Συνέντευξη: SantaManga

Του Σωτήρη Δριμζάκα

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Του Σωτήρη Δριμζάκα

f4

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευκαιρίες»

Ο Χρήστος «SantaManga»  Τολιόπουλος αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στην ελληνική κοινότητα του Hearthstone το περασμένο έτος. Ένας παίκτης από την Θεσσαλονίκη, άγνωστος μεταξύ άγνωστων. Με κάποιες μικρές επιτυχίες κατάφερε να γίνει αναγνωρίσιμος και να ξεκινήσει τα «επικά» Stream, χαρίζοντας πάντα θέαμα και γέλιο  στο κοινό.

Ποιος είναι ο λόγος που θα αφήσεις την Ελλάδα για την Αμερική;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Θα ήθελα να μείνω. Εδώ έχω τους φίλους μου και την οικογένειά μου, αλλά δεν είναι εφικτό. Πρέπει να πάω στην Αμερική. Εκεί είναι ο πατέρας μου,  θα πάω να τον βοηθήσω στην επιχείρησή του και να μαζέψω και μερικά λεφτά. Θέλω όταν γυρίσω στην Ελλάδα να δοκιμάσω να φτιάξω κάτι δικό μου. Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να δουλέψω.  Πρέπει να βρω ένα  μέρος που να μπορώ να δουλέψω, να εξασφαλίζω τα έξοδά μου και να αφήνω και κάποια λεφτά στην άκρη. Με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία αμφιβάλλω αν θα καταφέρω να βρω δουλειά, πόσο μάλλον να συγκεντρώσω και ένα κεφάλαιο, ώστε να ξεκινήσω κάτι δικό μου.

«Δεν θα μπορώ να αφιερώσω τον χρόνο που πρέπει για να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο»

f5

Τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψεις για Αμερική και θα παραμείνεις εκεί για 3 μήνες, πόσο εύκολο θα είναι για εσένα να συνεχίσεις το competitive; Έχεις δηλώσει on stream ότι αποκλειστικός σου στόχος είναι να τερματίσεις πρώτος στο Ladder. ‘Είναι πλέον εφικτό το συγκεκριμένο σενάριο;

Η αλήθεια είναι πως θα δυσκολευτώ. Στην Αμερική θα είμαι αρκετά πιεσμένος και δεν θα μπορώ να αφιερώσω τον χρόνο που πρέπει για να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο. Κανονικά αφιερώνω 6-7 ώρες καθημερινά. Στην Αμερική οι ώρες που θα απασχολούμαι στο παιχνίδι δεν θα  υπερβαίνουν τις 2-3. Αυτό αναγκαστικά θα με οδηγήσει στο να επιλέξω ανάμεσα σε Ladder και τουρνουά. Η επιλογή μου θα είναι να ασχοληθώ στο Ladder  και να διεκδικήσω την είσοδό μου στο top 100, ώστε να συγκεντρώσω κάποιους πόντους.

 Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. Θέλω να κατακτήσω τουλάχιστον μία φορά την πρώτη θέση στο Ladder.  Βέβαια δεν θα επαναλάβω το λάθος που έκανα τον Ιούλιο. Πρέπει να συγκεντρώσω κάποιους πόντους, ώστε όταν γυρίσω να μην μείνω πολύ πίσω.