League of Meta # 2 | Support Malzahar

Ανεβαίνει το Support Malzahar στις επιλογές του SoloQ… Καλυφτείτε!

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ανεβαίνει το Support Malzahar στις επιλογές του SoloQ… Καλυφτείτε!

Παίρνεις την Caitlyn (ντροπή σου, είναι σπασμένη) και μαζί με τον κολλητό Alistar ετοιμάζεσαι στο Champion Select για άλλο ένα παιχνίδι. Άλλη μια προσπάθεια να κουβαλήσεις με τον αγαπημένο σου ρόλο του ADC. Ξαφνικά, οι αντίπαλοι κάνουν lock Ziggs. Λες εδώ είμαστε, το έχω ξαναδεί, έχω διαβάσει τόσα (όπως αυτό το άρθρο στο Gamespace.gr)  και είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω. Βλέπεις τα άλλα picks, βλέπεις Malzahar. Ξαναβλέπεις. Και ναι, είναι Support Malzahar. Άλλος ένας Autofilled Support που έχει όρεξη για troll σκέφτεσαι, έλα όμως που δεν είναι έτσι. Το Support Malzahar είναι για πολλούς – δυστυχώς – το νέο ανερχόμενο top tier pick για το bot lane. Μετά από τα γνωστά – και όχι λιγότερο εκνευριστικά – Zyra και Brand Support picks στα παιχνίδια μας, μάλλον δεν θα αργήσει να εμφανίζεται πιο συχνά ο «προφήτης του Void» στο ρόλο αυτό. Ας μάθουμε γιατί.

Τι είναι το Support Malzahar και γιατί είναι αποτελεσματικό;

Η Νότια Κορέα φέρνει ιδέες. Στο Korean Server το Support Malzahar θεωρείται ένα πολύ δυνατό pick. Τόσο δυνατό που ακόμα και οι επαγγελματικές ομάδες άρχισαν να το προπονούν. Ο Malz έχει ένα αρκετά ιδιαίτερο kit, με το οποίο μπορεί να καλύψει τέλεια το ρόλο του Mage Support, όπως έχουν κάνει οι Zyra και Brand. Διαφέρει λιγάκι από αυτά τα δύο γιατί δεν έχει πολύ AoE (Area of Effect) και το πιο σημαντικό στοιχείο του είναι ότι έχει στην ultimate του το πιο ισχυρό cc (crowd control) στο παιχνίδι: το suppress. Στο level 6, ένα σωστό all-in είναι καταστροφή για τους αντιπάλους, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, γιατί θα έχει προηγηθεί από το level 1 ένα ατέλειωτο mini game με τα Voidlings του (τα χαριτωμένα τερατάκια που όλοι αγαπάμε) και την τιτάνια προσπάθεια του αντίπαλου Support και ADC να μείνουν μακρυά από το harass, χάνοντας όμως πολύτιμο gold και έδαφος στο lane. Εκτός όλων, ο Malzahar έχει και την passive του, το shield που σταματάει οτιδήποτε το πρωτοχτυπήσει. Και φυσικά, space virus. Ένα καλό video του Dong Huap περιγράφει αναλυτικότερα το Supp Malz, το build και μερικά tips.

Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Αν έχετε την ατυχή εμπειρία να το αντιμετωπίσετε στο bot lane, μην φοβάστε: υπάρχουν λύσεις και μάλιστα…κλασσικές. Εκτός από ένα long range ADC, το πιο σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα Support pick που θα έχει cc και θα μπορεί να έχει καλό range (όχι melee προπαντός) για να αντεπεξέλθει στο harass, και να κάνει harass. Μια καλή επιλογή είναι ο Thresh, που μπορεί με ένα basic attack να σπάσει το shield και μετά – προσέχοντας τα Voidlings – με ένα hook να στείλει τον… προφήτη πίσω στο Void. Όμως, ίσως το καλύτερο pick εναντίον ενός Malzahar Support που ξέρει τι κάνει είναι η Lulu. Έχει το shield, αλλά σημαντικότερα έχει την Passive της (περισσότερο damage στο AA), οπότε με E πάνω στο ADC τα Voidlings πέφτουν πιο γρήγορα και γίνονται απλά ένα extra gold income. Είναι…φυσιολογικό Support, για κάτι όχι και τόσο φυσιολογικό του bot lane! Στην ουσία, προσοχή στο damage που κάνει ο Malz και προσοχή στο focus που θα κάνετε (μην ξεχνάμε και το αντίπαλο ADC). Τώρα αν το επιλέξουμε εμείς το pick… ελπίζουμε να ξέρουμε τι κάνουμε!

Έτσι,  εκτός από picks παρόμοια με το είδος του (Zyra, Brand, Vel’koz), το Malzahar Support είναι ό,τι πιο ενοχλητικό εμφανίζεται σαν meta τελευταία, σε μια σεζόν που ξεκίνησε κάπως περίεργα, όπου πολλά παίζονται και ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ταυτότητα του bot lane. Πιθανώς η Riot να ρίξει μια ματιά στο «υλικό» που έχει, γιατί είναι γνωστό πόσο ευχάριστα μοιράζει…αγάπη με τα τερατάκια του και τους διαστημικούς ιούς. Και ίσως λίγο παραπάνω για τα δεδομένα του bot!

Stay tuned!

Περισσότερα νέα για το League of Legends