Playstation VR Hands on Experience @Golden Hall

Το Gamespace βρέθηκε στο Golden Hall για να δοκιμάσει το Playstation VR, μέσα στο Playstation Area

Το Gamespace βρέθηκε στο Golden Hall για να δοκιμάσει το Playstation VR, μέσα στο Playstation Area

playstation-vr-experience-5

Την Τρίτη το απόγευμα, βρεθήκαμε στο Golden Hall, όπου η Sony διοργάνωσε ένα μικρό event. Εκεί, διάφοροι δημοσιογράφοι και άνθρωποι του χώρου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Playstation VR, μέσα από τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια.

playstation-vr-experience-9

Πρώτο παιχνίδι που δοκιμάσαμε ήταν το Rigs: Mechanized Combat. Από αυτά που είδαμε, το Rigs είχε σίγουρα τα καλύτερα γραφικά, ενώ ταυτόχρονα ήταν και ο πιο fast-paced τίτλος. Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος σπορ, όπου χειρίζεστε ρομπότ, μαζεύεται μπάλες και πρέπει να τις πάτε στο τέρμα για να σκοράρετε. Δουλεύοντας με Dualshock 4, όλες οι λειτουργίες γίνονταν με τη χρήση των πλήκτρων, αλλά η στόχευση πραγματοποιούταν μέσω του VR. Αυτό σίγουρα απαιτούσε κάποια ώρα για να καταφέρουμε να προσαρμοστούμε.

playstation-vr-experience-7

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το London Heist, το οποίο αποτελεί και μέρος του VR Worlds. Το συγκεκριμένο δούλευε με PS Move, κάτι που σίγουρα ταιριάζει πολύ με το όλο σκηνικό του VR. Βρισκόμασταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και πιο συγκεκριμένα στη θέση του συνοδηγού. Μπορούσαμε να πειράξουμε διάφορα πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο, όπως τα ντουλάπια, το ραδιόφωνο, ακόμα και την πόρτα. Την ίδια στιγμή μας επιτέθηκαν κάποιοι τύποι πάνω σε μηχανές και για να αμυνθούμε έπρεπε να τους πυροβολήσουμε με ένα Uzi. Το βασικότερο highlight του παιχνιδιού αυτού, ήταν ότι με το ένα χέρι πρέπει να κρατάς το όπλο και με το άλλο να πιάνεις γεμιστήρες, ώστε να κάνεις reload. Μετά τη δεύτερη φορά, δεν χρειαζόταν καν να κοιτάμε για να βρούμε γεμιστήρες, αφού τους πιάναμε ασυναίσθητα.

playstation-vr-experience-6

Ακολούθησε ένα ακόμα παιχνίδι του VR Worlds. Ο λόγος για το Ocean Descent. Πρόκειται για ένα τελείως story driven τίτλο, που στην ουσία παρουσιάζει τις δυνατότητες του PS VR. Μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί, κατεβαίνετε σιγά σιγά στα βάθη του ωκεανού, βλέποντας διάφορα όμορφα πλάσματα, αλλά και μερικά πιο επικίνδυνα στη συνέχεια.

playstation-vr-experience-3

Για το τέλος, είπαμε να αφήσουμε κάτι ιδιαίτερο, δηλαδή το Until Dawn: Rush of Blood. Το spin-off του Until Dawn, είναι στην ουσία ένα τρενάκι τρόμου μέσω VR. Κρατάγαμε δύο όπλα στα χέρια μας με χρήση των move και στην πορεία συναντήσαμε διάφορους στόχους και εμπόδια. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπήκαμε στο παιχνίδι, αυτό φαινόταν πως είχε στόχο να μας τρομάξει. Με το τρενάκι να είναι σταματημένο, βλέπαμε μια σιλουέτα να κουνιέται στις σκιές και πριν το καταλάβουμε είχε σκάσει μύτη μπροστά μας. Στην πορεία υπήρχαν και άλλες σκηνές που προσπαθούσαν να μας τρομάξουν, αλλά αυτή ήταν με διαφορά η πιο επιτυχείς.

playstation-vr-experience-2

 

Μιλώντας γενικά για το PS VR, θα λέγαμε ότι είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει και δοκιμάσει, αφού καταρχάς εφάρμοζε στο κεφάλι με τέλειο τρόπο. Σε θέμα βάρους και κατασκευής ήταν ιδανικό. Αν λέγαμε πως συναντήσαμε κάποιο ψεγάδι, αυτό θα ήταν το calibration και συγκεκριμένα στο Rush of Blood. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως τα παιχνίδια με motion controls, δένουν πολύ καλύτερα με τη VR εμπειρία.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, θα μπορείτε να πάτε κι εσείς να δοκιμάσετε το Playstation VR στο Golden Hall. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να κλείσετε θέση μέσα από το trypsvr.com.

Ασχολείται με games από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Προτιμάει να παίξει έναν τίτλο στο φουλ πριν μπει στην διαδικασία να του πετάξει ντομάτες ενώ στον ελεύθερο του χρόνο παίζει αρχαιολογίες. Επίσης είναι Pokemon Master.