Playstation 4 Pro | Review

Η νέα και δυνατότερη έκδοση του Playstation 4 είναι εδώ

Η νέα και δυνατότερη έκδοση του Playstation 4 είναι εδώ

thumbnail

Το Playstation 4 Pro ακούστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα μέσα στο έτος και είχε κάνει όλο το gaming community να μιλάει για αυτό. Στην ουσία αποτελεί μια δυνατότερη έκδοση του κλασσικού Playstation 4, που επικεντρώνετε κυρίως  στη βελτίωση της ανάλυσης των παιχνιδιών, φτάνοντάς την στα . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δε διαθέτει και άλλες δυνατότητες. Πάμε να δούμε τις αλλαγές στην εμφάνιση της νέας κονσόλας και φυσικά στον τομέα της απόδοσης.

Πριν φτάσουμε όμως στο κυρίως πιάτο που είναι η κονσόλα, ας δούμε τι τη συνοδεύει μέσα στο κουτί. Αρχικά, η μόνη διαφορά στο Dualshock 4, είναι μια λεπτή γραμμή πάνω στο touchpad, όπου φαίνεται το φως από το light bar. Στα καλώδια περιλαμβάνονται ένα HDMI, ένα usb καλώδιο για φόρτιση και συγχρονισμό του χειριστηρίου, καθώς και ένα χοντρό καλώδιο ρεύματος. Πάει καιρός από τότε που είδαμε τέτοιο καλώδιο σε κονσόλα Playstation, συγκεκριμένα από το πρώτο Playstation 3. Τέλος, περιλαμβάνει και ένα μικρό hands-free, το οποίο έρχεται μαζί με όλες τις εκδόσεις του Playstation 4.

_mg_1529

Περνώντας στην κονσόλα, βλέπουμε πως είναι φτιαγμένη από ματ υλικό, εκτός από το logo του Playstation στο πάνω μέρος. Ακολουθεί περισσότερο το μοτίβο του PS4 Slim, με τις άκρες του να είναι πιο καμπυλωτές, χωρίς άγρια κοψίματα. Το «τριώροφο» αυτό σύστημα, συγκριτικά με το αρχικό Playstation 4, είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε ύψος και πλάτος, ενώ είναι αρκετά βαρύτερο. Αυτό που μας άρεσε πολύ, είναι στο κάτω μέρος της συσκευής, όπου τα μαξιλαράκια για να μην ακουμπά απευθείας η κονσόλα σε μια επιφάνεια, έχουν το σχήμα των πλήκτρων του Playstation.

Το σημαντικότερο βέβαια κομμάτι της νέας κονσόλας, είναι οι διαφορές σε θέμα παιχνιδιών. Πριν περάσουμε βέβαια στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν Pro λειτουργία, δοκιμάσαμε κάτι άλλο, ώστε να δούμε πως τα πάει η κονσόλα σε θέμα θορύβου. Βάζοντας το Doom, το οποίο έκανε το original PS4 να ακούγεται σαν ελικόπτερο, προσέξαμε ότι όχι απλά η κονσόλα δεν βγάζει άχνα, αλλά ότι και τα loading times ήταν αισθητά μειωμένα.

_mg_1528

Ο κυρίως λόγος κυκλοφορίας της κονσόλας, είναι η υποστήριξη ανάλυσης 4K σε παιχνίδια, που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Pro. Ωστόσο, πέρα από το θέμα της ανάλυσης, υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις σε άλλους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Rise of the Tomb Raider, όπου μέσα από τρία διαφορετικά modes, προσφέρει τρεις διαφορετικές εμπειρίες. Μπορεί να παρέχει καλύτερη ποιότητα γραφικών στα 30 fps, κάτι που γίνεται και στη λειτουργία 4Κ. Με την τελευταία λειτουργία, υπάρχει ελαφρός χαμηλότερη ποιότητα γραφικών, αλλά φτάνει τα 60 καρέ.

Πριν κλείσουμε το αφιέρωμά μας για το Playstation 4 Pro, υπάρχει μια ακόμα δυνατότητα που πρέπει να αναφέρουμε. Αυτή αφορά τη χρήση του share button και τις αλλαγές στα screenshots και το video capturing. Τα screenshots πλέον φτάνουν 4k ανάλυση, ενώ το video capturing από τα 720p που μπορούσαν να τραβήξουν οι προηγούμενες κονσόλες, πλέον φτάνουν τα 1080p.

_mg_1522

Σίγουρα η νέα έκδοση του Playstation 4 αφορά κυρίως τους κατόχους 4K τηλεοράσεων. Ωστόσο, με τις επιπλέον λειτουργίες που διαθέτει, δεν θα αποτελούσε για κανένα λόγο μια κακή αγορά. Η τιμή του βρίσκεται γύρω στα 400€, δηλαδή 100€ παραπάνω από το PS4 Slim. Μικρή διαφορά, που θα βοηθήσει πολύ στην επιλογή σας, αν όμως διαθέτετε τηλεόραση 4Κ, το Playstation 4 Pro αποτελεί μονόδρομος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video unboxing μας για την κονσόλα.

Ευχαριστούμε τη Sony Hellas για τη διάθεση της συσκευής.

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.