspot Λάρισας.

Ε: «Γιώργο, τι αντίκτυπο πιστεύεις πως θα έχει η επίθεση αυτή, στο gaming community. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνο αρνητικό ή ίσως αναγκάσει και τους φορείς να το δουν πιο σοβαρά».

Α: «Όσων αφορά τους παράγοντες θεωρώ ότι θα έπρεπε να το είχανε πάρει στα σοβαρά εδώ και καιρό, αν θέλανε να ακολουθήσουνε τα πρότυπα του εξωτερικού. Ήδη μεγάλοι όμιλοι του εξωτερικού έχουν πάρει υπό την αιγίδα τους esports ομάδες. Η «ηθική ζημιά» είναι μη αναστρέψιμη τόσο σε αυτούς που είδαν το σκηνικό live όσο και για αυτούς που το έμαθαν online, είναι εκτός ορίων. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει πως αυτό που συνέβη δεν ήταν το «κλασσικό στραβό» που μπορεί να συμβεί σε κάποιο event, αυτό είναι που ίσως προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στις νέες γενιές των gamers. Μπορεί να απομακρύνει από το gaming τα νέα παιδιά καθώς ταυτόχρονα θα επιφέρει και μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς τους. Πιστεύω πως θα έπρεπε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Τα «ώριμα μυαλά», ώριμα από τεχνικής απόψεως στην διοργάνωση event, θα έπρεπε να είχαν προβλέψει ακόμα και αυτού του είδους προβλήματα».

Ε: Η επίθεση όπως όλοι είδαμε, έγινε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πως μπορεί αυτό να επηρεάσει τους Test you Limits, καθώς υπάρχει περίπτωση όταν το τουρνουά συνεχίσει να παίξετε ενάντια στην ομάδα του Παναθηναϊκού»;

Α: «Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι, επειδή μιλάμε συγκεκριμένα για το LGC. Έχουμε λάβει ειδοποίηση, στην οποία αναφέρεται ότι αναβάλλεται η κανονική ροή του τουρνουά και θα πρέπει να περιμένουμε. Σαφώς θα συζητήσουμε σαν ομάδα για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό που έγινε. Όσον αφορά τα match, την στιγμή εκείνη παίζανε ο ΠΑΟ eSports με τους Never Lucky. O νικητής θα παίξει με τους Gplay, αν δεν κάνω λάθος, και ο χαμένος με εμάς. Αν υποθέσουμε πως συνεχιζόταν η ροή, λογικά ο ΠΑΟ θα νικούσε και θα έπαιζε με τους Gplay και εμείς με τους Never Lucky».

Ε: «Σωστά αλλά ακόμα και έτσι, σε συνθήκες Lan υπάρχει περίπτωση οι παίκτες σου να βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και πολύ πιθανόν να ήταν και οι ίδιοι σε κίνδυνο. Σαν TYL λοιπόν ποιες θα είναι οι κινήσεις σου για να εγγυηθείς τόσο σε εκείνους όσο και στους γονείς τους, την σωματική τους ακεραιότητα»;

Α: «Κοίταξε αυτό συνδέεται και με την προηγούμενη ερώτηση που έκανες και χαίρομαι γιατί δεν πρόλαβα να απαντήσω. Γενικότερα οι χουλιγκανισμοί είναι φαινόμενο των γηπέδων και «δεν έχουν θέση» σε internet cafe. Βέβαια, πολύ από τους «παλιούς» θα θυμούνται ότι παρόμοια σκηνικά έχουν ξανασυμβεί σε internet cafe και για άλλα παιχνίδια όχι μόνο LoL. Ακόμα και τότε είχαμε σκηνικά βίας και ζημιές σε internet cafe, ωστόσο σε αυτή την χρονική στιγμή τα eSports έχουν γίνει πιο mainstream. Πρώτον, είναι διαφορετικό να υπάρξει μια παρεξήγηση μεταξύ πχ παικτών, καθώς είμαστε 10 ομάδες και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, ακόμα κι αν «πέσει ξύλο». Το πρόβλημα είναι πως λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του τομέα, καταλήγουν άτομα τα οποία μπορεί να μην γνωρίζουν αρκετά, να σχηματίζουν λάθος γνώμη για όλο το community. Δεύτερον, είναι σχεδόν σίγουρο πως κάτι τέτοιο θα μας επηρεάσει εφόσον σε συνθήκες Lan θα βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Αυτή την φορά η επίθεση ήταν κατά του Παναθηναϊκού, ποιος μπορεί όμως να μου εγγυηθεί ότι την επόμενη δεν θα είναι υπέρ του. Ο Παναθηναϊκός έχει και εκείνος «αντίστοιχους» οπαδούς. Αυτό που θα κάνω εγώ για τους παίκτες μου και πιστεύω είναι ανάγκη να το κάνει κάθε ομάδα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία με την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή, ώστε οι παίκτες να έχουν κάποιας μορφής ασφάλεια. Εμείς σαν TYL, σε περίπτωση που δούμε πως κάτι υπερβαίνει τα όρια και δεν μας παρέχεται η ανάλογη ασφάλεια, δεν θα πάρουμε μέρος. Είναι η έσχατη λύση, αλλά η σωματική ακεραιότητα των παιδιών είναι το πιο σημαντικό. Σαν Test Your Limits θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει να αποτραπούν αντίστοιχα θέματα στο μέλλον».

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Ιακωβίδη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και ευχόμαστε στους TYL καλή συνέχεια στο τουρνουά.

 

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga