Forza Horizon 3 | Review

Κάντε την Αυστραλία δική σας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο φεστιβάλ οδήγησης μέσα από το Forza Horizon 3

Platforms
 

Κάντε την Αυστραλία δική σας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο φεστιβάλ οδήγησης μέσα από το Forza Horizon 3

forza-1

Η σειρά Forza χωρίζεται σε δυο μέρη, με το πρώτο να είναι το Forza Motorsport, το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο simulation. Από την άλλη, με το Forza Horizon, το franchise στοχεύει περισσότερο στο open-world free roaming. Το Forza Horizon 3 αναπτύχθηκε για ακόμη μια φορά από την Playground Games και συγκριτικά με το Forza Horizon 2, έχει διπλάσιο χάρτη και τεράστιο αριθμό αυτοκινήτων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα παιχνίδι Forza να κάνει την εμφάνισή του σε PC.

Παίρνετε το ρόλο του οικοδεσπότη του Horizon Festival. Μιας τεράστιας διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στην Αυστραλία και στόχος σας είναι να τη μεγαλώσετε όσο περισσότερο γίνεται. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μαζέψετε κόσμο, μέσω της οδήγησής σας. Αγώνες επίδειξης, παρουσιάσεις και πολλά άλλα, είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε, για να αποκτήσετε μεγαλύτερη ακροαματικότητα και να κινήσετε το ενδιαφέρον περισσότερων οπαδών.

forza-1

Είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να φανταστεί ένα open world παιχνίδι αγώνων να μην επικεντρώνεται στα street races. Το Forza Horizon 3 καταφέρνει αυτό το επίτευγμα, δίνοντας μια τεράστια ποικιλία οχημάτων, όπως off-road, παλιά κλασσικά, αλλά και σπορ. Ταυτόχρονα, το free roaming παίρνει διαφορετικό αέρα, αφού όλοι οι οδηγοί που θα συναντήσετε, έχουν εισαχθεί από το Xbox Live, με πολλούς να προέρχονται από τη λίστα φίλων σας.

Επαναλαμβάνοντας αυτό που είπαμε και προηγουμένως, στόχος είναι να μαζέψετε μεγαλύτερη απήχηση, ώστε να κάνετε το φεστιβάλ σας μεγαλύτερο, προσθέτοντας νέες εγκαταστάσεις και κάνοντας αναβαθμίσεις πάνω σε αυτές. Με κάθε νέα αναβάθμιση, όλο και περισσότερες δραστηριότητες γίνονται διαθέσιμες, με τους αγώνες σε κάθε περιοχή να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τύπους οχημάτων. Ταυτόχρονα όμως με αυτά, γίνονται διαθέσιμα και μερικά showcases. Σε αυτά, πρέπει να κάνετε μια επίδειξη όπως λέει και το όνομα τους, απέναντι σε τρένα, ελικόπτερα, μέχρι και τζετ.

forza-11

Το optimization της δυσκολίας και της συμπεριφοράς των αυτοκινήτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού. Βλέπουμε μια τεράστια ποικιλία από assists, ώστε να επιλέξετε αυτά που χρειάζεστε. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ακόμα και ένας αρχάριος οδηγός μπορεί να τρέξει στους δρόμους της Αυστραλίας, χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ οι πιο έμπειροι παίκτες θα ενθουσιαστούν όταν δουν ότι μπορούν να κάνουν το παιχνίδι να λειτουργεί σαν ένα καθαρό racing simulator. Επίσης, δίνει καλό κίνητρο να ανεβάσετε τον πήχη, βάζοντας λιγότερα assists, αφού όσο μικρότερη είναι η βοήθεια που σας δίνει το παιχνίδι, τόσο περισσότερα credits θα πάρετε. Αν λείπει κάτι στο θέμα του χειρισμού, είναι ένα reset button σε περίπτωση που το όχημά σας κολλήσει.

Μιλώντας για τους αγώνες, έχουμε sprints και circuits με πολλούς γύρους. Οι πίστες είναι ειδικά διαμορφωμένες, χωρίς αυτοκίνητα άλλων οδηγών και με τα κατάλληλα όρια. Κάθε αγώνας έχει τις δικές του απαιτήσεις σε θέμα οχημάτων, όπου άλλες ζητάνε έναν τύπο αυτοκινήτου και άλλες συγκεκριμένη μάρκα. Πάνω σε όλους αυτούς του αγώνες έχουν σχηματιστεί ειδικά πρωταθλήματα, τα οποία δίνουν μια τεράστια ώθηση στους οπαδούς του φεστιβάλ σας. Με αυτόν τον τεράστιο αριθμό αγώνων, το παιχνίδι σίγουρα δεν πάσχει καθόλου από έλλειψη υλικού, ειδικά από τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε αγώνες με δικές σας παραμέτρους, που ο καθένας θα μπορεί να δοκιμάσει online.

forza-2

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος με διάφορες προκλήσεις και Bucket List Challenges. Καταρχάς, μέσα στις προκλήσεις αυτές υπάρχουν Drift Zones, Speed Traps και Speed Zones.  Στα Drift Zones πρέπει να μαζέψετε skill points μέσω drift σε ένα κομμάτι δρόμου, ενώ στα Speed Traps πρέπει να περάσετε από ένα σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Όσο για τα Speed Zones, πρέπει να διατηρήσετε μεγάλες ταχύτητες σε ένα κομμάτι δρόμου. Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολα από τα άλλα δύο, αφού θα πρέπει να οδηγείτε σωστά και γρήγορα, μέσα στην κίνηση που επικρατεί.

Σελίδες:
Περισσότερα νέα για το Forza Horizon 3

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.