Η Crytek κλείνει 5 στούντιο λόγω οικονομικών δυσκολιών

Άσχημα νέα για την Crytek που έκλεισε 5 παραρτήματά της σε

Το 2016 δεν ήταν τόσο καλό για κάποιους

Άσχημα νέα για την Crytek που έκλεισε 5 παραρτήματά της σε Ουγγαρία, Βουλγαρία, Νότια Κορέα, Κίνα και Τουρκία, με σκοπό να συγκεντρώσει τους πόρους της στα στούντιο της Φρανκφούρτης και του Κιέβου. Αυτή είναι η κορύφωση της αδυναμίας να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους εδώ και αρκετούς μήνες.

Η Crytek είναι μια εταιρία με πολύ ισχυρούς τίτλους στην αγορά όπως Far Cry και Crysis, ενώ έχει πάρει πολλά βραβεία για παιχνίδια όπως Ryse: Son of Rome, Warface και The Climb, έναν VR τίτλο. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι η εταιρία συγκέντρωσε πολλούς πόρους στον τομέα του VR, ενώ δεν υπάρχει ακόμα τόσο μεγάλη υποστήριξή του από το κοινό. Τώρα θα περιοριστεί στα πιο μεγάλα έργα της όπως Crysis, Warface και την διάσημη μηχανή της, CryEngine.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Crytek, Avni Yerli: «Τέτοιες μεταβάσεις είναι κάθε άλλο παρά εύκολες… Τώρα συγκεντρωνόμαστε στις βασικές αξίες που προσδιόριζαν ανέκαθεν την Crytek: παγκοσμίου-επιπέδου δημιουργοί, τεχνολογία αιχμής και πρωτοποριακή δημιουργία παιχνιδιών.»